Meme sorunu?

BengisuCan91

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2022
471
-299
11
33
Anneler kızım 2 yaşında hala meme emmekte bir türlü uyutamiyorum uyandımi aklina ilk gelen meme oluyor bir yandan üzülüyorum memeyi birakiyoruz dediğimde ise aglıyor ne yapacağım ben o öyle ağlayınca anne yüreği işte yinede vereyim diyorum ama nereye kadar sürecek bu böyle yada ben mi çok duygusal anneyimm kontrolü sağlayamıyorum galiba

Ay zor iş, ben 1.5 yasinda biraktitmistim, once gece emmelerini azaltip kesmistim. Gunduzleri sonra biraktirdim. Hardal ketcap karistirip sürmüştüm, uf oldu anne diye gezdi 1 hafta arada acip bakti, sargi beziyle kapamistim, unuttu sonra. Ama memeye bisey surmeyin travma olur diyolla, herseyden de travma, kedi zıctı, kus ıctı travma

Meme sevdalisi her cocuk birakirken zorlanir aglamasi mizmizlanmasi uyumak istememesi cok normal.
Siz evde yokken uyuyup uyandiginda meme gelmeyecegini bildiginden bu kadar yuksek tepki vermiyordur. Uyku sureclerinde babayi daha aktif hale getirebilirsiniz. Uyku rutinini hep beraber yapip yataginda dalana kadar babasi durabilir.

O travmayı bende yaşıyorum galiba nedense bende ondan daha çok üzülüyorum bu duruma hem bıraktırmak istiyorum çünkü artık çok yorulduğumu hissediyorum hemde bebekliğinden beri emdiği için aklıma hep o anlar geliyor vee diyorumm ki kızım simdi benden ayrilacak artik kucagimda öylece meme emmeyecek( yok yokkk fazla duygusalim diyorum yaa

E emmeyecek tabi, bak benimkine kazik kadar oldu, laf carpiyo, laf sokuyo, bi tripler, bi ergen pozlari, ay geciyo be öyle böyle büyüyorlar. 3 4 yasa kadar en güzel halleri bence. Bol mincirmali, kokulu, öpüşlü zamanlar yaratirsin gene, ayrılık gibi düşünme, üzülürsün öyle düşünürsen

Biraktirali bir ay olacak. Bildiğimi ve yaptığımı anlatayım.

Öncelikle, oğlum da aşırı meme düşkünü bir çocuktu. Şu an 32 aylık. 31 aylıkken kestim. Hala acısını çekiyor arada hissediyorum.

Ben tam doğru zamanda biraktirdigimi düşünüyorum. Konuşmaya başladı ve oral dönemi sonlandı. Hala her şeyi ağzına alıyorsa ve konuşması yoksa bence bekleyin bu iki durumu. Ve dişlerinin tamamlanmasini da bekleyin derim.

Öncelikle ben kademeli biraktirdim. Önerilen de bu zaten. Ben önce gündüzü kestim. Sadece öğle uykusundan önce veriyordum. Ve gece uykusundan önce. Uyanıp emmesi hala vardı bir de sabah kalkınca. Sonra kendisi öğle uykusunu tamamen bıraktı. Ve sadece gece uykusu öncesi, gece boyu ve sabah uyanınca emmesi kaldı. Geceleri bir iki kez kalkıyordu. Bunu yaklaşık altı ay sürdürdüm. Bir ay önce de o parkta oyun oynarken, yani memeden tamamen alakasız bir zamanda durumu anlattım. Artık meme emmeyecegini, onun için faydasının kalmadığını, dişlerine zarar verdiğini, daha çok yemek yiyeceğini anlattım. Memeyi ozlersen gelip bana sarılıp opebilirsin dedim. Zaten bunu gündüz kesmesinde de söylemiştim biliyordu aylardır ozleyince sarilabilecegini. Doğru değil ama ben içgüdülerimle hareket ederek bir de hediye teklif ettim, çok istediği bir oyuncağı aldım. Kutlama gibi vurguladım bunu da. Hani başardın tebrik ederim hediyesi gibi. Hediyeyi birkaç gün sonra verdim.

İlk gece uykudan önce çok ağladı. Ben anlattım o ağladı. Gece kalktı ağladı vs. Kolay değil baştan söyleyeyim. Ama sabır lazım. Hala uykuya geçişi çok zor akşam. Ama meme demiyor artık alıştı. Geçen açmak istedi artık orası özel bölgem, doğru değil, ayıp dedim açmadım. Sarılmayı vurgulayin ben hep öyle yaptım.

