• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memede uyuma..kucakta hophoplama..uyku egitimleri ve uykusuz anneler..

Ya hic hic aglamasin demiyorum tabi ( aglamasa ne guzel olur :) ) ki kucaga da alsam 7-8 saat uyumadigi oluyo mesela.o yorgunlukla uykuya dalisi dahada zorlasiyo. bizimki 3 hafta erken geldi minnacikda bisiydi. Zirt dedi kucagimiza aldik pirt dedi emzirdim derken galiba bebegi kendime bagimli hale getirdim.. 5-10 dk aglayip suscagini bilsem dayanicam.uyku egitimi verirken bi bucuk sawt agladiklarindan bahsediyolar.ben dayanamam okadarina.zaten bence sonrasi uykuya dalma degil.bebeklerin yorgun dusup bayilmasi gibi bisey olabilir. Ne kadar zamanda uykuya daliyo mesela seninki? Yada kac dk agliyo

Benim de oglum 3 hafta erken geldi :)

Bizim oglan iyice yorulmadan uyumuyor, eger o zaman yatirirsam mutlaka kiyameti kopariyor, kendini yirtarcasina agliyor. O yuzden yorulana kadar bekliyoruz, ilk mizmizlanmasinda baslamiyoruz, biraz daha pyuncakla sarkiyla oyaliyoruz. O zaman max 5-6 dkda uyuyor. Hatta dun 20 dk ugrastim uyumadi bi turlu cok huzursuzdu meger midesi bulaniyormus, kucagima alinca kustu yavrum :/

Normalde gece rutinimiz de boyle. Banyodan sonra zaten uyumaya hazir halde oluyor, biberonla uyuyor. Bugun yorulmamisti anladigim kadariyla banyodan sonra 15 dk daha yatakta debelenmesini izledik yorulsun diye. Bu arada aglatmjyoruz ama, dedigim gibi oyaliyoruz sarkiyla falan. Zaten simdi oturmaya basladigi icin yatmayi hic istemiyor, yatirinca hemen koyveriyor

Rutine ilk basladigimizda ama dakikalarca agladigi oluyordu, biberonu agzinda dolastiriyordum "bak bebegim burda mama" falan diye ama aglamaktan anlamiyordu biberonu. 2 hafta icerisinde falan alisti sonra.

Siz de direkt kesme degil de kademe kademe azaltmayi deneyebilirsiniz. Once kicakta, maysinca ayaga galan gibi... Hala kucuk cunku cabuk alisir. Yine de ilk zamanlar dakikalar gecmek bilmiyor, biliyorum. Kendi kendime "noix daha 1 hafta oldu alismamasi normal, sik disini" diyordum :)

Benim de oglum 3 hafta erken geldi :)

Bizim oglan iyice yorulmadan uyumuyor, eger o zaman yatirirsam mutlaka kiyameti kopariyor, kendini yirtarcasina agliyor. O yuzden yorulana kadar bekliyoruz, ilk mizmizlanmasinda baslamiyoruz, biraz daha pyuncakla sarkiyla oyaliyoruz. O zaman max 5-6 dkda uyuyor. Hatta dun 20 dk ugrastim uyumadi bi turlu cok huzursuzdu meger midesi bulaniyormus, kucagima alinca kustu yavrum :/

Normalde gece rutinimiz de boyle. Banyodan sonra zaten uyumaya hazir halde oluyor, biberonla uyuyor. Bugun yorulmamisti anladigim kadariyla banyodan sonra 15 dk daha yatakta debelenmesini izledik yorulsun diye. Bu arada aglatmjyoruz ama, dedigim gibi oyaliyoruz sarkiyla falan. Zaten simdi oturmaya basladigi icin yatmayi hic istemiyor, yatirinca hemen koyveriyor

Rutine ilk basladigimizda ama dakikalarca agladigi oluyordu, biberonu agzinda dolastiriyordum "bak bebegim burda mama" falan diye ama aglamaktan anlamiyordu biberonu. 2 hafta icerisinde falan alisti sonra.

