- Konu Sahibi ispanakliborek
Aaa kesmiyelim yaa egolarını yok etsek hiç fena olmaz ama
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aaa kesmiyelim yaa egolarını yok etsek hiç fena olmaz ama
Devlet büyükleri her konuda konuşuyorlar zaten orasına bişey demiyorum
Ben de başörtülü değilim.Gerçekten layığı ile kapananlarada çok özenirim. Ama bu başörtüsününde artık yanlızca saçımı örttüm yeter istediğimi yapmakta özgürüm anlayışına bürünmesini yanlış buluyorum.Kapatıyorsan belli bir inancın ve bunu yaşamaya dair bir duruş ve kararın olması gerekir. Kim nederse desin hoş bir görüntü değil..E birileride bu kızlarımıza bunu hatırlatsın artık napalım..[/QU
Peki sözlerinizden anladığım kadarıyla Müslümansınız.İslam'da namaz tüm Müslümanlara farz koşulmuştur,peki siz 5 vakit namaz kılıyor musunuz?Diyelim ki kılıyorsunuz hiç bir tane bile mi namaz borcunuz yok?Bu da Mülslümanlığın şartı peki bir devlet büyüğü bunun üstünden size,edebinize,ahlakınıza,imanınıza laf etse üstüne üstelik bunu 75 milyon insanın ulaşabileceği bir yayın organına yapsa ne hissedersiniz?Aynısı size yapılsa ben bir Müslümanım diyorum ama dinimin gereklerini yerine getirmiyorum,bana hatırlatıldığı,resmimin internet sitelerine,gazetelere düşürülerek utanılacak kadın damgası yapıştırıldığı iyi oldu ben hak ettim diyecek miydiniz?Gidip o siyasiye teşekkür edip iyi oldu hatırlattınız diyecek miydiniz?Peki kul hakkı ne olacak?O günah değil mi,o adamlar neden soydukları halka,ayakkabı kutularındaki paraların hesabını vermiyor da o türbanlı bacıları konsere gitmesinin istediği gibi eğlenmesinin hesabını vermek zorunda bırakılıyor.
Burası laik bir ülke,din ve vicdan özgürlüğü var,isteyen türban takar sonra seks partilerine katılır;isteyen çarşaf giyer rakı alemi yapar kimse de karışamaz,karışöması yasal suçtur hem Türk yasalarına göre hem İnsan Hakları Beyannamesine göre.
Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Şimdi burdada tepkiler gelir yapmamaliydı, etmemeliydi vs diye. Bi ogrenemedik insanların, inançlarınında, giyimininde , hayat tarzinında sadece kendisini ilgilendirdigini.Başörtüsü bu ülkede artık "normalleşti" diyorlardı, meğer hala normalleşmemiş. Bunun en büyük kanıtı, bizzat başörtüsü normalleşti diyenlerin kendileri.
Bakınız yeni bir "Benim başörtülü bacım" vakası daha çıktı gündeme. Yalnız bu kez durum değişik: Başörtülü bacımız mağdur değil de kabahatli olmakla itham ediliyor.
Düzce Üniversitesi Bahar Şenlikleri'ndeki bir konser sırasında, başörtülü kızların eğlenirken çekilen görüntüleri basına yansıyınca; AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ bu görüntülere tepki gösterdi. "Başörtülü kızların erkeklerin omuzlarında oturmalarını utanarak izledim" diyen Özdağ, bir de "Nice örtünmüş var açılmaya aday. Nice açık var kapanmaya namzet" gibisinden cümleler kurmuş.
Aslında bu görüntülere tepkiler gösteren sadece Milletvekili Özdağ'dan değil. Muhafazakâr çevrelerden de oldukça tepki gördü bu konser görüntüleri.
