Memeyi nasil kesmeliyim

zelis56

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2023
2
0
24
Arkadaşlar benim kızım şuan 18 aylık çok sık emen bir bebek kendisi her beş dk da bir emiyor memeyi biraktirmak istiyorum dün gece hiç emzirmedim sabahta 7 buçuk ta emzirdim oglen uykusu vardi kızımın ve uykuya emerek dalıyor oglen vermedim ağlama krizine girdi ağlarken uydu aksam saat ona kadar durdu on da uyku saatinde özellikle hep uyku saatinde meme için şiddetli ağlıyor aksam daha çok ağladı ve verdim emerek uyudu uyku saatlerinde çok istiyor sizce uyku saatlerinde verirsem biraktirmam zor olur mu

Arkadaşlar benim kızım şuan 18 aylık çok sık emen bir bebek kendisi her beş dk da bir emiyor memeyi biraktirmak istiyorum dün gece hiç emzirmedim sabahta 7 buçuk ta emzirdim oglen uykusu vardi kızımın ve uykuya emerek dalıyor oglen vermedim ağlama krizine girdi ağlarken uydu aksam saat ona kadar durdu on da uyku saatinde özellikle hep uyku saatinde meme için şiddetli ağlıyor aksam daha çok ağladı ve verdim emerek uyudu uyku saatlerinde çok istiyor sizce uyku saatlerinde verirsem biraktirmam zor olur mu
Memenizi niye kesiyorsunuz ?

Bir buçuk yaşında birakmamin iyi olduğunu söyledi doktoru bende başladım şuan uyku saati olmadığı sürece idare edebiliyorum ama uyku saati gelince çok zor oluyor uyku saatleri versem sadece zamanla onu biraktirmaya çalışsam bırakır mı acaba

Bebeğinizle ilgili bir durum sebebiyle mi bırakmanızı istedi? Eğer öyle değilse erkenden kesmiş olacaksınız. Hani bebek istemez, sizin bir sağlık sorununuz olur tamam da 18 ayda kesmeniz gerekmez ki. Bırakın emsin yavru.

Benim kızım 2 yaşında bizde yeni bıraktık çok rahatım şu an ama bir yanım çok üzgün aradaki o bağ duygusu sanki bir anda yok olmuş veya hiç yaşamamışsın gibi geliyor insana anne için çok hüzün verici ama atlatıyorum sanırım yavaş yavaş her ne kadar etkilenmiş olsamda size gelince daha erken 18 aylık demişsiniz bırakın emsin biraz daha en azindan 2 yaşina kadar eninde sonunda zaten bırakacak ve siz bu anları çok arayacaksınız o aradaki duygusal temas var ya farklı etkiliyor insanı sırf bu yüzden ağladığımı bile söyleyebilirim çocuklar gibi:KK43:

Özel bir sebebi yoksa acele etmeyin. 2 yaşına kadar hatta artık sağlık bakanlığı 3 yaşına kadar emzirmeyi öneriyor. Uyku geçişleri dışında gün içerisinde kestiyseniz bir süre böyle devam edin. Ağlatarak, stres yaratarak ayırmak bana hiç doğru gelmiyor.
Bir doktor önerisi; emzirmek için evin tek bir noktasını belirleyin ve sadece orada emzirin. Başka yerde emmek istediğinde "hayır biz sadece o odada/ o koltukta emiyoruz, burası emmek için uygun değil" şeklinde açıklayın. Alıştığı zaman bu söyleminizi anlayacaktır zaten. Zamanla emmek için oraya gitmek istediğinde bir bahane bulun; lavaboya gitmem gerekiyor, yemek yapıyorum vs. Bu gibi durumlarda eşinizden yardım alabilirsiniz, sizin dışınızda biri uyumasına yardımcı olursa geçiş süreci daha kolay olacaktır

Oğlumla birlikte 2 yaşını biraz geçince sonlandırdık. Bu süreci yönetirken ona sürekli anlattım. Kademeli bir şekilde ilerledim. Sürecimi 4-5 aya yaydım. Öncelikle gündüz emmelerinden birini yok etmeye çalıştım. Evdeysek ona oral motor aktiviteleri ya da haraket içeren aktiviteler hazırladım. Dışarıda vakit çok kolay geçiyor özellikle meme bıraktırma sürecinde dışarısı çok iyi oluyor. Duygularınınifade etmeyi öğrettim. Çokca konuştum. Bu konuyla ilgili emzirme danışmanı melody hanımq ait güle güle meme kitabını okuduk. Kitabın bir bölümü annelere yol gösterirsken bir bölümündede çocuklara anlayıcı bir dille resmedilmiş birliktede okuyabiliyorsunuz. Kademe kademe ilerledim. Oğlum emerek uyuyan bir bebekti bu beni zorlayacağı için en sona bıraktım. Bundada ilk önce gündüz uyuyarak emmelerini azalttım. Bir kaç hafta sonrada artık geceyi azaltıp son verdim. Dilerim sizin sürecinizde sıkıntısız ve güzel olur. Çocuklar anlamlandıramadıkları şeylerde hepimiz gibi kaygı duyuyorlar dolayısıyla süreçte onlara açıklayaıcı, sevgi ve şefkat dolu olmak çok önemli. Çocuğunuzla beraber sizde hazır olmalısınız bu sürece.

iki bebeğimide göğüsüme sirke sürüp öle emzirdim tadı farklı gelince beyenmediler böylece ara ara yaptık bıraktılar :KK52:

iki bebeğimide göğüsüme sirke sürüp öle emzirdim tadı farklı gelince beyenmediler böylece ara ara yaptık bıraktılar :KK52:
Yani başka türlü vazgeçirmek çok zor bende göğsüme tuz sürdüm . süt tuzlu olmuş dedim artık birdaha kendisi de istemedi öyle öyle bıraktı

X