Merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Boşanmalı mıyım?

crazy343434

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
7
1
16
İstanbul
aşağıda yazılı olan kısım başka bir konuda yazmıştım ama bir arkadaş aile ve ailenin eşi konusunda açarsan daha çok yorum alırsın dediği için buraya kopyalıyorum. Umarım yorum yazarsınız. Sevgilerimle

Merhaba, biriniz bana ses verir mi acaba? bende bunları yaşadım şunları şunları yaptım dermi acaba. siteye 9 ay önce üye oldum ama aktifleştirmek bugüneymiş. Aklıma takılan her konuda kk den bilgi alıyorum, sağlık evlilik, iş, diyetler. 9 ay öncede bugün danışacağım konu için üye olmuş ama vazgeçmiştim. Kararsızım. 5 yıldır evliyim. çocuğum yok. Hiç orgazm olmadım. Eşim ilk birlikte olduğum kişi ama ilk baştaki tavırlarından dolayı cinsellkten soğuduğumu düşünüyorum. hızlı seks yapardı ve işi biter bitmez tv karşısına geçerdi. ben kalsın bana sarılsın isterdim zaten orgazm olamamak çok kötü insan iyice kullanılmış gibi hissediyor kendini işi biter bitmez gidince.bunu konuştuğum halde defalarca ağladığım sürekli hemen gitme yanımda kal sarıl kendimi kötü hissediyorum dediğim halde 4 yıl bunu hiç yapmadı son bir yıldada bir kaç kez yanımda kaldı. Aramızda birkaç sorun var bunlarda cinsellikle ilgili problemi çözemememde çok etkili oldu. madde madde yazacağım boşanmalımıyım sizden destek rica ediyorum. Bu kararsızlık beni hasta ediyor. sürekli hastayım. Çok yoğun bir iş hayatım olması beni dahada yoruyor. Maddi problemler ve ciddi borcumda var. ama yinede geçimimi sağlarım aç gezer tok geçinir yinede yaşar giderim diye düşünüyorum. İkimizde ünv mezunuyuz hatta o çok iyi bir ünvden mezun ama kendi işini yapmaya çalışıyor ve başkasının yanında iş bulamıyor çünkü istediği pozisyonlar çok yüksek ve hep kendi işini yapmış birini hemende işe almıyolar.

1. Cinsel problem
2. düzenli işinin olmaması
3. evde olunca ya televizyon izler ya bilgisayar başındadır.
4. Maddi problemler ve borç bu yüzden bir kafeye bile gidemiyoruz evde oluncada sadece tv karşısında geçiriyor zamanı
5. 5 yıldır bir kere bile çocuk istediğini söylememesi bense 3 yıldır hamile görsem göz yaşlarına bulanıyorum. çok istiyorum çok, hayırlısı olsun tabi.
6. problemleri konuşamamak ve sonucunda bende bağırıp çağırma ve kavga atakları

iki buçuk ay önce çocuk yapmazsak ayrılacağım dedim ve cocuk yapmaya karar verdik ama sadece 3 kez birlikte olduk. Beni sevdiğini aldatmadığını biliyorum. Maddi problemlerden dolayı cesaret edemediğinide biliyorum. ama ben 31 yaşındayım. Hergünüm işkence önceleri orgazm olamadığıma çok üzülürdüm. şimdi çocuk o üzüntünün on katı. En kötüsü doktor 2 miyom var hamile kalsan bile düşük riski yüksek diyor. alalım tüp bebek yap diyor çünkü eşimin sperm sayısı 12000 çıktı. tüp bebek yapacak para yok. borçlarım 3 sene sonra anca biter.

böyle paylaşımsız bir hayat, hiç orgazm olmama, çocuksuzluk, iletişimsizlik, iş konusunda hayal dünyasında olması ve istanulun yorucu hayatı beni umutsuzluğa dahada bir itiyor. konuşamıyoruz sorunları halledemiyoruz boşansam yeniden ankaraya dönsem yenibir hayat kursam diyorum ama karar veremiyorum. 5 yıl boyunca her gün omuzunda uyudum bana yemek konusunda hep yardımcıdır. çok iyi bir insandır ama olmuyor işte işte.

aşağıda yazılı olan kısım başka bir konuda yazmıştım ama bir arkadaş aile ve ailenin eşi konusunda açarsan daha çok yorum alırsın dediği için buraya kopyalıyorum. Umarım yorum yazarsınız. Sevgilerimle

