Kararın hayırlı olsun, dilerim sorunsuz bir süreç geçirirsin. Ben daha önce 45 defa narkoz ve narkozun daha hafifi olan sedasyon aldım. İnan hiç bir sorun yaşamadım. Birinde arada uyandım ama onda bile acı hissetmedim. Öncelikle, yüreğini ferah tut,aklından kötü düşünceleri çıkar çünkü ameliyat sonrası psikolojin ve korkuların çok etkili oluyor. Burada da gördüğün üzere yüzlerce kişi arada uyanmadan hatta o gece hastanede bile kalmadan evine dönüyor. Bildiğim kadarı ile, narkoz sonrası kusma sigara ile çok bağlantılı, eğer sigara kullanıyorsan miktarını eksiksiz söyle anestezi doktoruna. Ayrıca tüm doktor ve hemşirelere panik atağın olduğunu da söylemeyi unutma. Onlar gereken önlemleri alacaklardır, merak etme.
Bu ameliyat,ciddi ağrısı sancısı olmayan bir süreç. Ancak özellikle ilk üç gün göğüslerinde,ciğerlerinde ciddi bir baskı hissedeceksin. Sonuçta ciğerlerinin üzerine bir protez koyuluyor ve bu ciddi bir baskı yaratıyor. Sanki göğsünün üzerinde biri oturuyor gibi olacak, zor nefes alabilirsin bu dönemde. Üç hün sonra, bandaj çıkınca ohh nefes aldım diyeceksin. Aklındn çıkartmaman gereken şey, bunu hepimiz yaşadık ve hiçbirimize bşr şey olmadı , sakın korkma. İlk bir ay kolunu tam kullanmsyan, elleri bile şişen arkadaşlarımız oldu, ama hepsi geçti ve herkes iyikeşti, sende iyileşeceksin. Çok korktuğunda doktorunu aramaktan çekinme, sadece cerrah değil onlar, birazda pdikolog olmak durumundalar, çekinmeden ara ihtiyaç duyduğunda. Aklına takılanları buradanda sormaktan çekinme.
Ama bence sen panik atağınıda yenmişsin, bir ameliyst kararı alabildiğine göre sen bu sorununuda halletmişsin demektir. Aksi hslde bu kararı alamazdın.
Şimdiden geçmiş olsun diyorum sana. İnan ki insanoğlu kendisinin bile farkında olmadığı kadar güçlü.
Sevgiler