Siz de direkt kesme degil de kademe kademe azaltmayi deneyebilirsiniz. Once kicakta, maysinca ayaga galan gibi... Hala kucuk cunku cabuk alisir. Yine de ilk zamanlar dakikalar gecmek bilmiyor, biliyorum. Kendi kendime "noix daha 1 hafta oldu alismamasi normal, sik disini" diyordum :)
İki haftami!!!!! Ya bende iki gece uykusuz kalcak kadar bile uyku stogu kalmadi ya.. Bizimki aglayarak uyaniyo dusundukki bu cocuk bizim kucagimizda uyuyup yalniz uyandigi icin korkuyo heralde.bende simdi uyanicagi sirada yanina kosup sirtustu ceviriyorum. Oksuyorum onu seviyorum falan boylelikle yalniz hissetmemesini sagliyorumm ama belkide kotu yapiyorum bu seferde uyanirken beni yaninda gormeye alisicak

Ben cok anlamadim kac aylik bebekler icin bu sekilde uyku egitimi vermeye calisiyorsunuz.6-7 aydan once cocuklara uyku egitimi vermeyi hicbir uzman onaylamiyor.Zor bir surec ama bebeklerin kendilerine ait bir sureci var biz benekleri kendi duzenlerimize uydurmaya calisiyoruz daha minicikken .Ben onlara uyum saglayip onlari huzursuz etmeden duzenlerini korumamiz gerektigini dusunuyorum.gece 1 de uyurdu bebegim ve sanah 6.30 da uyanirdi gun icinde boluk porcuk uyurdu ben aylarca panik halinde hep boyle olucak sandim ama sonra kendimi toparlayip uzman goruslerinden su faydali sonucu cikardim yavas yavas uyku saatini one cekerek duzene oturtmak.hergun 15 dakika one cektim ve 7-8 aylikken 8 -8.30 civarina cekmistim uykusunu sabah 6.30 kalkisi hic degismedi ve gun ici saatlerini de duzenledim kolay olmadi ama bu sekilde dvm ediyor benim hatam sallayarak uyutmakti.kendi kendine uyumasini ogretemedim agladigi icin.7 aylikken biraz aglamalarina dayansam olabilirdi bence tabii diger durumda emzirmekti.sadece anne sutu aldigi icin gece de cok uyaniyodu 16 ay emzirdim simdi dusunuyorum gece beslenmesini 6 aylikken kesenler var ve uykulari deliksiz oluyor. Bilmiyorum bunlar benim tecrubelerim.22 aydir ayagimda gece gunduz salliyorum.cok uykusuzum ve buna ragmen 2.cocugu yapmayi goze aldim karnim bayag buyudu ama yapicak bsy yok nerdeyse 2 yasina geldigi icin gece uykulari felakt durumda inanin sabaha kadar salliyorum bazen.kac kilo oldugunu da soylememe gerek yok sanirim.allah hepinizin yardimcisi olsun.

İki haftami!!!!! Ya bende iki gece uykusuz kalcak kadar bile uyku stogu kalmadi ya.. Bizimki aglayarak uyaniyo dusundukki bu cocuk bizim kucagimizda uyuyup yalniz uyandigi icin korkuyo heralde.bende simdi uyanicagi sirada yanina kosup sirtustu ceviriyorum. Oksuyorum onu seviyorum falan boylelikle yalniz hissetmemesini sagliyorumm ama belkide kotu yapiyorum bu seferde uyanirken beni yaninda gormeye alisicak

2 hafta mi yoksa arkadasinki gibi 22 ay mi ...karar sizin :)

Bu arada uyku egitimi oyle korkulacak cok kotu cok pis bir sey degil. Kendiniz de soyluyorsunuz aylarca panik galinde dolastim, hala uykusuzum diye. Annenin psikolojisinden direkt etkileniyor cocuk. Ne kadar rahat anne o kadar rahat cocuk.

Bizimki geceleri uyaniyor. Hele su ara yuzustu donup sinirlenip uyaniyor. Onceden sadece 1 kere uyanan cocuk bu donmeler yuzunden 4-5 kere uyanmaya basladi. Simdi o konuda arastirma yapiyorum ben de :)

Ne kadar çabuk pes etmişsiniz yaa. Benim oğlum 1,5 yaşını geçti, hala daha gecede 50 kere kalkarız. Hala sürekli emmek, kucakta durmak ister. Ve şu an 11-12 kilo. Düşünün onu kucakta uyutmaya çalıştığınızı. Yani emin olun ben 1,5 yılı aşkın zamandır deliksiz bir gece uykusu uyumadım hiç. Ama yapacak birşey yok, kızsak da yorulsak da bunalsak da evlat işte.

