memur olmak

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.858
10.575
408
konularımı bilenler anımsar beni kızlar, benim çalışıp ayaklarım üzerinde durmam lazım memur olmak istiyorum ama üniyi bitirmediğim için lise mezunuyum şuan. lise mezunu olarak memur olmam mümkün mü? düz memurluk diyorlar ama nedir bu düz memurluk?

konularımı bilenler anımsar beni kızlar, benim çalışıp ayaklarım üzerinde durmam lazım memur olmak istiyorum ama üniyi bitirmediğim için lise mezunuyum şuan. lise mezunu olarak memur olmam mümkün mü? düz memurluk diyorlar ama nedir bu düz memurluk?

Lise kpss sinden gardiyan olan kız arkadaşım vardı. Çok rahat diyordu ve çok seviyor.

Ben lise den hemşirelik mezunuyum meslek lisesi olduğum için atanmamkolay oldu bi branşınız varsa daha kolay olabilir ?

gardiyanlık dışında ne olabilirim mesela

zabit katibi, icra katibi olabilirsiniz mesela.
Adalet bakanlığı alimlarini takip edin. Açıktan alım oluyor her sene hemen hemen. Lise mezunu olarak girebilirsiniz, çok iyi klavye kullanımı ve kpss şart yalnız.

Ikı yılda bir kpss oluyor lise mezunları için. Sanırım 2020 de var yani sınav hazirlanabilirsiniz. Sınavdan sonra acılan kadrolarda bazıları özel bölüm istiyor atama için bazılarına da bütün lise mezunları başvurabiliyor. Düz memurluk dediğimiz işte bütün mezunların tercih edebildiği kadrolar oluyor. Iyi bir çalışmayla başarabilirsiniz elbette. Nihayetinde birileri atanıyor neden siz de atanmayasiniz :) inşallah gönlünüzden geçen olur .

Kpssye girdiyseniz tercih klavuzunda ve listede nerelere gidebileceğiniz vs detaylı anlatıyor. Yani puanınıza göre değişir.
Gardiyanlık, kamu kurumlarında kadrolu çaycılık vs. Yada kamu kurumlarında (mesela adliyede) evraklara bakan bir yazı işleri memuru gibi gibi.. tabiki maaşınız üniverstelilere göre fark eder. Ama daha sonra üniyi bitirseniz açıktan falan maaş dereceniz yükselir

Geçen yıllardaki atama kontenjanlarına bakabilirsiniz hangi şartlar isteniyor diye. Hem sınava hazırlanıp hem de birkaç kursa gitme şansınız olursa avantaj olur sizin için. Hem seçeneğiniz artar hem özel şart arayan kadroların puanları bir nebze daha düşük olabiliyor.

Eğer belirli bir branş yoksa hizmetli,kaloriferci,bahçivan gibi mesleklere alım yapıyorlar.Branş varsa ayrı.Mesela sağlık meslek lisesi mezunu sağlık üzerine alınıyor.

Aklıma sonradan geldi belediyelerde açıktan atama yapılır.Bu işlem ilan ile olur.Devlet personel başkanlığının sitesi üzerinden ilanlara bakabilirsiniz.Zabıta alımı yada sürekli işçi statüsünde açılır genelde.

Artık memur olmak zor. Genelde sözleşmeli alınıyor. Başka yerlere de yönelebilirsiniz. Bütün ümidinizi tek yere bağlamayın. Ben özelde çalışırken sınava hazırlanıp memur oldum. Memurluk olmasa da çalışın.

zabit katibi, icra katibi olabilirsiniz mesela.
Adalet bakanlığı alimlarini takip edin. Açıktan alım oluyor her sene hemen hemen. Lise mezunu olarak girebilirsiniz, çok iyi klavye kullanımı ve kpss şart yalnız.
F klavye mi peki? Bi ara cok guzel öğrenmiştim dakikada baya kelime yaziyodum unuttum simdi

F klavye mi peki? Bi ara cok guzel öğrenmiştim dakikada baya kelime yaziyodum unuttum simdi

hayır f klavye zorunluluğu yok. Q klavye de kullanabilirsiniz, sınavda da siz seçiyorsunuz klavye türünü. Diğer memurlukları bilmiyorum ama bana en kolay girilen katiplikmis gibi geliyor.
Tabi katiplikte de kpss sıralaması önemli, başvurular arasında en yuksek puandan başlayıp belli bir kontenjan alıyorlar. Bunu takiben klavye uygulama sinavi, mülakat ve güvenlik soruşturması var.

Back
X