• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme estetiği olacağım.. Neler yaşarım?

Arkadaşlar dün kollarımı zorladım sanırım biraz ev işi yapmıştım koltuk altlarımdan ağrım fazla sizde de böyle oldu mu acaba akşamları korseyi 15_20 dk çıkarıyorum birde çok sıkıyor

Arkadaşlar dün kollarımı zorladım sanırım biraz ev işi yapmıştım koltuk altlarımdan ağrım fazla sizde de böyle oldu mu acaba akşamları korseyi 15_20 dk çıkarıyorum birde çok sıkıyor
Aynen öyle kolları çok zorlamayın. Agresif hareketlere dikkat edin. Dikişlere de zarar verebilirsiniz aman diyeyim

1.5 aydan bildiriyorum 😂 göğüslerim bayağı indi ve yumuşadı ❤️🥰 bazen çk nadiren sızlama oluyor onun dışında hiç bir sorun kalmadı çok şükür ❤️ Memeli hayat çok güzel 😂

1.5 aydan bildiriyorum 😂 göğüslerim bayağı indi ve yumuşadı ❤️🥰 bazen çk nadiren sızlama oluyor onun dışında hiç bir sorun kalmadı çok şükür ❤️ Memeli hayat çok güzel 😂
Super 🌺🧿 bi bucuk ayda yumusamasina sevindim benimki hala sert daha bi ay olmadi cok aceleciyim😝 normal sutyen takabiliyor musunuz smdi bi de dolgulu sutyen taksak sorun olur mu bi bucuk ayda, bi de ortada birlestirebiliyo musunuz benimkiler su an sert oldugu icin yerlerinden kipirdamiyolar sanki birlestiremicem gibi gelio

Super 🌺🧿 bi bucuk ayda yumusamasina sevindim benimki hala sert daha bi ay olmadi cok aceleciyim😝 normal sutyen takabiliyor musunuz smdi bi de dolgulu sutyen taksak sorun olur mu bi bucuk ayda, bi de ortada birlestirebiliyo musunuz benimkiler su an sert oldugu icin yerlerinden kipirdamiyolar sanki birlestiremicem gibi geli
Vay be oldunuz demek sonunda 😂😂 valla tebrik ederim geçmiş olsun❤️ Yanlış hatırlamıyorsam korkuyordunuz 🙄
Evet yavaş yavaş Yanyana gelmeye başladılar. Yok birleşecek az sabır, zamanla hem cebe iniyor hem yumuşuyor. İlk yapıldığında bir Şam’da biri Bağdat’taydı😂😂 şimdi bayağı yakınlaştılar ve yumuşadılar. 2 aydan önce yasak öyle sütyen falan. Ben sporcu sütyenine devam ediyorum, bazen çıkarıyorum hiç bir şeysiz geziyorum 🥰 o zaman bile dimdikler 😂 oleeey ❤️😂

Vay be oldunuz demek sonunda 😂😂 valla tebrik ederim geçmiş olsun❤️ Yanlış hatırlamıyorsam korkuyordunuz 🙄
Evet yavaş yavaş Yanyana gelmeye başladılar. Yok birleşecek az sabır, zamanla hem cebe iniyor hem yumuşuyor. İlk yapıldığında bir Şam’da biri Bağdat’taydı😂😂 şimdi bayağı yakınlaştılar ve yumuşadılar. 2 aydan önce yasak öyle sütyen falan. Ben sporcu sütyenine devam ediyorum, bazen çıkarıyorum hiç bir şeysiz geziyorum 🥰 o zaman bile dimdikler 😂 oleeey ❤️😂
Evet canim okumadigim konu kalmamisti hem korkuyordum hem istiyordum 😇 cok sukur bugun 18.gunume girdik saat 00.00ı gecti , gun sayiyorum cunku medikal sutyene veda etmek icin 🤭🤭 ay insallah benim de cabuk yumusar daha dikislerim dusmedi ama yumusamalarini bekliyorum cok aceleciyim🤭 ben en iyisi sporcu sutyeni alayim iki saattir sutyen bakiyorum bi secemedim 🌺 bu arada kadir geceniz mubarek olsun ve cookk tesekkur ederim 🌺🌺🌺