Merhaba, biriniz bana ses verir mi acaba? bende bunları yaşadım şunları şunları yaptım dermi acaba. siteye 9 ay önce üye oldum ama aktifleştirmek bugüneymiş. Aklıma takılan her konuda kk den bilgi alıyorum, sağlık evlilik, iş, diyetler. 9 ay öncede bugün danışacağım konu için üye olmuş ama vazgeçmiştim. Kararsızım. 5 yıldır evliyim. çocuğum yok. Hiç orgazm olmadım. Eşim ilk birlikte olduğum kişi ama ilk baştaki tavırlarından dolayı cinsellkten soğuduğumu düşünüyorum. hızlı seks yapardı ve işi biter bitmez tv karşısına geçerdi. ben kalsın bana sarılsın isterdim zaten orgazm olamamak çok kötü insan iyice kullanılmış gibi hissediyor kendini işi biter bitmez gidince.bunu konuştuğum halde defalarca ağladığım sürekli hemen gitme yanımda kal sarıl kendimi kötü hissediyorum dediğim halde 4 yıl bunu hiç yapmadı son bir yıldada bir kaç kez yanımda kaldı. Aramızda birkaç sorun var bunlarda cinsellikle ilgili problemi çözemememde çok etkili oldu. madde madde yazacağım boşanmalımıyım sizden destek rica ediyorum. Bu kararsızlık beni hasta ediyor. sürekli hastayım. Çok yoğun bir iş hayatım olması beni dahada yoruyor. Maddi problemler ve ciddi borcumda var. ama yinede geçimimi sağlarım aç gezer tok geçinir yinede yaşar giderim diye düşünüyorum. İkimizde ünv mezunuyuz hatta o çok iyi bir ünvden mezun ama kendi işini yapmaya çalışıyor ve başkasının yanında iş bulamıyor çünkü istediği pozisyonlar çok yüksek ve hep kendi işini yapmış birini hemende işe almıyolar.

1. Cinsel problem
4. Maddi problemler ve borç bu yüzden bir kafeye bile gidemiyoruz evde oluncada sadece tv karşısında geçiriyor zamanı
5. 5 yıldır bir kere bile çocuk istediğini söylememesi bense 3 yıldır hamile görsem göz yaşlarına bulanıyorum. çok istiyorum çok, hayırlısı olsun tabi.

iki buçuk ay önce çocuk yapmazsak ayrılacağım dedim ve cocuk yapmaya karar verdik ama sadece 3 kez birlikte olduk. Beni sevdiğini aldatmadığını biliyorum. Maddi problemlerden dolayı cesaret edemediğinide biliyorum. ama ben 31 yaşındayım. Hergünüm işkence önceleri orgazm olamadığıma çok üzülürdüm. şimdi çocuk o üzüntünün on katı. En kötüsü doktor 2 miyom var hamile kalsan bile düşük riski yüksek diyor. alalım tüp bebek yap diyor çünkü eşimin sperm sayısı 12000 çıktı. tüp bebek yapacak para yok. borçlarım 3 sene sonra anca biter.

böyle paylaşımsız bir hayat, hiç orgazm olmama, çocuksuzluk, iletişimsizlik, iş konusunda hayal dünyasında olması ve istanulun yorucu hayatı beni umutsuzluğa dahada bir itiyor. konuşamıyoruz sorunları halledemiyoruz boşansam yeniden ankaraya dönsem yenibir hayat kursam diyorum ama karar veremiyorum. 5 yıl boyunca her gün omuzunda uyudum bana yemek konusunda hep yardımcıdır. çok iyi bir insandır ama olmuyor işte işte.
evlendiniz 5 yıllık eşiniz maddisıkıntılar yüzünden eşinizden ayrılmayı planlıyorsunuz üstelik eşinizin sizi sevdiğini söylüyorsunuz
o kadarcık sorun herkesde var çoçukiçin eşiniz maddi sıkıntıdan korkuyr ama çoçuk nasibi iledoğar iknaedin bence
ama ayrılmak için daha gecerli sebbeler olmalı bence

Hep olumsuz taraflarını anlatmışsınız ilişkinizin, boşanma yönünde telkinler daha çok olur doğal olarak, şahsen benim gözümde çok kötü bir evlilik belirdi.

Iyi bir insan demişsiniz, o kadar.
Iyisiyle kötüsüyle anlatın ki yardımcı olabilecek arkadaşlar yapıcı konuşabilsinler.

