Köfteler Mercimek Köftem(Resimli)

yasminim

eşim,kızım işte servetim.
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2009
25
0
47
klasik..

mercimekler yıkanıp uzerını ıkı parmak gecen suda haşlanır..

2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
1 büyük kuru soğan
2 dişsarmısak
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
maydonoz
dereotu
karabiber tuz
kimyon

haşlanmış mercimeğin üzerine sıcakken bulgur ılave edılır..bir tavada soğan sarmısak salça ile zeytinyağında kavrulur..baharatlar ve ince kıyılmış yeşillikler ilave edilip yoğurulur..elle şekil vererek marul ve limonla servis edilir..

fotoraf0597.jpg

ellerine sağlık yengem..sen olmasan misafirlerimi nasıl ağırlarım bilmiorm.allah bin kere razı olsun..

ellerine saglik harikaaaaaaa

teşekkürler cnm..

ellerine sağlık yengem..sen olmasan misafirlerimi nasıl ağırlarım bilmiorm.allah bin kere razı olsun..

sendende allah razı olsun cnm..

çok severim mercimek köftesini çok güzel görünüyor canım istedi şimdi

en acil ıkramlardan bu benım ıcın..bır mısafır geleceğını son anda ogrendığım zaman hemen bunu yaparım..bir de kek işte olduuu..teşekkürler yorum için..

Son düzenleme:
eline sağlık cnm yhaa bende denemiştm bikereçok cıvık olmştu hepsini atmştm bide böyle denicem umarım görüntüdeki gibi yaparım paylaşımın için tşkrler opuyorumnanaktan

Ellerinize sağlık.
Hakikaten bir klasik..
Ve ben klasiklere bayılırım:)
mercimek köftesini tek geçerim.

eline sağlık cnm yhaa bende denemiştm bikereçok cıvık olmştu hepsini atmştm bide böyle denicem umarım görüntüdeki gibi yaparım paylaşımın için tşkrler opuyorumnanaktan
teşekkürler canım mutlaka denemelisin:eek:
Ellerinize sağlık.
Hakikaten bir klasik..
Ve ben klasiklere bayılırım:)
mercimek köftesini tek geçerim.
libyana güzel yorumun için teşekürler :kedi:

bugünün tarifide bu benim için şu kadınlar klubü olmasa ne yapardım acaba çok teşekkürler canım :)

X