Meme kanseri şüphem var

cici-bebe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2023
1.130
3.668
26
Merhaba. Buraya bu konuyla ilgili başlık acıyor olmak ruhumu çok yaralıyor ama dertten uyuyamıyorum. 2 gündür mememden koltuk altıma doğru bir acı hissediyorum ve belli belirsiz bir şişlik var. Bugün hastaneye gideceğim.

Ailede genetik olduğu icin meme kanserinden şüpheleniyorum. Insanlarda duyduğum zaman üzülüp geçtiğim şeyin ihtimalini bile kendim için düşününce kendimi çok stresli hissediyorum.

Ne sürece hazırım ne sonuca. Doğmamış çocuğa don biçiyor gibiyim biliyorum ama konu boyle önemli olunca insan sağlıklı düşünemiyor.

Sizin de böyle bir sureciniz varsa birbirimize destek olabiliriz belki diye düşündüm. Çünkü çevremdeki kimseye söylemedim ve kendimi yalnız hissediyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Allah korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eylesin

Yıllardır kistciklerle yaşıyorum göğsümde. Bu ay benimde ağrısı geçmedi. Perşembeye randevu aldım. Bakalım İnşaAllah sizinde, benimde ve bizler gibi olan diğer kadınların da temiz çıkar

Çok çok geçmiş olsun. Psikolojisi çok başka gerçekten. Umarım sizin de güzel gelir sonuçlarınız. Ikimizin de süreci su gibi akar gider

Çok geçmiş olsun.
2 ay önce göğüs yanımda koltuk altımda yanma ağrı karışık sıkıntı vardı ben de aynı korkuyla gittim ultrasonda bakıldı detaylıca çok şükür bir şey çıkmadı. Doktor kas ağrısı dedi bana.

1 ay sonraya mamografi randevusu verildi. Şimdilik beklemedeyim. Belki ayni durumda olup okuyan vardır.

Çok geçmiş olsun. Kötü huylu kitleler genelde ağrısız ele gelen şişlikler şeklindedir, ağrılı olması belki enfeksiyon belki fibrokistik hastalık gibi iyi huylu nedenler düşündürdü bana. yine de bilemem tabi. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yaşınız 25 yazıyor doğru mu bilmiyorum ama 40tan daha genç yaşlarda mamografi çok anlamlı sonuç veremeyebilir, ultrason da talep edebilirsiniz hekiminizden.

Ara ara göğüslerime ağrı girer birkaç saniye sürer o ağrı sanki bıçak saplıyorlar gibi olur..göğüslerimde kitleler var (emmedi kızım beni hiç büyük ihtimalle ondan oluştu kitleler)her 6 ayda baktırıyorum çok şükür bişey yok..içinizi ferah tutun sizin için dua edicem

O kadar tatlısınız ki çok teşekkür ederim. Cok gecmis olsun size de. Hepimiz için riski var malesef yüzleşmek gerekiyor. Yoksa da gidip baktırdığım için rahat hissedeceğim. Umarım tertemiz çıkar da sadece aldığım bir tedbir olarak kalır

Öncelikle geçmiş olsun. Doktorunuz ne dedi? Muayene esnasında bir fikir beyan etti mi?
Çok teşekkür ederim. Doktorum farklı belirtiler sordu şişkinlik, kızarıklık, alıntı vb. Gerekli bilgileri verdim. Genetik olduğu için mamografi yapmamızın daha doğru olacağını söyledi. Bu şekilde mamografi için randevu aldım

25 yasindayim evet. Zatürre olmuşum yakın zamanda. Bu yüzden cektirmistim 2 kez ultrason 1 hafta arayla. Onlar temiz. Mamografiyi de genetik olduğu için istedi, riske atmamak için. Umarım iyi sonuçlar alirim. Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Ben de adet sonrasi yaptirmanizi tavsiye edecektim. Benzer sikayetlerle gitmistim
Ve kendim biyopsi yaptirmadan kendim farkettim.
Adet sonrasi ultsasonum temiz cikmisti.
Icinizi ferah tutun her belirti ,qyni sonuca bağlanmıyor.
Siz yine de paketli gida ,abur cubur kesin. Ve bsgisiklik artirici seyler tuketin
Gecmis olsun

1 ay sonraya mamografi randevusu verildi. Şimdilik beklemedeyim. Belki ayni durumda olup okuyan vardır.
1 ay geç biraz
Aile hekimliklerinden bilgi alabilirsiniz
Bildiğim kadarıyla onların anlaşmalı olduğu yerler oluyor yönlendiriyorlar...
Özelde çekilme sansiniZ var mı acaba???mamografi için...

Korktuklarınızla imtihan olmazsınız inşallah. Yaşınız gençmiş, genelde hormonlara bağlı bir şekilde düzensiz mistik yapılar olabiliyor regl dönemlerinde. Umarım öyle bir şeydir sadece.

Meme kanseri belirtileri arasında, (şişliklerin yanı sıra) portakal kabuğu görünümü, olduğu bölgede kızarıklık, memede akıntı gibi belirtiler vardır.
Kitleleri, kistik yapılardan ayıran en belirgin özellik ise hareketsiz ve oldukça sert şişlikler olmasıdır.
Hayırlı neticeler dilerim.

Çok geçmiş olsun. Benim de sol gogsumden koltuk altıma uzanan bir ağrı vardı hep ama soğuktan tutuldugumu zannediyordum. Bir gün kendimi muayne ettim ve elime küçük birşey geldi. Hemen doktora gittim. Mamografi için gün verildi. Çok uzun süren bir ultrason. Sol göğsümde yaklaşık 1 cm olan bir kitle çıktı. Fakat bu kitlenin zararsız olduğu ve çoğu kadında görülebileceği söylendi sadece 3 ayda bir takip etmek gerekiyor denildi. İçiniz rahat olsun diye anlatıyorum çünkü bende ilk elime o kitle geldiğinde çok korkmuştum. Herşeyi düşünmüştüm. Doktora gidince içim rahatladı. Benimde yaşım henüz 29. Sizde rahat olun içiniz rahat etmezse başka doktorlara gidersiniz. İnşallah önemli birşeyiniz yoktur. Sağlıkla kalın

Elimden geldiğince dikkat ediyorum evet. Ağrım hala devam ediyor. Filmi bekliyorum şimdilik. Cok teşekkür ederim desteğiniz için

1 ay geç biraz
Aile hekimliklerinden bilgi alabilirsiniz
Bildiğim kadarıyla onların anlaşmalı olduğu yerler oluyor yönlendiriyorlar...
Özelde çekilme sansiniZ var mı acaba???mamografi için...
Inanın bana da çok garip geldi 1 ay sonraya verilmesi. Hep erken teşhisin önemi konuşulurken. Umarım temizdir de vakit kaybetmiş olmam. Özelde gitme şansım yok malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…