Köfteler Mercimek Köftesi (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
duduklu kullanmayanlar ayni yontemi tencere ile yapabilirler

2 su bardagi mercimek
4 su bardagi su
biraz limon tuzu
tuz
1,5-2 su bardagi ince bulgur
3 yk sivi yag
1 bas sogan
3 kasik salca
limon suyu
kuru nane
karabiber
pulbiber
tuz
bir demet kiyilmis maydanoz ve yesil sogan

mercimegi yikayin ,duduklu tencereye veya normal tencereye koyun ,uzerinede su dokun ,limon tuzu kullaniyosaniz az limon tuzu atin ,birazda normal tuz atip dudklunun kapagini kapatin,normal ocak ayarinda duduklu fisilayana kadar dursun ,fislayinca ocagin altini sonuna kadar kisin ,tam 10veya 15 dk kadar durdurup alin ,normal tencerede devamli bakabilirsiniz ,duduklunun uzerine soguk su dokup havasini alin kapagi acin ,mercimek cok sicakken icerisine ayiklanmis yikanmadan , ince bulguru atip karistirin ,duduklunun kapagini tekrar kapatin icinde dinlensin bulgurlar cekene kadar
o arada tavaya sivi yagi koyup , sogan ile kavurun ,uzerine salca koyup karistirin ,bunuda mercimegin uzerine dokun biraz karistirin ,bulgur iyicek cektikten sonra ve hafif soguduktan sonra bunu bi tepsiye alin ,uzerine tuz biraz limon suyu ,biraz kuru nane birazda karabiber ,aci sevenlerde pul biber ekleyebilir ,bunlarin hepsini elinizle yogurun ,yesillik olarakta istege gore ince kiyilmis yesil sogan ve maydonoz kiyin ,yine elinizle yogurup ,tadina baktiktan sonra elinizle sekil vererek ,marul ile servis yapin
afiyet olsun arkadaslar

allaaaaaaahhhhhhhhhh kız ne oooooooo çok beceriklisinnn yaaaaaa öyle yemek mi yapann anacımmm gitt kendini yorma okadarrr

yok sen yarın kesin bozdurucaksın rejimi kararlısın müthiş görünüyorlar...
yok mercimekten bisey olmaz ,ye canim can bogazdan gelirmis :roflol::roflol:

allaaaaaaahhhhhhhhhh kız ne oooooooo çok beceriklisinnn yaaaaaa öyle yemek mi yapann anacımmm gitt kendini yorma okadarrr

canim bunlari daha once eklemistim diger bolum fazla kullanmiyo simdi buraya aktardim , daha bunlar neki ne guzel tariflerim var daha ,sende bak bak ,istaha gel:roflol::roflol::roflol:

bu ne yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:1shok:

gecenin bu saatinde valla olsa yerdim yaaaaaaaaaaaaaaa:dance:

eline sağlıkkkkkkkkkkka.s.

off canım çekti..
yapmayın etmeyin,koymayın böle resimler.
hamileyim zaten deli gibi kilo alıyorum :bbo:

ya canim sen ne guzel tutturmussun benimde guzel tarifim var ayni seninkine benziyor tek farki ben icine cig kofte harci kullaniyorum baharat yerine ayri bir tat oluyor ama ben boyle tutturamiyorum yani sekil verirken civik oluyor ben kalip gibi ciksin istiyorum olmuyor be anam neyse ugrasicim bu konu uzerine ellerine saglik

canim sen benimki gib bire bir yap ,olur ,normal tencereylemi yoksa dudukluylemi yapiyosun ben dudukluye koyup fisilayinca , 10-15 dk durduruyorum alip hemen bulguru koyup tekrar kapatiyorum sonrada salcali sos yapiyorum
baharata gelince ben hic koymadim ama bidakine deneyim bakalim nasil olcak ,

bende çok severim ve yaparım tarifimiz aynı..
Çok basit aslında hiç bi zorluğu yok
bende normal tencerede yaparım ve kıvamı çok güzel olur ...
Paylaşımın için tşk ler canım

bende duduklude yapiyorum herseyi guzel oluyor gel gor kivami cok civik oluyor duduklude guzel pisiyor bulguru atinca sorun o zaman oluyor galiba kivam tutmuyor cig kofte harci acaip yakisiyor bu kofteye dene derim

canim ya mesela 1 bardak mercimegi yikar ,icine 2 bardak su dok , kapat fisilayinca altini kis ,15 dk dursun ,dudukluyu sogk suyun altina tut havasini al hemen ,havasini alinca hemen ac ,bir bardak ince bulguru dok karistir ,tekrar hemen kapat hic acmadan dursun o arada sen salcali sosunu ,ve yesilligi falan hazirla , ac bak bulgurlar cekmis oluyo , bunu bi tepsiye al uzerine salcali sosu dok biraz soguyunca elince iyice yogur ,ozzaman olur insallah bidakine dene bakalim

aynen boyle yapiyorum bende 1 bardak bulgur dokuyorum sorunum sanirim su ben mercimek pistikten sonra ayri bi kaba alip butun islemleri ole yapiyordum yani cozum dudukludemi olcak hersey simdi oldu kizlar saolun bide bole deneyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…