- 25 Kasım 2009
- 1.864
- 1.647
-
- Konu Sahibi d tup bebek deneme
Kolay gelsin, yolunuz acik olsun canim. Pgt setup sureci 2 ay suruyor Memorialde, setup bitince tedaviye basliyorsunuz. Senden ve esinden ve gerekiyorsa aile bireylerinizden, kardes anne baba gibi, kan alinarak yapiliyor. Aceleniz varsa, bir an once baslayinMerhaba biz henüz başlamadık. Doktorumuz öncelikle bizim gen taraması yaptırmamızı istedi. Bendeki ve eşimdeki bozuk genler ortaya çıkacak embriyoda buna göre test yapacaklarmış. Tüp bebek öncesi yani
Senin de zoru gitmiş. İnşallah sağlıkla olur. Ben de yeni başladım bilmediğim için önüme gelen her sayfaya soruyorum. Maddi olarak da bilgim yok o yüzden ona göre başlayıp ilerlemk istiyoruz. Maddi olarak uçuk rakamlar varsa biraz daha beklemeyi düşünüyoruz o yüzden sormuştum.Kolay gelsin, yolunuz acik olsun canim. Pgt setup sureci 2 ay suruyor Memorialde, setup bitince tedaviye basliyorsunuz. Senden ve esinden ve gerekiyorsa aile bireylerinizden, kardes anne baba gibi, kan alinarak yapiliyor. Aceleniz varsa, bir an once baslayinben bu kadar uzun surdugunu bilmiyordum ve yavastan aliyordum isleri. Aralikta basladik pgt setupa, mart basinda yumurta toplama oldu, Mayista da Allah nasip ederse transfer olurum. Ben baslarken hicbir sey bilmiyorum, elimden geldigince yardimci olmak istiyorum.
Ben sana yazayim kabacaSenin de zoru gitmiş. İnşallah sağlıkla olur. Ben de yeni başladım bilmediğim için önüme gelen her sayfaya soruyorum. Maddi olarak da bilgim yok o yüzden ona göre başlayıp ilerlemk istiyoruz. Maddi olarak uçuk rakamlar varsa biraz daha beklemeyi düşünüyoruz o yüzden sormuştum.
Çok teşekkürler. Bu süreçte bizzat yaşayan bilen birilerinden öğrenmek önemliydi. Pgt setup çok pahalıymış. Basit gen haritası olarak söylemişlerdi oysa kiBen sana yazayim kabaca
Pgt setup 2500 dolar
Tup bebek paketi 12000
İlaclar 3000-5000 arasi
Rahim filmi isterler guncel yoksa 750 tl civari
Covid testleri devlette ucretsiz olabilirsin..
Embriyo basina ngs 295 dolar
evet canım görüştük murat bey vardı anlattı bi çok şey ama tabi her zaman olduğu gibi hep şansa şeklinde yorumladım bunlarıTranslokasyon oranlarini hic bilmiyorum canim. Ama translokasyo olup saglikli embriyo elde eden arkadaslar vardi.
Mesela benimki genetik hastalik, 9 embriyomuza hastalik taramasi yapildi pgt setup ile, 5i hasta 4u saglikli geldi. Sonra saglikli olan 4 taneye ngs ile kromozomlara bakildi(bu herkese uygulanan pgt oluyor), 4 taneden de 3 tane saglikli cikti, 1 tanesinde trizomi vardi.
Yani genetik hastaligi olan biri olarak, 9 embriyodan kromozom analizi dahil tamamen saglikli 3 adet embriyo elde ettik. Bizim oranimiz 1/3 oldu ki bence genetikte bu cok iyi bir oran, sukurler olsuno yuzden icinizi hic karartmayin. Memorial bu konuda cok iyi, hem karsinda her zaman danisabilecegin bir muhattap var. Siz genetik labindan doktorla gorustunuz mu?
