Kızlar merhaba :) Bir iki hafta önce sağ mememde nohut buyuklugunde bir sertlik elime geldi ve ben ***panik oldum tabii :18: Bu ne şimdi diye.Aile hikayemde de meme kanseri vakası olduğundan olsa gerek (teyzem).Tabi hemen Tuğrul ***beyi aradım.O da bana endişe edecek bir şey olduğunun sanmıyorum süt bezesi (dedi sanırım panikten anlayamadım) olduğuna eminim ama aile hikayende olduğu için uyanık olmakta fayda var dedi bana.Bir meme ultrasonu çektir ve gel kontrol edelim dedi.
Nihayet iki gun once jinekoloğuma gittim.Kendisi ***erkek:))Durumu anlattım.Ultrason çektir bi bakalım dedi.Sonra radyoloji uzmanına yönlendirildim (o da erkek) Neyse sedyeye uzandım ama ben tabii kıpkırmızıyım (Allahım şimdi benim silikonlar kabak gibi çıkcak ortaya)Neyse ustumdedi ortuyu kaldırdı.Şöyle bir iki elledi sağ gogsumu eveet neler varmış bakalım derken (o anda anladı herhalde ki şöyle daha bir dikkatli baktı) ben de neler varmış söylememe gerek var mı acaba dedim gülerek- o da guldu hayır hiç onemi yok dedi .Hiç utandırmadı beni sagolsun.
O sırada sag memedeki kitle gorundu ekranda evet bu bir fibro adenom dedi.Endişelenecek hiçbirşey yok ***iyi huylu bir tumordur dedi.bir cok bayanda olurmuş.Kontrol altında tutmamız için 6 ayda bir ultrason çektimen lazım dedi.Buyurse alırız dedi ama genelde gerek kalmazmış.Bunları söylerken yardımcısı iki bayan doktor da yanımıza geldi baktılar ekrandan.Benim silikonları onlar da gordu tabii.Ama çok guselll olmuşlarrrr diye bayağı bir incelediler benim memişleri ehu ehu.Hatta biri ayy benim de çok ihtiyacım var ben de istiyorum yaaa falan yaptı.(konu bir anda bayansal geyiğe dondu anlayacağınız)Ben de yaptırın o zaman dedim korkulacak bir şey yok falan dedim.
Sonra raporumu yazdı.Aman yarabbi her iki memede de silikon protez mevcut yazmaz mı?? Ben tabi o sonucu bu sefer jinekoloğuma gösterdim.O da şöyle bir okuduu okuduuu.Ben tabi gülmemek için kendimi zor tutuyorum hem de utancımdan yerin dibindeyim Hiç o konuya değinmedi sagolsun.Aynı şeyleri o da söyledi zararsız, kontrollerini aksatma falan .
Yani şekerler meşhur oldu benim memeler hastanede duymayan kalmadı.Ama çok rahatladım açıkçası.Sizler de her 6 ayda bir mutlaka tetkiklerinizi yaptırın kıslar.Optum hepinizi .
Canım benim, çok geçmiş olsun arkadaşım. Aman dikkat, ihmal etme kontrollerini.
Bu arada yazdıklarını okuyunca bir kez daha düşündüm emin miyim diye :) Sonra da şunu düşündüm, benim de eliime gelen nohut büyüklüğünde bir şeyler vardı, onlar için ultrason çekilmişti, evet protezim var diye utanmamıştım ama minimini hanım oldukları için utanmıştım, aman zaten ister büyük olsun ister küçük ister ideal her zaman hava almayan yerlerini açınca bir utanıyorsun