Korktuğum oldu, bahar şenliğine katılan ve izinsiz fotoğrafı yayınlanan kızımız dile dolanmış. Haberlere konu edilmeye başlanmış bile.
Basında bu kız üzerinden yazılıp çizilmese, örnek gösterilip edep dersi verilmese keşke.
Gerçekten sıkıldım artık, kıyafetler, davranışlar, katılınan şenlikler, kullanılan alkol, sigara üzerinden insanları yaftalamalarından.
Neymiş efendim gençlik nereye gidiyormuş, sanki çok umurlarındaymış gibi, umursansaydı taaa 1980 ortalarından itibaren neler yaşandığını fark edip gençleri yasaklayıp kısıtlayacaklarına psikolojileri için adım atarlardı şimdiye kadar.
1980 ortalarında en büyük sorundu evden kaçan kızlar, aile de gördükleri şiddet, toplum baskısı yüzünden birçok kız evden kaçmayı kurtuluş olarak gördü lakin maalesef büyük kısmı batakhanelere satıldı kadın tüccarları tarafından
(
Yıllar geçtikçe toplumun gençlerin sorunları da büyüdü, artık daha tahammülsüz, sürekli ayıplayıp kınayan, yol vermedi diye adam öldürebilen, cinnet geçiren, bizim gibi olmayanı dışlayan, insanları çabucak namussuz ilan eden, gençleri kısıtlarsak, yasaklarsak edebi ve dini öğreteceğimizi sanan bir toplum haline geldik, yasaları düzenlemiyoruz ama parmak sallıyoruz, aileleri, gençleri bilinçlendirmiyoruz ama suratlara okkalı tükürüyoruz.
Gençlerin eğitim ve işsizlik sorununa çözüm olmayalım ama bahar şenliklerini yuhalayalım, tacizci, tecavüzcü, katile ağır cezalar olmasın ama tecavüze uğrayan kıza giydiği eteğin hesabını soralım, uyuşturucu madde kaçakçılarına, satıcılarına el atmayalım ama elinde 1 şişe bira gördüğümüz genci biz dindar gençlik istiyoruz diye azarlayalım.
Kabahat bizde değil çünkü gençlerde, nereye gidiyorsunuz gençler, biz size onca imkan verdik halbuki.
Biz hep yasaklayalım, ayıplayalım, böyle yaparak edep kazandırdığımızı sanalım, bir arkadaş yazmış zorla evlendirilen zorla kapatılan kadınlardan, çokta doğru demiş, bu ülkede zorla evlendirilen kadınları kimsenin gözü görmüyor, zorla başı kapatılan kızları da gören duyan yok, ben iki tanesine şahidim, başındaki örtüyü çıkardı diye abi ve babasından dayak yiyeni de biliyorum, başını zorla kapatan eşi vefat edince önce örtüyü başından atanı da biliyorum, biz herşeyi zorla yapalım, zorlamayla olacakmış gibi düşünüp rahatlayalım.
Hiç başka çözüm yolları aramayalım, direkt yasakla, baş örtülü kızımız omza mı oturmuş ayıpla, edepsiz ahlaksız ilan et gitsin, o kızın onurunu, haysiyetini düşünme, hele hele habersiz çekilen fotoğrafını hiç gündeme getirme, o kız şu an tek bir kare fotoğraf yüzünden babasından şiddet mi görüyor, arkadaşları tarafından dışlanıyor mu düşünme, yasakla ayıpla gitsin.