• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memlekette utanacak onca şey varken, konserdeki başörtülü kızdan utanmak..!

anlamamak için kör olmak lazım sizi:)) ama ben özgürlükçü narası atmam genelde nara atmam yani tarzım değil :)) cevap ver noluuuurrr :)))

yazabildiğine göre gözün görüyor evet :))) ama göz yetmez biliyorsun , eksik bişeyler var , sadece görme yetisini kullanarak karar verdiğine göre durum bunu gösteriyor :)))

Korktuğum oldu, bahar şenliğine katılan ve izinsiz fotoğrafı yayınlanan kızımız dile dolanmış. Haberlere konu edilmeye başlanmış bile.

Basında bu kız üzerinden yazılıp çizilmese, örnek gösterilip edep dersi verilmese keşke.

Gerçekten sıkıldım artık, kıyafetler, davranışlar, katılınan şenlikler, kullanılan alkol, sigara üzerinden insanları yaftalamalarından.

Neymiş efendim gençlik nereye gidiyormuş, sanki çok umurlarındaymış gibi, umursansaydı taaa 1980 ortalarından itibaren neler yaşandığını fark edip gençleri yasaklayıp kısıtlayacaklarına psikolojileri için adım atarlardı şimdiye kadar.
1980 ortalarında en büyük sorundu evden kaçan kızlar, aile de gördükleri şiddet, toplum baskısı yüzünden birçok kız evden kaçmayı kurtuluş olarak gördü lakin maalesef büyük kısmı batakhanelere satıldı kadın tüccarları tarafından:((

Yıllar geçtikçe toplumun gençlerin sorunları da büyüdü, artık daha tahammülsüz, sürekli ayıplayıp kınayan, yol vermedi diye adam öldürebilen, cinnet geçiren, bizim gibi olmayanı dışlayan, insanları çabucak namussuz ilan eden, gençleri kısıtlarsak, yasaklarsak edebi ve dini öğreteceğimizi sanan bir toplum haline geldik, yasaları düzenlemiyoruz ama parmak sallıyoruz, aileleri, gençleri bilinçlendirmiyoruz ama suratlara okkalı tükürüyoruz.

Gençlerin eğitim ve işsizlik sorununa çözüm olmayalım ama bahar şenliklerini yuhalayalım, tacizci, tecavüzcü, katile ağır cezalar olmasın ama tecavüze uğrayan kıza giydiği eteğin hesabını soralım, uyuşturucu madde kaçakçılarına, satıcılarına el atmayalım ama elinde 1 şişe bira gördüğümüz genci biz dindar gençlik istiyoruz diye azarlayalım.

Kabahat bizde değil çünkü gençlerde, nereye gidiyorsunuz gençler, biz size onca imkan verdik halbuki.

Biz hep yasaklayalım, ayıplayalım, böyle yaparak edep kazandırdığımızı sanalım, bir arkadaş yazmış zorla evlendirilen zorla kapatılan kadınlardan, çokta doğru demiş, bu ülkede zorla evlendirilen kadınları kimsenin gözü görmüyor, zorla başı kapatılan kızları da gören duyan yok, ben iki tanesine şahidim, başındaki örtüyü çıkardı diye abi ve babasından dayak yiyeni de biliyorum, başını zorla kapatan eşi vefat edince önce örtüyü başından atanı da biliyorum, biz herşeyi zorla yapalım, zorlamayla olacakmış gibi düşünüp rahatlayalım.

Hiç başka çözüm yolları aramayalım, direkt yasakla, baş örtülü kızımız omza mı oturmuş ayıpla, edepsiz ahlaksız ilan et gitsin, o kızın onurunu, haysiyetini düşünme, hele hele habersiz çekilen fotoğrafını hiç gündeme getirme, o kız şu an tek bir kare fotoğraf yüzünden babasından şiddet mi görüyor, arkadaşları tarafından dışlanıyor mu düşünme, yasakla ayıpla gitsin.

en ufak mantığı olmayan ve saçma bulduğum şeylere cevap vermem... gerek yok adı üzerinde saçmadır cevap verilmez !!!
ama demekkki ciddiye alıyorsunuz ki cevap vermeye çalışıyorsunuz !!! saçmaysa neyin açıklamasını yapıyorsun ...
milletvekili görüş bildirmiş , bildiremez mi yasak mı ? iyi ya daha önemli şeyler var diye hiç bir şey konuşmayalım bu ülkede ... günlerce gündemi meşgul eden magazin haberleri vs oluyor m.v yorum yapınca ama daha önemli şeyler var oluyor adı..

