• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesken elektrik??

Bu şantiye elektriği konusunu burada okuyorum. Bilmediğim için soruyorum.

Ev almadan önce bu konuyu bilmeden mi satın alıyorsunuz?

Abla aslında bu konu sandığımızdan çok daha yaygın.
İstanbul'da bildiğim iki tane büyük site bu şekilde, tapu falan da alınıyor sorun yok ama elektrik şantiye diye geçiyor.
Sormadan söyleyeyim bunlar uygun fiyatlı falan da değil.

İskan varsa inşaat firması niye zamanında halletmemis iskan olduğuna emin misin iskansiz binalar şantiye diye geçer ki şimdi 700 vermişsiniz havalar soğumaya başladı artık faturanız daha da artar eğer ısınma için elektrik kullanıyorsanız.
Tapu devrinde iskanlı olduğu belirtildi bir sorun yaşanmadı kontrol edildiğinde

İskanlı demek, eviniz belediyeden oturma raporunu (Yapı iskan belgesi) almış demek oluyor.Yani yapınız tamamlanmış.Peki siz gördünüz mü bu belgeyi.(ben alındığını sanmıyorum) Alındı ise onunla bulunduğu ildeki elektrik idaresine müracat edilip elk bağlanması gerekiyor.(sadece siz kendi daireniz için müracat edebilirsiniz)O zaman gelip dairenize elk saati takacaklar.Siz bu durumda halen şantiyeden elk alıyorsunuz.Bu konuyu aldığınız kişiden tam öğrenin.Gerçekten oturma raporu alınmış mı alınmış ise neden elk bağlanmamış dairenize.Su ne durumda.
Tüm bina projesine göre tamamlanır sonra ilgili belediyesinden oturma raporu (sizin iskan dediğiniz) alınır.Bu belge alındıktan sonra ancak elk su doğal gaz bağlanır
Su doğalgaz hepsi bağlı elektrik saatide var anak abonelik alamıyoruz sadece

Bişi sorcam biz şantiye elektriği kullandık. Bireysele geçtik ama bu ay 500 geldi. Sizlere hala 200 civarı mı geliyor elektrik 🫣

Abla aslında bu konu sandığımızdan çok daha yaygın.
İstanbul'da bildiğim iki tane büyük site bu şekilde, tapu falan da alınıyor sorun yok ama elektrik şantiye diye geçiyor.
Sormadan söyleyeyim bunlar uygun fiyatlı falan da değil.

Maalesef ki eski ev sahibi bu durumu iletmedi emlakçıda söylemedi
Çok üzüldüm.

İnsanlar haksız yere çok yüksek meblağlarda fatura ödemek zorunda kalıyor.

Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Arkadaşlar yeni aldığımız ev iskanlı ancak şantiye elektriği olarak geçiyor. Haliyle 200 ödememiz gereken fatura bize 600 olarak geliyor. Bu iş için toplu mu işlem yapılmalıdır yoksa biz dairemize yaptırabilir miyiz yada ücreti nedir süreci nedir bilgisi olan var mı
Aynı durumu ben yaşıyorum. Eve geçtiğimde evraklarla gitmiştim oturduğum ev eskiden ofisti şimdi daire güya daireye çevirdiler ama bana her ay elektrik 800-850₺ bandında geliyor. Karsı komsum ofis onlara sordum 150₺ geliyormuş. Sanırım bende tekrardan başvuru yapıcam. :(

Biz haziranda taşındık. Sİte inşaatu yeni tamamlanmış 48 dairelik sitede toplam oturan 22 ev var. İskan yeni çıktı. Hazirandan beri her ay veriyoruz. Bu işlem bireysel yapılmadı bizde. Elektirik şirketi kaşif gönderiyor denetim yapılıyor ama bizim başvuru ve kaşif gelmesi tam 3 ay sürdü. Yoğunluk var diyorlar birkaç haftaya çıkmasını bekliyoruz ama elektirik işi bizi aşırı tüketti. Biz taşındığımızdan beri her ay 1000 lira verdik. Ki biz evde 3 kişiyiz bulaşık çamaşır haftada max2 kere çalışır. Klima yok, ısıtıcı yok. Ütü 2 3 haftada bir anca. Fırın ise taşındığımdan beri kullanmıyorum. Ona rağmen böyle geliyor

Biz haziranda taşındık. Sİte inşaatu yeni tamamlanmış 48 dairelik sitede toplam oturan 22 ev var. İskan yeni çıktı. Hazirandan beri her ay veriyoruz. Bu işlem bireysel yapılmadı bizde. Elektirik şirketi kaşif gönderiyor denetim yapılıyor ama bizim başvuru ve kaşif gelmesi tam 3 ay sürdü. Yoğunluk var diyorlar birkaç haftaya çıkmasını bekliyoruz ama elektirik işi bizi aşırı tüketti. Biz taşındığımızdan beri her ay 1000 lira verdik. Ki biz evde 3 kişiyiz bulaşık çamaşır haftada max2 kere çalışır. Klima yok, ısıtıcı yok. Ütü 2 3 haftada bir anca. Fırın ise taşındığımdan beri kullanmıyorum. Ona rağmen böyle geliyor
Hazirandan beri çok uzamış bence. İskan mutlaka alınacaktır ama biraz araştırın derim normalde bu kadar uzamaması gerekir.

