- 29 Eylül 2014
- 105
- 25
- 32
-
- Konu Sahibi simmer down
Dediklerini çok haklısınız asla bi meslek grubunun tamamı iyi yada kötü olarak kabul edilemez iyileri de vardır kotuleride ama demek istediğim mesleğin karakteri değiştirip degistiremeyecegi aslında karakterler olarak uyumludur ve gerçekten sabır gerektiren bi insanım realist olursam anlasmasi güç bi insanim ilerde de bana bu sabri göstermesi gerekir diye düşünüyorumİnsanlar her gün ne sorunlarla konu açıyorlar burada. Ben tek bir konuda bile sorunun kaynağı olarak meslek farkı görmedim şimdiye kadar.
Onu bunu bilmem, bir evlilikte en önemli şey huzurdur. Seçilecek eşte en önemli şeyler meslek değil; kişilik, karakter, sadakat, sevgi, saygı, aşk... vb. dir.
Kendinize annenizin saydığı mesleklerden birine sahip bir eş seçip sonra evliliğinizde mutsuz olacaksanız ne anlamı kalır? Siz mutsuzken anneniz de kendi evinde "ama damadım doktor, mühendis vs." diyip içi rahat mı yaşar hayatını? Bence annenize aynen bunları söyleyin.
Fakat sorun şu ki arkadaşım, ben sizde de öyle büyük bir aşk ya da kararlılık göremedim sevgiliniz konusunda. Kişiliği, karakteri konusunda şüpheleriniz mi var bilemeyeceğim ama bence bu bahsettiğiniz meslek farkı sorun değil. Kaldı ki zaten adam ilkokul mezunu siz ise diş hekimi değilsiniz. Yani arada uçurum yok. Gayet geçerli bir mesleğe sahip sevgiliniz.
Aa ten uyumu önemli ama.Bir de ten uyumsuzluğundan sonra meslek uyumsuzluğu çıktı başımıza
Haklısınız bende bekleme kararı aldım zatenYaşı şu nedenle söyledim tecrübe önemlidir eğer gençseniz yanlış bir karar verme oranınız daha yüksek bana göre.ve acımasız mı olur bilmiyorum bende polis e temkinli bakarım
Öğretmen - öğretmen
Öğretmen - polis
Bankaci- Avukat
Dış hekimi - doktor
Doktor- doktor
Hemşire - polis
O da var tabii onu tanıdığım kadariyla öyle bi insan değil bence tabii kimseyi tamamen taniyamayizAma şu da bir gerçek; bazı erkekler de memur bayanlarla sırf maaşları var diye evleniyorlar.. O zamana kadar da rol yapıyorlar. Evlendikten sonrada maaş kartlarını ellerinden alıyor, eşine harçlıklar veriyor.. Bu duruma o kadar çok kızıyorum ki.. Dünya resmen çıkar dünyası olmuş.. Evlilikler güven dayalı ilişkilere değil de, çıkar dayalı ilişkilere bürünmüş.. Ne acı.. Sonrada gelsin mutsuz evlilikler, gelsin boşanmalar..
Öğretmen hepsine olur çünkü yarım gün çalışıyor ya çocuk yetiştirecek ya her eve lazım tabi diye bir saçma mantıklaöğretmen hepsine oluyor
hepsi de öğretmene oluyor ama dimi
Boyle seyleri neden kafaya takarlar hic anlamam. Lise mezunu bir insanla da birlikte olabilirdin, adamda belki muhendis kafasi var okumadi diye bunu nerden bilebilirsin? Sanki holding sahiplerinin hepsi oxford mezunu
Aşıgim demedim zaten ama fazla kesin bi yorum olmuşAşik değilsiniz meslek bahane siz ayrilin en iyisi.
Gerçek bu. Aşik değilsen mantik evliliği yapma zaten.Aşıgim demedim zaten ama fazla kesin bi yorum olmuş
Demek istedigim tam olarak buydubence çoğu kişi para olarak da bakıyor mevzuya adam zengin olunca eğitim çok problem edilmiyor mesela bir iş adamı olsa bu kadar sorun olmayacaktı farklar ( bu konu için demiyorum )
Aslında sorun edilen eğitim başlığı altında para diyelim nadir zeka ve entelektüel birikim önemlidir diye düşünen . Üniversite mezunlarının da ne kadar kendilerine birsey kattığı malum
Haklısınız gerçekten ama mesele sadece para değil aslında çalışma şartları ve mesleğin zorlugubence çoğu kişi para olarak da bakıyor mevzuya adam zengin olunca eğitim çok problem edilmiyor mesela bir iş adamı olsa bu kadar sorun olmayacaktı farklar ( bu konu için demiyorum )
Aslında sorun edilen eğitim başlığı altında para diyelim nadir zeka ve entelektüel birikim önemlidir diye düşünen . Üniversite mezunlarının da ne kadar kendilerine birsey kattığı malum
Biraz oyleöğretmen hepsine oluyor
hepsi de öğretmene oluyor ama dimi
Evet aynen öyleÖğretmen hepsine olur çünkü yarım gün çalışıyor ya çocuk yetiştirecek ya her eve lazım tabi diye bir saçma mantıkla
Aşka bakis açımız farklı belli ki ama bunu tartışmaya gerek yok ancak bazen kalple değil beyinle karar vermek gerek diye dusuyorumGerçek bu. Aşik değilsen mantik evliliği yapma zaten.
Öğretmen hepsine olur çünkü yarım gün çalışıyor ya çocuk yetiştirecek ya her eve lazım tabi diye bir saçma mantıkla
Biraz oyle