Memur olmayı düşünen mimarlar!!!

82

Mimarlar arasındaki sıralamamız önemli.Onu da açıklıyorlarmış bazen. Geçen sene açıklamamışlar.ODTÜ mimarlığa yerleştim , okudum bitirdim. Ömrümden ömür gitti . Anladım ki ne üniversite ne de puan önemli değil. Anca babanız gururlanıyor. Hakkımızda neresi hayırlıysa orası olur inşallah.

kpssP3 78 bnm de.. ama ben tercih yapmayacağım..bir kişi aradan çıktı :)) hepiniz için hayırlısıyla olur inşallah kızlar..

Son düzenleme:
kızlar sizce çok alım olacak mı bu senelerde ne dersiniz? seçimler falan var ya..
760lara sıra gelir mi??
stres oldum valla..
kasım da geliyo eli kulağında..:44:

Şehir sınırlamanız yoksa herşey olabilir. Sonuçta herkesin bir düzeni var .Önünüzdeki insanlar nereleri seçecek bir de o var. Ben Bursa olsun düzenim bozulmasın istiyorum .Allah inşallah gönlümüze göre verir.

yok yaa her yer olabilir..
ama yine de doğu olmasın istiyorum..
hepimizin hakkında hayırlısı:KK14:

Hayırlısı acaba mimar olmamak mıydı diye düşünür oldum. Kayınpederim 25 yaşında bir mühendisten bahsetti dün akşam. 3500- 4000 maaş alıyorum demiş. :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: Bursa da proje müdürü konumundaki bir mimar en çok 2000 alır .Şu an tekrar işe girsem akşam 5:30 a kadar çalışabilirim. Oğlumu 6 da kreşten almam gerekiyor. Bana verecekleri 1500. 8 e kadar çalışsam 2000 olur belki . Ama bu arada oğluma tekrar bakıcı mı tutucam. 2. çocuk zaten çok ütopik görünüyor. Zihnim yoruldu. Birde ilkokul mezunu insanların kazandığı paraları duyunca hayret ediyorum. Okumamak mı lazım bu devirde?

Özel sektörde 60 yaşıma kadar nasıl dayanırım? Maaştan elime ne kalır?

Bu deformasyon mimarların çoğunda oluyor mu? Aldığım puanla benim zamanımda Ankara Tıp ta okunuyordu.

Bu sorular sizin de kafanızı kurcalıyor mu? Yoksa ben mi çok abartıyorum? Sizin durumlar nasıl?

Ben iş bulamadım. Deneyimsiz bir şekilde başlayacağım yani. Çok kafama takılıyor bu durumum.

dpt listeleri açıkladı.. ne dersiniz puanlar kaça kadar iner kızlar.. 136 mimar alacaklarmış..

Bu sayı normal mi? her yıl bukadar mı alıyorlar?

bu gün bir müteahhitle görüştüm. Müteahhit mimar savaşları bilmem kaç..... Süper bir etüd yaptım. Çift daire ayrık nizam bir arazi de. Tutturmuş yan apartmanları görmesinler pencereden. Odaları tek bir tarafa toplayalım. :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: KAKS TAKS merdivene giden alan , mimari hassasiyetlerim , tecrübelerim gözlemlerim ... Neyse bir orta yol bulunur o tarafa yatak odası baksın. Diğer odaları da yan cepheye alalım bu şekilde bir plan olur mu olur. Peki etüd ücreti nasıl olacak . Beğenmezsem niye para vereyim. Üzerinde ince ince düşünülmüş , çamaşır dolabından ebeveyn banyosuna , tuvaletin içinde ayrıca hilton lavabo ve ayrıca tuvalet girişine kadar en ince ayrıntıya kadar proje düşünülmüş, mutfak yemek alanı süper tasarlanmış, muhteşem bir salon mutfak teras bağlantısı , bir metre kare ziyan edilmemiş , çocuk odası 13.5 m² tutulmuş ve bunların hepsi 120 m² içinde yapılmış proje sunmuşum. 2. yi de sunacağım. İstediği şekilde revize ederek. İki dudağının arasından çıkacak beğenmedim kelimesine göre tüm tasarım bir A3 ve çizgilerden ibaret sanılıp kıymet göremeyecek. Bu müteahhitlerin ağırdan alma , zor beğeniyorum ayakları .... tahammül edemiyorum ya. Müteahhit tonlaması diye bir tabir var lügatımda artık. Pazartesiye randevu verir. O gün kesin İstanbul dadır. Yarın görüşelim deki umursamaz gevrek tavır müteahhit tonlamasıdır işte.

Etüd ücretini alsan dert almasan dert ana fikri vermişim çözmüşüm zaten projeyi. Ben sana niye hazır pastayı vereyim.? 120 m² lik daireye 60 000 e mal edip 250 - 300 e satasın diye mi?

bu gün çok sinirliyim arkadaşlar. artık memur olucam dedim ya daha da tahammülüm azaldı. Ya bi de 136 mimar alıyolarmış.:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

kimse gidip 350 000 verip almasın o dairleri ya :KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45: Arsasını alsın herkes 100 000 e . 250 000 malikane kondururuz o arsalara ya ...

12 yıllık emeğimin sinirini müteahhtilerden mi alsam , patronlardan mı , üniversite hocalarından mı? En iyisi sakinleşmek.

Mimarlık çok zevkli meslek diyenler not: Mimarlık güzel güzel projeler tasarlayıp parasını hemen tahsil ettiğiniz de çok zevklidir. Ağaoğlu gibi bu da değil , bu da değil diye 50 mimara proje yaptırıp , beğenmediğim şeye niye para vereyim diyen müteahhitlerle hiç zevkli değildir. Büro masrafı , aylık yol yemek , muhasebe , telefon ,aidat , ev kirası , kreş parası derken ........ Bir de % 50 indirim yapmanızı isterler ......

Ya ben proje yapmak 90 yaşıma kadar büromda çalışmak istiyodum ya.

geçen öğretmen arkadaşımla konuşuyoruz 400tlye dershanede çalışan öğretmen arkadaşlar var diyor bana..
tepkim: kendi çalışma ücretini düşüren yine sizsiniz..
işin özü eminim ki bunu da yapan bize diğer mimar arkadaşlarımız..
işine gelmeyen, çizgine ters gelen işi parası için yaparsan, fiyat kırarsan bugün kendi kazancın azalıyor yarın diğer meslektaşlarına yapacağını yapmış oluyorsun bence..
herkes idealist olsa böyle olmaz.. ama fazla bi ütopik düşünce bu:KK14:

Son düzenleme:
X