Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hayırlı olsun güzel bi konu olmuş il ben sorayım
ahmet batman --Soğuk kahve kitabı
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi-Ahmet Ümit
şuan da okuyorum, merak eden var ise
Ben merak ettiğimi söyleyebilirim. Nasıl buldunuz?
Kitap 411 sayfa ve şu anda 289. sayfadayım. Daha önce Ahmet Ümit okudunmu bilmiyorum, ben okumamıştım. ve bana biraz ağır bir tarzı var gibi geliyordu. tam tersiymiş: ) gayet akıcı bir tarzı var. dizi izler gibi gidiyor. çok büyük beklentilere girilecek bir kitapmış gibi gelmedi bana. arada mola vermek için çabucak okuyabilceğin bir polisiye. mekan tasvirleri çok güzel. Beyoğlunu gezer gibi hissediyosun. Polisiye ama çok merakda uyandırmıyo. gizeme bürümemiş. Arka Sokaklar gibi: ))
Hatta ben bir teori ürettim katil ile ilgili . bakalım çıkacak mı?
Gezi Parkı olaylarına bolca atıfta bulunuyo. Bu yanıyla güncel bir kitap. Tabi konu ile ilgili kendi görüşlerini Kahramanımız Nevzat Başkomiser'e yüklemiş Ahmet Ümit.
Dediğim gibi kafa dinlemek için okunacak,( ama çok büyük beklentilere girmeden ) aparatif bir kitap.
Ama baya pahalıya almıştım : (
rica ederim, ne demekDaha önce hiç Ahmet Ümit okumadım. Kitabı da çok merak ediyordum ama okuyan bir kaç arkadaşımın olumsuz yorumlarını duyunca almaktan vazgeçmiştim. Polisiye çok severim ama yerli polisiye hoş değil mesela bir Sherlock Holmes'tan sonra diğer polisiyeleri vasat buluyorum. :) Teşekkür ederim değerli yorumların için :)
"......, Meşrutiyet dönemine kadar, "milli" kavramı "dini" anlamında kullanılmış; bu iki kavram, yani "ulusal" ile "dinsel", neredeyse eş anlamlı sayılmıştı."
Osmanlılık, Kültür, Kimlik-Hilmi Yavuz-13
Son günlerde Kahraman Tazeoğlu ve Bukre ismini sıkça duyduğum için merak ettiğim bir kitap olmuştu. Bir arkadaşımın vesilesi ile okuma fırsatı buldum. Ama tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Yer yer kendimi İlkokul 2. sınıf hikaye kitapları okuyor gibi hissettim. Özellikle İlk bölümde. Sürekli aynı şeyin defalarca tekrarlandığı bir kelime girdabı.
Arabesk bir aşk yaklaşımı. Modern çağ gençlerinin aşktan anladıkları bu mu? Lise talebelerinin, facebook sayfalarında paylaştığı türden benzetmelerle örülü 304 sayfa.
Bu kitaba edebi bir eser dersek gerçek edebiyatçıları küstürmüş, edebiyatı hafife almış ve çıtayı düşürmüş oluruz.
satış oranı da ayrıca ilginç. belki de edebiyat algımız, son günlerde vazgeçilmezimizi olan sosyal iletişim ağlarının empoze ettiği, (tezat kelimelerden edebiyat parçalama sanatı) yeni nesil arabesk aşk tümceleri sayesinde oldukça "gelişmiştir".
ayrıca kitabn son bölümlerinde yer alan başlıkar nesirden çok nazım özellikleri taşısa da nesir şeklinde yazmayı tercih etmiş. neden böyle yapmış anlamış değilim:44:
Nazım küçümsenmiş mi yoksa?
hayırlı olsun güzel bi konu olmuş il ben sorayım
Bukre' den sonra okudum. İlk 5 sayfa gayet iyiydi. Sonradan sonraya Bukre' den hiç bir farkı kalmadı. Edebi değeri çok fazla olmayan bir kitap. Okumakla zaman kaybettiğimi düşündüm. Serinin ikinci kitabına ise uzaktan bile bakmadım.hayırlı olsun güzel bi konu olmuş il ben sorayım
Yüzyıllık Yalnızlık Gabriel Garcia Marquez elimden gelse tamamını sanal aleme aktarıp bu alemi onurlandırabilsem
Bukre' den sonra okudum. İlk 5 sayfa gayet iyiydi. Sonradan sonraya Bukre' den hiç bir farkı kalmadı. Edebi değeri çok fazla olmayan bir kitap. Okumakla zaman kaybettiğimi düşündüm. Serinin ikinci kitabına ise uzaktan bile bakmadım.
Kitabı aldım ama henüz okumak kısmet olmadı. Yorumunu görünce hemen okuma isteği doğdu içimde. Umarım bende beğenirim