MEMORİALL sayfası benim için kapandı lütfen görüslerinizi bildirinizz

canım seni anlayabiliyorum, güveniyorsun, kendini emanet ediyorsun, geleceğini emanet ediyorsun........ sonunda hayal kırıklığı.... bana ilk muayene de iki yumurta önden gidiyor dedi, ama ben bunun ne demek olduğunu sonrasında nelere yol açabileceğini bilmiyordum ki, kuzu kuzu dinledim, iyi mi kötümü? anlamadımki... çok geç öğrendimki bu önden gidenler erken çatlama yoluna girermiş, sonuçta 9 yumurtam çıktı, doktorum 2 tanesi iyi durumda, onlarda işimizi görür dedi.... rahatladık... dölenndi haberini aldık.... herşey yolunda transfer için hazır ol dedi, transfer olacağım sabah ameliyat önlüğümü giydim beklerken doktorum gelip "2 yumurta döllendi ama embriyo olarak gelişme göstermemiş" dedi. düşünebiliyor musun bunu o sabah söyledi, su içmekten şişmiş vaziyette beklerken bunu söyledi. neden??? diye sorduğumda hani önde giden iki yumurta vardı ya söylemiştim sana, onlar erken çatlama yoluna girdi, dolayısıyla erken topladık yumurtaları yeterince gelişmemişlerdi zaten, bunlarda döllenmiş ama iki hücre bile oluşturamamışlar... dedi ve gitti. Bunları söylerken son derece ilgisizdi, bir ayağı oda kapısının dışındaydı, sabah çayı ve poğaçası için arkadaşlarına yetişmeye çalışıyordu, ben ameliyat önlüğümün içinde ağlamaktan kaskatı oldum. bu durumu bana daha önce bildirmesi gerekirdi diye düşünüyorum, ayrıca baştan kalitesine inanmadığı iki yumurta için ümit vermemeliydi diye düşünüyorum... Benim bu tatsızlığı yaşadığım yer başka bir hastaneydi, doktorum dışardandı, sadece operasyon için orayı kullandı, o nedenle hastanenin konuyla direk ilgisi yok.
anım ya sneinde basına gelenler benimki gibi cok üzüldüm ya iyide o zaman o ay tedaviyi yapmasınlar öyle değilmi onlar bu durumun böyle olacagını bilmiyorlarmı ama ben iki tedavimden sonra anladım öyle bir durumla karsılasıncada anlıcam artık durun dicem ay biz artık öğreniyoz herseyi neyse ins gerek kalmaz allahım mucizemizi bize gönderir galiba biraz uzak kalmaya calısmalıyız oda nasıl olucak bilmiyorumm allahım hepimizin yardımcıısı olsunnn sen simdi hamismisin sen nerde tedavi oluyodun canımmm
c

Elgizcim geçmiş olsun,sinirini anlıyorum
Ben de buaralar çok büyük sıkıntı yaşıyorum,10gündür yaşadığım belirsizlik bezdirdi adeta
En sonunda dış gebelik teşhisi konuldu:(,ama gerçekten transferden sonra ilgilenilmediği konularında bazı yazılar okumuştum,haklı olduklarını düşünüyorum artık
Artvinlim sen sakın kendini suçlama canım sen bize bi yol gösterdin,ve ben seni asla suçlamıyorum,
ama gerçekten bazı talihsiz olayları yaşadıkça sinirlendim.
Ben 3 senede kendi başıma bi dış gebelik geçirmeyi başaramadım ama üstüne para verip başardım ne yazıkki:( Bu konuda hala kafama takılan bazı şeyler var ve çok mutsuzum
Dış gebelik olduğu konusuna da şöyle karar verildi,rahimde kese yok ,tüplerde kese yok,1600 ken bhcg KESIN gözükür denildi.Benim gözükmediği için bu karar verildi--(Ki ben kkda 4900lerde kesesi yeni gözüken arkadaşlarda biliyorum)
Ama ben de kendimi artık riske atmak istemiyorum,herne kadar daha 11tane dondurulmuşum da olsa,kendime gelince bi süre daha normal yolla denemek istediğim için tüpümü kaybetmek istemiyorum(halbuki şuan hiçbir kanama ve ağrım yok)
Ayrıca psikolojik yaklaşımı da ben çok inciti buldum,bana ilk kan testi sonucundan beri kesin olumsuz dendi,halbuki başka doktorlar ile de görüştüm durumun herşey olabilir ,normal gebelik de olabilir,yine de kendine dikkat et tavsiyesi ile yine de zarar verecek bir hareket yapmadım.Bence kesin tanıdan emin olmadan hastaya tüm olasılıklar sayılmalı,yine de bir umut bırakılmalı,çünkü herşey kitaptakiler gibi olmuyor.MÜMKÜN DEĞİL şeklinde cümleleri kırıcı buluyorum,bu matematik değil,bence tıpta herşey mümkün olabilir.
Umarım hepimiz bu süreçten daha fazla yara almadan çıkarız,gerçekten okadar sıkıldım ki,anlatamam
Yarın tekrar ultrasona giricem(ki onu da ben rica ettim biraz daha bekleyelim diye),sonra da iğne olup,bu olayı sonlandırıcam ve uzun süre hamilelik fikrinden uzak kalmayı düşünüyorum
Herkese sevgiler...