Görüş bildiremez çünkü yaptığı yasal olarak SUÇ.Din ve vicdan özgürlüğüne tecavüz,kişi haklarına saldırı ve hakaret yaptığının HUKUK terminolojisindeki adı.Yani 'Aaa ama adam milletvekili diye adam öldüremez mi'' demeye benziyor,çünkü ikisi de teknik olarak suç.Ve bu kız isterse olay Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bile gider.Çünkü adamın yaptığı hem TC Anayasası'na,hem İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne göre SUÇ.
Hayır sonra kimi Müslümanlar en temel özgürlüklere bile saygı duymayıp,en temel hukuk kurallarına dahi uymayı reddedince birçok insan da da tüm Müslümanları gerici,yobaz,barbar zannediyor biz de yaa ama Müslüman düşmanlığı yapılıyor diye ağlıyoruz,ama aynayı kendimize tutsak göreceğiz bu algıyı yaratanın yine kendimiz olduğunu.Olan modern,insan haklarına saygılı Müslümanlara da oluyor,kurunun yanında yaş da yanıyor.

Ben başörtülü degilim ama asla boyle bir hareket yapmam. Artik su kafalardan kurtulalim. Insanin kalbinde iman varsa zaten en guzel sekilde giyinir ve davranir.
Her koyun kendi bacagindan asilir.Kimse kimseye karismasin. Ben ozgur biriyim ve hayatimin bu kadar icine girilmesini istemem.
Neyse ne ya ben yazinca ulke düzlüğe ciksa keske.
Hadi herkese iyi geceler.

İnsanların tercihlerine saygı duymak çok mu zor?

onaylamak zorunda değil kimse fakat herkes saygı duymak zorunda,ortada rencide edilen bir genç kız var çünkü.

Sonrada akpliler "ama devet insanin özel hayatina müdahele etmiyorki" diyorlar. Yani bu lafllar nerden çikariyorlar anlamadim. Bu olay benim için, gögüs dekoltesinden dolayi isinden olan kadin sunucu ile aynisi benim için. Insanlarin özel hayatlarina laf etmek, karismak!

Bu basörtülerin üzerindeki siyasetleri hiç bitmeyecekmi? Önce yok üniversiteye gidemiyorlar deniliyordu, simdide ah üniversitede egleniyorlarmi oldu? Iyi arkadas,sonraki hamleniz ne olacak? Basörtülü bacim isinden aldigi parayi makjaj, estetige harciyor, utandimmi olacak? Yahu gerçekten, basörtülüler niye böyle seylerden rahatsiz olmuyor anlamadim. Bende benim basim açik oldu diye üzerime prim yapmaya çalisan siyasetçilerden feci rahatsiz olurdum.

