• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesken elektrik??

Turunc chemist

Cafuné 🙏
Pro Üye
22 Eylül 2022
5.648
16.009
178
Arkadaşlar yeni aldığımız ev iskanlı ancak şantiye elektriği olarak geçiyor. Haliyle 200 ödememiz gereken fatura bize 600 olarak geliyor. Bu iş için toplu mu işlem yapılmalıdır yoksa biz dairemize yaptırabilir miyiz yada ücreti nedir süreci nedir bilgisi olan var mı

Her dairenin bir saati oluyor müteahhit takti mi yoksa gelen fatura daire sayısına mi bölünüyor? 790tl gelen faturam bu ay iskanli halde 228tl geldi ki evde aman aman bir şey yok elektrikli

Her dairenin bir saati oluyor müteahhit takti mi yoksa gelen fatura daire sayısına mi bölünüyor? 790tl gelen faturam bu ay iskanli halde 228tl geldi ki evde aman aman bir şey yok elektrikli
Yönetici kişi başı kullanılan kW hesabı ile ücreti talep ediyor toplu ödeme yapılıyor

Yönetici kişi başı kullanılan kW hesabı ile ücreti talep ediyor toplu ödeme yapılıyor
Demek ki saatler takılı tek tek. Şimdi iskan için şartlar sağlanmışsa bize 2 ay denmişti 16. Ay baglatabildik elektrgi. Başka bir çare yok beklemekten. Sonrası için elektrik çizim proje parası 1500tl 400tl abone parası verdik.

Demek ki saatler takılı tek tek. Şimdi iskan için şartlar sağlanmışsa bize 2 ay denmişti 16. Ay baglatabildik elektrgi. Başka bir çare yok beklemekten. Sonrası için elektrik çizim proje parası 1500tl 400tl abone parası verdik.
Bireysel olarak yapabildiniz mi tüm bina zorunlu muydu

Arkadaşlar yeni aldığımız ev iskanlı ancak şantiye elektriği olarak geçiyor. Haliyle 200 ödememiz gereken fatura bize 600 olarak geliyor. Bu iş için toplu mu işlem yapılmalıdır yoksa biz dairemize yaptırabilir miyiz yada ücreti nedir süreci nedir bilgisi olan var mı

Binanın iskanının alındığından ve müteahhitin ilgili kuruma şantiye elektriği borcunu ödediğinden emin misiniz ?

Bağlı olduğunuz elektrik idaresine başvurup detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bireysel olarak yapabildiniz mi tüm bina zorunlu muydu
Binanın meskeni alınmadıysa abonelik alınamıyor, öncelikle mesken işlemlerinin tamamlanması lazım ki inşaat elektriği olarak geçen abonelik iptal olsun. Muhtemelen inşaat firmasının taktiği sayaç vardır, meskenden sonra elektrik kurumuna ister bireysel, isterseniz de bina olarak başvurmanız gerekiyor, sayaçlarınız değiştikten sonra kullanım hanelere göre yapılacaktır.

Bir şey soracağım, bina yönetimi seçildi mi yoksa yönetimi inşaat firması mı yapıyor

Binanın meskeni alınmadıysa abonelik alınamıyor, öncelikle mesken işlemlerinin tamamlanması lazım ki inşaat elektriği olarak geçen abonelik iptal olsun. Muhtemelen inşaat firmasının taktiği sayaç vardır, meskenden sonra elektrik kurumuna ister bireysel, isterseniz de bina olarak başvurmanız gerekiyor, sayaçlarınız değiştikten sonra kullanım hanelere göre yapılacaktır.

Bir şey soracağım, bina yönetimi seçildi mi yoksa yönetimi inşaat firması mı yapıyor
Binada oturan bir kişi yöneticiymiş bizden önce seçilmiş sanırım. Kadın yöneticilik yapıyor ancak maalesef kimseye söz geçiremiyor henüz. Bireysel yapabiliyorsam eğer diğer kişilerin ne düşündüğüne bakmaz kendi saatimi hallederim

Binada oturan bir kişi yöneticiymiş bizden önce seçilmiş sanırım. Kadın yöneticilik yapıyor ancak maalesef kimseye söz geçiremiyor henüz. Bireysel yapabiliyorsam eğer diğer kişilerin ne düşündüğüne bakmaz kendi saatimi hallederim
Meskeni bağlı bulunduğunuz belediyeden bireysel olarak da alabilirsiniz tabi ama çok uğraşırsınız, zaman ayırmanız lazım. Bina olarak paralar ve imzalar toplanıp inşaat firmasına verilirse onların toplu olarak alması daha kolay olur.

Bina karar defterinde faturanın ortak bölüneceğine dair alınmış karar var mı, yoksa yaptıkları işlem usulsüz olur. Faturaları saklayın, karar yoksa ileride fazla ödediğiniz kısmı alabilirsiniz. Tabi bunun için de prosedürler mevcut.

