• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memlekette utanacak onca şey varken, konserdeki başörtülü kızdan utanmak..!

Yazını okudum ve diyorum ki başörtülü kızdan utanılıyomuş diyosun. İnsan başını neden kapatır? Allahın farzını yerine getirmek için, Günahlardan Uzak Durmak İçin, Haramdan Uzak Durmak İçin. Demişsinki Belki Abisi,Kardeşi,Eşi Farketmezki O kadar Erkeğin İçinde Sen Allahın Farz Kıldığı Türbanı Kafana Takıyosan Edepli Olman Gerekir.

Bende böyle düşünüyorum arkadaşım..

Harika bir yaziymis, tesekkurler dans...
Konuyla ilgili benim ilk aklima gelip canimi sikan sey kizin desifre edilmesi, umarim aileden toplumdan aforoz edilip basina bir hal gelmez...
Ikincisi de hala kadin uzerinde edep konusuluyor ya kendimi duvarlara vurasim var, sana ne onun ne yaptigindan, o turbani neden taktigindan, eglenme tarzindan ustelik, bu siglik nedir, varsayalim eglenmeyi edepsizlik olarak gorduk, bunu kabul ettik, o orada ki erkek neden yok konuda...
Ayrica bu insanin ozeline bu kadar rahat dadanmak nasil bir haktir, gerci ogrenci evlerini gunah yuvasi olarak goren bir hukumetten ve onun zihniyetinden bahsediyoruz di mi ?!!
Biktim biyikli biyikli adamlarin kadin uzerinden siyaset yapmasina, ahlak nutuklari atmalarina, ahlak isini kadin bedenine ve bacak arasina endekslemelerine...
Siz ahlaktan bi'haber yalan ve talanlarinizdan haber verin bize beyler, karnimiz tok artik bunlara!!

Bende böyle düşünüyorum arkadaşım..

Tabiki böyle düşünüyor olabilirsiniz. Ben başörtülü değilim ama şöyle birinin omzuna çıkmak bana ters gelir, evli olduğum için falan değil. Eşimin omzuna da çıkmam öyle. Mizacıma ters zaten. Ama sorun bu değil. Bu konudaki yargılamayı bizler yapamayız, sadece pozu vereni ilgilendirir. Bu hareket onun ahlak anlayışına ters değilse yapsın,eğlensin. Hayat onun, kime ne? hele bir devlet büyüğü hiç yargılayamaz, doğrudan hedef gösterme olur.

biz bizleri kınarsak erkeklerin bizi fişlemesine izin verirsek daha çok parmakla gösteriliriz.
bu adamı bile ,biz kadınlar onaylarsak bundan sonra olacaklara ,herşeyimize erkek neslinin karışmasına izin vermiş oluruz.
bir gün onlar sizede özgürlüklerinizede başlarlar laf etmeye...
onaylama onaylarsan sıra sanada gelir sevgili kk lı hemcinslerim:34:

Son düzenleme:
Harika bir yaziymis, tesekkurler dans...
Konuyla ilgili benim ilk aklima gelip canimi sikan sey kizin desifre edilmesi, umarim aileden toplumdan aforoz edilip basina bir hal gelmez...
Ikincisi de hala kadin uzerinde edep konusuluyor ya kendimi duvarlara vurasim var, sana ne onun ne yaptigindan, o turbani neden taktigindan, eglenme tarzindan ustelik, bu siglik nedir, varsayalim eglenmeyi edepsizlik olarak gorduk, bunu kabul ettik, o orada ki erkek neden yok konuda...
Ayrica bu insanin ozeline bu kadar rahat dadanmak nasil bir haktir, gerci ogrenci evlerini gunah yuvasi olarak goren bir hukumetten ve onun zihniyetinden bahsediyoruz di mi ?!!
Biktim biyikli biyikli adamlarin kadin uzerinden siyaset yapmasina, ahlak nutuklari atmalarina, ahlak isini kadin bedenine ve bacak arasina endekslemelerine...
Siz ahlaktan bi'haber yalan ve talanlarinizdan haber verin bize beyler, karnimiz tok artik bunlara!!

Evet neden bu bıyıklı adam başörtülü kızı omzuna aldığı için o erkek adına erkekliğimden utandım demiyor da tam tersten söylüyor.

O kızın ailesi arkasında olsaydı eğer, çıkardı adam gibi cevabını veriridi şimdiye. Başına bir hal gelmesinden ben de korkuyorum..

al bir nokta daha.
. nedense tarih boyunca erkeklerin her yaptığı normal karşılandı. aynını yapan kadınlarda taşa tutuldu. cinsiyet ayrımcılığı bu işte.

Aaa oldumu simdi ama..

Erkegin cinsel organinin farkli olmasi tüm özgürlüklere sahip olmasina yeterli bir sebep bu dünyada ;)

Tabiki böyle düşünüyor olabilirsiniz. Ben başörtülü değilim ama şöyle birinin omzuna çıkmak bana ters gelir, evli olduğum için falan değil. Eşimin omzuna da çıkmam öyle. Mizacıma ters zaten. Ama sorun bu değil. Bu konudaki yargılamayı bizler yapamayız, sadece pozu vereni ilgilendirir. Bu hareket onun ahlak anlayışına ters değilse yapsın,eğlensin. Hayat onun, kime ne? hele bir devlet büyüğü hiç yargılayamaz, doğrudan hedef gösterme olur.