Bu konuyu özellikle açma gereği duydum çünkü ben de meme ameliyatı sonrasında ilk hafta neler yaşayacağım diye burada araştırmaktan heder oldum. Aslında korktuğum ameliyat değil, ameliyat sonrası ağrılardı..
O halde gelsin sorular ve cevaplar 😇
1- cc ye ben karar vermek istiyorum. Mümkün mü?
Tabi ki siz karar vereceksiniz ancak göğüs kafesimizin genişliği de önemli çok zayıf ve minyonsanız , ben 425 istiyorum diyemezsiniz deseniz de sığmaz zaten :)) bu sebeple gerçekçi olun
2- Ameliyat ne kadar sürüyor ?
Tahmini 1-1,5 saat kadar
3- Ameliyattan çıktım peki ya sonra?
Göğsüme taş bağlanmış hissi diyecektir size herkes.. Aslında baskı göğüs bölgenizde ciddi bir ağırlık olacak. Ve bazen ağrısı sırtınıza vuracak. Dik konumda yatarsanız ya da oturur pozisyonda uyursanız çok rahat edersiniz
4- Yürüyüşüm bozulur mu?
ilk bir hafta aslında psikolojik olarak, acır korkusuyla kambur yürüyor çoğu kadın🥰 Ama inanın gerek yok. Düz yürüyün size zarar olmaz. Ayrıca bol yürüyün , hareket rahatlatacaktır.
5- Peki ya anestezi?
boğazınızda yanma, yutkunmada zorluk yaşayabilirsiniz. Bol bol su içmeniz gerekecek ve bir de pastil isteyin doktorunuzdan mutlaka
6- Tuvalete kalkmak ?
Size zaten bakacak biri mutlaka olsun yanınızda. Zira en iyi geçiren bile ilk 3 gün yataktan kalkarken desteğe ihtiyaç duyuyor. Kimisi her işini 3. günden sonra kendi yaparken kimisi 10 günden önce normale dönemiyor
7- 3. Gün de sürüyor mu ağrı ?
Benim sırtım çok ağrıdı, komşumuz hemşire. Sade nescafe iç seni toparlar dedi. Ve gerçekten de işe yaradı
8- Ağrı karşısında başka ne yapmalıyım?
ilaçlarınızı mutlaka düzenli alın ve mutlaka yürüyüş yapmaya çalışın. Kollarınızı zorlamayın çok çünkü ağrırlar ( kasaltı olduysanız) Ve şunu bilin ge-çe-cek🥰
9- En acı verici süreç ?
Ameliyattan ilk çıktığınız 2-3 saat ne kolaymış diyorsunuz yemeyin😂 anestezi hala damarlarınızda 🥰 Bir kaç saate ağrılarınız başlar ama bu kişiye göre de değişir.
Kimisi çok kolay atlatırken kimisi perişan oluyor ama en iyi geçirdim diyen de en az ilk 3 gün ben niye böyle bir şey yaptım ki pişmanlığı duyuyor 😂😂
10- Diren?
Doktorun tarzına göre değişiyor benim doktorum taktı kapsül oluşmasını istemem kirli kan çıksın dedi ve 1 gün kaldı sonrasında direnleri çıkardı merak etmeyin saniyelik bir acı. ( benimki tenime yapılmıştı ona rağmen 🥰)
11-Yaptırmalı mıyız?

benim bugün 4. Günüm. Ne duruyorsunuz kesinlikle yaptırın🥰 kadın gibi hissetmek, aynaya baktığınızda göğüsleriniz olduğunu görmek , ya hasta pijaması bile yakışıyor düşünün:))

kendinize yatırım yapın 😇 bildiklerim bu kadar dilerim yardımcı olabilmişimdir 😇
Merhaba ameliyat öncesi en çok merak edilen formlarda herkesin deneyimi okunup ezberlenen bi konu olduğu için bende eklemek istiyorum 2 Nisanda kas altı ameliyatı oldum ve ağrı eşiğim normalde çok düşüktür ama bu ameliyatı çok rahat atlatanlardanım ki şmyle anlatıyim ameliyathane kapısında ayılıp hastane çıkışına kadar hiç uyumadım o süreçte ameliyat olduktan 2 saat sonra sadece yataktan kalkarken annem destekledi sonra lavobaya kendim gittim ameliyat önlüğümü çıkarıp pijamalarımı giydim gece 2 kez hastane bahçesine çay içmeye indim ondada montumu giymemde annem yardımcı oldu bu arada direnimde yoktu ağrım çok minimumdu eve çıktığımda da yatıp kalkarken bacağımdan tutunup kendimi kaldırıyordum yataktan kalktığım 10 saniye falan dikiş yerlerim acıyordu onun dışında kollarımı zorlicak herşeyden tedbir için kaçındım 2 kez ağrı kesici içtim oda medikal sütyen dikiş yerimi sızlatıyor belki hafifler diye ama etkisi olmayınca bidaha gerek duymadım 6.gün düz vites araba kullandım ama vites geçişlerinde zorlandım neyseki 10.gün işe arabayla gidip gelebilicek kadar düzelmiştim. Birde ameliyat sonrası medikal sütyeni açıp bakmıştım simetri gibi hiçbir sorunum olmadı sadece aşırı gerginlik vardı deride şimdi baya yumuşamaya başladı ve kesi yerindeki bant 1 ay kaldı dikiş yerine yapıştırılmış doktorum bant kalabildiği kadar kalsın demişti. Baya detaylı anlattım uzadı ama sadede gelirsem bu ameliyat herkeste farklı bi süreçte oluyor o yüzden karar verip ameliyat olucaksanız ne kadar istediğinizi düşünün ve en kötü ihtimal zor bi süreç dahi geçirseniz o acıların sonu hayalinize kavuşmak oluyor😊

