• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek 😔

Halk eğitimin belirli kursları cidden işi yarar. Ben pandemiden önce gitmiştim şuan hala aynımı bilmiyorum ama çocuk kreşi de vardı. Benim sınıfında çocuğuyla gelen anneler, çocuğunu ders boyunca oranın kreşine bırakıyorlardı.

Siz dikiş dikmeyi öğrenin bence kazanmak istiyorsanız mutlaka başarırsınız 😊 İnstagram da bebek kıyafeti dikip satan o kadar çok sayfa var ki.. kolay ve minik parça diye örnek veriyorum . Mesela ağız mendili müslin örtü , penye bebek şapkası vs . ☺ Hem kolay iki parça kumaş iki de pon pon al sana şapka 😅 bir arkadaş yapıyor o işi şapka&önlük 30 tl mesela

Annemin dikiş makinesi vardı. Malı da kıymetlidir başina bir sey gelecek diye çok korkar kullanmama izin vermezdi. Annem işe gidince gizli gizli makinesini çıkartıp kurcalardım. Kullanmadığım kıyafetlerimden kesip biçip kullanabileceğim şeyler yapardım. Bizimkiler gizli gizli dikis makinesini kullandığımı fark edince bana bir dikiş makinesi almışlardı. Kendi makinem olunca daha rahat çalısmaya başladım. Pazarlardan 3-5 liraya parça kumaş alıp diktim hep. Evlenince de bir overlok makinesi aldım. Hazır giyimden ayırt edemiyorlar şimdi kime söylesem benim diktiğime inanmıyor.
Ama bu işin sırrı hata yapmaktan korkmamak. Ziyan olmasından korktuğum kumaşlar hep ziyan oldu. Aman 3 liraya aldım ne olabilir ki diye diktiklerim de hep cok guzel oldu.
Youtubeda çok güzel dikiş kanalları var özelden gönderirim. Inanın hiç zor değil kesinlikle bir beceri işi de değil makas tutmayi bilen herkes dikiş dikebilir bence. Kendi diktiklerimden fotograflar da gönderebilirim. Kesinlikle çok destekliyorum sizi bu konuda bence para kazanmasanız bile kendinize çocuklarınıza yaparsınız. Emin olun kendi yaptığınız satın aldığınızdan cok daha kiymetli oluyor.
Kıyafet dıkıp satıyormusunuz

Sevdıgınız ve yaptıgınız sey zaten guzel bı meslek nasıl ılerlersınız bılmıyorum ama bence bulun ve yapın ınstagramda sayfa acıp kıyafet dıkıp satabılırsınız ben 5 yıldır arıyorum bı dıken bulamadım mesela yasadıgım yerde bı kac kısı buldum basarılı degıller. Artık dıkım kıyafetler daha cok tercıh edılıyor. Bıde bızım perdecıden bılıyorum adamın dukkanı yok sadece satıyor bızım mahallede bı kac dıkıs yapan kadınla konusmus onlara evlerınden dıktırıp alıyor. Bıde bı arkadasım vardı oda nevresım tarzı seyler yapıp satıyor cehız ıcın bence guzel bı meslek kucukken bende terzı olmak ısterdım ama hıc deneyımım olmadı malesef

Annemin dikiş makinesi vardı. Malı da kıymetlidir başina bir sey gelecek diye çok korkar kullanmama izin vermezdi. Annem işe gidince gizli gizli makinesini çıkartıp kurcalardım. Kullanmadığım kıyafetlerimden kesip biçip kullanabileceğim şeyler yapardım. Bizimkiler gizli gizli dikis makinesini kullandığımı fark edince bana bir dikiş makinesi almışlardı. Kendi makinem olunca daha rahat çalısmaya başladım. Pazarlardan 3-5 liraya parça kumaş alıp diktim hep. Evlenince de bir overlok makinesi aldım. Hazır giyimden ayırt edemiyorlar şimdi kime söylesem benim diktiğime inanmıyor.
Ama bu işin sırrı hata yapmaktan korkmamak. Ziyan olmasından korktuğum kumaşlar hep ziyan oldu. Aman 3 liraya aldım ne olabilir ki diye diktiklerim de hep cok guzel oldu.
Youtubeda çok güzel dikiş kanalları var özelden gönderirim. Inanın hiç zor değil kesinlikle bir beceri işi de değil makas tutmayi bilen herkes dikiş dikebilir bence. Kendi diktiklerimden fotograflar da gönderebilirim. Kesinlikle çok destekliyorum sizi bu konuda bence para kazanmasanız bile kendinize çocuklarınıza yaparsınız. Emin olun kendi yaptığınız satın aldığınızdan cok daha kiymetli oluyor.
Tebrik ederim🤗 bana da gonderir misiniz hangi youtube kanallarindan ogrendiniz cok kanal var ,dikis makinesi aldim ben de ama nerden nasil baslarim hic bilniyorum. Kursa gitmeyi cok isterdim

