Meslek Lisesi Bölümleri

Canangul133

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
1.239
1.291
Herkese merhaba,
Kızım Anadolu Lisesisinde okuyordu. 10.sınıf, bu yıl sınıfta kaldı.Çok sorunlar yaşadık. çok ayrıntı veremeyeceğim.
Sınıf tekrarı olarak 10. sınıfı tekrar okuyacak.

Fakat Meslek lisesine geçmek istiyor. Sayısalı çok zayıf, sözeli güçlü bir çocuk.
Hangi bölümü önerirsiniz.

Çok çaresiz kaldım.

Aklıma çocuk gelişimi ve eğitimi geldi. Ama kızınız nelerden hoşlanıyor ? Sevdiği bir bölüm olmalı ki daha istekli okusun. Çocuk gelişimi dedim ama mesela çizimi vs iyi mi çocuklarla ilgilenir mi sabırlı mı ? Bence bölümleri arastırıp neler varsa içeriklerine bakıp en çok ona uyanı seçmelisiniz. Başarılar. Hakkınızda hayırlısı olsun insallah.

Herkese merhaba,
Kızım Anadolu Lisesisinde okuyordu. 10.sınıf, bu yıl sınıfta kaldı.Çok sorunlar yaşadık. çok ayrıntı veremeyeceğim.

Fakat Meslek lisesine geçmek istiyor. Sayısalı çok zayıf, sözeli güçlü bir çocuk.

Çok çaresiz kaldım.
El becerisi varsa kuaförlük ve ya aşçılık düşünebilirsiniz.Turizm ve otelcilik falan da olabilir.

Aklıma çocuk gelişimi ve eğitimi geldi. Ama kızınız nelerden hoşlanıyor ? Sevdiği bir bölüm olmalı ki daha istekli okusun. Çocuk gelişimi dedim ama mesela çizimi vs iyi mi çocuklarla ilgilenir mi sabırlı mı ? Bence bölümleri arastırıp neler varsa içeriklerine bakıp en çok ona uyanı seçmelisiniz. Başarılar. Hakkınızda hayırlısı olsun insallah.
çizimi hiç iyi değil. Çocuk gelişimi aslaında çok istiyorduk, bir arkadaşı demişki, orada sürekli oyuncak falan yaptırıyorlar benim el becerim yok, yapamam dedi.
vazgeçti. Halbuki çocukları da çok sever.

çizimi hiç iyi değil. Çocuk gelişimi aslaında çok istiyorduk, bir arkadaşı demişki, orada sürekli oyuncak falan yaptırıyorlar benim el becerim yok, yapamam dedi.
vazgeçti. Halbuki çocukları da çok sever.
Benim bildiğim kadarıyla oyuncak yapımı derslerde evet oluyor ama çalışırken sanırım yok böyle birşey. Bölümü istiyorsa oyuncağıda yapar bir şekilde emin olun atla deve değil. Bir tanıdığımızın kızı da yaptığı bir oyuncağı gösteriyordu keseden. Yani artık internet var bir şekilde bakarak yapar. Tabi bu bölümü gerçekten istiyorsa yoksa emin olun her bölümün büyük bir zorluğu var. Neyi istediğini bilsin yeter ki.

benim kızım radyo tv bölümü okudu bu yıl staj yapacak trtde sizde düsünebilirsiniz.

Herkese merhaba,

Çok çaresiz kaldım.
Hangi bölümden ziyade biraz gerçekçi olup.is olanakları ve çevrenizi düşünerek adım atınız.
Ailenizde veya çevrenizde çalışan insanlar ne sektörde. Bulunduğunuz il en çok hangi alanda gelişmiş.kucuk bir ilçede yaşıyorsanız cocuk gelişimi mezunu biri ne iş yapabilir.o kadar çok mezun var ki.ya da turizm otelcilik kıyı sahillerde turizmin gelismedigi bir yöre de ise yaramaz.
Ben bazen öğrencilerime söylerim iş ilanlarına bakın en çok hangi alanda ve nitelikte eleman aranıyor açın bakın diye.nacizane size de tavsiyem odur.
Meslek liselerinde çok az bir kaç bölüm dışında hepsi el emeğine dayalıdır. Her halükarda sabrı ogrencektir.

X