• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merdiven fobisi

Mavi turna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2017
176
117
53
Kizlar merhaba direk konuya geciyorum.
Benim yürüyen merdiven fobim var ve bi türlü aşamıyorum bunu.
Bir kaç ay sonra seyahat etmem lazim yol uzun ve uçak yolculuğu istiyorum ama bu fobim beni havaalanindan bile engelliyor.
biliyorum asansör merdiven alternatiflerim var ama Ya yürüyen merdivenle cikmak zorunda kalırsam orda diye korkuyorum .
Kizlar lütfen beni ankara ve istanbul havalimaniyla ilgili bilgilendirirmsnz.

Herkes ne yapıyorsa sizde aynısını yapın yanlara tutunun korkmayın. 4,5 sene evvel bi arkadaşım vardı 30 lu yaşlarındaydi o zaman ( yeri burası değil ama kendisini çok özlüyorum ve heryerde ariyorum) avm ye giricez karşıdan karşıya geçmemiz lazım eşim de var hadi diyoruz yok diyor. Sok oldum dedim neden benim fobim var diyor yürüten merdivene karşı. Ya dedim gel bak kolundan tutalım korkma. Ben diyo beklerim burda sizi siz gezin. Dedim gel koluna girelim korkma zorladım biraz zorla geçti diye hatırlıyorum

Korkularımızın üzerine giderek aşabilirsiniz demişti biri
Olmadı yardım alın desem
Ankara ve istanbul havalimanlarında mutlak alternatif vardır sadece zaman problemi olabilir vaktinden biraz daha erken bulunmanız gereken yerde bulunun
Kelin ilacı olsa:KK53:
Mesala benide kan tutar bir türlü aşamadım:dua:

Herkes ne yapıyorsa sizde aynısını yapın yanlara tutunun korkmayın. 4,5 sene evvel bi arkadaşım vardı 30 lu yaşlarındaydi o zaman ( yeri burası değil ama kendisini çok özlüyorum ve heryerde ariyorum) avm ye giricez karşıdan karşıya geçmemiz lazım eşim de var hadi diyoruz yok diyor. Sok oldum dedim neden benim fobim var diyor yürüten merdivene karşı. Ya dedim gel bak kolundan tutalım korkma. Ben diyo beklerim burda sizi siz gezin. Dedim gel koluna girelim korkma zorladım biraz zorla geçti diye hatırlıyorum
Bende öyleyim sanki adimi'mi atinca yuvarlancam fecii korkuyorum

Korkularımızın üzerine giderek aşabilirsiniz demişti biri
Olmadı yardım alın desem
Ankara ve istanbul havalimanlarında mutlak alternatif vardır sadece zaman problemi olabilir vaktinden biraz daha erken bulunmanız gereken yerde bulunun
Kelin ilacı olsa:KK53:
Mesala benide kan tutar bir türlü aşamadım:dua:
Umarım ikimizde aşabiliriz bu fobileri o merdivene binmemek için 1 gün önce bile gidebilirim:KK16:

Mesela Sabiha Gökçen de yukarı çıkan merdiven yok ,mesela 206-207 kapısından binecekseniz yukarı çıkmanız lazım ya asansör ya yürüyen merdiven :)

Bense asabilirsiniz ,korkunuzun üstüne gidin

Küçükken annem bana hep çizgiye basma yeter derdi. Bindikten sonrası kolay zaten :) sona gelince de ziplarsin oldu bittiii

Ayyyyy bende asansore bınemıyorum hayatımda hıc bınmedım onınden gecerken bıle kalbıme agrılar grıyor bı kere deneyeyım dıye yeltendım aboooow kalbım o kadar hızlı atıyırdu kı nefes alamadım vazgectım aklım cıkıyor mecbur kalmaktan benı bubkonuda zorlamalarına tahammulum yok bu konu hakkında knusulması bıle benı delrtıyor ıcımden canavar cıkıyor :mad:

Mesela Sabiha Gökçen de yukarı çıkan merdiven yok ,mesela 206-207 kapısından binecekseniz yukarı çıkmanız lazım ya asansör ya yürüyen merdiven :)

