Meme estetiği olan ve olmak isteyen bayanların geyik sohbeti yeri...

Bayanlar:) kurban bayraminizini en icten dileklerimle kutlar, sevdiklerinizle daha nice guzel, huzurlu ,saglikli bayramlar dilerim.

Kadınlar kulübünün ve meme estetigi bölümünün müdavimleri tüm güzel bayanların Mübarek Kurban Bayramını kutluyorum.Daha nice nice bayramlar diliyorum sevdiklerinizle beraber

kızlar ameliyattan sonra doktoru masaj önerenler,bnmki bişey demedi bi sonraki kontrolüm bi ay sonra nasıl masaj yaptığınızı anlatabilirmsiniz?

canım doktorunun önermediği hiç bir şey yapma. 1 ay sonraki görüşmende ihtiyacın varsa doktorun masajı sana gösterir zaten.

kızlar ameliyattan sonra doktoru masaj önerenler,bnmki bişey demedi bi sonraki kontrolüm bi ay sonra nasıl masaj yaptığınızı anlatabilirmsiniz?

haklısın canım tamam yapmayım,arada aklıma kapsül fln gelio korkuyorumda

canım sen dual planmı olmuştun kapsül oluşumu 6 aydan sonra belli oluyomuş şu an olsa olsa hematom kan birikmesi olur oda göğüs ve karın çevrende morluk varsa anlaşılırmış ben bugün pansumanda doktora sordum anlattı kapsül oluşmaz korkma dedi sen kollarına dikkat et göğüs kafesini çok zorlama masaj için doktoruna danış mutlaka

Canım,özel mesajlada yazmışsın buradan cevap veriyim Hasan bey banada masaj vermedi ilk zamanlar.Sonra ilerleyen aylarda bir ay masaj yapalım demişti,yaptım.KOntrole gittigimde yeter artık,gerek yok yapma demişti.Bende zaten daha fazla yumuşamalarını istemiyordum o yüzden bıraktım.Doktorun sana masajı önermediyse yapma tabi,gerek yoktur yada başka bir sebep olabilir.Doktorun neyi önerirse,tavsiye ederse onu uygula.Başka kişilere doktorları önerebilir,bu dogru olan şeydir diye birşey yok.Ona uygun olan,gerekli olan şey sana gereksiz belkide zarar veren birşeyse olabilir.Senin vücudun,ameliyat sonrası gidişatın farklı olur onlarınki farklı Doktorun senin için gerekli ne ise onu önerecektir merak etme

haklısın canım tamam yapmayım,arada aklıma kapsül fln gelio korkuyorumda

Bu ameliyattan sonra kapsül mutlaka oluşur kızlar.Sonuçta vücuda giren yabanci bir cisim oldugundan vücut kendini korkumaya alacak ve protezin kenarında bir zar oluşturacak.Fakat bu kapsülünde dereceleri var.Birinci derecedeki kapsülde meme normal ve olması gereken dogal görünümde olur.İkinci derecedeki kapsülde Meme biraz sertleşmiş ama hala doğal görünümde olur.Üçüncü derecedeki kapsülde Meme sert ama hala doğal görünümde olur.En son dördüncü seviyeye gelirse Meme sertleşmiş, ağrılı ve anormal görünümde olur.Tedavide yapılması gereken şey düşük düzeydeki kapsüllerde masaj, orta düzeydeki kapsüllerde kapsülün gevşetilmesi(cerrahi olarak), ileri düzeydeki kapsül oluşumlarında ise silikonun ve kapsülün çıkarılıp gerekliyse silikonun yerleştirileceği cebin planının değiştirilmesidir.
Aşşagıdaki yazı alıntıdır..
Kapsül kontraktürü silikonun etrafında silikonun şeklini bozup neticede memede estetik problem ortaya çıkaran bir durumdur. Silikonun etrafında kan birikimi ve enfeksiyon odağının iyileşmesi sonrası oluşabilmektedir. Bir diğer önemli noktada kas üstü silikon yerleştirme sonrasında kas altı silikon yerleştirmeye göre belirgin farkla daha sık kapsül kontraktürü oluşma riski olmasıdır.Vücudumuzda herhangi bir yaralanma sonrasında vücut bütün savunma mekanizmalarını kullanarak bu bölgeye, başlangıçta kanamayı durduran daha sonra ise yara iyileşmesini sağlayacak hücreleri gönderir. Ancak bu savunma mekanizması yaralanmanın şiddetine ve ortamda yabancı bir cisim varlığına göre, aşırı bir şekilde çalışabilir. Vücuda konulan herhangi bir implant vücut tarafından reddedilmese dahi etrafında vücut tarafından bir yabancı cisim reaksiyonu ortaya çıkar ki bu da kapsül oluşumuna neden olur. Kapsül oluşumu ile vücut bir nevi o yabancı cisim ile arasına bir bariyer çekmiş olur. Ancak kapsül oluşumu normalin dışında ise ve kapsülü oluşturan kollajen liflerin boyu kısalınca, kapsülde kasılma(kontraksiyon) meydana gelerek hem ağrı oluşmasına hem de silikonun boyutunu ve şeklinin estetik olarak değişmesine neden olur.İşte bunu biz, kapsül kontraktürü olarak adlandırıyoruz. Kapsül oluşumunu sağlayan hücreler kollajen sentezleyen hücreler olup, bunların ya kan yoluyla yaralanma bölgesine göç ettiği ya da ortamdaki kan hücrelerinin değişimi ile ortaya çıktıkları düşünülür.

Aşşagıda protezin etrafında kapsül oluşmuş fotoyu görebilirsiniz..Fotografın üzerini tıklarsanız fotoyu daha büyük görebilirsiniz...

Son düzenleme:

evet canım dual plan bnmki.bnde erken dönemde yapılması gerekirse diye kendi kendime telaşlandım tamam o zmn şimdilik çok şükür bi sorun yok

saol arzum bnde işte kendi kendime telaşlanıyorum öyle bi sorun çıkarsa diye doktorum bişey demedi hiç dokunmayım o zaman :)

Son düzenleme:

ay resimdeki görüntü kötü ve korkutucu tekrar cerrahi müdahale tekrar anestezi tekrar acılar of of ne zormuş silikon taktırmak ya bazen pişmna oluyo insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…