• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Menenjit aşısı yaptiran anneler bakarmisınız

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Sebnem1453

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
596
631
103
31
Merhaba arkadaşlar 8 buçuk aylık ikizlerim var özel aşılar içinde bi tek menenjit aşısını yaptırmak istiyorum özel hastaneyi aradım çeşitleri varmış sanırım fiyatı içinde 276 tl tek bebek. Hemşire 9 aylıkken yapılır dedi fakat herkes farklı zaman dilimleri diyo kafam karıştı menenjit aşısının hangi çeşidini kac aylikken yaptırdınız ?

zamani farkli söylemelerinin nedeni aşının markasına göre değişiyor olmasi olabilir. belli bi aya kadar çift doz sonrasında tek doz yapılıyo olmasi da olabilir. ben yaptirmadim ama yaptirmak istyorum 2.5 yasında oğlum tek doz yeterli olacak. markası menectra galiba ama bide b grubu aşısı varmis onun adini hatirlamiyorum suan ikisinide yaptırmak gerekiyor galiba b grubu aşısı 430 liraymis sanırım. fiyatlar çok uçuk ama yapacak birşey yok

Kızım 96 gunluk. Meningokok b tipi ve konjuge asilarina basladik biz. Doktorumuz asi takvimi hazirladi ve 2 menenjit asisini belli ataliklarla oluyoruz. Tek doz yapilmasi onerilmiyor aslinda. 1 yasina kadar asilarini oluyorlar, 1 yas sonrasi yapilan ise kontrol dozlari. Sadece kendi doktorumuzla kalmadim. Baska bir cocuk doktoruna daha gosterdim. Yetmedi Instagramda da cok unlu 3 farkli doktordan da teyit ettim. Dileyen olursa asi takvimini paylasirim

Kızım 96 gunluk. Meningokok b tipi ve konjuge asilarina basladik biz. Doktorumuz asi takvimi hazirladi ve 2 menenjit asisini belli ataliklarla oluyoruz. Tek doz yapilmasi onerilmiyor aslinda. 1 yasina kadar asilarini oluyorlar, 1 yas sonrasi yapilan ise kontrol dozlari. Sadece kendi doktorumuzla kalmadim. Baska bir cocuk doktoruna daha gosterdim. Yetmedi Instagramda da cok unlu 3 farkli doktordan da teyit ettim. Dileyen olursa asi takvimini paylasirim
Benim bebeklerim 9 aylik geçmi kaldık acaba doktorumuz iki yaşına kadar yaptırılabilir demişti kafam karıştı şimdi aşı takvimini paylaşabilirmişsiniz aşının markası neydi bu arada

Benim bebeklerim 9 aylik geçmi kaldık acaba doktorumuz iki yaşına kadar yaptırılabilir demişti kafam karıştı şimdi aşı takvimini paylaşabilirmişsiniz aşının markası neydi bu arada
Nimenrix 2-4-12. Aylar
Bexsero 3-5-13. Aylar
Bildigimden degil ama gec kaldik diye dusunmeyin, yaptirin bence doktorunuzla gorusup. En fazla koruyuculugu azalir belki. Hic yaptirmamak daha kotu sanki.

96 günlük bebeğe tek doz olmaz zaten ilerleyen yaşlarda tek doz yeterli oluyo uygulama bu şekilde koruyuculuk azalmiyo

Yaş farketmiyor arkadaşlar aynı aşıyı vuruyolar yas küçüldükçe vurulan aşı sayısı artıyor

zamani farkli söylemelerinin nedeni aşının markasına göre değişiyor olmasi olabilir. belli bi aya kadar çift doz sonrasında tek doz yapılıyo olmasi da olabilir. ben yaptirmadim ama yaptirmak istyorum 2.5 yasında oğlum tek doz yeterli olacak. markası menectra galiba ama bide b grubu aşısı varmis onun adini hatirlamiyorum suan ikisinide yaptırmak gerekiyor galiba b grubu aşısı 430 liraymis sanırım. fiyatlar çok uçuk ama yapacak birşey yok
Sağlık ocağında yapılmıyor mu bu aşı.

Merhaba Meningoko b tipi olan yeni çıkmış olan aşı dimi?

Hanımlar ben yaptırdım aşıyı. oğlum 3.5 ay sonra 3 yaşını dolduracak inşallah. Menectra tek doz yapıldı çok şükür bi yan etki yaşamadık

Back