Ben uyku eğitimi olayına inanmıyorum. Yani çoçuk uyumluysa evet işe yarayabilir, ama her çocukta değil kesinlikle

Ben de anlamis degilim birkac ayda cocuklari kendi isteginiz ve uyku durumunuza gore hizaya sokma cabalarini.Elbette herkes cocugunu kendi bilgisi ve duygusu yonunde yetistirebilir ama unutmamak gereken nokta su her bebek ayni degildir onlarinda karakterleri huylari vardir.Her bebek her uygulamaya ayni cevabi vericek diye de bir kural yok.Tipki yetiskinlerin ayni olmadigi gibi.

Ben cok anlamadim kac aylik bebekler icin bu sekilde uyku egitimi vermeye calisiyorsunuz.6-7 aydan once cocuklara uyku egitimi vermeyi hicbir uzman onaylamiyor.Zor bir surec ama bebeklerin kendilerine ait bir sureci var biz benekleri kendi duzenlerimize uydurmaya calisiyoruz daha minicikken .Ben onlara uyum saglayip onlari huzursuz etmeden duzenlerini korumamiz gerektigini dusunuyorum.gece 1 de uyurdu bebegim ve sanah 6.30 da uyanirdi gun icinde boluk porcuk uyurdu ben aylarca panik halinde hep boyle olucak sandim ama sonra kendimi toparlayip uzman goruslerinden su faydali sonucu cikardim yavas yavas uyku saatini one cekerek duzene oturtmak.hergun 15 dakika one cektim ve 7-8 aylikken 8 -8.30 civarina cekmistim uykusunu sabah 6.30 kalkisi hic degismedi ve gun ici saatlerini de duzenledim kolay olmadi ama bu sekilde dvm ediyor benim hatam sallayarak uyutmakti.kendi kendine uyumasini ogretemedim agladigi icin.7 aylikken biraz aglamalarina dayansam olabilirdi bence tabii diger durumda emzirmekti.sadece anne sutu aldigi icin gece de cok uyaniyodu 16 ay emzirdim simdi dusunuyorum gece beslenmesini 6 aylikken kesenler var ve uykulari deliksiz oluyor. Bilmiyorum bunlar benim tecrubelerim.22 aydir ayagimda gece gunduz salliyorum.cok uykusuzum ve buna ragmen 2.cocugu yapmayi goze aldim karnim bayag buyudu ama yapicak bsy yok nerdeyse 2 yasina geldigi icin gece uykulari felakt durumda inanin sabaha kadar salliyorum bazen.kac kilo oldugunu da soylememe gerek yok sanirim.allah hepinizin yardimcisi olsun.
Cnm benim bebegim 2.5 aylik. Ben uyku egitimi vermiyorum. Zaten hepsi aglatmaktan geciyor.dayanamam istesemde. 6 aylik olsa bile dayanamam.zaten konuyu bu yuzden actim. O kadar aglatmadan bebegi yipratmadan nasil cozum bulabilirim diye. Benimki sallanmakla uyumuyor. Ayakta salliyorum ama onu sadece keyif icin istiyor bi sure sonra skilip aglamaya basliyor.bizim yontem kucakta hophoplatma.kolllarimda derman kalmadi.bide uyaniyor yatirinca.oyle boyle derken siziyor en sonunda.sabah 8lere kadar ayaktayim bende..

Ben de anlamis degilim birkac ayda cocuklari kendi isteginiz ve uyku durumunuza gore hizaya sokma cabalarini.Elbette herkes cocugunu kendi bilgisi ve duygusu yonunde yetistirebilir ama unutmamak gereken nokta su her bebek ayni degildir onlarinda karakterleri huylari vardir.Her bebek her uygulamaya ayni cevabi vericek diye de bir kural yok.Tipki yetiskinlerin ayni olmadigi gibi.
Canim yazilanlari dikkatli okursan kimsenin bebegini hizaya sokmaya calismadigini anlarsin..zaten uyku egitimi vermekten yana olmadigimiz icin bu konu acildi.bebegi aglatmadan yormadan kendi kendine uyumaya nasil alistirabiliriz onu konusuyoruz. Gunde 4 saat uykuyla sabah 8lere kadar uykusu olan ama bi turlu uyumayan bebekleri nasil uyutabiliriz yorgunluktan agliyosa yavrucak? Bunu bulmaya calisiyoruz. Kendi yorgun ve bitkin olan bi anne bebegine ne kadar faydali olabilir? Siz hic sabahlara kadar kucaginiza 6 kiloluk bi bebek alip aglamasina dayanamayarak kucaginizda kolunuza felc inmiscesine hophop yaparak bebeginizi avutmaya calistinizmi? Herkes biliyor bebeginin bi huyu karakteri oldugunu. Onun gelisimi icin uyku duzeni kurmaya calismak ne zamaandan beri kotu annelik sinifina giriyor?

