- 12 Ekim 2015
- 476
- 602
- 36
-
- Konu Sahibi Birmelegin_annesi
simdiki aklim olsa daha bebek sahibi olmadan kucultme ameliyati olurdum, boyum zaten kisa ve 90 kullaniyordum hamilelikten evvel. Suan 10 gundur emziriyorum eve ilk geldigimde olcmustuk annemle 120 oldular (sutsuz hali) hergun agliyorum.. Her doldugunda extra agliyorum.. Sagmak ayri problem.. Mastite davetiye.. ve yeni dogum yaptiktan sonra hele birde sezaryen olduysa ameliyata tekrar cesaret etmekde buyuk sorun..Merhabalar,
Bugune kadar cektigim sirt agrilarindan kiyafet problemlerinden omzumdaki oluklanmalardan biktim gercekten. Gogus kucultme ameliyati olmak istiyorum ama henuz cocugum yok. Bu ameliyati olup da ardindan bebek emzirebilen var mi aranizda?
Okuyunca iyice tedirgin oldum. Benimde kocaman zaten simdi hamileyim daha da buyudu ustelio bunun dogum sonrasi var. Karnimdan cok goguslerim varsimdiki aklim olsa daha bebek sahibi olmadan kucultme ameliyati olurdum, boyum zaten kisa ve 90 kullaniyordum hamilelikten evvel. Suan 10 gundur emziriyorum eve ilk geldigimde olcmustuk annemle 120 oldular (sutsuz hali) hergun agliyorum.. Her doldugunda extra agliyorum.. Sagmak ayri problem.. Mastite davetiye.. ve yeni dogum yaptiktan sonra hele birde sezaryen olduysa ameliyata tekrar cesaret etmekde buyuk sorun..
:)))) simdi bu mesajimi okuyunca istem disi gulumseye basladim kendi kendime :)))) bebegim 14 aylik oldu suan. Ilk 3 ay malesef aglayarak agrilar sizilar icinde gecti 9 kere mastit oldum, 3 ay sonunda gecti ancak, kizimda ememedi sut fazlaligindan cektigi zaman agzindan tasiyodu sutler... velhasil, 6 ay benim zorumla da olsa emdi, 10. Aya kadar sagarak devam ettim ve sonrasinda azalarak emzirme donemi sona ermis oldu benim icin. Hamileligimde 24 kilo almistim suan tamamini verdim ve iyi haber memelerim sarkik da olsa eski boyutuna geri indi, minimizer sutyenlerle cok rahat bi sekilde sifir rahatsizlik devam ediyorum suan, doktorlarda bana ayni seyi soylediler mastitle bogusurken, emzirme doneminden sonra degerlendir diyolardi cok sukur suan gerek duymuyorum...Okuyunca iyice tedirgin oldum. Benimde kocaman zaten simdi hamileyim daha da buyudu ustelio bunun dogum sonrasi var. Karnimdan cok goguslerim varben evlenmeden once doktorla konustum bebek sahibi ol o defteri kapat oyle yapalim demisti
. CCevapladign icin tesekkur ederim. Allah bagislasin bebisini. Zaten eskiden de buyuktu kilo vermekten dolayi da sarkmisti benim kiler. Dogum emzirme filan iyice salacak kendini. Ama dedigij gb eski boyutuna sonunda dondulerse bu iyi.:)))) simdi bu mesajimi okuyunca istem disi gulumseye basladim kendi kendime :)))) bebegim 14 aylik oldu suan. Ilk 3 ay malesef aglayarak agrilar sizilar icinde gecti 9 kere mastit oldum, 3 ay sonunda gecti ancak, kizimda ememedi sut fazlaligindan cektigi zaman agzindan tasiyodu sutler... velhasil, 6 ay benim zorumla da olsa emdi, 10. Aya kadar sagarak devam ettim ve sonrasinda azalarak emzirme donemi sona ermis oldu benim icin. Hamileligimde 24 kilo almistim suan tamamini verdim ve iyi haber memelerim sarkik da olsa eski boyutuna geri indi, minimizer sutyenlerle cok rahat bi sekilde sifir rahatsizlik devam ediyorum suan, doktorlarda bana ayni seyi soylediler mastitle bogusurken, emzirme doneminden sonra degerlendir diyolardi cok sukur suan gerek duymuyorum...
Tesekkur ederim sanada hayirli dogumlar dilerim allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. CCevapladign icin tesekkur ederim. Allah bagislasin bebisini. Zaten eskiden de buyuktu kilo vermekten dolayi da sarkmisti benim kiler. Dogum emzirme filan iyice salacak kendini. Ama dedigij gb eski boyutuna sonunda dondulerse bu iyi.