canım ya inan ben beklemedeyken senin yazını okudum o kadar üzüldümki anlatamam canım ya bizi bizden baska kim anlıyabilir ne oldu ben sonucumu fakslamadım beni aramadılar hala ve yollamıcam zaten ay benim sinir hala gecmedi ya ya tamam nasip isi bunlar belki ama yapılanlar tam yapılsa gam yemicez canım allahım bize güc kuvvet versin belki birgün tekrar düsünürüz ins gerekte kalmaz kendiliğinden gelir ins meleklerimiz allahım büyükk

ya canım benim ya cok geçmiş olsun
benimde başımdan 2 tane asılama gecti ama asılama yaptırdıgım gün eve gelip yatıcagıma agladım bu asılama tutmam diye cünkü her ikiside hiç mantıgıma yatmamıstı bi o yana bi bu yana savurup durdular beni zaten sitresliyiz bide onların yaptıgı mantıgınıza sıgmıyor iyice deprosyona giriyoruz düşün birinci asılamamda doktor 2 gün sonra catlatma ignesi vuralım dedi sonra aa bugün cumamı 2 günde tatil hemen şimdi vuralım dedi :S gelde şaşırma doktorun işine de karısılmıyor neyse öylesine vuruldum öylesine asılama oldum 2 asılamadada doktor kontrolündeyim yine 3 gün sonra tekrar gel uygunsa iğneyi vuralım dedi 3 gün sonra gittim teee adanaya gidip geliyorum bu arada gittim ne görüm doktorum izindeymiş ay allahımya gülemisin aglayamısın 5 gün sonra gel dediler
5 gün sonra gittim adam bana bi güzel catlatma ignemi vurdu 2 gün sonrada asılama yaptı nerdeyse 25. gün adet günüm yaklastı nerdeyse valla olmuycagını bile bile yaptırdık bizde napalım ama doktorları hiç sevmiyorum bu yüzden hiç umurlarında değiller tedaviyi tamamlayıp paralarını aldılarmı nefes alıyolar hadi öyle oldu lan bi ara nörüyonuz bebek tuttumu tuttmadımmı bi sor lan hananız haraba gala

ay yaramı destin kardeş sanada gecmiş olsun allah iyi insanlarla karsılastırsın cümlemizi
canım ya senin adınada cok üsüldümmm ne diyelim ki bu saatten sonra bende adetimi bekliyorum olsamda rahatlasam yepyeni bir sayfa acmak zorundayız napalım hersey gönlümüzce olsun ins yaranı destiğim için özür dilerim ama burada bizi bizden iyi kim anlıyabilirki

evet gülencim benim esimde siddetli erkek kısırlıgı var biz o yüzden oarayı tercih ettik tamam spermleri 6000 kat büyütüp icinden seciyorlarmıs ama yumurta toplama gününde alıyorlar spermi son anda bisey olsa ne olacak iste ben buna kızıyorum biraz gec oldu tabi simdi üzülsem ne olacakki ikinci tedavimizde spermler morfolojı olarak kötü cıkmıs inanamıyorum ya bize tarnsfer zamanı söylediler o spermle döllenmisler ama kötü cıktıysa tekrar cagtırın söyleyin bu yanlıs değilmi arkadaslar ya ya artık ne diyecegimi bilmiyorum belkide ben sucluyum tamam onlar değil mafoldumben

vcanım yumurtalarını dondurabılırlerdı tekrar sperm alabilirlerdi

cnm a geçmiş olsunn
insan ne diyeceğin bilmiyo malesef
doktorlar bizi ne görüyolar anlmaıyorum kii
maddi manevi zor bi tedavi zatenn bi de böyle olunca offf off ne kadar zorr
ALLAH ım hepimize yardımcı olsun ne kadar bazı bilgileri öğrensekte sonuçta onların elindeyizz ne yaparlarsa uymak zorundayız
bu kadar kolay olmamalı bazı şeyler hele bu durumda insanlar neler çekiyo tüp tedavisi yapmak için
ben mesela 3 aşılamamı asm de yaptırdımm herkes diyo ya süperr herşey süperr
süper hastanede 3 aşılama tutmadı tabi nasip o kısmına bişey demiyorum aşılamamın biri tatile denk geldi ve hiç görmediğim nöbetçi doktor aşılama yaptı düşünün artık ki o güne kadar erkek doktora gitmemiştim 2 micro mu erdem hastanesinde yaptırdım memnunmuyum değilmiyim bimiyorum açıkcası herşey süper gidiyodu sonuçlar negatifdi
insan bişey diyemiyoki herşey çok güzel olmadı nasip değilmiş insan böyle şeyleri okudukça bu kadar ünlü bi hastanede böyle şeyler olunca herşeyden bi şüphe ediyoo
herşeyin hayırlısı
rabbim doktorlara insaf versinnn
bebekteyiz canım ya ay inanmıyorum nöbetci doktormu cüsssss yani bu kadarıda pes ya benim hastanede istediğin doktorda diretince onlar geliyo o konuda bir sikayetim yok ama yapılanlar eksik diye yazdım ben bazı arkadaslar diyo benim doktora söylemem sormam laızmmıs ya ben gidince zaten herseyi unutuyodum streten heycandan aklıma gelen soruları bile unutuyodum ne bilim yaaa nasip isi bunlar galiba napalım artık allah yardımcımız olsun

haydaaa benim şimdi son derece kafam karıştı.ben asm nin hemen yakınlarında oturuyorum .oraya yaptıralım dedik. hadi dediler memorial daha iyi şubatın sonralarına doğru orda başlayalım dedik hatta 150 ytl de para verdik. olumsuz örnekleri duyunca ordan da vazgeçesim var napsam çocuk sayfasını kapatmak mı gerek nedirbilmiyorumkismile

canım yo kapatma cocuk olayını benim olmadı snein de olmucak diye bir sey yok bak artvinli arkadasım burada hamis kalan arkadaslarımızda var sen gönlünü ferah tut allahım bilir tabikide hersey nasip isi ama insanın canı yanınca icindekileri paylasmadan edemiyo iste ins bebegine kavusursun canım allah yardımcın olsunnn

ben de memorialde ilk denememi yaptırdım ocak ayında ve şuan beklemedeyim.elgiz yaşadıkların gerçekten üzücü inşallah sen de emeklerinin meyvesini alırsın.ben hastaneden ve dr.umdan genel olarak memnundum herşeyi açıklıyorlar ve bilgilendiriyorlar,benim de az sayıda yumurtam vardı yaş itibariyle 7 tane gelişti,5i işlem gördü 5i döllendi ve 3 tane tr.edildi bakalım hayırlısı

canım insallah burdan sevincli haberini yazarsınnn canım gönlünü ferah tut sakın moralini bozma olurmu sen ümitsizliğe kapılma nasibinde varsa olacakkk bize bol dua et emii allaha emenet ol arkadasım hersey gönlünce olsun insss

zorr bir durum bende memorial de tedavi oldum hep aynı dr kontrolümü yaptı sadece yumurta toplama işlemini ve transferi semra hanım yaptı bazı şeylerin sonanda söylenmesi benide çok üzmüştü o merkezde ama gerçekten şaşırdım yumurta rezervi olan birinden bu kadar az sayıda yumurta elde edilmesi
hakkınızda hayırlısı olsun bu yolda yılmamak en önemlisi kendini yakın bir zamanda toparlarsın inşallah canım

canım napalım bunları yasamak varmıs canım ya ins toparlancam ve tekrar tadevi olamaya gayret edicem belkide gerek kalmaz ins ama evet canım ya benimde kafamı karıstıran buydu zaten yumurta rezervimin iyi oldugu söylendi ama böyle bir sey oluyordu bilmiyorum inan canım hersey gönlünce olsun iyiki varsınız yaaa

canım elgız...............cok uzuldum canım.......pekı su an vermedılermı emrıyoo ........beklemıyomusun..........canım ınş hersey ıyı olur bı tanem

canım verdiler ben test sonucumu cumartesi aldım negatif gene tutunmamıs 3ncü gün embriyosu sekiz hücreliydi ama orta kalıteydi bana dedielr sonucta bölünüyo cöpe atamayız dediler ama ben inanıyodum olacagına bu sefer cok dikkatde etmistim teyzem yanıma gelmisti bana hic bisey yaptırmadı ama gene olmadı galiba nasip isi bunlar kısmet napalım vakti zamanı gelmemis demekki muallimcim bak ben ikinci denememide oldum ilk tedavimi senle olmustum olmamıstı inan o kadar yoruldumkı anlatamam ama insan o duyduyu yasayabilmek icin tekrar olayım diyorum ama simdi değil allahım ne zaman güc verirse maddi manevi kolay değil hayırlı yer hayırlı zaman allah bu yolda olanların yardımcısı olsun canım seni sormadım kendi derdimden sen hala hastanedemisin ins allahım bebelerina saglık versin hersey hamis kalmakla bitmiyo herseyin hayırlısını versin rabbim sükürler olsun ki tedavi olabiliyoruz bunu olamayanlarda var tabikide canım cok öpüyortummm hepinizi ins yeni umutlarla tekrar görüsmek dileğiyleee allaha emanet olunnnn