Aynı durumu ben yaşıyorum. Eve geçtiğimde evraklarla gitmiştim oturduğum ev eskiden ofisti şimdi daire güya daireye çevirdiler ama bana her ay elektrik 800-850₺ bandında geliyor. Karsı komsum ofis onlara sordum 150₺ geliyormuş. Sanırım bende tekrardan başvuru yapıcam. :KK43:

150 tl elektrik gelenlere inanamıyorum ben ya nasıl yaşıyorlar evde ne yapıyorlar da o kadar geliyor acaba. Bize 500 geldi. Kurutma makinesi var ondan mı acaba. Fırın hafta bir iki en fazla kullanırım. Çay makinesi kullanıyoruz. İki çocuk var hemen hemen çamaşır makinesi her gün çalışıyor. E onlarda da iki çocuk var. Bizde mi çok çamaşır çıkıyor.. Su da 330 geldi. 57 gelen var. Hiç mi yıkanmıyorsunuz diye sorasım var 😂

Şantiye elektriği beyaz eşyalara zarar verebiliyor düzgün akım olmadığı için bir an önce geçersiniz umarım. Benim bildiğim sayaçlar takılı olsa dahi apartmanın toplu olarak geçtiği bina adına başvuruda bulunuyor ve firma gelip elektrik çekiyor apartman için panoyu ayarlıyor vs. Daha sonra abonelik için gidiyorsunuz.

150 tl elektrik gelenlere inanamıyorum ben ya nasıl yaşıyorlar evde ne yapıyorlar da o kadar geliyor acaba. Bize 500 geldi. Kurutma makinesi var ondan mı acaba. Fırın hafta bir iki en fazla kullanırım. Çay makinesi kullanıyoruz. İki çocuk var hemen hemen çamaşır makinesi her gün çalışıyor. E onlarda da iki çocuk var. Bizde mi çok çamaşır çıkıyor.. Su da 330 geldi. 57 gelen var. Hiç mi yıkanmıyorsunuz diye sorasım var 😂
Benim en yakın arkadaşımın kullandığı elektrikle fabrika işletiyor millet, kullandığı su ile belediye mahalleleri yıkıyor kıza max 30₺ fatura geliyor. Çıldırıyorum:))

150 lira biz evde yokken buzdolabına geliyor sadece. 150 artık gelemez geliyorsa birşey vardır. Kurutma makinası cok yakıyor. Bizimde haftada 2 şer bulaşık çamaşır makinesi çalışır,arada bir kettle, buzdolabı,akşamdan akşama tv, 380 tl fırın ayda 3 kere falan😃

150 lira biz evde yokken buzdolabına geliyor sadece. 150 artık gelemez geliyorsa birşey vardır. Kurutma makinası cok yakıyor. Bizimde haftada 2 şer bulaşık çamaşır makinesi çalışır,arada bir kettle, buzdolabı,akşamdan akşama tv, 380 tl fırın ayda 3 kere falan😃
😁😁 Gelene geliyor işte bende çözemedim bu işi. Kurutma mak ok kabul ama haftada iki çamaşır mak nasıl yapıyorsunuz? Çocuğun çok çamaşırı çıkmıyor mu? Benim eşimin tek kıyafetleri iki çamaşır yapıyor zaten. E havlular her hafta yıkanıyor. Çocuklarla benim ev kıyafetlerimi birlikte atıyorum. Çok kez çamaşır yapıyor. Terlikleri paspasları kilimleri saymıyorum bile 😂

Kurutma makinesi ile çaycı çok yakıyor diyorlar ama bunların hiçbiri ben de yok ama yinede elektrik en son ay 600 küsur (,ondan önce ki ay dahada yüksekti) su 400 küsur geldi.

Camasir makinesi pek boş durmuyor biz de ben ona bağlıyorum biraz.