Daha doğrusu en son hamleleri ne olacak ? Bu o kadar açık ki... görememek gerçekten enteresan. Varılmak istenen gerçek amaç şudur : Tamamen kadınlara kapalı, erkek egemen toplumun dibine vuran bir toplum yapısı. Kadınlara hiçbir hakkın tanınmadığı mal yerine konulduğu bir toplum. Kadının kapanmasını, herşeyden elini eteğini çekmesini, diğer erkeklerle hiçbir şekilde görüşmemesini ve görünmemesini istiyorlar. Yok olmasını istiyorlar. Türban ; bu izolasyon çalışmasının sadece başlangıcı. Bu başlangıç kara çarşafla devam edecek...ediyor zaten. Ama tabi bitmeyecek. Tüm haklarımız elimizden alınana kadar, bir mal bir meta olana kadar bu böyle sürecek.
Şimdi türbanlı bacılarımıza soruyorum... Farkında değilmisiniz ne olduğunun ? Farkında değilmisiniz neye alet olduğunuzun ?
Türbana özgürlükmüş :))) Ne özgürlüğü kardeşim ? Kapatarak , izole ederek , hapsederek özgürlük mü olurmuş. Ne kadar saçma???
Benim zindanlara kapatılmak isteme özgürlüğüme engel oluyorsunuz diyen tüm kapalı kardeşlerime selam olsun !!!
Türban üniversitelere giremiyormuş ? Ya zaten amaç kadının üniversitelere girmemesi , okumaması. GÖREMİYOR MUSUNUZ ?
Kardeşlerim ; Olay şudur... Erkek cinsi kadınını kıskanır. Bu kıskanma bazen hastalık derecesine varabilir. Bu psikolojik sorunu din olgusu da iyiden iyiye destekler. Erkeklerin zaten canına minnet bu durum gayet işlerine gelir. Müslümanlığın gereğidir der ve keserler! Aslında kendi ego ve psikolojilerini rahatlatmaktan başka bişey değildir.
İstiyorlar ki : Karımı diğer erkekler görmesin zira ben başka erkeklerin kadınlarına hiç iyi gözle bakmıyorum...
İstiyorlar ki : Kadınlar yok olsun zira şu kötü gidişi düzeltecek olan yegane cins kadınlardır. Erkekler görüldüğü üzere bu işi becerememektedirler.
İstiyorlar ki : Eğitim olmasın. Türbandır vırtır zırttırla eğitime ket vuralım oyalıyalım.
NEDEN ALET OLUYORSUNUZ. N E D E N !!!
Kendini bilen aklı başında insanlar bu oyuna gelmezler. Keşke ''TÜRBAN '' sorunu ilk gündeme getirilmeye çalışıldığı günlerde benim akıllı bacılarım... Eğitimimiz için başımızı açmamız gerekiyorsa açarız deyip KESİP ATSALARDI...
Ne türban, ne de sorun kalırdı. Şu durumumuzdan daha iyi durumlarda olurduk...
Sağlıcakla akılla ve bilimle kalın ...

Daha doğrusu en son hamleleri ne olacak ? Bu o kadar açık ki... görememek gerçekten enteresan. Varılmak istenen gerçek amaç şudur : Tamamen kadınlara kapalı, erkek egemen toplumun dibine vuran bir toplum yapısı. Kadınlara hiçbir hakkın tanınmadığı mal yerine konulduğu bir toplum. Kadının kapanmasını, herşeyden elini eteğini çekmesini, diğer erkeklerle hiçbir şekilde görüşmemesini ve görünmemesini istiyorlar. Yok olmasını istiyorlar. Türban ; bu izolasyon çalışmasının sadece başlangıcı. Bu başlangıç kara çarşafla devam edecek...ediyor zaten. Ama tabi bitmeyecek. Tüm haklarımız elimizden alınana kadar, bir mal bir meta olana kadar bu böyle sürecek.
Şimdi türbanlı bacılarımıza soruyorum... Farkında değilmisiniz ne olduğunun ? Farkında değilmisiniz neye alet olduğunuzun ?
Türbana özgürlükmüş :))) Ne özgürlüğü kardeşim ? Kapatarak , izole ederek , hapsederek özgürlük mü olurmuş. Ne kadar saçma???
Benim zindanlara kapatılmak isteme özgürlüğüme engel oluyorsunuz diyen tüm kapalı kardeşlerime selam olsun !!!
Türban üniversitelere giremiyormuş ? Ya zaten amaç kadının üniversitelere girmemesi , okumaması. GÖREMİYOR MUSUNUZ ?
Kardeşlerim ; Olay şudur... Erkek cinsi kadınını kıskanır. Bu kıskanma bazen hastalık derecesine varabilir. Bu psikolojik sorunu din olgusu da iyiden iyiye destekler. Erkeklerin zaten canına minnet bu durum gayet işlerine gelir. Müslümanlığın gereğidir der ve keserler! Aslında kendi ego ve psikolojilerini rahatlatmaktan başka bişey değildir.
İstiyorlar ki : Karımı diğer erkekler görmesin zira ben başka erkeklerin kadınlarına hiç iyi gözle bakmıyorum...
İstiyorlar ki : Kadınlar yok olsun zira şu kötü gidişi düzeltecek olan yegane cins kadınlardır. Erkekler görüldüğü üzere bu işi becerememektedirler.
İstiyorlar ki : Eğitim olmasın. Türbandır vırtır zırttırla eğitime ket vuralım oyalıyalım.
Kendini bilen aklı başında insanlar bu oyuna gelmezler. Keşke ''TÜRBAN '' sorunu ilk gündeme getirilmeye çalışıldığı günlerde benim akıllı bacılarım... Eğitimimiz için başımızı açmamız gerekiyorsa açarız deyip KESİP ATSALARDI...