Merhaba hanımlar

Bir mesleğim yok maalesef, babam okul okutmayıp ilkokuldan beni almıştı yani okutmadı kısacası. Ben de ilkokulu, ortaokulu bitirdim, açıktan tabiki. Sonra liseye geçtim, düz lise zaten bir meslek lisesine gitmem mümkün değildi evde oturmam şarttı, anneciğim zar zor sınavlara götürüyordu beni, tabiki daha önceden de çok az örgün eğitim gördüğüm için çok zorlandım lisede. Liseyi bitirmek için 192 kredi lazım benim 62 kredim vardı 2 yıl girdim sadece sınava daha da girmedim. Sonra da 24 yaşında evlendim, eşimde öyle sıkıntılı bir tip değil çok şükür. Ama bir mesleğim yok, bebeğim oldu, para kazanmak istiyorum, arabam olsun, parasal yönden özgür olayım rahat edeyim istiyorum. Güzel bir dikiş makinem var, dikiş dikmeyi öğrenip terzilik gibi bir şeyler mi yapsam diyorum hem de çok istiyorum, kendim yapıp kendim dikmek ama zor mudur yapabilir miyim nasıl olur hiç bilmiyorum akıl akıldan üstündür, sizlere de danışmak istedim.
Amigurumi bebek örmeyi ogrenseniz o da guzel kazandiriyor sanirim cunku cok pahaliya satiliyor

Simdi herseyi kucukken ogrenmenin kiymetini anliyoruz ,keske 14-15 yaslarimizda her yaz bi kursa gitseydim diyorum. Örgü, dikis bunlari bilmek oyle cok kiymetli kiii

Yazan oldu mu bilmiyorum ama daha net olmamakla birlikte 2021 de aöl de menzuniyet kredisini 170 yapacaklar mutlaka sınavlarınıza girin ve bitirin..

Kurs önerilerine katılıyorum, arkadaşımın annesi ismek dikiş kurslarına katılmıştı ve çok iyi dikimler yapıyordu kızının nişan kıyafetine kadar kendisi dikti.
Umarım yolunuz açık olur :KK200:
Amiin ❣ yaaa 170 mi olacakmis 2 yil daha okusam bitiririm o zaman ben daha cok yukseltecekelr diye duymustum

Merhaba hanımlar

Bir mesleğim yok maalesef, babam okul okutmayıp ilkokuldan beni almıştı yani okutmadı kısacası. Ben de ilkokulu, ortaokulu bitirdim, açıktan tabiki. Sonra liseye geçtim, düz lise zaten bir meslek lisesine gitmem mümkün değildi evde oturmam şarttı, anneciğim zar zor sınavlara götürüyordu beni, tabiki daha önceden de çok az örgün eğitim gördüğüm için çok zorlandım lisede. Liseyi bitirmek için 192 kredi lazım benim 62 kredim vardı 2 yıl girdim sadece sınava daha da girmedim. Sonra da 24 yaşında evlendim, eşimde öyle sıkıntılı bir tip değil çok şükür. Ama bir mesleğim yok, bebeğim oldu, para kazanmak istiyorum, arabam olsun, parasal yönden özgür olayım rahat edeyim istiyorum. Güzel bir dikiş makinem var, dikiş dikmeyi öğrenip terzilik gibi bir şeyler mi yapsam diyorum hem de çok istiyorum, kendim yapıp kendim dikmek ama zor mudur yapabilir miyim nasıl olur hiç bilmiyorum akıl akıldan üstündür, sizlere de danışmak istedim.
Belediyelerin dikiş kursları oluyo onlara gidin hem iyi de eğitim veriyolar oralardan öğrenirsiniz. Artık YouTube gibi herşeye ulaşabileceğiniz bi vasıta var . Farklı şeyleri oradan öğrenirsiniz. Zaten temeli aldıktan sonra kendiniz fikir gelistirirsiniz. Neden olmasın önemli olan sizin kendinize inanmaniz

şu anda kaç yaşındasınız? bence de liseyi bitirip daha sonra yine açıköğretimden üniversite okuyabilirsiniz. bu arada bölümleri araştırıp kendinize uygun bir meslek bulabilirsiniz belki. tonla farklı bölüm var. örgün eğitimle moda tasarımı bile okuyabilirsiniz bence. ikinci öğretim oluyor mesela sadece akşamları gidiyorsunuz derslere.

24 yaşımda lise dışardan bitirdim. 29 da üni bitti. Şimdi mesleğim var para kazanıyorum. Y.lisans bitiyor. Neden hemen hayatı koyveriyorsunuz. Yaşla olmaz bu işler istek, azim lazım. Sadece çok istiyorum değil, harekete geçmek lazım. Dikiş öğrenin ok ama okula devam edin. Üni bitirin. Üni mezunu olup dikiş hocalığı da yapabilirsiniz belediye vs.yerlerde.

Merhaba hanımlar

Severek yapılan meslekte illaki ilerlesiniz bence bir kursa başvurun bununla ilgili videolar izleyin hatta işi kapmak için bir terzi yaninda imkan olursa çalışın 🤗

Back