😁😁 Gelene geliyor işte bende çözemedim bu işi. Kurutma mak ok kabul ama haftada iki çamaşır mak nasıl yapıyorsunuz? Çocuğun çok çamaşırı çıkmıyor mu? Benim eşimin tek kıyafetleri iki çamaşır yapıyor zaten. E havlular her hafta yıkanıyor. Çocuklarla benim ev kıyafetlerimi birlikte atıyorum. Çok kez çamaşır yapıyor. Terlikleri paspasları kilimleri saymıyorum bile 😂
Genel rutin 2şer gidiyor ama tabi arada 3 4 oluyor 😃 oğlanın kıyafetleri 2 çift kalana kadar biriktiriyorum sonra toplu yıkıyorum haftada bir yetiyor ona. Eşimde sivil çalışıyor e onada yeterince kıyafet var ben genelde evdeyim cok çamaşırım cıkmıyor öyle bizimkileride toplu yıkıyorum havlu vs birikince onlarıda ayrı atıyorum paspas falan zırt pırt yıkamıyorum yok zaten bitek mutfakta ayağımın altında var 😃 ama bu ay taşındık makine yardırdı hep bakalım kaç gelicek😃

Genel rutin 2şer gidiyor ama tabi arada 3 4 oluyor 😃 oğlanın kıyafetleri 2 çift kalana kadar biriktiriyorum sonra toplu yıkıyorum haftada bir yetiyor ona. Eşimde sivil çalışıyor e onada yeterince kıyafet var ben genelde evdeyim cok çamaşırım cıkmıyor öyle bizimkileride toplu yıkıyorum havlu vs birikince onlarıda ayrı atıyorum paspas falan zırt pırt yıkamıyorum yok zaten bitek mutfakta ayağımın altında var 😃 ama bu ay taşındık makine yardırdı hep bakalım kaç gelicek😃
Haftada bir tüm renkleri bir mi atıyorsunuz 😁 siyahlar renkliler beyazlar ayrı atıyorum. Pas pas dediğim birde yerleri sildiğim havlulara diyorum ben. Taşınınca herşey çarpı 3 zaten.

Haftada bir tüm renkleri bir mi atıyorsunuz 😁 siyahlar renkliler beyazlar ayrı atıyorum. Pas pas dediğim birde yerleri sildiğim havlulara diyorum ben. Taşınınca herşey çarpı 3 zaten.
Eşimle benim beyaz kıyafetimiz yok pek hatta yok onu farkettim suan iç çamaşırları dahil. yazlık tshirt benim var 2 3 tane sadece isabet olmuş🤣 siyahlar ve diğer renkleri beraber atıyorum oğlanın beyaz ve renklileri beraber atıyorum birşey olmadı annem olmaz bişey bebek kıyafeti boya vermez dedi ona uydum 😃 yerleride sürekli silmiyorum vaktim olmuyor valla ne yalan söyliyim iki çeşit yemek yaparsam çamaşırlar yıkanmış asılmış sonrada katlayıp yerine koyduysam şükrediyorum. İşte arada 3 4 çalıştıysa makine ya havlular ya nevresimler,masa örtüsü yada yer bezleri toz bezleri için falan çalışıyor. Ama ben her hafta hepsini yapamıyorum valla bu sefer cocuğa zaman kalmıyor şimdi ikinci geliyor muhtemelen pislikten ölürüz🤣

Eşimle benim beyaz kıyafetimiz yok pek hatta yok onu farkettim suan iç çamaşırları dahil. yazlık tshirt benim var 2 3 tane sadece isabet olmuş🤣 siyahlar ve diğer renkleri beraber atıyorum oğlanın beyaz ve renklileri beraber atıyorum birşey olmadı annem olmaz bişey bebek kıyafeti boya vermez dedi ona uydum 😃 yerleride sürekli silmiyorum vaktim olmuyor valla ne yalan söyliyim iki çeşit yemek yaparsam çamaşırlar yıkanmış asılmış sonrada katlayıp yerine koyduysam şükrediyorum. İşte arada 3 4 çalıştıysa makine ya havlular ya nevresimler,masa örtüsü yada yer bezleri toz bezleri için falan çalışıyor. Ama ben her hafta hepsini yapamıyorum valla bu sefer cocuğa zaman kalmıyor şimdi ikinci geliyor muhtemelen pislikten ölürüz🤣
Aynen ben bak iç çamaşırları unuttum yazmayı 😁 Baktığında senin de iki kez çamaşır makinesi olmuyor aslında. Bebekte beyaz ile çok uçuk renkler atılıyor evet de büyüdükçe olmuyor renkleri kötüleşiyor. Gri ile renkleri attıkça da
İç çamaşırları es geçmişim bak birde onlar var 😊 Oğlunuz küçük sanırım ama zamanla karışık kıyafet atınca kötü görünmeye başlar.. Aman tanrım ikinci çocuk yoldaysa çarpı 2 diyelim biz bunlara 🫣 Bizimkiler büyüdü ya çok şükür sıra sizde. Evet bir süre ev batacak. Kurutma makinesi şiddetle tavsiye olunur 🥰😣😅 Asma katlama işine pek gerek kalmıyor. Bende bazen kurutma makinesinden çıkartıp sepete atıyorum oradan alıp kullanıyorlar..

Back