"Borcumuz" yerine "borçlarım" demeniz dikkatimi çekti.! ve 3 yıl sonra biter demişsiniz..
Bu borçları siz tek başınıza mı yaptınız..? öyle bile olsa eşinizin destek olması gerekmez mi?
Daha evlenmeden sevgilisine araba alan ya da onun borcunu, giderini karşılayanlar var.
Kaldı ki siz evli bir çiftsiniz.. ya siz çalışmasaydınız, ev hanımı olsaydınız ne olacaktı? bu kısım bana karmaşık geldi açıkçası..!
Bunun dışında.. seviştikten sonra kıçını dönüp yatanları çok duydum da, yanınızdan kalkıp umursamazca tv seyretmesi bana göre de son derece rencide edici, kadını aşağılayıcı bir durum..!! kullanılmışlık hissiniz bence çok normal..
Sosyal hayatınızın olmaması, maddi sıkıntı çeken her aile için geçerli olan ama aşılabilecek sorunlar.. bence o konuyu çok kafanıza takmayın..
İşlerin yoğunluğu ve evdeki tutumdan bahsetmişsiniz.. bu ikisi arasında görüşebileceğiniz, paylaşımda bulunabileceğiniz bir tanıdık ya da arkadaşınız yok mu..? Belki onlarla görüşmek sizi rahatlatabilir.. Belki de bu kadar stres altında olmak sizi bunaltmıştır.. Belki de Ankara'yı özlediniz..:)

Maddiyat ve stres, zamanla düzelebilecek, geçici konulardır..
Burada kendinize sorup, cevap aramanız gereken en önemli sorular;
"Ben bu evlilikte mutlu muyum? İstediğim evlilik bu muydu? Çocuğumun babası olması için bu adam doğru kişi mi? Maddi ve cinsel yaşamım düzelirse, sorunlar bitecek mi ve o zaman mutlu olmuş olacak mıyım?"

Burada hiç kimse, kimseye evlen ya da boşan gibi direktiflerde bulunma yetkisinde değildir, olmamalıdır da..
Bence Siz; bu soruları biraz düşünüp, cevaplarını vererek sonuca kendiniz karar vermelisiniz.!

Son düzenleme:

1. Cinsel problem

Canım naptın bilmiyorum ama bunlar basit problemler lütfen bi uzmandan yardım al düzelmiycekşeyler değil
borç herkesin var kendince. iki yıllık evliyim bizimde hala borcumuz var bittikçe yenileri geliyor :) cinsellikse yaptığı tabiki hoş değil
ama belki farklı şeyler bekliordur konuşman işe yaramıyorsa başka bişeyler yap tatlım :) ona kendini özel hissetir bence buna ihtiyacı var . tabi ki özel hissetmek seninde hakkın ama birinin başlaması gerek zaman sora odA düzelir sabret onu dışarı yönlendirme bence herşey çok güzel olucak
:9:

İsin icnde ALDATMA yoksa.
Bu yazdklarn icn bi adamdan bosanilmaz.
Ynede kndn blrsn.
Bende bosaniyorum byram tatili btsn awukatma telfn acicm hemem ama ben aldatildm ki daha .1 yllk anca ewlilgmz
2.5 aylikta bi kzm war.
Bence bi uzmana dans bosanma hemen

1. Cinsel problem

şimdi canm evlilik konusunda çok eski değilim 2.5 yıllık evliyim.parayla oucak şeyler arkadaşların dediği gibi düzelebilcek şeyler bence de beraber halledebilirisiniz. cinsellikte tabi yatak odasını kimse bilemez ama sende aceleye meyil verme yavaş yavaş ilerlet derim ;) azmin elinden hiçbişey kurtulmazmış. bu arada miyom için başka doktorlarlada görüş belki ameliyatsız tedaviyle olabilir.ümitsizliğe kapılma. aşılama daha cüzi miktarlarda yapılabiliyor uygun şartlar sağlandığında.tüp bebek yerine aşılamayı düşünebilirsiniz.dışarı birçoğumuz maddi durumlardan dolayı ara ara çıkamıoruz evin içinde bişeyler yapın tavla oynayın arkadaşlarınız varsa eve çağırın okey oynayın tombala oynayın biz çıkamayınca öyle yapıoruz televizyonu kapatıp müzik açın alkol alıosanız baklona çıkıp birer bira için falan ne bilim kahve için keyif yapın hoşuna gidicektir bence. hep benmi diyebilirsiniz ama malesef erkekleri bazı şeylere alıştırmak bizim görevimiz olup çıktı. küçük küçük notlar yazabilirsin sevgi sözcükleri gibi :) biraz daha dene derim düzelir inşallah. Allah gönlüne göre versin yardımcın olsun...

