• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhabalar takıntı hakkında yardım istiyorum

Covid süreciyle başladı benimki temizlik tiksinti insanlardan ve insan elinin deydiği herşeyden tiksiniyordum.Evime hiçbir insan giremiyordu ,kendi yaptıklarım haricinde kimsenin bir suyunu bile içemiyordum, dışarıdan geldiğimde saatlece yıkanıyordum hatta çıkmadan önce bir posta istifra etmeden çıkamıyordum.
umarım ben de tamamen iyileşir normal insanlar gibi olurum

Ben daha oncede aynı sekılde bır konu okumuştum .Aynı kişi degıldırsınız umarım .Yıllardır okb hastasıyım .Yıllarca ılac kullandım .Terapi dedı doktorlar yasadıgım yerde çok ıyı doktorlar olmadıgını ogrendım .Çok arastırdım .İlaclarını al .Kendını ugrasacak bır seylere ver

Evet ben de hatırlıyorum ama o kişi evliydi galiba. Birilerinden hoşlanıyor olmaktan korkuyordu sanırım. Sevgili konu sahibi, bazı belediyelerin ücretsiz psikolog desteği verdiklerini duymuştum. Bir araştırın dilerseniz.

Evet ben de hatırlıyorum ama o kişi evliydi galiba. Birilerinden hoşlanıyor olmaktan korkuyordu sanırım. Sevgili konu sahibi, bazı belediyelerin ücretsiz psikolog desteği verdiklerini duymuştum. Bir araştırın dilerseniz.
ben evli değilim farklı kişi sanırsam o. araştırdım ama şizofreni gibi ağır vakalarla ilgileniyolarmış.

yukarıda bir arkadaş da söylemiş; ilaçların etkisine güvenin, daha yeni başlamışsınız zamanla fayda edecektir, yeterli gelmezse zaten doktorunuz ilacı ya da dozu değiştirecektir. bunun bir hastalık olduğunu ve her hastalık gibi tıp tarafından iyi edileceğine dair inancınızı kaybetmeyin. uygun fiyatlarla terapi veren merkezler var. isimlerini bilemiyorum ama iyice araştırın. belki ayda bir terapi almak bile sizi ferahlatır. hobiler bulun kendinize ve mümkünse fiziksel hareket içeren şeyler olsun. koşma, bisiklet gibi açık havada yapacağınız ve vücudunuzu yoran şeyler düşüncelere odaklanmanızı yavaşlatabilir. çok geçmiş olsun ve geçecek de korkmayın

şu kadar obsesyonla işkenceler içinde yaşayacağınıza ilacınızı düzgün içmeye bakın 1 hafta inanılmaz erken bir süre en az 1-1,5 ayda yavaş yavaş gösterir hemen zırt diye etki etmedi demeyin.

yukarıda bir arkadaş da söylemiş; ilaçların etkisine güvenin, daha yeni başlamışsınız zamanla fayda edecektir, yeterli gelmezse zaten doktorunuz ilacı ya da dozu değiştirecektir. bunun bir hastalık olduğunu ve her hastalık gibi tıp tarafından iyi edileceğine dair inancınızı kaybetmeyin. uygun fiyatlarla terapi veren merkezler var. isimlerini bilemiyorum ama iyice araştırın. belki ayda bir terapi almak bile sizi ferahlatır. hobiler bulun kendinize ve mümkünse fiziksel hareket içeren şeyler olsun. koşma, bisiklet gibi açık havada yapacağınız ve vücudunuzu yoran şeyler düşüncelere odaklanmanızı yavaşlatabilir. çok geçmiş olsun ve geçecek de korkmayın
güç veren mesajınız için çok teşekkürler herkesin tavsiyesini dikkate alacağım

doğru diyorsunuz araştırayım ben
Basit ve gereksiz gibi gelebilir ancak cidden çok çok farkediyor. Çünkü aslında hepsi vesvese. Hem öylw olsa nolur. Hiiç bişey olmaz. korkmayı bir şekilde bırakınca geçecek zaten. Bırakmak, için de işte hobiler ciddi şifa 🤗

Böyle bir üye daha vardı ..Evliydi siz misiniz o

Basit ve gereksiz gibi gelebilir ancak cidden çok çok farkediyor. Çünkü aslında hepsi vesvese. Hem öylw olsa nolur. Hiiç bişey olmaz. korkmayı bir şekilde bırakınca geçecek zaten. Bırakmak, için de işte hobiler ciddi şifa 🤗
doğru diyorsunuz bir hobi edineceğim :)

Bunu yaşamayan bilemez burada da bilen bilmeyen herkes yorum yapma hakkına sahip. O yüzden her yoruma takılma. Zaten böyle bir durum yaşayanlar seni anlayacaktır. Aslında yapmayacağını biliyorsun ama acaba yapar mıyım diye korkuyorsun. Sana tavsiyem. Eline kağıt kalem al ya da telefon bilgisayara yazmaya başla. Böyle bir korkun neden oluştu bulana kadar yaz. Belki sana güvenmeyen bir sevgili, belki kendine güvensizliğin, belki zamanında başka korkular ya da stresli durumlar sana böyle hissettirmis olabilir. Sebebini bulduğun vakit aslında ortada büyütecek bir şey olmadığını göreceksin. Birisi kitap önermiş çok mantıklı oku ya da YouTube a derdini yazsan hemen bir psikolog videosu bulursun dinleyebilirsin. Senin gibi düşünen bir arkadaşım da vardı Buarada yalnız değilsin.

Back