- 18 Temmuz 2013
- 954
- 858
- 103
- Konu Sahibi ispanakliborek
Haklısınız ; Özgürlük görecelidir ve kişiden kişiye ülkeden ülkeye değişir,
Mesela geri kalmış bir ülkede kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi o kadınlar için oldukça özgürlükçü bir hareketken, medeni bir ülkede böylesi bir şeyden bahsetmek çok komiktir. Düşünsenize ; amerikalı bir bayana oy kullanabiliyor olmasından dolayı ahkam kestiğinizi veya ingiliz senatör bir bayana Senatör seçilebiliyorsun daha ne istiyorsun diye çıkıştığınızı... Komik değil mi ?
Özgürlük tabi ki deride değil, kıyafette de değil. Bunu nasıl söylersiniz ???
Afrikalı köleleri ülkelerinden aldıklarında çırılçıplaklardı ama çıplaklıkları kadar özgürdüler demek... bilmiyorum nasıl bir kafa yapısını çağrıştırır size ?
Onlar nirvanaya ulaştılar mı sizce ???
Çırılçıplak dolaşmak özgürlükdür demedim ki ben , bunu da nededen çıkardınız. Normal ve medeni giyinebilmek özgürlükdür... NORMAL...
Sizce normal olan nedir ? Bu da görecelidir ZİRA ...
Mesela kadınların KARA ÇARŞAFA GİRMELERİ size normalmi gelir ?
NORMAL GELİYORSA NEEEEEEDEEEEEENNNN ?
Allah akıl vermiş... Lütfen kullanalım...
Başörtüsünü serbest yapsalardı sorun kalmazdı demişsiniz...
Bende onu diyorum ya. Onu yazıyorum ya... Bu iş başörtüsü ile bitmeyecek diyorum YAAAA...
Kadınlar tamamen toplum hayatından soyutlanana kadar bu böyle devam edecek. Yaşayacak ve göreceğiz...
Üzüldüğüm : siz de buna alet olacaksınız... Bilmeden...
Bilerek alet olmak ise akılsızlığın daniskasıdır...
SAĞLICAKLA VE AKILLA KALINIZ...
Yanlış anlamadım. Gayet açık ve net anladım. "Medeni" giyinebilmek ten bahsediyorsunuz. İnsanların istediği gibi giyinebilmesi özgürlüktür. Kıyafetin medenisi taşrası yoktur. Kadın ister çarşaf giyer ister bikini beni neden ilgilendirsin ki? Herkesin kendi bedeni ne giymiş, ne takmış, ne yaptırmış inanın umurumda bile değil. Kendimi henüz insanların özel hayatına müdahale edecek kadar yüksekte görmüyorum.
Siz tesettürü zindana benzettiniz bende çıplaklık nirvana mı diye sordum. Gayet açık olmalıydı. Genelde kinaye çok kullanırım. Size özel net yazdığımı zannetmiştim ama olmamış demekki
Üzülmeyin, kendinizi yormayın herkes bir birey olarak düşünme yetisine sahiptir. Siz nasılsanız onlarda, bizlerde, diğerleri de aynı.
Şu "akıl" meselesine oldukça kafayı takmışsınız ama karşı görüşe sahip bir kişiye bu cümleleri kullanacak kadar çirkin karaktere sahip olmadığınızı düşünüyorum. İyi tarafından bakmaya çalışacağım. Bir anlık gaflet diyelim.
Bu arada küçük harflerle de yazsanız okuma yazma biliyoruz, anlayabiliriz merak etmeyin. Yormayın hiç kendinizi. Sağlıcakla...