5 ay falan önce ogrendik esimin rahatsızlığını, bizimde 4 sperm testimiz var hepsinde 0 çıktı sayı. Hormon testinde ilk FSH 9 du , testesteron düsüktü, LH normaldi. Gen testi temiz sorun yok, damarlar var, kanal tıkanıklık yok, varikosel yok, inmemiş testis sorunu yok, testisleri boyut olarak sınırda dedi yani bi tık küçükmüş sebebi belli olmayan sebepsiz azospermi dediler. bakırcıoğluna gittik biz ilk ama tatmin etmedi klomen diye bir hap verdi 1 aydir içiyor onu her hafta spermiyogram ve hormon testi istiyor ilacı bi tam ic diyor bir yarım ic diyor, 3/4 ay daha klomen kullanacaksin dedi. Ama Eşimin hormonlarını FSH, LH, testesteron 1 ayda 3 katına çıkardı, şuanda değerleri 28 lerde. Klomen kullandırtarak ameliyat edecek eşimi 3-4 ayin sonunda biz bu kadar basit bir ilaç kullanıp başarısız bir microtese ameliyatımızın olmasını istemiyoruz. Bize zaten şansınız %50 falan dedi kendisi bunu da kaybetmek istemedik. Biz devlette bir doktorlar görüşmüştük oda sebebi belli olmadığı için gida takviyesi alsin 3 ay belki yeniler kendini spermler dedi, 3 aya yakında eşim arı sütü, keçi boynuzu özü, propolis, balık yagı, yaban mersini özü gibi bir sürü seyin bir arada olduğu bitkisel gıda takviyesi aldi ama bir işe yaramadı. Tansel hoca iğneler falan veriyormuş 9 ay falan Tedavi ediyormuş ona randevu aldik haftaya ona gideceğiz siz baya yol almışsınız ben eşimden sağlıklı sperm bulunsa gerisinin olacağına inanıyorum o zaman hiç stres yapmam çünkü biz 1.5 yil çocuk istedik medikal park goztepe de bir doktor bende sorun olduğunu soyledi rahim filmi bir sürü sey yaptirdi bana polikistik oversın dedi boyum 167, kilom 63 dü bunu söylediğinde bana , kilo ver dedi bana ben stresten daha da kilo aldim 68 kg oldum sonra karar verdim cocuk için diyet yaptım 55 kg oldum ve bende kıllanma,sivilcelenme, fazla kilo, adet duzenligi, gec yaşta adet olma falan hic biri yokken bu teşhisi koydu hatta bana haplar verdi daha eşime bakmadan ben onlari bile kullandim yumurtalıklarım büyüyecekmis falan kafamıza hiç takmadık o dönemde olacak Allahin izniyle falan zamani gelince dedik hemde polikistik over cok küçük bir sorundu gözümüzde en kötü 2-3 defa tüp bebek deneriz dedik ama sonra esimden oylesine test istediler ve sebebini oyle anladık bu sefer gerçekten çok üzüldük çünkü erkek faktörlü rahatsızlık daha çok zor kadın faktörüne göre, ben baska doktorlara göründüm sonra profesöre falan gittim sağlıklıymışım polikistik over olamazsin o bir rahatsızlıktir belirtileri vardır sende fazla yumurta var sayi olarak normal yolla hamile kalabilirsin zaten sen dedi fazla yumurta bizim icin iyi tüp bebekte cok yumurta toplanır şansıniz artar seçme şansıniz olur dedi doktor ve hatta çok geç menepoza girecekmişim hormon testi yaptılar falan doktor bana esini dengelemişsin bu iyi bisey sperm bulunduğu anda işleme alınırsın demişti. doktorlar ayni tıp eğitimini aliyor ama hepsinden türlü türlü bilgi çıkıyor bu döneme bunu cok iyi anladık. İnsallah güzel haberler aliriz hepimiz hayirli sağlıklı çocuklarımız olur çok yokluğunu aratmadan Allah