Onun için, tam da burada araya girip şunları sormak vacip oldu. Yahu muhteremler; daha düne kadar "Başörtülü kızlarımızı üniversiteye giremiyor" diyen siz değil miydiniz? E girmişler işte daha ne..? Hem sizi bu kadar şaşırtan nedir: Bilinçaltınızdaki "böyle eğlencelere sadece başı açıkların" katılacağı ön yargısı mı? Demek, Türkiye'nin dört bir yanındaki bazı enteresan olaylara şahit olsanız kalbiniz dayanmayacak. İnsan açar ara sıra sabah kuşağı programlarını izler. Olmadı Facebook'ta bir kaç gün takılır da; başörtülü-başörtüsüz, yurdum insanının artık ne kadar sosyalleştiğini görür.
Hem başörtülü kızlar için utanmak da ne demektir. Omuz üstündeki kız, başı açık olsaydı mesele yoktu yani öyle mi! Onu da geçtim, hadi kızın omzuna çıktığı çocuk, abisi, kardeşi, nişanlısı vaya dayıoğluysa ne olacak? Dahası başörtülü kızımızın kendisi memnun, ailesi de razıyken kime ne?
Devletin ahlak bekçisi olamayacağını öğrenemedik gitti. Bireyin ahlaki eğitimi ve değerlendirmesiyle ailesi sorumludur. Devlet ancak bireyin yasaları çiğnediği durumlarda devreye girebilir. Böyle göstermelik ahlaki nutuklarla nereye kadar?
Ya o utanmalara filan ne demeli..!
Memlekette utanacak onca olay varken, sanki hiçbir şey yokmuş gibi hala "muhafazakârlık" rolleri oynamakla, kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz, bilmem ki..!
Yolsuzluk olur, utanan olmaz.
Rüşvet olayı patlar utanan olmaz.
Adalet yerlerde sürünür, cezaevleri suçu dahi belli olmayanlarla dolar taşar, utanan olmaz.
Ülkenin coğrafi zenginlikleri yağmalanır, talan edilir utanan olmaz.
İnsan hayatının sudan ucuz olduğunu herkes söyler, ama utanan olmaz.
Gencecik insanlar öldürülür, utanan olmaz.
Çocuklar, kaçırılır, tecavüz edilir, kimisi erken yaşta evlendirilir kuma olur utanan olmaz.
Şehidin evine haciz gider, devlet gaziye taktığı protezden para ister utanan olmaz.
Yazsam satırlara sığmaz, daha nice olaylar vardır ki; ne ahlaka sığar, ne akla ve mantığa. Lakin utanması gerekenler hiç bir zaman utanmaz. Mesela orduya kumpas kuruldu diyenleri gördük te, bu kumpas kurulurken biz nasıl müsade ettik diye utananı gördük mü? Hayır. Göremeyiz de..!
Ama gelin görün ki; başörtülü kız konsere gitmişte, Sayın Vekil kızı omuzlarda görünce utanmış. Bu utancını da hemen Twitter üzerinden paylaşmış. Ahlakı "edep bölgeleriyle" sınırlayan muhafazakar toplum yapımızda kaç RT almıştır kim bilir bu tweet..!
Kandrımayalım artık birbirimizi. Hem, utanmak samimiyet gerektiren bir eylemdir bir kere. Memlekette bunca utanacak şey varken, onlara utanmayıp konserdeki başörtülü kıza utanmak filan..! Yok, yok. Özür dilerim ama, yemezler...
Bu arada, Allahtan muhafazakar toplumuz yani. Ve Allahtan "Bu ülkenin %99'u Müslüman" gibi bir yalan uydurmuşuz zamanında. Utanılacak bir kabahat mi var ortada, at suçu %1'lik ateistlerin üstüne, onlar utansın. Her işin bir kolayı var nasılsa, değil mi..!
Nietzsche boşuna dememiş "Ahlak ve erdeme ilişkin her sözün ardında, bir sahtekarlık ararım" diye. Bizim muhafazakarları görünce gel de katılma şimdi bu söze...
Her köşe başında bir riyakar, her köşe başında bir namus abidesi.
Ahh ahh..!