canım hilalcimmm saol canım görüslerin icin inan biliyomusun artık nereye güvenecegimi bilmiyorum hani hersey yolunda gitse tutmasa nasip dicemde ins bir gün kendimi taoparlarsam umuta gitmeyi düsünüyorum galiba önemli olan cok para veripte hamis kalmak değilmis onu anladım umut un daha ucuz oldugunu yazıyordu arkadaslar sanki ucuz diye olmucakmı ne salakca bir düsünce iste esimede bir arkadsı umutu tavsiye etmis bakalım zaman ne göstericek senin doktorun kimdi orda saglıcakla bebegini kucagına alırsın ins canımmm

amin canım darısı başına inşşş...dualarım sizlrlee...
umutda dr.um ulun beydiii ben oraya gidipde memnun olmayan pek duymadım...bu denemede olmasa diğer denemeyide orda yapardım....
tekrar hakkında hayırlısı olsun..inş önümüzdeki denemende evlatlarına kavuşursun....
bu arada bende bi ara memorialemi gitsem diye düşünmeye başlamıştım ama umuta gidince bu düşünceleri aklımdan çıkarmıştım...

hayırlısı olsun hılalcımm
bende bahcecıde oldum tedavılerımı gercekten dr çok ıyı kesınlıkle zaten dunyanın en basarılıgı klınıklerı arasında ar
guven cok onemlı ya guvenmek kendını bırakmak basarıda cok buyuk rol oynuyor

hayırlısı olsun hılalcımm
bende bahcecıde oldum tedavılerımı gercekten dr çok ıyı kesınlıkle zaten dunyanın en basarılıgı klınıklerı arasında ar
guven cok onemlı ya guvenmek kendını bırakmak basarıda cok buyuk rol oynuyor

evet kesinlikle katılıyorum sana bende çok güvendim hastaneme hiç olumsuz bişey düşünmedim..halbuki ilk tedavimde hep olumsuzluklar vardıı ahhh nasıl denedim ordaa hala kendime şaşıyorum...neyse oldu bittii sonucunda..
bende perşembe günü bahçeciye gidicem benim dr.perşembeleri orda oluyormuşş...sen kaç haftaya kadar bahçeciye gittinn yoksa 9 ay orayamı gittin???

canım başından geçenlere çok üzüldüm keşeke transfer sonrası yola felan çıkmasyadın bi tanıdığında yada bi otelde felan 1 gece dinlenseydin yolculuk iyi bişey değil transfer aşamasında bende Gayrettepe forance nigtgel de emre bey var onda tedavi görüyorum benim pko var ve yumurta toplama sonrası ohss olma ihtimalim çok yüksekti kullandığı bütün ialçların dozunu öyle bir ayarladı ki çok şükür az bir su toplamasıyla atlattım. rahatsızlandığımda gece 3 de bile cep telinden dr ulaşabidim pazar günüydü sadece benim için hastaneye geldi hastaları ile aşırı ilgilenen ve hasta psikolojiden anlayan bir dr çarşamba günü transfer olucak inşş güzel haberlerimi duyurmak nasip olursa hiç düşünmeden florance nigtgel derim.

bir arkadaşımın başındanda malum hastanede şunlar geçti 2 aylık evliler ve erkeğe sperm testi yapılıyor sizin tüp bebek yapmanız şart deniyor 15 günlük kısa protokol uygulanıyor. her gittiklerinde başka bir dr kontrol ediyor sonuç negatif şimdi arkadaşım doğal yoldan 2 aylık hamiş

hayır benim gittiğim yerde olmuyor..ama dr.um doğum yapıyormuş istediğin hastaneye doğum yaptrmak için geliyormuşş...ama bn böle bişey yapmayı düşünmüyorum...benii fazla fazla aşarrr..

ben başka dr güvenemedim hilalcim ilk 3 aydan sonra bırakıcaktım çünkü iğne ve coraspin kullanıyodum başka dr ne gerek var dıyodu coraspine bi kaç kere girişimim oldu benim dr transferi yapan değil riskli gebelikler uzmanı benim doktorum bahcecide saolsun 2 hafta önce sancılarım başladı gece saat 1.30 beni zıyarete geldi diğer dr hiç ekstra ilgli alaka göstermiyolar bizimkide bizi çok aştı gitti her muayne 200 tl
bu zamana kadar geldik işte hayırlısıyla

Back