3 buçuk yaşında oğlum var. Çalıştığım için malesef bakıcıda büyüdü. Ancak tayin dolayısı ile 3 bakıcı ve 4 aylık kreş dönemi oldu. Son zamanlarda tuhaf davranmaya başladı. Çizgi film karekterlerine seslenme ve onlarla konuşma gibi. Konuşması da gecikti. Bakicilarda tv ye maruz kaldigi aşikar. Hemen psikiyatriste gittik ve otizm diyemem ama uyarıcı eksikliği de diyemem dedi. Sadece birkaç özelliği var dedi. Bireysel eğitim ve kreş önerdi. Hemen bireysel eğitime başladık. Haftanın beş günü ders alıyor. Hocamiz eve geliyor. Kreş ise geçen hafta başladı. Konuşmaya başladı. İsteklerini söylüyor. 2 bazen 3 kelimelik cumleler kuruyor. Tuvalet eğitimi de aldı çok şükür. Kontrole gidince psikiyatrist iyiye gidiyor dedi. Bende izne ayrıldım ( 2. bebeğim oldu 6 ay önce. ve ucretsiz izne ayrıldım ) evde ilgilenmeye başladım. Ancak sorun şu ki ben ilgilendikce sanki daha çok anormal hareketler yapıyor. Mirildanmasi hiç bitmiyor. Onunla ilgilenmediğim on saniye varsa mutlaka o on saniyeyi kullanıp ya koşturuyor ya mirilti ya da bağırtı yani bir şekilde saçma bir şey yapıyor yaparken de bana bakıyor bakıyor muyum diye. Bu konu da benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşların deneyimlerini duymaya ihtiyacım var. O kadar çok üzülüp ağlıyorum ki , ayrıca hep kendimi suçluyorum. Keşke onun zamanında da izne ayrilsaydim diye ama eskiye de takılmak istemiyorum. Bu arada hemen not düşeyim ; göz teması var, ismi seslenince efendim diyor . Lütfen bana bu yollardan geçen ve herşeyin duzeldigini söyleyen arkadaşlar olsun. Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum