• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merak...

aresim

prensesim ben !
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
362
3
96
41
Samsun
kızlar biliyorum bu konu buraya yakışmıyor o kadar insanın derdi varken bunu mu dert ettin diyeceksiniz ama dert değil benimkisi sadece merak bu konuyu buraya acmamın nedeni ise bakıorum ve nereye yazacagımı bulamadım
olay şu biraz önce arkadasım aradı komsusunun evine temizliğe gelen kadını istemiş perşembe bana gelsin demiş kadında cuma ben alamam cuma günü temizlik yapılmaz cuma mübarek gündür hiçbir iş yapılmaz demiş oda inanmayıp annesi aramıs anneside evet aslında yapılmaz demiş kızcağızda etkilenmiş bence saçma neden yapılmasın ki evde yemek yok günah die yemek mi yapmıcaz benim allaha inancım tamdır ama kuranı okumadım böle seyleri duyunca cok sinir oluyorum ayrıca bilmiorum bu kuranda yazıor mu yazsa sanırım bunu 26 yasında duymazdım sizlerin bu konuyla ilgili bildiğiniz birşeyler varsa yazarmısınız düşüncelerinizi yazın ayrıca benim gibi düşünenler var mı?

Yok öyle birşey..

Sadece kendisine cuma namazı farz olan erkeklerin namaz vakti başka işlerle uğraşmaları dinen uygun değil..

Bu arada ''yemek yapmak günah diye yemek yapmıycaz mı?'' demişsin.

Ehh günah olan şeyleri yapmamak lazım tabii aslında ama yapıyoruz işte..

Ama şu da var mesela ben, cuma günü evdeysem ,sela ile ezan arası evdeysem ki_ çalışıyorum evde olmuyorum , kırk yılın başı belki,ama evdeysem o ara iş vs. yapmam, kuran okurum, nedense cuma saati denilen o ara, ev işi vs yapmıyorum ben.. ama dinen bir sakıncası yok .
Bu benim tercihim sadece o arayı ibadetle geçirmeyi tercih ederim , önemli bir işim yoksa tabii...

Son düzenleme:
cuma günü mübarek olarak sayılır müslümanlıkta. o nedenle ibadete ayrılmalıdır. ancak o gün muhakkak yapmamız gerekn bi iş varsa yemek yapmak gibi bunu yapabiliriz. ama erteleyebilcemiz bir iş varsa onu erteleyip sadece o günü dine ayırmak daha doğru olur.

Canım ben bu konuda sadece sela vakti yapmamaya özen gösteriyorum.
İşimde varsa sela bitene kadar ara veriyorum.
Bu sana kalmış birşey
Ama tüm gün yapılmaz diye birşeye bende katılmıyorum.
Sonuçta evin için,ailen için birşeyler yapıyorsun
Temizlikte,hoşlukla yaptığın bir tabak yemekte yuvan için
Rabbim hoşlukları sever.
Benim düşüncem böyle.

Ben cuma saati iş yapılması iyi değildir diye duymuştum. günah diye duymadım. yani bütün gün iş yapılmaz diyede duymadım açıkçası. sadece cuma saati iyi değildir derler, annem cuma saatinde iş yapmak yerine kuran okumayı tercih eder mesela..

bende cuma gunleri namaza kadar ve namaz esnasinda is yapilmaz biliyorum. hatta ve hatta rahmetlik babannem is yapmazdi cuma gunleri hic dusunmedim hee keske soraydim niye yabmiyon diye cocukluk iste aklima gelmemis:D

ben böle şeyleri duydukça sinir oluyorum ya...dünde bi haber çıkmış domuz gribi için aşı yaptırmak günah mı içinde domuz geçio ya diyanetten açıklama yaptılar olurmu öle şey die...allahım ne cahil insanlar var hala ya...öle birşey olurmu arkadaş allah boş duranı sevmez denio sonrada cuma günü iş yapılmaz deniyo...benim annemde kuranı kaç defa hatim etmiştir ama bunların aslı yok inanmayın böle şeylere...

ben böle şeyleri duydukça sinir oluyorum ya...dünde bi haber çıkmış domuz gribi için aşı yaptırmak günah mı içinde domuz geçio ya diyanetten açıklama yaptılar olurmu öle şey die...allahım ne cahil insanlar var hala ya......

ay yok artık akannehir aşının domuzdan imal edildiğini falan mı sanıyorlar acaba

ay şaka gibi ya. islam temizliği öğütler bi kere. hurafeleri din edinenler vallahi cehenneme kütük olcak:hulya:

ış yapılmaz derken, cuma günü hepimiz biliyoruzki müslümanlıkta mübarek gündür ve bugünü ibadete ayırmak daha uygun görülmüştür.
Tabi iş yapılmaması farz değil diye bişey yoktur, demekki arkadaşın cuma günlerini böyle değerlendiriyor onun düşüncesinede saygı duymak lazım...
Bu sadece müslümanlıkta değil başka dinlerde de vardır...

bende sela ile ezan arası iş yapılmaz, alışveriş yapılmaz diye biliyorum ama cuma gününün tamamı diye değil.

Ben cuma saati iş yapılması iyi değildir diye duymuştum. günah diye duymadım. yani bütün gün iş yapılmaz diyede duymadım açıkçası. sadece cuma saati iyi değildir derler, annem cuma saatinde iş yapmak yerine kuran okumayı tercih eder mesela..

Arkadaşım duaların makbul olduğu zamanlardan birisi de cuma saatidir..

Bu yüzden evet büyüklerimiz evdeyken cuma saatinde işe ara verir ve kendilerini ibadete verirler genelde.

Şahsen cuma saati kırk yılın başı evde olursam, mutlaka değerlendiririm..

Ama arkadaşın dediği gibi iş yapmak temizlik günah vs..gibi birşey yok..

İslam dini zorlaştırmaz kolaylaştırır:)

sela ve ezan arasında iş yapmamak bu mantıgıma yatıyor benim gibi düşündügünüz için cok sevindim aksini düşünseydiniz gerçekten kendimi kötü hissedecektim ben cok mu dinsizim die içimi rahatlattınız hepinize teşekkürler

bildiğim kadarıyla cuma ssati hiç bi iş yapılmaz. o mübarek saati ibadetle geçirmek gerekir. bazı dükkan sahipleri cuma saati satış yapmaz. bayan elamanlar olduğu halde dükkanı kapatırlar. cuma saati alışveriş ve satış yapmayın derler.tabi bunların dini açıdan cevapları vardır.cuma saatini hiç bişi yapamıyorsanız tespih çekerek geçirin derler. bildiklerim bunlarm cnm.

doğruluğu araştırılsınnn
belki cumaları işe de gelememiz gerekibülürr:))

Bende sadece erkekler cumdayken iş yapmıyorum çıktıklarında günlük işlerime devam ediyorum ama kesinlikle yapılmaz diye birşey yok

ben böle şeyleri duydukça sinir oluyorum ya...dünde bi haber çıkmış domuz gribi için aşı yaptırmak günah mı içinde domuz geçio ya diyanetten açıklama yaptılar olurmu öle şey die...allahım ne cahil insanlar var hala ya...öle birşey olurmu arkadaş allah boş duranı sevmez denio sonrada cuma günü iş yapılmaz deniyo...benim annemde kuranı kaç defa hatim etmiştir ama bunların aslı yok inanmayın böle şeylere...

:1shok::1shok:

Amr b Avf el Müzenî (ra)’ın babasından ve dedesinden rivâyete göre, Rasûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Cuma günü bir saat vardır ki; Kul Rabbinden ne isterse Allah mutlaka ona o isteğini verir” Ey Allah’ın Rasûlü o saat hangi saattir dediler: Buyurdular ki: “Cuma namazı için kamet getirilmesinden başlayıp namazdan çıkma zamanına kadardır”

bence o arkadaş cuma saatini değerlendirmek için öyle birşey söylemiştir.
sonuçta cumagünü dinimizce mübarek bir gün...
ve o günde öyle bir an var ki o an yapılan dualar asla geri çevrilmez.
belki o arkadaş bunu yakalamak istemiştir.
tamamen safiyane görüyorum ben bu düşünceyi..
yoksa cuma günü temizlik yapılmaz diye birşey asla yok..
temizlik dinimizin direğidir.

Back