Sonrada akpliler "ama devet insanin özel hayatina müdahele etmiyorki" diyorlar. Yani bu lafllar nerden çikariyorlar anlamadim. Bu olay benim için, gögüs dekoltesinden dolayi isinden olan kadin sunucu ile aynisi benim için. Insanlarin özel hayatlarina laf etmek, karismak!

Bu basörtülerin üzerindeki siyasetleri hiç bitmeyecekmi? Önce yok üniversiteye gidemiyorlar deniliyordu, simdide ah üniversitede egleniyorlarmi oldu? Iyi arkadas,sonraki hamleniz ne olacak? Basörtülü bacim isinden aldigi parayi makjaj, estetige harciyor, utandimmi olacak? Yahu gerçekten, basörtülüler niye böyle seylerden rahatsiz olmuyor anlamadim. Bende benim basim açik oldu diye üzerime prim yapmaya çalisan siyasetçilerden feci rahatsiz olurdum.

Rahatsız oluyoruz tabi ki. Ama prim yapılmaya çalışıldığının herkes farkında değil mi? O zaman sorun yok. İstedikleri gibi kıvransınlar.
Siyaset her zaman din ,dil ve ırkı kullanır. Bunun önüne geçmek imkansız. Biri yapmasa biri mutlaka yapacaktır. İnsan oğlunun en zayıf noktaları da maalesef bunlar.

Özgürlükte göreceli olsa gerek. Anlamıyorum bu beden benim, istedim yeri açar , kapatırım. İstersem çırılçıplak dolaşırım. Özgürlük sizce deride mi? Yani üzerimize geçirilmiş kumaşlar bizi izole mi ediyor? vay anasını. Hiç bir şey giymezsek nirvanaya ulaşırız ozaman:1: Yoksa sizde kumaştan beyine bilgi geçmez diyenlerden misiniz?:27:
Aslında "eğitiminiz için başörtüsü serbest" diye KESTİRİP ATSALAR sorun kalmazdı.
Ama biliyorum böyle zihinler değişmeyecek. Uç noktalarda yaşamaya, düşünmeye bayılıyoruz.

Özgürlükte göreceli olsa gerek. Anlamıyorum bu beden benim, istedim yeri açar , kapatırım. İstersem çırılçıplak dolaşırım. Özgürlük sizce deride mi? Yani üzerimize geçirilmiş kumaşlar bizi izole mi ediyor? vay anasını. Hiç bir şey giymezsek nirvanaya ulaşırız ozaman:1: Yoksa sizde kumaştan beyine bilgi geçmez diyenlerden misiniz?:27:
Aslında "eğitiminiz için başörtüsü serbest" diye KESTİRİP ATSALAR sorun kalmazdı.
Ama biliyorum böyle zihinler değişmeyecek. Uç noktalarda yaşamaya, düşünmeye bayılıyoruz.
o kadar değil. ax. herşeyin bir sınırı var. çırılçıplak dolaşmamak lazım hoş değil bence.
abartınında bir sınırı olmalı.çıplaklar kampı gibi olur sokaklar. anadan üryan erkekler sokakta. feci bir sahne:27:

