Meme ucu olmayanlar

gamzesena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2011
250
35
68
Arkadaslar meme ucum cokuk.1. Cocugu emziremedim.tutamadi.silikonubrgenmedi.sagdim sutum gitti.
33 haftalik gebeyim aynisi olacak diye cok korkuyirum.
Avent nipletteyi yeni duydum bugun geldi.ama ustunde son 3 ay uygun degildir yaziyor.bu durumda olup son ay kullanan var mi.?

Aynı sorun bende de var.benim ilk gebeliğim.ben de bunun için göğüs ucu çıkarıcı ve kelebek göğüs silikon ucu aldım.sağma makinası almadım.şindi siz böyle yazınca almak gerekli mi diye düşündüm.çalışmaya başlayınca alacaktım ama arada kaldım şimdi.ya benimki de istemezse silikondan emmeyi...göğüs ucu çıkarıcıyı tam emzirmeden önce kullanıcam bu arada.6.aydan sonra kullanılmıyor.zaten kullanıp hemen emzirmek gerekiyormuş içe geri kaçmasın diye...off napcaz bilmem...

Allah yardimcimiz olsun arkadasim.
Avent aldim normalde sin ay cekenler var emzirirken avent ise yaramiyormus gogusler sis oldugu icin.
Normal gogus cikariciyi ben de aldim ise yaramadi pek.gigus kalkani da iyi oluyormus.
Dun kontrolum vardi goguslerle ugrasma dedi.

Arkadaslar meme ucum cokuk.1. Cocugu emziremedim.tutamadi.silikonubrgenmedi.sagdim sutum gitti.
33 haftalik gebeyim aynisi olacak diye cok korkuyirum.
Avent nipletteyi yeni duydum bugun geldi.ama ustunde son 3 ay uygun degildir yaziyor.bu durumda olup son ay kullanan var mi.?
Bende ilk bebeğimde bu sorunu yaşadım tek göğüs ucu yoktu malesef emmedi ve sarılık oldu tek göğüs emdi oda ortadan ikiye ayrıldı sora onuda emmedi ikinci gebelikte bu niplette yi aldım ama hiç işe yaramadı dedikleri gibi herkezde doğumu tetiklemiyo şubatta doğum yaptım bu sefer bebeğim üzmedi beni hep kullandım niplette sıkıcı ama biraz ucu çıkıyo denemeye değer bebek emerek çıkarıyor bebek hemşiresi tecrübeli biri olursa yardımcı olur

Benimde tek göğüsüm öyle, ama bazen çıkık oluyor. müdahale etmeden veya dokunduğumda kenarlarından beliriyor. bazen diğeri gibi oluyor bazen tam anlamıyla olmuyor. Çıkarıcı aldım denedim bir kaç kere çıkarmada başarılı, o esnada emziririm emerken de eski halini almaz zaten diyorum tabi ilk bebek yine de emer mi bilmiyorum. Kafam karıştı şuanda sizin mesajlarınızla

Zaten herkezde aynı olmuyo siz ucunu çıkartıp öle emzirmeyi deneyin..ama bebek hemşireleri çok yardımcı oldu hastaneye bebeği kontrole fln götürdüğünde onlara danışın bide hiç vazgeçmeyin ben öle bi hata yaptım

Arkadaşlar hamilelikte yapılır mı bilmiyorum ama bunun için ameliyatsız yöntemler var. Konya' da Selçuk tıpta plastik cerrahi bu konuda çok başarılı başvurmanızı öneririm. Avent nipple ben kullandım ama pek işe yaradığının söyleyemem

Konuyu acali biraz olmus ama yazamadan gecemeeyecegim cunku bende bu konuda cok cektim.
40 haftalik normal dogumla ogluma kavuştum. Dogumdan hemen sonra odada emistik oglusumla ama ogleden sonra tutturamadik. 1 gece hastanede kalip ertesi gun eve gittik. O gunun gecesi hep agladi, gece dr u aradik.sutun olmayabilir mama alin sabah gelin dedi.mama verdim sabah gittik. Goguslerim cok sis.sikinca yerlere akiyodu.dr senin sutun var ama uc yok dedi. Ilk defa duymustum. Nerden bileyim ben goguslerde ucun olacagini. Artik hamile kalan arkadaslarimi bilgilendiriyorum. Silikon uc önerdi. Sakin wee ninkini almayin cok sert. Avent i guzel ama biraz buyuk. Oglum 17 gunlukken nipletteyi gordum aradim. Sutum geliyor, şu an ise yarar mi diye. Onlarda dogumdan sonrada 3 ay mi 6 ay mi ne, ise yarar dedi. Aldim. Ucu takip cekiyordum. 1 dk durmadan sut dolup aparat kendini atiyordu.yani dogumdan sonra olmuyor. Cok sukur Sutum oldugundan hep makineyle kendi sutumu verdim. 1 aylikken cenesinin altindaki sislikten dolayi 1 hafta hastanede yattik. Emmeyle bi alakasi yoktu ama yinede yormayalim biberona devam edelim dedi esimin ailesi. Cok sukur tedavimizi olduk.her zaman ben agladigimda emzirirsin merak etme diyenler, artik Bu cocuk biberona alisti seni emmez, 6 aya zaten sutun kesilir makineylede diyerek cook uzduler beni. 2 aylikken ailemin yanina gittim.ablamda izmirden geldi. 1 bucuk yasindaki oglunu emziriken onu gordum ve aglamistm.ben neden emziremiyorum diye. Sen emzirmek istiyor musun canim dedi.cookk dedim. Ertesi gun göğsümü eliyle coook cekti. Ben bagirdikca o cekti. Makine zaten 2 ayda biRaz cikarmisti ama yinnede tutacak kadar degildi.
Velhasili kelam kisaca ertesi gun sag gogsumu, 3 4 gun sonrasindada sol göğsümü hiic bisey kullanmadan emmeye baslamisti. Emzirme videosunu esime gondermistim. Tlf da konusurken ikimizde aglamistik
6 aya kadar sadece emzirdim. Simdi 8 bucuk aylik olduk. Gun icinde kahvalti corba yogurt yani 2 ogun dışında hep emziriyorum.
Ben her zaman
RABBIM ISTEYEN HERKESE HAYIRLI EVLAT NASIP ETSIN diye dua ederken. Simdi yanina bunuda ekledim
RABBIM EMZIRMEK ISTEYEN HERKESE EMZIRMEYIDE NASIP ETSİN

