merhabalar,ikiz bebek bekleyen anneler buraya :)

marbling817

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
487
372
merhabalar ikiz anneleri

ben 16 haftalık bir kız bir erkek bebeğin annesi olacağım Allahım Nasip ederse :)

hastane çantalarını ve bebek alışverişlerine ne zaman başladınız. ben ikiz olduğu için erken doğar diye korkuyorum.
ilk hamileliğim tecrübeli annelerin cevaplarını beklerim

Merhaba ben de 31 haftalık ikizlere gebeyim ,etrafımdaki insanlar hazırlıklar konusunda sürekli acele etmememi söyledi ,ama ikiz gebelik hiç belli olmuyor 28. haftadan sonra doktorum devamlı yatmamı önerdi servisk boyumda kısalma olduğunu söyledi ,Şimdi o kadar pişmanım ki erken başlamadığıma ,bir çok şeyi internetten halletmeye çalışıyorum hiçbir şeyiistediğim gibi hazırlayamadım :KK43:

Merhaba ben de 31 haftalık ikizlere gebeyim ,etrafımdaki insanlar hazırlıklar konusunda sürekli acele etmememi söyledi ,ama ikiz gebelik hiç belli olmuyor 28. haftadan sonra doktorum devamlı yatmamı önerdi servisk boyumda kısalma olduğunu söyledi ,Şimdi o kadar pişmanım ki erken başlamadığıma ,bir çok şeyi internetten halletmeye çalışıyorum hiçbir şeyiistediğim gibi hazırlayamadım :KK43:
Merhaba canim cift yumurta ikizi mi bende o nedenle sorayim istedim çünkü bizim burda herkes 8 aydan sonra basla diyor ..

Merhaba canim cift yumurta ikizi mi bende o nedenle sorayim istedim çünkü bizim burda herkes 8 aydan sonra basla diyor ..
Evet çift yumurta ikizi,sakın o kadar bekleme bence ikiz gebelik tek hamilelik gibi değil,dinlenmek zorundasın bücut iki bebeği taşımıyor 25 den sonra ayakta biraz fazla kalsam karnım aşağıya düşecek gibi oluyor ve aşırı kiloda almadım ben 31.haftada 9 kilo,birde rahim ağzı kısalığı çıkınca evde yatmaya döndü olay,25.hafta hazırlık içim ideal bana göre:)

Evet çift yumurta ikizi,sakın o kadar bekleme bence ikiz gebelik tek hamilelik gibi değil,dinlenmek zorundasın bücut iki bebeği taşımıyor 25 den sonra ayakta biraz fazla kalsam karnım aşağıya düşecek gibi oluyor ve aşırı kiloda almadım ben 31.haftada 9 kilo,birde rahim ağzı kısalığı çıkınca evde yatmaya döndü olay,25.hafta hazırlık içim ideal bana göre:)
Himm anladim. Ben 16 haftaligim calisiyorumda 30 haftalık ken izne cikcam bakalim nasil caliscam

Bende şuan 31 haftalık ikizlere gebeyim erken Doğumdan bende endişe ediyorum ne zaman Doğum yaptınız doğumunuz nasıl oldu devlette mi yaptınız

Bende şuan 31 haftalık ikizlere gebeyim erken Doğumdan bende endişe ediyorum ne zaman Doğum yaptınız doğumunuz nasıl oldu devlette mi yaptınız
Evet 36+1 e kadar dayandım aslında beklerdim ama suyum azaldı doktorum risk almayalum 36 ikizler için iyi bir hafta dedi kızlarım 4 aylık oldu maşallah çok sağlıklılar ve küveze girmediler 2500 gr civarı doğdular, medipol de genel anestezi altında sezeryan ile doğurdum ,sürekli yatın ayakta kalmamaya çalışın zaten son haftalarda aşırı baskı oluyor fazla duramıyorsunuz ayakta,çok şükür ben rahat atlattım o dönemi ,beni lohusalık sarstı birden iki bebek vs size de hayırlı doğumlar

Merhaba arkadaşlar benim ikiz yok ama çok istiyorum hayırlı sağlıklı ikizlrrim olsun diye. Benim ailede genetik var. Iki teyze iki hala iki nenem de. Ikiz getirdiler. Iki nenrm kardes olduğu için, yani aynı aileden kaç kişinin ikiz bebeği oldu. Bende de o şans var mı acaba. Kaç aydır bebis bekliyoruz olmuyor. Doktor bana klomen verdi ve çoğul gebelik olabilir dedi. Kusura bakmayın çok uzun oldu. Bana da dua edin lütfen hayırlı sağlıklı ikizler olsunlar

Evet 36+1 e kadar dayandım aslında beklerdim ama suyum azaldı doktorum risk almayalum 36 ikizler için iyi bir hafta dedi kızlarım 4 aylık oldu maşallah çok sağlıklılar ve küveze girmediler 2500 gr civarı doğdular, medipol de genel anestezi altında sezeryan ile doğurdum ,sürekli yatın ayakta kalmamaya çalışın zaten son haftalarda aşırı baskı oluyor fazla duramıyorsunuz ayakta,çok şükür ben rahat atlattım o dönemi ,beni lohusalık sarstı birden iki bebek vs size de hayırlı doğumlar
Darısı bütün bebek bekleyenlerin başına inş bende endişe ediyorum ama iş yapmadan da olmuyo gelende yoruluyorum sonra dinleniyorum bel ağrım ve kasık ağrım var çok Allahım hepimizin yardımcısı olsun ikiz gebelik yaşamak çok güzel bi duygu ama yavrumun biri kilo olarak geriden geliyo bir hafta sonra doktora gidicem bakalım kiloları nasıl

Hastane konusunda da kararsızım devlet düşünüyorum ama siz nerde doğum yaptınız ben İstanbul’da yaşıyorum devlet Hastanesi de çok kalabalık endişeliyim

Medipolde yapmışsınız anladım inş bende o haftalara kadar gelebilirim iyi bi hafta ikizler için evet darısı başıma inş

Allahım herkese bebeklerini sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Bende 6 haftalık daha çok yeni ikiz bebişlerime hamileyim. Haftaya kalp atışlarını duymak için kontrole gitcem inşallah. Biri 2.2 mm biri 2.7 mm gelişmeye başlamışlar dimi çok korkuyorum. Kendim de ikizim anneannem ikizdi. Gebeliği ilerleyenler bana bilgi verirmisiniz daha yeni olunca herşeyi merak ediyorum. Keseler arasında 2 mm fark var.

Amin inş canım allahım sağ Salim kucağımıza almak nasip etsin inş o konuda bilgim yok ama içini ferah tut daha yeni kendini çok yorma ilk zamanlar olduğu için

Yatıyorum sadece yemek yapyorum fazlasıyla dünlenmeli geçiyor günlerim. Progestan kullanıyorum baş dönmesi yapıyor kalkmıyorum o yüzden de. Sanki kalp atışlarını duysam bi ferahlıcam rahatlıcam ne zormuş ya. İki kızım var biri 17 biri 13 yaşında onlarda bunderece olmamıştım sanırım gençliğin verdği güç vardı şimdi bu süpriz bebeklermde tedirgnm dua edyorum okuyorum herkes hepimiz için

X