Merhaba, ben de kendimi bildim bileli bu rahatsızlıkla yaşıyorum. 21 yaşında artık bunun ne olduğunu öğrenmek istiyorum diyerek çaresiz bir şekilde Çapa'ya gittiğimde öğrendim rahatsızlığın adını. Bu problemle oraya başvuran ikinci insandım. Yani oradaki prof. bu hastalıktan sadece iki kez görmüştü :) O yüzden kimse size cevap verememiş. Memesinde benzer problemlerin olduğunu söyleyen birçok insan başka şeylerden bahsediyor aslında. Çünkü nevoid hiperkeratozlu insan sayısı oldukça az. Aslında kozmetik bir problem olarak görülüyor. Zararsız olduğu için doktorlar dert edilecek bir şey gözüyle bakmıyor. Ben de bununla yaşamaya alıştım. Canımı hiç sıkmıyor. Ama eminim memelerim diğer bütün insanlara göre çok hassas bu nedenle. Ayrıca her sene mutlaka deniz, havuz bende çok işe yarıyor. Nemli tutmak da çok önemli. Böylece tam kabuklanmaya fırsat bulamıyor meme başı. Ama diğer insanlara göre hep daha pürüzlü, daha hassas maalesef. Tabii en zorlanılan bebek sahibi olma konusu
Maalesef buraya gelince sıkıntı dağ gibi büyüyor. Çünkü emzirmek büyük dert. Memeleri sağlıklı olan kadınlar bile çatladı, kanadı derken bizimkiler paramparça oluyor. Gerçi ben bu nedenle ilk çocuğumu emziremedim. İkincisine hamileyim. Bilmiyorum ne olacak... Yani emzirme dışında bence çok dert etmeyin