• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merdiven fobisi

Ucaktan korkmam diye düsünüyorum henüz denemedim belki binince farkli olcak bilmiyorum

Hmm o zaman uçak fobiniz de ortaya çıkabilir :) bende son 1 yıldır düşündükçe bile öyle bir korkuyorum ki :KK70::KK70:
Şimdiye kadar uzun yolculuklar da yaptım,kaç kez uçağa bindim hatırlamıyorum ama son 1 yıldır inanılmaz uçak korkum olmaya başladı :KK17:

Hmm o zaman uçak fobiniz de ortaya çıkabilir :) bende son 1 yıldır düşündükçe bile öyle bir korkuyorum ki :KK70::KK70:
Şimdiye kadar uzun yolculuklar da yaptım,kaç kez uçağa bindim hatırlamıyorum ama son 1 yıldır inanılmaz uçak korkum olmaya başladı :KK17:
Korkutma beni :KK39: korkmani sagliycak baska biseymi oldu

Benimde hayvanlara karsi var en azindan sizin fobini sizi isirmiyo sonyna gel zipla

Ya bir şey diyeceğim, yürüyen merdivene adım atıyorsun o seni götürüyor, mis gibi. Benim yükseklik korkum var, merdivenden, yokuştan, camdan bakmaktan, balkonun kenarlarından filan çılgın gibi korkarım. Korkuluksuz merdivene asla çıkamam, eğer basamaklar aralıklıysa ve aşağısı görünüyorsa asla çıkamam, hele dönen merdiven aman yarabbim emekleyerek çıkmam gerekir. O baş dönmesini, göz kararmasını anlatmam mümkün değil. Camlı asansörler var bir de avmlerde. Çıkarken etrafı izliyorsun ne dahiyane fikir. Oturduğum yerde fenalaştım şu an.

Yürüyen merdivende en azından yanlış yere adım atma riski yok, ayağının boşluğa basması riski yok ne bileyim, yürüyen merdivenlere aşığım ben. Bir de öyle düşünün, normal merdivenden daha güvenli bence.

Ya bir şey diyeceğim, yürüyen merdivene adım atıyorsun o seni götürüyor, mis gibi. Benim yükseklik korkum var, merdivenden, yokuştan, camdan bakmaktan, balkonun kenarlarından filan çılgın gibi korkarım. Korkuluksuz merdivene asla çıkamam, eğer basamaklar aralıklıysa ve aşağısı görünüyorsa asla çıkamam, hele dönen merdiven aman yarabbim emekleyerek çıkmam gerekir. O baş dönmesini, göz kararmasını anlatmam mümkün değil. Camlı asansörler var bir de avmlerde. Çıkarken etrafı izliyorsun ne dahiyane fikir. Oturduğum yerde fenalaştım şu an.

Yürüyen merdivende en azından yanlış yere adım atma riski yok, ayağının boşluğa basması riski yok ne bileyim, yürüyen merdivenlere aşığım ben. Bir de öyle düşünün, normal merdivenden daha güvenli bence.
Korkuluk olmayan merdivenden de korkarım ama bazen misafirliğe gittiğim yerlerde karşılaşıyorum 4-5. Kata cıkıp inmekte zorluk çekmiştim hele birde Elektrik kesilmişti babam elimi tutup indirmişti 5 katı.Ellerini öyle bir sıkmışım ki 2 gün geçmedi ağrısı.

Ah keske öyle kolay adim atabilsem o merdivene adim attigim an sanki boşluk gibi ayagimin alti sanirim kendimi cok kasıyorum ondan

Korkuluk olmayan merdivenden de korkarım ama bazen misafirliğe gittiğim yerlerde karşılaşıyorum 4-5. Kata cıkıp inmekte zorluk çekmiştim hele birde Elektrik kesilmişti babam elimi tutup indirmişti 5 katı.Ellerini öyle bir sıkmışım ki 2 gün geçmedi ağrısı.

Doğrudur, korkmayan anlamaz bunu :(

Ayyyyy bende asansore bınemıyorum hayatımda hıc bınmedım onınden gecerken bıle kalbıme agrılar grıyor bı kere deneyeyım dıye yeltendım aboooow kalbım o kadar hızlı atıyırdu kı nefes alamadım vazgectım aklım cıkıyor mecbur kalmaktan benı bubkonuda zorlamalarına tahammulum yok bu konu hakkında knusulması bıle benı delrtıyor ıcımden canavar cıkıyor :mad:
Metroya ya da uçağa binebiliyor musunuz

Metroya bı zamanlar nefesımı tutup bınıyrdum ama artık cesaret edemıyrum :) ucak mevzusu acılmaz, acılamaz, acılması teklıf dahı edıkemez :)
Panik atak va rmı ? Ben de terapi almaya başladım üç aydır var bende korkular , yaz tatilinde tekne de başladı nasıl kıyıya attılar beni bi ben bilirim bi allah tatilim de berbat geçit ilk defa , sende ne zamandır var korkular

Panik atak va rmı ? Ben de terapi almaya başladım üç aydır var bende korkular , yaz tatilinde tekne de başladı nasıl kıyıya attılar beni bi ben bilirim bi allah tatilim de berbat geçit ilk defa , sende ne zamandır var korkular

Canım bende pabık atak yenı peydah oldu surda uc yıldır panık atagım ama su kapalı ortam kırkum hep vardı sankı benle dogmus gıbı :) herkes bılıyrdu ama kımse bılmıymus gıbıydı bır gun lısede arkadasımın sınıfına ınmıstım baya haylaz bır sınıftı kapının kolunu ıcerden kırmıslardı camlarda demır parmaklıydı o zamana kadar baskılanmıstı bırusu bızı sunıfa kapadı gıttı o an cok kotu oldum hıc olmadgm kadar kotu olmustum daha da ıflah olmadım aklım cıktı hep bı uerlerde kapalı kalcam dıye mısafrlıge bıle gıdecegım zaman dua ede ede gıydıyrum nolur demırparmaklı bı ev olmasın dıye :D tedavı okmayı hıc dusunmedım cunku korkuların ustune gıt dıyrlarmıs oyle ılkel tedavıyı ıstemem kaldıkı babam kırkum gecsın dıye kapının kolunu sokup benı demır parmaklı bı odaya hapsettı daha da kotu oldum cok ılkel bı cozum bu reddeıyorm :KK12:

Panik atak in tedavi denedin mi ? Eşin sorun ediyor mu korkularını ve sen sinirli oluyor muusn hayatın kısıtlanıyor diye

Yorumları gülümseyerek okudum valla. İnsan bundan da korkar mı yav filan diye düşündüklerim oldu, ama fobide mantık aramıyorum artık ben. Konuda bahsedilen hiç bir fobi bende yok. Hiç bir halttan korkmam, cengaver gibiyim. Ama gelin görün ki bende de böcek fobisi var. Kendime korkusuz korkak diyorum bu yüzden. Eminim böcekler benden benim onlardan korktuğumdan daha fazla korkuyorlar, ama korkuyorum işte yani. Kocaman insanım, bilmemkaç milyonda birim kadar varlıklardan korkmak nasıl trajikomik bir olaydır yaa... Elimde olmayan bazı koşullardan dolayı bu fobiyi biraz aştım, istemeden de olsa üzerine gitmek zorunda kaldım. yine fobim var, ama eskiye nazaran daha az sanki. Yine de adı bile yetiyor. Bazen internette pat diye önüme böcek resmi çıkıyor, biri beynime vurmuş gibi oluyorum, fenalık geliyor üstüme.

Back
X