Ben yazilanlari dikkatli okuyorum sadece fikir ve tecrubelerimi paylasip size belki yardimci olabilirim diye dusundum ama olamadigi gibi bir de azar yiyoruz:)benim kizim 1 aylikken 6 kiloydu cok sabahladim.yolculuklarda kolumu kipirdatmadan saatler gecirdigimi bilirim aman uyanmasinda uyusşam hic onemli degil diye.10 dakika uyumasi icin saatlerce kucagimda pis pisladigimi bilirim.arkadasim 2 yasindaki oglunu kucaginda sallayip uyuturdu.herkes elbette kendi yasadiklarindan ve deneyimlerinden yola cikip bsyler soyluyor.Benim ekleyecegim baska birsey yok artik .Sanirim uzmanlardan gorus almanizda fayda var.Burdan azar isitmeye de bnm sahsi olarak hic niyetim yok.kolayliklar dilerim.

Ben yazilanlari dikkatli okuyorum sadece fikir ve tecrubelerimi paylasip size belki yardimci olabilirim diye dusundum ama olamadigi gibi bir de azar yiyoruz:)benim kizim 1 aylikken 6 kiloydu cok sabahladim.yolculuklarda kolumu kipirdatmadan saatler gecirdigimi bilirim aman uyanmasinda uyusşam hic onemli degil diye.10 dakika uyumasi icin saatlerce kucagimda pis pisladigimi bilirim.arkadasim 2 yasindaki oglunu kucaginda sallayip uyuturdu.herkes elbette kendi yasadiklarindan ve deneyimlerinden yola cikip bsyler soyluyor.Benim ekleyecegim baska birsey yok artik .Sanirim uzmanlardan gorus almanizda fayda var.Burdan azar isitmeye de bnm sahsi olarak hic niyetim yok.kolayliklar dilerim.
Fikrinizi yazmissiniz sadece tecrubelerinizi degil. Azar yiyende ilk ben olmusum.tesekurler degerli fikirleriniz icin

benimde oğlum 2 hafta önce doğdu :))

15 gün hastahanede yattı oda bi uyku düzeni oluştuğu için ben hiç zorlanmadım 6 aya kadar.
6. aydan sonra ayaklarımda sallamaya sonra beşiğinde sallamaya çalışarak uyuttum şimdi uykusu geldimi azcık ayaklarımda sallıyorum uyuyo gece emmeye kalkıyo o zaman emziriyorum koyuyorum yerine uyuyo gece sallamıyorum gazı felan olursa ne biliyim bi yeri ağrırsa kucağımda sakinleştirip koyuyorum öle uyuyo.

ama en iyi uykuyu banyo yaptıkdan sonra uyuyo :) bide benim oğlum sıcakda asla uyuyamaz azcık soğuk olcak oda

bizimde uyku yöntemlerimiz böyle :))

ya sen annemisin bebeğin felan var mı ?
bebeklere bi düzen oluşturmak çok zor elbette her bebek aynı diğil ama geneli böyle annelik zor iş sabahlarsında kollarında saatlerce tutarsında anneler bebekleri ağlasın istemezler onlara bişi olucak diye gözünden ayırmazlar anne olmak böyle bişi !

benimde oğlum 2 hafta önce doğdu :))

15 gün hastahanede yattı oda bi uyku düzeni oluştuğu için ben hiç zorlanmadım 6 aya kadar.
6. aydan sonra ayaklarımda sallamaya sonra beşiğinde sallamaya çalışarak uyuttum şimdi uykusu geldimi azcık ayaklarımda sallıyorum uyuyo gece emmeye kalkıyo o zaman emziriyorum koyuyorum yerine uyuyo gece sallamıyorum gazı felan olursa ne biliyim bi yeri ağrırsa kucağımda sakinleştirip koyuyorum öle uyuyo.