Sakin salça, biber, sabır taşı bilmemne denemeyin. Sevdiğinden ayrılıyor gibi düşünün elbette yasını çekecek. Ama geçecek. Hepsi birer süreç. Allah kolaylık versin zor biliyorum ama sabır bolca sabır, sevgi, ilgi. Olayı bu.

Kendinizi de yavrunuzu da üzmeyin bence. Benm oğlum da 26 aylik hala emiyor. Zaten bir gün gelecek kesecekler. Bırakın emsin kendi isteğiyle bırakana kadar bence..

Kendinizi de yavrunuzu da üzmeyin bence. Benm oğlum da 26 aylik hala emiyor. Zaten bir gün gelecek kesecekler. Bırakın emsin kendi isteğiyle bırakana kadar bence..
Yanlis bence yegenim 7 yasina geldi hala ablamin goguslerine elini sokarak uyumak istiyor en fazla 2den sonra kesilmesi gerek yukarıda bir arkadas ne guzel izah etmis

Yanlis bence yegenim 7 yasina geldi hala ablamin goguslerine elini sokarak uyumak istiyor en fazla 2den sonra kesilmesi gerek yukarıda bir arkadas ne guzel izah etmis
Bu sizin şahsi düşünceniz ben öyle düşünmüyorum. Uzmanların görüşleri önemli benim yeğenim benim kuzenim değil. Bir araştırma yaparsanız ufak çaplı 2 yas gibi kesin bir rakam olmadığını görürsünüz. Birçok uzman anne sütunun 2 yaştan sonra da faydası olduğunu ve çocuğun maksimum 3-4 yaş aralığında kendi kendine kestigini belirtiyor. Burada herkes fikrini söylüyor konu sahibi de kendine uygun gördüğünü uygular. Sizde bana cevap yetiştirmek yerine kendi fikrinizi yazabilirsiniz.

Neden bu kadar gerildiniz acaba isterseniz 10 yasına emzirin siz çocuk kendini bilmeye vucudunu kesfetmeye baslıyor mememi hafızasına kazımak zorunda mı yani? Herkesin kendi tercihi

Neden bu kadar gerildiniz acaba isterseniz 10 yasına emzirin siz çocuk kendini bilmeye vucudunu kesfetmeye baslıyor mememi hafızasına kazımak zorunda mı yani? Herkesin kendi tercihi
Asıl gerilen sizsiniz belli ki muhtemelen anne de değilsiniz. Ne kadar çirkin yazdığınız şey. Yemeyi aklına kazımak ne demek. Cok çirkin bir üslup.

Çocuk gelişimi hakkında pek bilginizin olmadığı da ortada. Bahsettiğim 3 yaş 10 yaş değil. 3 yas çocuğu da vucudunu kast ettiğiniz anlamda henüz kesfedemiyor. Konu sahibinin konusunu karıştırmamak için yazmayacağım daha fazla. Sizi de şikayet ettim.

Asıl gerilen sizsiniz belli ki muhtemelen anne de değilsiniz. Ne kadar çirkin yazdığınız şey. Yemeyi aklına kazımak ne demek. Cok çirkin bir üslup.
Pardon neyi cirkin ? Nereden emziriyorsunuz baska organdan mı? Anne olmama gerek çocuk gelisimciyim en son ders verecek kişi sizsiniz bu konuda fallik donem nedir arastırın zahmet olmazsa meme'yi cirkin uslup gorenede izah etmeye calısmak ne kadar işler bilemem.

Benim ne is yaptığımı biliyor musunuz meslek yarışı yapılıyorsa? Sizin ifade sekliniz cok itici ve bu üslupla elinize düşen cocuklara yazık. Ben psikoloğum. 10 yaşında çocuğun aklına memeni kazı demek de ne demek tartışmaya gerek yok. Sadece yazık eğitim sistemine. Muhtemelen açık öğretim mezunusunuz. Anne olmadığınızı tahmim ettiğim gibi bu tahmin de dogrudur.

Tabi canım oyleyim hatta lise mezunuyum sen profesorsun en mukkemmeli sensin sitenin ileteyim madalya filan verirler belki

Tabi canım oyleyim hatta lise mezunuyum sen profesorsun en mukkemmeli sensin sitenin ileteyim madalya filan verirler belki yaraniz

Tabi canım oyleyim hatta lise mezunuyum sen profesorsun en mukkemmeli sensin sitenin ileteyim madalya filan verirler belki
Evet yaranızı deştim anladım. Akademik kariyerim sürüyor. İnşallah zamanı geldiğinde profesör de olurum. Sağolun iyi dilekleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…