• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek değiştirmek istiyorum

kesinlikle haklısın insanın sevmediği mesleği yapması çok zor sonuçta hayatın oluyor biyerden sonra. ama bu kadar umutsuz olma bence. bende bi vasıf olmadan masa başı iş yapmaktan çok sıkıldığımı farkettim. artık ingilizce bilmek muhasebe bilmek bile neredeyse bi özelllik değil sonuçta herkes biliyo onları. bikaç yer araştırıp bilişim eğitim merkezinde grafik tasarım kursuna gittim, bikaç farklı şey daha var galiba kursta ama benim dikkatimi bu çekti. iş bulamam falan diye düşünürken aldığın sertfikanın geçerliliği olduğundan ve iyi bi eğitim aldığından ufaktan başlıyorsun bi yerlerden. hem iş başvurularında da aldığın sertfikaların epey etkisi oluyor, yeni bi işe başlayacaksan hangi alanda istiyorsan eğitimi veren bi yere gitmelisin bence uzun sürmesini falan düşünme.

kızlar ben ithalat ihracat mezunuyum okulu bitirince tabi tecrübem yok diye iş bulamadım hemen sonra özel bir firmada güya yönetici asistanlığı adı altında hem sekreterlik hem santrale baktım 8 ay çalıştım sonra müdürlerimle görüşüp dış ticaret departmanına geçtim onlarda istekli olduğumu görünce şans verdiler burdada yaklaşık 2 sene kadar çalıştım ve bu mesleğin bana göre olmadığını anladım oysaki ne çok uğraştım ama yapmadan anlaşılmıyo malesef. 28 yaşındayım evlendim ve bu şubatta meslek değiştirmek için 1.5 sene sürecek eğitimime başladım olgunlaşma enstitüsünde çocuk gelişimi okuyorum.
1.5 seneden sonra özelde çalışabilirim yada milli eğitimde ücretli öğretmenlik yapabilirm ama niyetim açık öğretim okul öncesi öğretmenliği bitirp kadrolu öğretmen olmak.yani bi 4 senede orada okumak var birde kpss var :))
ama hiç önemli değil herşey bittiğinde 32 yaşlarında olucam geç değil hiçbirşey için. kalan ömrümde mutlu bir meslek hayatı geçirmek için değer o yüzden ne gerekiyorsa yapın istediğiniz meslek için diyorum. düşünün ben evliyim ve tam gün eğitimim var hafta içi hergün. koşturmakla geçiyo yemekti ütüydü temzlikti okuldu sınavlarımdı ödevlerimdi hiç bitmiyo ama olsun herşeye değer.

Merhaba...tam olarak nerde okuyorsunuz çocuk gelişimini? ben şuan da üniversite okuyorum ama okuduğum mesleği sevmiyorum ve yapmak istemiyorum hatta okulumu 2 sene bitirmeyi düşünüyorum aşırı mutsuzum :( tek hayalim öğretmen olabilmekti...ama artık bu saatten sonra ne aileme anlatabilirim bu durumu ne de bi daha öss stresine katlanabilirim...Sizden rica etsem biraz daha anlatabilirmisiniz nerde tam olarak ne okuduğunuzu yada şartları varmıdır nelerdir

Ben de 20 senedir tekstil dokuma işindeyim. Artık çok sıkıldım. Dokumanın her bir birimin de çalıştım. Desinatörlükte devam ediyorum Tekstilde çalışmak istemiyorum Farklı iş alanları istiyorum. Eğer iş sizi tatmin etmiyorsa zorlamayın ben zamanında başka dala geçmediğime çok pişmanım

Merhabalar başka bir konuya bakarken dikkatimi çeken bu konuda buldum kendimi. Algıda secicilik bu olsa gerek. _alya Hn. olgunlasmada çocuk gelişimini nasıl okuyorsunuz. Yanlış anlamayın lütfen ben de başlangıctaki hatalarimla yanlış yolda ilerlemeye calisanlardanim ve şimdi ne yapabilirim diye düşünürken kendimi hep eskiden beri istediğim çocuk gelişimi - okul öncesi ogretmeni olarak görüyorum hep çocuklarla görüyorum yani... yazdiklarinizi okuyunca da çok hoşuma gitti. Umarım bu süre zarfında istediklerinize ulasabilmissinizdir. Ben de yolumu degistirmek istediğim için soruyorum. Mesajdan ya da buradan iletisime geçebilirsek çok sevinirim sormak istediğim şeyler var da :)
bu arada Walker Hn. Siz ne yaptınız? Insan kaynakları sertifikasını aldınız mi? Isinize yaradı mi? Is bulma açısından avantaj/dezavantajları vs.. bilgi verirseniz sevinirim... :)

Back