ama en iyi uykuyu banyo yaptıkdan sonra uyuyo :) bide benim oğlum sıcakda asla uyuyamaz azcık soğuk olcak oda

bizimde uyku yöntemlerimiz böyle :))
Bizde 1 hafta hastanede yattik bizim sipa aslinda kendi duzenini orda kurdu. Yanimizda yatirdiklari besikte hic uyumadi agladi bi babasi bi ben kucagimiza aldik bi baktik sustu aaa bide uyuyakaldi her agladiginda hooop kucakta :) kendini nasil kucaga aldiricagini cabuk cozdu :) yada emerken uyudu.hatta esimle kucaginda uyudular hastane odasinda,ve tabi benimde.. Bi Allahin kuluda demediki simdiden boyle yaparsaniz bitek oyle uyur..ne bilelim biz ben kendi bebegime kadar bebek nssil tutulur onu bilmezdim.simdi sabahlara kadar kucakta hop hop yapa yapa uyuyoruz..artik onuda farketti galiba uykudan agzi yirtilicak esnerken,kucagima aliyorum mizildamaya basliyo,sonra hop memede sakinlesiyoruz bilemedin uyuyoruz olmadi bida kucak..bole bi kisir dongudeyiz Allah sonumuzu hayir etsin:) cocugu aglatmadan yormadan bi alistirabilseydim kendi kendine uyumaya..

bebeklere bi düzen oluşturmak çok zor elbette her bebek aynı diğil ama geneli böyle annelik zor iş sabahlarsında kollarında saatlerce tutarsında anneler bebekleri ağlasın istemezler onlara bişi olucak diye gözünden ayırmazlar anne olmak böyle bişi !

Sen derken ??? Siz demek istemistiniz heralde anneyim ya da degilim anneligi Allah kime bahsederse o yasayabilir.Cok merak ettiyseniz daha onceki mesajlarimi okuyabilirsiniz. Size bir tavsiye kimseye annelik dersi vermeye kalkmayin.
HADI CNM rumuzlu anne size yardimci olabilmek adina vakit ayirip defalarca yazdim ve son mesajimda sahsina yonelik bir azarlama yoktu.Kaldi ki kimseyi de azarlamam gibi bir niyetim yoktu.Her ne ise Allah yardimciniz olsun. Kolayliklar dilerim.

Sen derken ??? Siz demek istemistiniz heralde anneyim ya da degilim anneligi Allah kime bahsederse o yasayabilir.Cok merak ettiyseniz daha onceki mesajlarimi okuyabilirsiniz. Size bir tavsiye kimseye annelik dersi vermeye kalkmayin.
HADI CNM rumuzlu anne size yardimci olabilmek adina vakit ayirip defalarca yazdim ve son mesajimda sahsina yonelik bir azarlama yoktu.Kaldi ki kimseyi de azarlamam gibi bir niyetim yoktu.Her ne ise Allah yardimciniz olsun. Kolayliklar dilerim.

ben neye kızmışımda yazmışım bunu anlayamadım ?
kusura bakmayın biraz kaba bi yorum olmuş özür dilerim ....