Bu şantiye elektriği konusunu burada okuyorum. Bilmediğim için soruyorum.

Ev almadan önce bu konuyu bilmeden mi satın alıyorsunuz?

İskan varsa inşaat firması niye zamanında halletmemis iskan olduğuna emin misin iskansiz binalar şantiye diye geçer ki şimdi 700 vermişsiniz havalar soğumaya başladı artık faturanız daha da artar eğer ısınma için elektrik kullanıyorsanız.

Binanın yapı kullanımının alınmış olması gerekiyor. Onu müteahhit alıyo. Yönetici zaten duyurusunu yapar. Sonra siz bireysel olarak gidip normal daire elektriği olarak abonelik alıyosunuz.

Meskeni bağlı bulunduğunuz belediyeden bireysel olarak da alabilirsiniz tabi ama çok uğraşırsınız, zaman ayırmanız lazım. Bina olarak paralar ve imzalar toplanıp inşaat firmasına verilirse onların toplu olarak alması daha kolay olur.

Bina karar defterinde faturanın ortak bölüneceğine dair alınmış karar var mı, yoksa yaptıkları işlem usulsüz olur. Faturaları saklayın, karar yoksa ileride fazla ödediğiniz kısmı alabilirsiniz. Tabi bunun için de prosedürler mevcut.
1 kişi dahi tek alamams islem bu dedgnz benim bulunduğum bölgede çünkü şimdi yapılan 0 dairelerde proje çizim ücreti oluyor bizim yönetici çok ugrsti o kadar tanıdıkla olmadı maalesef

Bu şantiye elektriği konusunu burada okuyorum. Bilmediğim için soruyorum.

Ev almadan önce bu konuyu bilmeden mi satın alıyorsunuz?
2 aya çıkacak iskan diyorlar 🤭🤭 evi de çok beğenince ve iskan o an cikmamissa biraz daha uygun oluyor. Biz o şekilde aldık ama iyi ki aldık temmuz 2021de 450 bine aldgm daire şuan alt katım 2500 satıyor 🙄

2 aya çıkacak iskan diyorlar 🤭🤭 evi de çok beğenince ve iskan o an cikmamissa biraz daha uygun oluyor. Biz o şekilde aldık ama iyi ki aldık temmuz 2021de 450 bine aldgm daire şuan alt katım 2500 satıyor 🙄
Anladım.

Güle güle oturun inşallah.

İskanlı demek, eviniz belediyeden oturma raporunu (Yapı iskan belgesi) almış demek oluyor.Yani yapınız tamamlanmış.Peki siz gördünüz mü bu belgeyi.(ben alındığını sanmıyorum) Alındı ise onunla bulunduğu ildeki elektrik idaresine müracat edilip elk bağlanması gerekiyor.(sadece siz kendi daireniz için müracat edebilirsiniz)O zaman gelip dairenize elk saati takacaklar.Siz bu durumda halen şantiyeden elk alıyorsunuz.Bu konuyu aldığınız kişiden tam öğrenin.Gerçekten oturma raporu alınmış mı alınmış ise neden elk bağlanmamış dairenize.Su ne durumda.
Tüm bina projesine göre tamamlanır sonra ilgili belediyesinden oturma raporu (sizin iskan dediğiniz) alınır.Bu belge alındıktan sonra ancak elk su doğal gaz bağlanır

1 kişi dahi tek alamams islem bu dedgnz benim bulunduğum bölgede çünkü şimdi yapılan 0 dairelerde proje çizim ücreti oluyor bizim yönetici çok ugrsti o kadar tanıdıkla olmadı maalesef
Dediğim gibi bireysel alma hakkınız var ama çok uğraştırıyor, en sağlıklısı masrafları toplayıp inşaat firmasının alması.

İskanlı demek, eviniz belediyeden oturma raporunu (Yapı iskan belgesi) almış demek oluyor.Yani yapınız tamamlanmış.Peki siz gördünüz mü bu belgeyi.Alındı ise onunla bulunduğu ildeki elektrik idaresine müracat edilip elk bağlanması gerekiyor.O zaman gelip dairenize elk saati takacaklar.Siz bu durumda halen şantiyeden elk alıyorsunuz.Bu konuyu aldığınız kişiden tam öğrenin.Gerçekten oturma raporu alınmış mı alınmış ise neden elk bağlanmamış dairenize.Su ne durumda.
Tüm bina projesine göre tamamlanır sonra ilgili belediyesinden oturma raporu (sizin iskan dediğiniz) alınır.Bu belge alındıktan sonra ancak elk su doğal gaz bağlanır.
Doğalgaz su elektrik bağlanıyor aslında onlar da sorun yok iskan yoksa bile. Sadece su ve elektrik şantiye olarak kullandığından fazla fatura geliyor.
Ama bence iskan aldık alacağız olayına dönmüş sizin ki

Back