Evet Murat beyle gorusunce biraz aydinlanmissinizdir diye dusunuyorum. Biz baslamadan once bikac kez gittik gorustuk, hic soru isareti kalmadiginda basladik tedaviye. İnsallah yuzunuzu guldurur bu tedavievet canım görüştük murat bey vardı anlattı bi çok şey ama tabi her zaman olduğu gibi hep şansa şeklinde yorumladım bunları
Memorialde genetik doktoru Murat beyle gorustunuz mu? Eger gorusmediyseniz bir ongorusme ayarlayip hem kendi muayeneni ol, tup bebek doktorlariyla gorus hem de Murat beye inip onunla genetik sureci gorusun derim canim. Ongorusmeler ucretsiz ve coook aydinlatici oluyor, bence Semra hocayi da isteyin ongorusmeyeÇok teşekkürler. Bu süreçte bizzat yaşayan bilen birilerinden öğrenmek önemliydi. Pgt setup çok pahalıymış. Basit gen haritası olarak söylemişlerdi oysa ki
inşallah canım bu mübarek günlerde başkalarının duası daha makbulmüş. inşallah sen ben gibi tüm anne olmak isteyenlere allah nasip etsin amin.:) biz den gen istemediler her tedavide birşey çıkıyor ve her defasında bu defa olacak diyoruz. benim de karnımda öldü. düşük olmadı. düşük olmaması için çeşitli yöntemler deneniyor iğne ve hatta belli aya gelince slikon tıpa gibi bir şeyden bahsetmişti bir arkadaşım ama teknik adını bilmiyorum rabbim hepimize kolaylık versin canımCanım benim bi önceki denemem devlet hastasinde oldu ikiside tuttu ama düştü sonra genetik test verdik eşimin 4 v 15. genlerde hasar çıktı bi önceki tedavimde 6 embriyom olmuştu soner bey eşimden sperm fish aldı baktırdı genetiklerine tahmini konuştu gene 5 embriyon olursa 2 si sağlıklı gelebilir dedi ben mayıs ayında başlıyorum tedaviye inşallahhh hepimizn kucağı dolar inşallahhhhhhh
amin canım zor bir süreç ama inşallah sonu güzel olur hepimiz için hep bir korku var içimde ya hiç olmazsa diye sonra diyorum düşünme böyle olacakinşallah canım bu mübarek günlerde başkalarının duası daha makbulmüş. inşallah sen ben gibi tüm anne olmak isteyenlere allah nasip etsin amin.:) biz den gen istemediler her tedavide birşey çıkıyor ve her defasında bu defa olacak diyoruz. benim de karnımda öldü. düşük olmadı. düşük olmaması için çeşitli yöntemler deneniyor iğne ve hatta belli aya gelince slikon tıpa gibi bir şeyden bahsetmişti bir arkadaşım ama teknik adını bilmiyorum rabbim hepimize kolaylık versin canım
evet canım inşallah. evet raporda trizomi geçiyordu. inşallah bu sefer denediğimde sağlıklı şekilde hamile kalırım. sende canım inşallah bu sene allah tüm isteyenlere anne olmayı nasıp etsin inşallahGecmis olsun canim, insallah bir sonraki tedavide saglikli embriyoyu bulursunuzsizdeki problem embriyolarda trizomi gorulmus, normalde kromozomlarda iki tane cubuk yanyana geliyor gibi dusun, senin bazi kromozomlarinda uc adet cubuk yanyana gelmis. Bazi kromozomlarda bu durum goruldugunde yaşamla bagdasmiyor. Ama mesela 21. kromozomda buna rastlandiginda bebek down sendromu oluyor.
Allah herkese saglikli bebek sahibi olmayi nasip etsinİsin icind girince saglikli cocuk sahibi olmanin ne buyuk lutuf oldugunu goruyoruz iste
bir çok kişinin sağlıklı geldiğini duydum bende inşallah benimde öyle olur sizin transfer ne zamanEvet Murat beyle gorusunce biraz aydinlanmissinizdir diye dusunuyorum. Biz baslamadan once bikac kez gittik gorustuk, hic soru isareti kalmadiginda basladik tedaviye. İnsallah yuzunuzu guldurur bu tedavi
Ben bu ay histereskopi olacagim, Mayista da transfer olur Allah kismet edersebir çok kişinin sağlıklı geldiğini duydum bende inşallah benimde öyle olur sizin transfer ne zaman
hadi inşllahhh bizede umut ol canımBen bu ay histereskopi olacagim, Mayista da transfer olur Allah kismet ederse
İnsallah canim, zaten haberlesmeye devam ederiz. Sizler de yazin gelismelerinizihadi inşllahhh bizede umut ol canım
Yok canım ben izmir irenbedeyim. Bahçeci yapmıyor diye duymuştum3.gun embriyosunu memorial transfer ediyor çünkü anne rahmi en iyi bebeğin gelişeceği ortam diye başka hastaneleri bilmiyorum canım. sen önceki denemelerini bahçeci de mi yaptın? bahçeci 3. gun embriyosunu transfer yapmıyor mu?
Canım yumurtalık rezervin iyiyse hiç korkma, tek 1 kaliteli yumurta olsa yeter. Bak benden 19 toplandı, şimdiye dek 4 kondu, cuma da 3 konacak. Nerdeee? Spermde sorun car tutunmuyor. Üçüncü opum olacak artık, kesin şişli memorialda olucam.i
inşallah canım inşallah ben 39 oldum ve çok endişeleniyorum.
canım cok saol allah nasip etse tek yumurta yeter. inşallah rabbim senin de bu 3. ün de tutar istediğin kadar evladın olur. bu arada 3 tane transfer yapabiliyorlar mı? nerede transfer yaptırmıştın. memorial 3 tane transfer yapmaz 35 yaş üstüne en fazla 2 yapıyor 35 ten küçük olanlara kesinlikle 1 tane transfer yapıyor canım sen yine de iyice sor canımCanım yumurtalık rezervin iyiyse hiç korkma, tek 1 kaliteli yumurta olsa yeter. Bak benden 19 toplandı, şimdiye dek 4 kondu, cuma da 3 konacak. Nerdeee? Spermde sorun car tutunmuyor. Üçüncü opum olacak artık, kesin şişli memorialda olucam.
Yok canım ben izmir irenbedeyim. Bahçeci yapmıyor diye duymuştum
hiç bilmiyorum canım hiç fikrim yok giden biri varsa yazsa iyi olur aslında :Yok canım ben izmir irenbedeyim. Bahçeci yapmıyor diye duymuştum