Merhaba arkadaslar. Benim 2 bucuk aylik bi oglum var. 3 hafta erken dogdu.ve hastanede kendi yataginda uyumadi hic. Zaten ufak diye kiyamadik aldik kucagimiza. Bu sefer ya emerken yada kucakta uyudu. Hemsirelere sorduk normal kendini anne karninda saniyor dediler. Ben Fransada yasiyorum buarada. Eve ciktik gene ayni. Ne bi uyku duzeni tutturduk ne kendi kendine uyumayi ogretebildik. Bide her goren sen bunu kucaga alistirmissin diye beni sucluyor. Cok arastirdim bir suru uyku egitimi yontemi var. Ama ne yazikki hemen hepsi cocugu aglatmaktan geciyor. Zaten bunlar bebek 4 aylik olduktan sonra baslayin diyor. İstesekde baslayamiyoruz yani. Gelin gorunki iki bucuk aydir ne dogru duzgun uyudum ne yemek yiyebildim ne is yapabildim. Artik cocuk uyaninca onunla keyifli saatler gecirirken bi yandan eyvah gene bi uyutma krizi yasicaz diye dusunuyorum. Kucakta hoplata hoplata uyuturdum artik oda yetmez oldu simdi yeni gozdemiz kucakta gezerken su sesi dinlemek.hatta dun gece iyice civittik emerken salonda kucagimda hoplata hoplata gezdirip bi yandan telefondan su sesi dinleterek uyuttum.
Yatagina yatirin yanina esarp koyun yok aglarsa almayin elini tutun sirtini oksayin vs vs gibi seyler hic etkili olmadi.
Gelin gorunki bazi dr lar 3 aya kadar bebeklerin aliskanlik edinemeyeceklerini soyluyor. Bu ancak 6. Ayda sonra aliskanlik edinilebilirmis. Bebegi kucaginiza alin öpün sevin anne kokusu ve kucagi babasinin gogsu bebekleri sakinlestirir kendilerine guvenen bireyler olmasini saglar diyorlar. Ben sizinde fikrinizi ogrenmek istedim.yada uyku sorununu nasil çozdugunuzu...

Bebeğiniz daha çok küçük. Onun için bellir bi düzene alıştırmak için bence 4. ayı bekleyin. Ben de sizin zamanında hep aynı şeyleri yaşadım. Olsun çok yormayın kendizi. Dediğim gibi daha çok küçük.

5. ayin sonuna dogru her sey yavas yabas otuyor a kaldi yani :)
3 kardesim de saglikci cocuk aglayinca kesinlikle yanina git mumkunse kucagina al dediler. guven olgusu olusuyor bu donemde.1.5 saatte bir uyuyor gunduz gecede artık 1 ya da 2 kez.
Bende dayanamam aglayinca.emzirmekk ona dokunmak konusmak anneyle bebek arasindaki iliskiyi saglamlastiriyormus

kızım 40 aylık oldu. Üç buçuk yaşına yaklaşıyor ama inan bu 3.5 yılda Ömrü hayatında tek 1 kez Oda çok yorgun ve erken kalktığı için uyuyakaldı. Onun dışında doğumundan itibaren ilk 5 ay sabah 5-6 ezan okunur biz uyurduk. Sonraki dönem 1 yaşına kadar yavaş yavaş kendisi bu uykuyu geri çekmeye başladı. 5te daldıysa 4te 3te 2de derken şuan 22de uyuyor. ve sabah 10-11de kalkıyor. Yok ağlayarak uyut, yok şöyle uyut böyle uyut inan denemediğim yöntem kalmadı. Hiçbiri fayda etmedi. 1 yaşından sonra da geceleri herhangi bir saatte uyanıp birkaç saat otururdu. Şuan uykumuz tam düzene girmedi hala daha arada uyanır oturur geceleri. akşam 10dan önce uyursa 12de kesin kalkar bikaç saat oturur. Yani bunun bir yöntemi varmı ben bilmiyorum ama kuzenimin 2 yaşında kızı var ve oda doğduğundan beri aynı sorunları yaşıyor :) Biz henüz çaresini bulabilmiş değiliz ailecek:)
Ayrıca aşı olduğunda anestol diye bir krem var doktorunuza söylerseniz oda bilgilendirir sizi aşı olduğu yere minik mercimek tanesi kadar sürüyorsunuz uyuşturuyor ve ağrı sızı hissetmiyor.
Tirsiyorummmmmm

Bebegim 7.bucuk aylik...bizimde duzensizdi 6.aydan sonra basladim uyku egitimine..
Uyku egitimi icin en onemlisi..
Gece 12 sabah 5arasi emzirmek yada mama vermek yok!
Uyanirsa pispisliyoruz hatta emzikle daha kolay...bu cok onemli aliskanlik haline gelirse cocuk yasina da girse mizmiz her gece uyanir. Saglik acisindan bir derdi yoksa bunu uygulayabilirsin.
Eger emziriyosan tam doymuosa 12den once emzirmek ardindan ek gidaya basladigimiz icin mama yapabilirsin(neler yediriyorsan)
Bunlar benm tecrube ettiklerim paylasmak istedim..
Ben alisma evresinden sonra yataga yattiginda kendiliginden uyuma olayina gecicem insallah :) saglikla buyutun :KK200::nazar:

Back