Merhabalar,
Bugune kadar cektigim sirt agrilarindan kiyafet problemlerinden omzumdaki oluklanmalardan biktim gercekten. Gogus kucultme ameliyati olmak istiyorum ama henuz cocugum yok. Bu ameliyati olup da ardindan bebek emzirebilen var mi aranizda?
Peki pişman oldunuz mu ? Ameliyat olmasaydım da bebeğim emebilseydi dediniz mi? Benim de bir kızım var göğüslerim çok büyük be oldukça sarktı..küçültmek istiyorum ama ikinci bebeğim olursa emzirebilir miyim diye çok endişe ediyorumCanım benim ben bekar iken meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı oldum doktorum bekarım diye bana dediki bebeğin sadece %30 daha az doyar dedi gel gör ki benim sütüm olmadı ve bebeğim mama içti
18 imde ameliyat oldum. Dr yüzde 50 emzirirsin dedi. 24 ümde anne oldum.6 ay boyunca denedim . 30 cc süt çıkıyordu bir koca günde. Halbuki bir emmede 120 çıkması gerekiyordu. Üzüldüm emziremediğime ama o ameliyatı da olmam gerekiyordu.
[/QUOT ben ameliyat oldum..görsel olarak çok memnunum ağrılarım gitti hafifledim ama son günlerde vicdan azabı duymaya başladım ikinci bebeğimi emziremezsem diye..hiç mutlu değilim maalesef..bence bebekten sonra olmak lazım galiba..doktorum göğsünde yağ dokusu çok fazlaydı yarısında fazlasını korudum süt bezlerinin dedi bakalım nasıl olacak
Bende 3 yıl önce mamoplasti oldum ve emziremıyormCanım benim ben bekar iken meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı oldum doktorum bekarım diye bana dediki bebeğin sadece %30 daha az doyar dedi gel gör ki benim sütüm olmadı ve bebeğim mama içti
Geçmiş olsun ben bekarım ve ameliyat oldum geçen yıl. 1 kg fazla alındı acaip büyüktü mecburiyqtten oldum. Ama doktorlar emİrirsin koruduk falan dedilerde inammıyorum sütüm asla gelmez. Yarısı giden memeden süt gelir mi. Sisin de öyle ameliyattan dolayı gelmemiştir. Ve ben bunu da göze aldım sizde dert etmeyin siz daha önemlisinizBende 3 yıl önce mamoplasti oldum ve emziremıyormsüt mıktarım cok az
Halbukı doktorumla konusmustuk amelıyatı ona göre yapacaktı ama suan ki durum
Bu arada 2. Bebeğim ilk bebeğimi uzun sure emzırmıs ve hıc sut sorunu yasamamıstım 1.gebelık sonrası goguslerım daha da buyudugu için operasyona karar vermıstm ama deli gibi pişmanım( bebeğine süt verememek cok zor
Bende ameliyat oldum çocuk fslan yok zaten göze aldım da oldum. 50 kg biri olarak d cup göğüsler kadar kötü bir şey yoktu eski halimden çok utanıyordum. Benim çocuğum olur yada olmaz hiç de düşünmüyorum evlilik çocuk vs. O yüzden oldum ama kabul ediyorum kesinlikle süt gelmez. Ameliyat olmasaydım sütüm yine gelmezdi çünkü 2 mememde de Fibroadenom var ve süt kanallarının üstünde her memede 4 5 adet var genel cerrahi doktorum bile söyledi süt gelme ihtimalin çok az dedi. O yüzden büyük memesi olan birindende süt gelemyebilirBence çocuklarınızı emzirin öyle küçültme ameliyatı olun!!!!!!!!! Ya da süt bezlerine zarar vermeyeceğinin garantisini veren bir dr a olun!!!!! Öyle bir dr var mı bilmiyorum!!!!! Çok iyi araştırın.
Emzirmeden sonra maalesef büyük memeler çok sarkıyor . İçi boşalıyor VE yer çekiminin etkisine karşı koyamıyor. Ama emzirmeden sonra mis gibi ameliyatınızı olursunuz, protezli veya protezsiz dikleştirme yapılır. Görüntü nefis olur. Hem de yavrunuzu öncesinde doya doya emzirmiş olursunuz. Yavrular doya doya anne sütünü alsınha bi de şu var, bu ameliyatı olmadığı halde sütü gelmeyen veya memeucu çok yara olduğu için emziremeyenler var. Aslında sütün gelip gelmeyeceğinin veya miktarının çok olup olmayacağının bi garantisi YOK hatta anne olup olmayacağımızın bile garantisi YOK hayırlısı