Aynı içerikte konu açamazsınız yalnız.
Eski konunuzun uygun yere taşınması gerektiğini bildirmeniz yeterli :34:

bence sizin herşeyden önce çok acil olarak bi psikoloğa görünmeniz lazım, nitekim bünyeniz hep olumsuz noktalara yoğunlaşmış.He bunca maddi sıkıntı içinde ona da gidemem dersen belediyelerin bu konuda destekleri var ücretsiz, yardım almalısın.

Senin sağlığın dışında evliliğini değerlendirecek olursam eğer ben boşanılacak kadar ciddi bi sorun görmedim evliliğinizde.belki her birimizin yaşadığı şeyler var o maddelerde ama dile getirilmiyor ya da üstü kapatılıyor.zaman zaman herkes düşünebilir boşanma işini ama sanıldığı kadar çok çok kolay bi süreç olduğunu düşünmüyorum, nice insanlar aldatılmalarına, şiddet görmelerine rağmen evliliğini sonlandıramazken bu kadar günlük konular için evliliğini bitirmen ilerde pişmanlık duymana sebep olabilir.

-Omuzunda yatıyorum, beni seviyor diyorsun.. bunlar söylediklerin.eminim dile getirmediğin bir sürü iyi yönü daha vardır eşinin.

-hepimizin eşi tv ya da pc başında.nitekim ben de öyleyim.. yatarken, yemek yerken ya da sigara içerken yaparız muhabbetimizi eve geldikten sonra.onun dışında biz de tv ve pc ile zaman geçiriyoruz.

-maddi sıkıntılarınız varsa (ki sizin borcunuzmuş) sosyal hayatınız elbette kısıtlanacak.bu da herkesin yaşayabileceği doğal bi süreç.borç edinirken bu kısıtlamaları düşünmüş olmanız gerekirdi.benim de maddi sıkıntılarım var şuan ciddi borçlarımız var dışarıya çıkamıyoruz ama evde de sıkılmadan bişiler yapabileceğimizi öğrenmiş olduk bu sayede.

-cinsellikle alakalı sorununuzu ben pek anlayamadım.siz mi tatmin olmuyorsunuz? eşiniz mi tatmin edemiyor? yoksa eşiniz tatmin etmek için çaba mı harcamıyor? bunların her biri farklı konular ve her biri başka bi kapıya çıkar.

-eşimin işi hakkında ben de çok sorun yaşadım, hatta buraya konular açtım, öneriler aldım.hem işi açısından sorun yaşamama hem de borç içinde olmama rağmen eşimin isteği üzerine (ben de senin eşin gibi uzun bi süre çocuk istemiyordum) hamile kaldım.hala borçlarım var ama eşim çocuğun sorumluluğu sayesinde işlerini yoluna soktu.bi yer devraldı, şimdi oranın borcunuda ödüyoruz ama sonuçta ödeniyor.Maddi sııntılarınızdan dolayı çocuk konusunu çok ileri atmayın derim.

-son olarak belki çok cahilce gelebilir size ama yok miyomdu yok spermdi böyle şeyleri kafanıza takmayın, doktorların her söylediğinide ciddiye almayın.dinleyin ama hayatınızın merkezi olmasın ağızlarından çıkanlar.bana ve eşime neler söylediler.. yok rahim ters yok sperm yetersiz vs.. denemeye başladıktan 4 ay sonra hamile kaldım rabbime şükürler olsun.Allah seninde kucağını boş bırakmasın bi an evvel hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah.

Sırf iyi bir insan diye evliliğe devam edilmez. O zaman her iyi adamla evlenelim, neden seçiyoruz ki? Bence sebepleriniz haklı. İnşallah en doğru kararı seçersiniz.

Severek mi evlendiniz?ne biliyim kusura bakmayin aranizda bi ask bi bag yokmus gibi geldi bana.

yazınızda sürekli orgazm olamamaktan bahsetmişsiniz..
oraya gelene kadar daha büyük problemleriniz var bence...
bazı şeyler çözülmeli ki sıra ona gelsin...
sevgi mesela, ilgi, anlayış, bunlar olmadan zaten o dediğiniz olmaz...
mutsuzsam çekmezdim ben..
karar senin...

Back
X