• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhabalar. Daha once kasiyerlik yapan var mi ?

Cosmicpickle

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2021
28
8
16
29
Gunaydin herkese. 27 yillik hayatimda ilk kez dun bi pastanede kasiyerlik yapmaya basladim. Aslinda cok basit olmasina ragmen cok kolay islemleri dahi kafadan yapamiyor ve yanlis yapiyorum :( hesap makinesiyle yapinca da musteriyi bekletiyorum dusuncesiyle panikliyorum. Dunden beri agliyorum kizlar, ne yapmami onerrirsiniz? Isi birakmayi dahi dusundum :(. Lutfen yardim edin, tavsiyelerde bulunun... Tesekkur ederim.

Ağlayacak bir şey yok, işe yeni başlayan birinden kimse 10 senelik tecrübeli eleman gibi çatır çatır bir şeyleri halletmesini beklemiyor zaten, siz kendi kendinize baskı yapıyorsunuz :)) Yapmayın hiç alışırsınız bir süre sonra. Ben bir fırında işe girmiştim, 3 liralık ekmekle 6 liralık ekmek barkodlarını karıştırdım herkesten x2 para almışım 🤭 İsterseniz evde deneme de yapabilirsiniz tabii zamanla oturur kafada.

Hayırlı olsun işiniz. Dua edin bol bol ve lütfen panik yapmayın. Acemi olduğunuzu belli etmemelisiniz müşteriye. Derin nefes alın, sakin kalmaya çalışın. Boş anlarınızda hesap makinesi ile alıştırma yapın. Evde zihinden toplama işlemi yapın bol bol. Yuvarlayarak toplama işlemi deneyin

Hesap makinesiyle hesaplamak ne kadar uzun surebilir ki ? En fazla 20 saniye fazla sürsün.
Abartmasan mi..Yahut müşteriler mi abartmasa..
Ha diyorsan ki hesap makinesini kullanmak.konusunda da problem yaşıyorum Orası ayrı pek tabi.

Ben büyük bir markette yapmıştım başta çok zor gelmişti gece rüyamda di dit sesleri duyuyordum hatta :)
Bikac hafta sonra alışırsıniz merak etmeyin.
Ayrıca hesap kitap işi önemli yanlış yapmaktansa bikac dakika bekletmek sorun olmaz merak etmeyin.
Hesap makinesi hep elinizin altında olsun.

Bence hesap makinesiyle hesaplamaya devam edin bu sefer kasada vs. eksik çıkarsa daha kötü olur. Beklesin de hadi 1 dk. beklesin yani en azından para üstü vs. gibi şeylerde yanlışlık yapmazsınız.

Yani bu yaşa gelip kasada hızlı hesap yapamıyorum diye ağlamanın bir mantığı yok hesap makinesi tuşlarına ne kadar yavaş basabilirsiniz ki taş çatlasın 1 dk fazla bekler. Kafadan yapmayın sizde tüm hesapları panikle yanlış yapma potansiyeli var belli ki. Sonra o ücret maaşınızdan alınır. İşi bırakırsanız da ne bileyim yani kasiyerlik basit bir iş zaten biraz çabalayın alışırsınız bence. Ben lisede falan yaptım kasiyerlik 1 haftada alışılıyor panik yapmaya gerek yok

Gunaydin herkese. 27 yillik hayatimda ilk kez dun bi pastanede kasiyerlik yapmaya basladim. Aslinda cok basit olmasina ragmen cok kolay islemleri dahi kafadan yapamiyor ve yanlis yapiyorum :KK43: hesap makinesiyle yapinca da musteriyi bekletiyorum dusuncesiyle panikliyorum. Dunden beri agliyorum kizlar, ne yapmami onerrirsiniz? Isi birakmayi dahi dusundum :KK43:. Lutfen yardim edin, tavsiyelerde bulunun... Tesekkur ederim.
Yaaa çoookkk önceden bende geçici süre pastanede çalıştım. Yaklaşık 20 yıl önce yani. Çok da seviyordum. Açma yapmayı orda öğrendim.hesap makinesi kullan, 1 dk beklesinler bir adet kuru pasta ikram edebilirsin o sürede farkında olmazlar.

Ya kizlar cok sag olun, icimi rahatlattiniz. Maalesef kaygim bozuklugum var ve abarttikca abartiyorum bazi seyleri de 😄. Biliyorum disaridan bakinca komik geliyor ama durum bu maalesef. Neyse sabredecegim ☺️isin ucunda olum de yok ki

Gunaydin herkese. 27 yillik hayatimda ilk kez dun bi pastanede kasiyerlik yapmaya basladim. Aslinda cok basit olmasina ragmen cok kolay islemleri dahi kafadan yapamiyor ve yanlis yapiyorum :KK43: hesap makinesiyle yapinca da musteriyi bekletiyorum dusuncesiyle panikliyorum. Dunden beri agliyorum kizlar, ne yapmami onerrirsiniz? Isi birakmayi dahi dusundum :KK43:. Lutfen yardim edin, tavsiyelerde bulunun... Tesekkur ederim.
İşi birakmayi dahi düşündüm derken
Daha dün baslamaniza rağmen mi

Çok basit.
Diyelim adam 100 uzattı ürün ise 16 tl.
Sen ne yapacaksın fiyatı 16 tl olan ürünüe en yakın 20 tl olana kadar 4 tl ekleyip gerisini de 100 tl olana kadar para ekleyip vereceksin.

ya da diyelim adam 50 tl uzattı ama ürün 8 tl.
10 tl olana kaadar 2 tl ekle gerisini de 50 tl olana kadar kagıt paradan ekle.
2+20+20 tl gibi
ya da 2+10+10+10+10
ya da 2+20+10+10

Ya kizlar cok sag olun, icimi rahatlattiniz. Maalesef kaygim bozuklugum var ve abarttikca abartiyorum bazi seyleri de 😄. Biliyorum disaridan bakinca komik geliyor ama durum bu maalesef. Neyse sabredecegim ☺️isin ucunda olum de yok ki
Hesap makinesiyle hesaplamak ne kadar uzun surebilir ki ? En fazla 20 saniye fazla sürsün.
Abartmasan mi..Yahut müşteriler mi abartmasa..
Ha diyorsan ki hesap makinesini kullanmak.konusunda da problem yaşıyorum Orası ayrı pek tabi.
Yaaa çoookkk önceden bende geçici süre pastanede çalıştım. Yaklaşık 20 yıl önce yani. Çok da seviyordum. Açma yapmayı orda öğrendim.hesap makinesi kullan, 1 dk beklesinler bir adet kuru pasta ikram edebilirsin o sürede farkında olmazlar.

Çok basit.
Diyelim adam 100 uzattı ürün ise 16 tl.
Sen ne yapacaksın fiyatı 16 tl olan ürünüe en yakın 20 tl olana kadar 4 tl ekleyip gerisini de 100 tl olana kadar para ekleyip vereceksin.
Ya inanin ki o yontemi uygularken dahi sasiriyorum, gerizekali gibi hissediyorum bu yuzden 😄moralim daha da bozuluyo

Back