Bense asabilirsiniz ,korkunuzun üstüne gidin
Sağolun bilgi verdiğiniz için:KK54: zaten benim icin merdivenden inmek daha zor cikmak yine iyide

Ayyyyy bende asansore bınemıyorum hayatımda hıc bınmedım onınden gecerken bıle kalbıme agrılar grıyor bı kere deneyeyım dıye yeltendım aboooow kalbım o kadar hızlı atıyırdu kı nefes alamadım vazgectım aklım cıkıyor mecbur kalmaktan benı bubkonuda zorlamalarına tahammulum yok bu konu hakkında knusulması bıle benı delrtıyor ıcımden canavar cıkıyor :mad:
Oooo o ne ki bi ara markete inmek için 5 sene önce yine asansöre bindim 5. Katta oturuyoruz asansör çalışır çalışmaz tepemde gümbür gümbür bi makine nasıl gürültülü carpiyo ama kocaman kaya var sanki. Sen 4 u o sesle geç 3 u geç 2 de bi kal yarıda. Kapı açılmasın bi çığlık. Sonra nolduysa tekrar 3 e çıktı orda açıldı kapı. Sonradan öğrendim asansörün 4 halatindan 3 u kopmuş 1 ı kopmak uzereymis bana denk gelmiş. Yüzüm bembeyaz kaldı avukatlık bürosu vardı hemen su falan verdiler el kol titriyo. Bence de binmeyin yani :D ben hala binerken korkuyorum evlenince taşındık da yine de var bi korku özellikle eski asansorlere karşı

Havalimanlarında yürüyen bantlar var ya hani onda deneme yapın bence belki düz yerde gidince alışırsın.

Oooo o ne ki bi ara markete inmek için 5 sene önce yine asansöre bindim 5. Katta oturuyoruz asansör çalışır çalışmaz tepemde gümbür gümbür bi makine nasıl gürültülü carpiyo ama kocaman kaya var sanki. Sen 4 u o sesle geç 3 u geç 2 de bi kal yarıda. Kapı açılmasın bi çığlık. Sonra nolduysa tekrar 3 e çıktı orda açıldı kapı. Sonradan öğrendim asansörün 4 halatindan 3 u kopmuş 1 ı kopmak uzereymis bana denk gelmiş. Yüzüm bembeyaz kaldı avukatlık bürosu vardı hemen su falan verdiler el kol titriyo. Bence de binmeyin yani :KK70: ben hala binerken korkuyorum evlenince taşındık da yine de var bi korku özellikle eski asansorlere karşı

hhheeeeh karabıberı oldunuz :D saka saka ben kapalı alanda kalamıyrum valla hastanelık bı ısım olcak dıye odum kopuyo :( esıme dıyrum kı hamıle falan kalırsam doguracak oldugumda benı asansore bıbdırmelerıne ızın verme baygın olsam bıle bındırtme dıye tembıhlıyrum

hhheeeeh karabıberı oldunuz :KK70: saka saka ben kapalı alanda kalamıyrum valla hastanelık bı ısım olcak dıye odum kopuyo :KK43: esıme dıyrum kı hamıle falan kalırsam doguracak oldugumda benı asansore bıbdırmelerıne ızın verme baygın olsam bıle bındırtme dıye tembıhlıyrum
Ahahahhahahahaha garibim ya :D

Bende de asansçr fobisi var ama yine de biniyorum :) ama kapılar açılsın diye de dua ediyorum :KK70:
Yürüyen merdiven korkunuz varsa uçak korkunuz nasıl yok?

Kizlar merhaba direk konuya geciyorum.
Benim yürüyen merdiven fobim var ve bi türlü aşamıyorum bunu.
Bir kaç ay sonra seyahat etmem lazim yol uzun ve uçak yolculuğu istiyorum ama bu fobim beni havaalanindan bile engelliyor.
biliyorum asansör merdiven alternatiflerim var ama Ya yürüyen merdivenle cikmak zorunda kalırsam orda diye korkuyorum .
Kizlar lütfen beni ankara ve istanbul havalimaniyla ilgili bilgilendirirmsnz.
Bende de var yürüyen merdiven fobisi normal merdiven varsa onu kullanırım yoksa mecbur kullanıyorum .Özellikle inerken çıkmada yine yapılıyor.inmek işkence .

Back
X