benim iki göğsümde aynı. uç yok. ben de bilmiyordum. doğum yapınca hemşire emzirmeye getirdiğinde görünce senin ucun yok uc alın dedi. biraz uc ile biraz kendi göğsümle öyle böyle emzirmeye çalıştım. sıkıntılı oluyor tabi bebek zorlanıyor tutamıyor tam emecek yoruluyor vs. vs. allah yardımcısı olsun bu durumda olanların. uc ile bebek çok çekemiyor gaz yapıyor derken 9 aya kdr emzirebildim. kendi bıraktı. bırakmasa artık yavaştan ucu çıkmıştı devam edebilirdim nasip.

Sevgili arkadaşlarım, 39 jaftalıkken sezaryenle doğum yaptım.. bebeğimi 2 saat sonra odaya getirdiler az bi sütüm gelir gibiydi sıkınca gözüküyodu biraz ama bebek ememedi çünkü memem kocaman şişmişti ucu da yoktu. O ememeyince hemşire dediki uç alın. Aldık ki o ne kadar gereksiz birşey. Çocuk zaten güçlü çekemiyor meme sağılmaya alışık değil ve şiş (şişmiş balona uç çıkarmaya çalışın ağzınızla aynı şey) neyse tabi bebek ememedi mama verdiler 3 4 gün sağılmadığı için süt gelmedi. 4. Günün sonunda canım acısada elimle sıktım göğsümü ve süt gördüm ucunda. Hemen lansinohun ikili sağma makinasıyla sağdım kendimi. Gerçekten süt geldi ve göğsümdeki şişlik biraz yumuşadı. Yumuşadıktan sonra bebeğe teklif ettim göğsümü. Elimle ucunu iyice sıkıp o kahverengi bölümün çoğu ağzına girecek şekilde ağzını açıp ağzıma teptim :) bebek memeyi kavga dövüş tuttu. İnanılmaz mutlu oldum. Tabi tam olarak tutup emmesi 15 20 günü buldu ve bu süreçte ben sütümü sağıp kendi mememe en uygun olan biberonla bebeğe içirdim. Bana en uygun olanı lansinohun biberonuydu. Aventmiş dr browns mış bunların meme ucu olmayan annelerin memesiyle alakası olmadığı için bebek anne memesini unutabiliyor. Neyse tabi bebek geç emdiği için süt yeterli miktarda gelmedi mama artı meme devam etti. 2 bittikten sonra mamayı tamamen kestim hatta sağmayo bile kestim. Bebek istedikçe emzirin ve tomris'in emzirme notlarını mutlaka okuyun.

Benimde meme ucum yoktu, hemsire niplette aldirtti ama sut doldu hep o yuzden ise yaramadi. Gogus ucu aldik, bebedor aldik ilk o cok buyuk ve heryerden sizdirdi kizimin ustu basi hep sut oluyordu. Sonra en kucugunu yani chicco nunkini aldik, cok daha az sizdi ama biraz sert, yinede tuttu. Ara ara ciplak meme denedim kiaymeti kopariyodu. 1.ayda daha sik denedim nihayet tuttu, emdikcede meme ucu cikiyor. Simdi 45 gunluk cok sukur silikonu unuttuk. Lansinoh un biberonuylada kalan sutu sagip veriyorum.

Bayanlar merhaba herkese, 9 Eylülde kızımı hayırlısıyla kucağıma aldım, göğüslerim büyük ve meme ucu olmadığı için emziremiyorum. Besinsiz kalmasın diye de sütümü pompa ile sağıp kaşıkla veriyorum ama bir yandan da emsin istiyorum. Silikon göğüs ucu aldım ama beceremedim altından akıyor. Nasıl kullanacağım konusunda bilgi verir misiniz, kızım silikon meme ucunu tutuyor ama alttan akınca agzına gelmeyince çok sinirleniyor.
Yardımcı olur musunuz....

benim de yoktu büyük şırıngayı kestim bebek emmeden onunla çektim hep zaten 1 ay emse oluşuyor uç

Back
X