Son düzenleme:
o kadar değil. ax. herşeyin bir sınırı var. çırılçıplak dolaşmamak lazım hoş değil bence.
abartınında bir sınırı olmalı.çıplaklar kampı gibi olur sokaklar. anadan üryan erkekler sokakta. feci bir sahne:27:

Çıplaklar adasına gideriz oky. Bizde çare tükenmez:27:

ben de tasvip etmiyorum bu kizin yaptigini, yakinimda yapsa uyuz olurdum muhtemelen. ama boy boy fotograflarini gazeteye verip bir insani rencide etmek kimbilir ailesine topluma karsi kucuk dusurmek zora sokmak, serefsizligin dik alasidir.

Rahatsız oluyoruz tabi ki. Ama prim yapılmaya çalışıldığının herkes farkında değil mi? O zaman sorun yok. İstedikleri gibi kıvransınlar.
Siyaset her zaman din ,dil ve ırkı kullanır. Bunun önüne geçmek imkansız. Biri yapmasa biri mutlaka yapacaktır. İnsan oğlunun en zayıf noktaları da maalesef bunlar.

Hayir, hatta birçok insan bunun farkinda degil. Herkez Erdoganin sayesinde basörtülüler üniversiteye gittigini biliyor. Ve tek bu olay bile
birçok insan için Erdogani yüceltmek için yeterli. Erdoganin baska yaptigi seyleri, insanlari ezdigi, parayi çaldigi hiç önemli degil. Sirf bu basörtü meselesinden dolayi.

Ayrica siyaset illahi dini, irki baz almak zorunda degil. Yani bunun önü geçilir tabiki. Nice ülkede din ve irkin üzerinde siyaset yapmak hatta yasaktir.
Yani o konuda senin ile hiç hemfikir degilim. Eger Erdogana karsi gelinmiyorsa bügün o'da sadece erdoganin din üzerine kurdugu siyasetten degil. Erdoganin arkasi güçlü birsefer. Türkiyede en önemli makamlarda adamlari var. Arkasinda amerika var, israil var,.. neyse konudan uzaklasiyoruz.

Haklısınız ; Özgürlük görecelidir ve kişiden kişiye ülkeden ülkeye değişir,

Mesela geri kalmış bir ülkede kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi o kadınlar için oldukça özgürlükçü bir hareketken, medeni bir ülkede böylesi bir şeyden bahsetmek çok komiktir. Düşünsenize ; amerikalı bir bayana oy kullanabiliyor olmasından dolayı ahkam kestiğinizi veya ingiliz senatör bir bayana – Senatör seçilebiliyorsun daha ne istiyorsun diye çıkıştığınızı... Komik değil mi ?

Özgürlük tabi ki deride değil, kıyafette de değil. Bunu nasıl söylersiniz ???

Afrikalı köleleri ülkelerinden aldıklarında çırılçıplaklardı ama çıplaklıkları kadar özgürdüler demek... bilmiyorum nasıl bir kafa yapısını çağrıştırır size ?
Onlar nirvanaya ulaştılar mı sizce ???

Çırılçıplak dolaşmak özgürlükdür demedim ki ben , bunu da nededen çıkardınız. Normal ve medeni giyinebilmek özgürlükdür... NORMAL...

Sizce normal olan nedir ? Bu da görecelidir ZİRA ...

Mesela kadınların KARA ÇARŞAFA GİRMELERİ size normalmi gelir ?
NORMAL GELİYORSA NEEEEEEDEEEEEENNNN ?

Allah akıl vermiş... Lütfen kullanalım...

Başörtüsünü serbest yapsalardı sorun kalmazdı demişsiniz...

Bende onu diyorum ya. Onu yazıyorum ya... Bu iş başörtüsü ile bitmeyecek diyorum YAAAA...

Kadınlar tamamen toplum hayatından soyutlanana kadar bu böyle devam edecek. Yaşayacak ve göreceğiz...

Üzüldüğüm : siz de buna alet olacaksınız... Bilmeden...
Bilerek alet olmak ise akılsızlığın daniskasıdır...

SAĞLICAKLA VE AKILLA KALINIZ...

Back