Meslek uyumsuzluğu

Kusura bakmayın ama bu tamamen kadınların erkekleri üstün görmeleriyle alakalı , erkek üst mevki olsun , daha uzun olsun , maaşı fazla olsun vs .
21. yüzyılda bu düşünce de olmak da ilginç.

2 yıl eğitim farkı için mi denk olmayacak mışsınız ?
Eğitim okumaklı mı oluyor Allah aşkına.
adam mesleğini eline almış. Parasını kazanıyor.
fikirler uyuşuyorsa sorun ne?
tayin -mesai konularına birşey diyemem. her mesleğin kendine göre zorluğu var.

2 yıl eğitim farkı için mi denk olmayacak mışsınız ?
Eğitim okumaklı mı oluyor Allah aşkına.
adam mesleğini eline almış. Parasını kazanıyor.
fikirler uyuşuyorsa sorun ne?
tayin -mesai konularına birşey diyemem. her mesleğin kendine göre zorluğu var.
Sadece mesele ondan 3 yıl fazla okumam değil egtim led olmaz insanlık haklısınız ama bn inşallah uzmanlığı başlıcam seneye ve akademisyen olma ihtimalim var kendisine ilerde yuksebilecegini söylüyor ama tanıdığım kadariyla çok çalışkan biri degil
bunu bir erkek sorunedebilir

Sadece mesele ondan 3 yıl fazla okumam değil egtim led olmaz insanlık haklısınız ama bn inşallah uzmanlığı başlıcam seneye ve akademisyen olma ihtimalim var kendisine ilerde yuksebilecegini söylüyor ama tanıdığım kadariyla çok çalışkan biri degil
bunu bir erkek sorunedebilir

O zaman bunu kendisine anlatın.
Kaygılarınızı dile getirin.
Kimisi dert eder, kimisi etmez. bu insanın yapısı ile alakalı.

Ben hiyerarşiye inanmam benim takıldığım polis eşi olmak.eğer gen,sen henüz yaşını bilmiyorum bence acele etme.meslek kişiliğe sirayet ediyor bir süre sonra normalde kişiliğin mesleği belirlemesi gerekir ama bu mümkün değil ülkemde pek neyse diyeceğim o ki sürekli suçlularla uğraşan biriyle birlikte olacaksın.yaşın otuz altıysa bence biraz uzat süreyi üstüyse zaten bi süre sonra kararını verirsin

İnsanlar her gün ne sorunlarla konu açıyorlar burada. Ben tek bir konuda bile sorunun kaynağı olarak meslek farkı görmedim şimdiye kadar.

Onu bunu bilmem, bir evlilikte en önemli şey huzurdur. Seçilecek eşte en önemli şeyler meslek değil; kişilik, karakter, sadakat, sevgi, saygı, aşk... vb. dir.

Kendinize annenizin saydığı mesleklerden birine sahip bir eş seçip sonra evliliğinizde mutsuz olacaksanız ne anlamı kalır? Siz mutsuzken anneniz de kendi evinde "ama damadım doktor, mühendis vs." diyip içi rahat mı yaşar hayatını? Bence annenize aynen bunları söyleyin.

Fakat sorun şu ki arkadaşım, ben sizde de öyle büyük bir aşk ya da kararlılık göremedim sevgiliniz konusunda. Kişiliği, karakteri konusunda şüpheleriniz mi var bilemeyeceğim ama bence bu bahsettiğiniz meslek farkı sorun değil. Kaldı ki zaten adam ilkokul mezunu siz ise diş hekimi değilsiniz. Yani arada uçurum yok. Gayet geçerli bir mesleğe sahip sevgiliniz.

Ama sizi korkutan bir oraya bir buraya tayinlerle dolu bir hayat yaşamaksa bilemeyeceğim. Haklı olabilirsiniz. :KK66:

Ben hiyerarşiye inanmam benim takıldığım polis eşi olmak.eğer gen,sen henüz yaşını bilmiyorum bence acele etme.meslek kişiliğe sirayet ediyor bir süre sonra normalde kişiliğin mesleği belirlemesi gerekir ama bu mümkün değil ülkemde pek neyse diyeceğim o ki sürekli suçlularla uğraşan biriyle birlikte olacaksın.yaşın otuz altıysa bence biraz uzat süreyi üstüyse zaten bi süre sonra kararını verirsin
Yaşla ilgili bi sikintim yok benim merak ettiğim bi konu aslında suan sakin biri ama beş sene sonra daha agresif biri olabilir mi annemin on yargısı belki ama direk polisler sınirlı olur dedi

Farkındaysanız; sevgiliniz çalışan bir insan.. En kötü aylık 3000 lira maaş alıyordur. Artı aylık düzenli maaşı olan birisi..
O kadar üniversite bitirmiş, hatta doktora yapıp da işsiz olan çoooook bu ülkede. Burada önemli olan yaptığı iş ve maaşı değil, gönüllerin bir olması. Birbirinizle uyumlu musunuz? anlaşıyor musunuz? birbirinize kıymet, değer veriyor musunuz? bunlar önemli.. Tabi bana göre..
Benim yakın bir tanıdığım da kız diş hekimiydi.. Evlendiği kişi ise ortaokul mezunu bir teknisyendi. Dışarıdan bakılınca da gayet mutlular.. 3 tane de çocukları var.. Ama ne tanıdıklarım var, kız öğretmen eşi doktor.. Evlerinden kavga, kıyamet eksik olmuyor. Boşanamıyorlar da, ama birlikte de olamıyorlar.. Kız çok mutsuz. Hatta eşinden psikolojik şiddet görüyor.. Ne acı..
Sen makama mevkive önem verme. Bunlar bugün olur, yarın yok olur.. Önemli olan kişiliği, karakteri. Uyumunuz, hayata aynı pencereden bakmanız..

Yaşla ilgili bi sikintim yok benim merak ettiğim bi konu aslında suan sakin biri ama beş sene sonra daha agresif biri olabilir mi annemin on yargısı belki ama direk polisler sınirlı olur dedi
Yaşı şu nedenle söyledim tecrübe önemlidir eğer gençseniz yanlış bir karar verme oranınız daha yüksek bana göre.ve acımasız mı olur bilmiyorum bende polis e temkinli bakarım

Adam adam olsun isterse limon satıp evine baksın. .

Adam gayette okumuş polis olmuş ..

X