Mevlana gibi, Yunusu gibi, insanlık timsali onlarca düşünürü bizlere gönderen Tanrı, bir kaç tane de Nietzsche gönderseydi keşke.
http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/me...ken-konserdeki-basortulu-kizdan-utanmak-59536
bizim şenliklerde de bu manzara bir hayli olmuştu ...
bunun şimdi haber yapılması ,özellikle kimler tarafından haber yapıldığı düşündürücü ... aslında az çok tahmin edebiliyoruz kimin ne niyetle haber yaptığını ..
Cidden mi, Habertürk, Yeniakit filan ne niyetle haber yapıyor mesela sizce?
büyük harflerle haberi ilk çıkartan diye yazmam mı gerekti ... ben ne kastetttiğim anlaşılıyor zannetmiştim de ...
tekrar söyleyim haberi ilk ortaya çıkaran kim ve amacı ..
VAlla 12sinde Akit'te ve Arca haber ajansında yayındaymış haber diğer her yerde olduğu gibi, ki zaten her gazeteye girecek kadar gündem yaratan bir olayı ilk haberleştirenlerin niyetini sorgulamak saçmalık. Hükümetle ilgili haber yapmadan önce hükümet destekçisi yayın organlarının yapmasını mı beklemeli size göre diğer gazeteler ?
Devlet büyükleri her konuda konuşuyorlar zaten orasına bişey demiyorum
Ben de başörtülü değilim.Gerçekten layığı ile kapananlarada çok özenirim. Ama bu başörtüsününde artık yanlızca saçımı örttüm yeter istediğimi yapmakta özgürüm anlayışına bürünmesini yanlış buluyorum.Kapatıyorsan belli bir inancın ve bunu yaşamaya dair bir duruş ve kararın olması gerekir. Kim nederse desin hoş bir görüntü değil..E birileride bu kızlarımıza bunu hatırlatsın artık napalım..
gayet açık ve anlaşılır bişey söyledim ben , neden anlayamadınız şaşkınım .. neyse polemik yapmayalım , tek tek yazmak ve anlatmaya çalışmakla uğraşamıcam .....
kız kapanmak istemiyordur belki,aialesi tutucudur:44:
Ülkenin bir tatlı su müslümanı ülkesi olduğunu anlayamadık hala..
Ben açığım ve bana terstir bunu yapmak.
Ha omzuna çıktığı kişinin kim olduğunu bilemeyiz.
Velev ki kan bağı olmayan yani islama göre nikahsız olduğu için ona "haram" bir erkek olsun;yaptığı yanlıştır.
Ülkede açıkların değil de kapalıların daha çok dikkat çektiğini bilmiyor mu şu dönemde? Başını kapatmasının ne anlama geldiğini bilmiyor mu? Biliyor,ee?
Ne demiş Mevlana; ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün.
Ha o milletvekili de hiç şikayet etmesin tam da onların aynası olmuş bu kişi.
LG-P710 Tapatalk
Çünkü o kadar saçma bir iddiada bulunuyorsunuz ki, en ufak bir mantığı yok. Vekilin sözlerine katılıyor ya da katılmıyor olabilirsiniz her ikisi de anlaşılabilir. Ama bir vekilin kendi öz iradesiyle kamuya açık bir söylediği sözlerin çarpıtılmadan tüm basında aynı gün içinde verilmesini, bazı medyanın art niyetli girişimi olarak görürseniz sizi kimse anlayamaz. En fazla kendi vekilinizin sözlerinden ve basında yer almasından utandığınızı düşünebiliriz. Bir diğer ihtimal bahsettiğim yandaş ajanslarda aynı gün içinde yer almasına rağmen ilk okuduğunuz gazetede ilk çıktığını, art niyetli olmayan gazetelerin zorunluluktan haber yaptığını sandığınızı ya da sizin kaynaksız iddialarla algı yönetimi yapmaya kalktığınızı düşünebiliriz ki ilki zekanıza ikincisi iyi niyetinize hakaret olur.
bende aynını düşündüm kimin omzuna çıkmış..belkide görebilmek için abisinin omzuna çıktı:26: