elgiz öncelikle geçmiş olsun.seni en iyi anlayanlardan biriyim.çünkü ben de memorialde sorun yaşadım.bizim de 23 yumoş aldılar.eşimden 2 kere spermiyoğram aldılar yumurta toplama gnü.her neyse doktor çok ilgisizdi.hemşireler de öyle.psikolojik yönden hiiiiiiç bir cümle bile yok.sanki grip ya da diş çekimine gitmişsin gibi.diş hekimi bile insanı rahatlatıyor.ben gergin,doktor uzak ve soğuk,hemşire uzak ve soğuk.robot gibiler bence.işi sürüme dökmüşler.hani derler ya sürümden kazanıyorlar diye,kendini mezbahada gibi hissediyorsun.
daha sonrasında transfer gününe kadar 9, daha sonra 7 ye düştü embriyolar.çok iyi kalite dediler.iyi sonuç bekliyoruz.buğün en iyi transfer sizindi dediler.5 gün bekleyelim en iyiler yaşarsa başarı şansı artar deielr.neyse transfer günü beni zorla 30 dk. yatırdılar.kalkmak istemedim, hemşire kalkmam konusunda ısrar etti biz de çıktık.
7 embriyonun 3 ünü transfer ettiler.4 ünü dondurdular.sonuç negatif olduğu için 3 ay sonra dondurulmuşları transfer için gittik burdurdan istanbula.bu sefer de kalite iyi değildi.çözünürken öldüler dediler.ilk transfer günü 1. kalite dedikleri embriyolara bu sefer de"sizin embriyolar zaten iyi değilmiş,sperm kalitesinden de olabilir, bizim hatamız da olabilir,1000 kişide 1 kere rastlıyoruz bu duruma ,o da size denk geldi.talihsizlik yaşandı." dediler.mart ayında 1. kalite olan toplamında 7 embriyo haziranda kötü kaliteli oluverdi.bizim de oraya itimadımız kalmadı.parayı alana kadar 9 takla atıp alınca da sizdeydi sorun deyiverelerden bana göre memorialin uzmanları.
işte bu yüzden seni çok iyi anlıyorum.psikolojimizi ve tüp bebek merkezlerine inancımızı alt üst ettiler.bence umut tacirleri ...
çok çok çok geçmiş olsunnn,
o kadar iyi anlıyorum ki seni,
transfer öncesi ve sonrası o kadar farklılar ki
ben de dış gebelik geçirdim sayelerinde sanki başka hastaneden gelmişim gibi davrandılar,o kadar ilgisiz...
Hep 1000de 1 şeyler bizim başımıza geliyo zaten ne hikmetse ,bana da dış gebelik ihtimali %1in altı dedikleri gün,koridorda 2saat içinde 2 kişiyle karşılaştım,30da 3tük yani,nasıl bir %1 anlayışıysaaa artık...(ayrıca 36ayda ben bi kez bile kendi başıma dış gebelik geçirmeyi başaramamamıştım!)
Ben de varolan inancımı yitirdim,tüpümde zarar kalmadan atlayım bu süreci,normal yolla denicem artık.tövbe ettim...