Devlet büyükleri her konuda konuşuyorlar zaten orasına bişey demiyorum
Ben de başörtülü değilim.Gerçekten layığı ile kapananlarada çok özenirim. Ama bu başörtüsününde artık yanlızca saçımı örttüm yeter istediğimi yapmakta özgürüm anlayışına bürünmesini yanlış buluyorum.Kapatıyorsan belli bir inancın ve bunu yaşamaya dair bir duruş ve kararın olması gerekir. Kim nederse desin hoş bir görüntü değil..E birileride bu kızlarımıza bunu hatırlatsın artık napalım..

Evet neden bu bıyıklı adam başörtülü kızı omzuna aldığı için o erkek adına erkekliğimden utandım demiyor da tam tersten söylüyor.

O kızın ailesi arkasında olsaydı eğer, çıkardı adam gibi cevabını veriridi şimdiye. Başına bir hal gelmesinden ben de korkuyorum..

Yok bu adamlar erkekler yerine kadinlar adina konusmaya bayilirlar... O daha kolay cunku bak et bakayim birinin erkekligine laf ne oluyor, ama kadinlik falan bos...
Hem namusun erkeklikle ne ilgisi var allasen!!

Hayir kizin basina bir sey gelse, haberimizde olmaz, kendi elleriyle attilar kizi zaten atese, bir sey olsa duyururlar mi?!! Asla...

bazebn hepsininkilerri bu düşünceleri okuduktan sonra kesmek istiyorum. eşit olalım diye:))

Ümidim yok malesef.. bu sefer de erkegin sakali var kadinin yok derler :))

Allahima cok sükür karnimda minicik pisicik bir prenses var insaAllah annesi ve babasi olarak ona bu konuda gereken saygiyi hos goruyu hatta ozgurlugu ogretebiliriz/verebiliriz..

Ümidim yok malesef.. bu sefer de erkegin sakali var kadinin yok derler :))

Allahima cok sükür karnimda minicik pisicik bir prenses var insaAllah annesi ve babasi olarak ona bu konuda gereken saygiyi hos goruyu hatta ozgurlugu ogretebiliriz/verebiliriz..

inşallah. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin prensesinizi

Ben de başörtülü değilim.Gerçekten layığı ile kapananlarada çok özenirim. Ama bu başörtüsününde artık yanlızca saçımı örttüm yeter istediğimi yapmakta özgürüm anlayışına bürünmesini yanlış buluyorum.Kapatıyorsan belli bir inancın ve bunu yaşamaya dair bir duruş ve kararın olması gerekir. Kim nederse desin hoş bir görüntü değil..E birileride bu kızlarımıza bunu hatırlatsın artık napalım..

Sorun zaten burada.

Neden sadece 'o kizlarimiza' anlatilmasi gereken bir sey bu?

O 'erkek'lerimize de anlatilmasi gereken cok sey var ama malesef kimin umurunda?

bdv de açılan konular ve tepkileri bilmesem inancam haaa :))
kapalı olmanın hakkını ver gibi söylemler dönerken , burada olay kimseyi ilgilendirmez istediğini yapara dönüyor ..
walla evet utanılacak çok şey var , örneğin muhalefetimizin hali :)

Hatirlatmayi kizin fotograflarini yayimlayarak, onu desifre ederek, bedeni uzerinde ahlak nutuklari atarak yapiyorlar yalniz...
Asil ahlaksizlik bu bence, birinin sinirlari icerisine girip, onun ozeline, namusuna laf soylemek...
Evet bence de herkes ne yapiyorsa gerekeni neyse oyle yapmali ama bu kisinin kendisini ilgilendirir, dogru ya da yanlis ne yapmak istedigine o karar verir, eger yasal olmayan bir sey var ve bu hur irade kurallari cigniyorsa, devlet isin icine girer...
Su anda yapilan babacan bir hatirlatma da degil hukumetin isi de degil, ahlak bekciligi, tek adi, tanimi, aciklamasi bu!!

utanılacak çok şey var elbet.Ama konu baş örtülü kızın omuzlara çıkması.Onun için bu konU üzerinden yorum yapılmalı.Bence de hoş değil.Yani baş örtüsünü takıyorsan hakkını vermek gerek.Hoş artık bazıları aileden gördüğünden ,çevre baskısıyla takıyor.Tam özümseyemediğinden hakkını veremiyor.Başını kapatacak kadar nefsine söz geçiren insan günahtan sakınmasını da bilecek.Bu onu kötü insan elbet yapmaz,insanlar yargılamak bize düşmez.Ama ben baş örtülü birinden daha dikkatli davranmasını beklerim.Başı örtülü olsun açık olsun arkadaşın omuzuna çıkmak hoş bir görüntü değil.

bazen hepsininkileri ,bu düşünceleri okuduktan sonra kesmek istiyorum. eşit olalım diye:))

Zaten adamlar sünneti dert ediyorlardi. Sanki çok büyük birsey atatmislar gibi :1:

Eh baskalarida senin dindar olupta basin açik oldugu için yadirgarlar. Bu yalnis degilmi? Senin hayatin sonuçta ister takarsin, ister takmazsin basörtünü degilmi? Bu ayni seyde o kiz için geçerlidir. O kizin sonuçta kendi özel hayatidir. Basörtü takiyor diye hayatin özelligi degismiyor. Basörtü takiyor diye herkez tarafindan (ve özelikle siyasiler tarafindan!) elestirilmeyi hak etmiyor!

Ayrica diyelim bu senin sahsi fikrin fakat sen bir siyasetçi degilsin. Bir siyasetçi özelikle daha çok dikkat etmesi gerekiyor söyledigi laflara. Mesela o siyasetçiden dolayi, kiz gazetelere düstü. Bu simdi normalmi? Sonuçta o siyasetçini yaptigi hem yadirgamak hem müdahaledir.

Back