Görüştüğüm doktorlarla ilgili yeterince yorum yapmadığımı düşünüyorum.O yüzden hepsi hakkındaki tarafsız görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle Hasan Fındık'tan bahsetmek istiyorum.Hasan Bey bana dokun yok dedi,olan şeye yok demek bir doktora yakışmıyor.Bunuun sebebini de şu şekilde açıklıyorum ben kendimce, kas altına yapabilmek daha kolayına geliyor veya onu tercih ediyor ama bu yanlış bilgi vermeyi kabul edilir kılmıyor.Bu şekilde bir yaklaşımı varsa bu şekilde söylemeli,ben kas altını tercih ediyorum demeli.Her yöntemi uyguluyorum şeklinde bir iddiada bulunmamalı.Ayrıca bana yaşımı sorduktan sonra,neden bu yaşa kadar bekledin diye sordu,bu soru da bana çok antipatik geldi.Sanki hastalıklıymışım vebalıymışım gibi hissettirdi,bu yaşa kadar düşünmedim ihtiyaç görmedim kafama takmadım demek ki.Bir doktor hastası 60 yaşında bile olsa bu şekilde davranmamalı.
Naci Çelik ikinci görüştüğüm doktordu ve onun hakkında hiçbir olumsuz görüşüm yok.Gerçekten ailemizin doktoru gibi,herşeyden önce karşısındaki insana kıymet vererek,özel hissettirerek,vakit ayırarak,insana soru sorma ihtiyacı bile hissettirmeden aklındaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.Hatrı sayılır vakit ayırıyor insanlara ve diğer doktorlarda görmediğim bir şey var onda o da şu ki doktor gibi yaklaşıyor olaya.Yani muayene ediyor önce kitle vs var mı diye,bir hastalığın var mı diye sorguluyor.Bunlar çok önemli ayrıntılar.
Barış Çakır son gittiğim ve aslında hayal kırıklığına uğradığım doktor.Kendisi hakkında Naci bey için hissettiklerimi hissedeceğimi düşünürken malesef olmadı.İnsan karşısında kendisini bir iş listesinin parçası gibi hissediyor,sırayla çeşitli proseslerden geçiliyor ve süreç haritası daha önceden belirlenmiş bir iş bitirilerek çıkış kapısından çıkılıyor :) Yani bu bana Naci bey olaya doktor olarak,Barış bey mühendis olarak yaklaşıyor gibi hissettiriyor.Prosesler : fotoğraf çekilecek,protezler gösterilecek,isterse denettirilecek,önce-sonra resimleri gösterilecek videolar izlettirilecek,soru varsa cevaplanacak yoksa ayrıntılar için asistanla görüştürülecek.Barış bey hakkındaki olumsuz görüşüm sadece bu,sonuçta her iki doktor da çok iyi işler çıkarıyor ama bu işlerin nasıl çıkarıldığı,çıkarılırken insanların kendisini nasıl hissettiği de önemli bence.