Memede uyuma..kucakta hophoplama..uyku egitimleri ve uykusuz anneler..

Kucuk ve kiyamama durumu var bende.cocuk bik dese kucagima aliyorum.bazi anneler 10-11 gun yapmis aglatma yontemini cesitli sitelerde okudum..ben catlarim o kadar zamanda.bilsemki bi iki kere aglicak hadi 4 -6 aylik olunca deniyim derim ama..

Valla aciktiginda kendini yirttigi icin nasil yaparim bilemiyorum ama hadi diyelim ayarladik o saatleri..kendi kendine yatinca uyuma evresini nooooolur paylas benimle noooolur :)

Ve not: asla ayaga alistirma.. bir kere bile denemedim.
He iste onu kaynanama anlatican. Ben nefret ederim ayakta cocuk sallanmasindan.ama kadin ne zaman gitsek yada gelsek ayagina alip haldir huldur salliyo. Yapma dedim kac kez.esimden cok cekinir.esimde yapma beynine ii diil diyo ama biz boyle buyuttuk ne anlarsiniz diyip cikiyo isin icinden.kavga ettircek en sonunda

Iyice doymasi ve gazi cikmasi gerekiyor. Inan kizim hic sevmiyor uykuyu bana cekmis. 20dk uyur oglenleri herkes bu ne hirsiz uykusu diyolar..
Aksamlarda 8den sonra uyutmamaya calisiyorum simdi uyku saatimix 10-11 gibi.. bazen disardayken duzen sasiyor.
Aksam uyutmazsan oynarsan ve yorulursa bu duzen oluyor. Ben saati gelince emziriyorum doymassa ek veriyorum ve yatagina yatirip titresim aciyorum.. uyutuyorumm...
Cocugu ayaga kesinlikle alistirma. Bana soyleyenleri tersledimmm cok net! Cocugun beyni sarsiliyo ve uyustugu icin uyuyormus.
Hemde cok kotu bir aliskanlik her yerde ayak istiyor.
Mesela benimle ayni olan tanidigim var o ayakta salliyo.. beraberken resmen ayak icin yirtiyo cocuk bense arabada yada kucagmda pispislasam alistigi icin uyuyo..
Bunun gibi cocuk hamur gibi nasil sekillenirse.
6aydan onxe degil,6aydan sonra...
Zaten onuda taniyosun artik duzen olusmaya basliyo.. insallaah sende ozamani gelince olusturursun..
Ayaga alistiysada vazgecir..

Kucuk ve kiyamama durumu var bende.cocuk bik dese kucagima aliyorum.bazi anneler 10-11 gun yapmis aglatma yontemini cesitli sitelerde okudum..ben catlarim o kadar zamanda.bilsemki bi iki kere aglicak hadi 4 -6 aylik olunca deniyim derim ama..

Ağlatma yöntemşne ben katılmıyorum. Bana göre yanlış ama farklı yöntemler var. Yatır kaldır gibi. Bunu da netten araştırabilirsiniz. Ama kesinlikle en az 4-5 aylık olana kadar beklemeniz gerekir. Yoksa bebekte güven zedelenmesi yaşatır.

Oda bebegi sersemletir gibi geliyo bana. Yatir kaldir yatir kaldir...en sonunda bayiliyolardir heralde uyumaktan cok.her turlu bebegi yorucaz yani kendi kendine uyumasini istiyosak..bu kucak isi bizim sucumuzmu yoksa bebegin karakterimi acaba

Oda bebegi sersemletir gibi geliyo bana. Yatir kaldir yatir kaldir...en sonunda bayiliyolardir heralde uyumaktan cok.her turlu bebegi yorucaz yani kendi kendine uyumasini istiyosak..bu kucak isi bizim sucumuzmu yoksa bebegin karakterimi acaba

Aslında bebeği yormak değil de kucağa almakla bebeği kendi kendine sakinleşmesini beklemek. Yani burda ama bebeği sersemletmek değil ama bunun çok dopru uygulatmak lazım. Yoksa öbür türlü aynen sizin dediğiniz gibi bebeği sersemletmek oluyo. Bu yatır kaldır yöntemi iyi araştırılması gereken bir konu yani. Kucak işi aslında tamamamen bebğe göre değişiyor. Yani bebek nerde rahat ediyorsa orda uyumak istiyor haklı olarak. ama 9 aylık bir bebek hala kucalk olmadan uyuyamıyora orda bizim suçumuz oluyor. Ona kucak olmadan da uyumayı öğreymediğimiz için. Küçük bebeklerde uyku eğitimine tamamane katılmıyorum bende. bebeği yıpratmamak önemli.

Merhabalar. Bebegim 2.5 aylik. Uykusu gelince gozleri kizariyo. Kucagima aldigimda basini omzuma koyuyo yataga goturene kadar uyuyo. Yatirirken de gunduz ters yatiriyorum. Basini cok guzel cevirebiliyo. Sadece omuzda uyuyo ama. Sallamayla yada yataga koyup popoyo vurmayla uyumuyo. Sizce bu ileriki donemlerde sıkınti yaratirmi. Kucak tatli gelip yataga yatmayabilirmi. Bu aliskanliktan vazgecirmelimiyim.

Merhaba. Cozum bulabildiniz mi o zamandan bu yana?? Benim de sorunum ayni..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…