Evet canim okumadigim konu kalmamisti hem korkuyordum hem istiyordum 😇 cok sukur bugun 18.gunume girdik saat 00.00ı gecti , gun sayiyorum cunku medikal sutyene veda etmek icin 🤭🤭 ay insallah benim de cabuk yumusar daha dikislerim dusmedi ama yumusamalarini bekliyorum cok aceleciyim🤭 ben en iyisi sporcu sutyeni alayim iki saattir sutyen bakiyorum bi secemedim 🌺 bu arada kadir geceniz mubarek olsun ve cookk tesekkur ederim 🌺🌺🌺
Ya bak geçmiş gitmiş ne güzel 🥰 korktuğuna değmemiş işte🙏 Hem de 18 gün olmuş zoru gitmiş artık yumuşama ve keyfini çıkarma zamanı ❤️❤️

Merhaba ameliyat öncesi en çok merak edilen formlarda herkesin deneyimi okunup ezberlenen bi konu olduğu için bende eklemek istiyorum 2 Nisanda kas altı ameliyatı oldum ve ağrı eşiğim normalde çok düşüktür ama bu ameliyatı çok rahat atlatanlardanım ki şmyle anlatıyim ameliyathane kapısında ayılıp hastane çıkışına kadar hiç uyumadım o süreçte ameliyat olduktan 2 saat sonra sadece yataktan kalkarken annem destekledi sonra lavobaya kendim gittim ameliyat önlüğümü çıkarıp pijamalarımı giydim gece 2 kez hastane bahçesine çay içmeye indim ondada montumu giymemde annem yardımcı oldu bu arada direnimde yoktu ağrım çok minimumdu eve çıktığımda da yatıp kalkarken bacağımdan tutunup kendimi kaldırıyordum yataktan kalktığım 10 saniye falan dikiş yerlerim acıyordu onun dışında kollarımı zorlicak herşeyden tedbir için kaçındım 2 kez ağrı kesici içtim oda medikal sütyen dikiş yerimi sızlatıyor belki hafifler diye ama etkisi olmayınca bidaha gerek duymadım 6.gün düz vites araba kullandım ama vites geçişlerinde zorlandım neyseki 10.gün işe arabayla gidip gelebilicek kadar düzelmiştim. Birde ameliyat sonrası medikal sütyeni açıp bakmıştım simetri gibi hiçbir sorunum olmadı sadece aşırı gerginlik vardı deride şimdi baya yumuşamaya başladı ve kesi yerindeki bant 1 ay kaldı dikiş yerine yapıştırılmış doktorum bant kalabildiği kadar kalsın demişti. Baya detaylı anlattım uzadı ama sadede gelirsem bu ameliyat herkeste farklı bi süreçte oluyor o yüzden karar verip ameliyat olucaksanız ne kadar istediğinizi düşünün ve en kötü ihtimal zor bi süreç dahi geçirseniz o acıların sonu hayalinize kavuşmak oluyor😊
Nazarlara gelmeyeyim diye çok açık yazmamıştım ama çok şükür ben de kolay atlatanlardanım ki ben kombine yaptırdım hem göğüs hem burun 😇❤️
Sadece 1 saat sırtım ağrıdı onun dışında ilk geceden itibaren tuvaletime de kendim gittim ❤️ Yatağımdan da kendim kalktım🥰7. Gün alışveriş merkezinde alışveriş yapıyordum 🤭😄
Destek Almamın tek sebebi diren olmasıydı ilk gün 😇 onlar sarkıyordu çünkü🤭
Ama gerçekten çok Şükür çok kolay atlattım
Aynen dediğiniz gibi herkes farklı geçiriyor. Hem burun hem göğüsü sırf korkuyorum diye ikisi bir arada oldum ama oldu da bitti çok şükür 🥰❤️

Nazarlara gelmeyeyim diye çok açık yazmamıştım ama çok şükür ben de kolay atlatanlardanım ki ben kombine yaptırdım hem göğüs hem burun 😇❤️
Sadece 1 saat sırtım ağrıdı onun dışında ilk geceden itibaren tuvaletime de kendim gittim ❤️ Yatağımdan da kendim kalktım🥰7. Gün alışveriş merkezinde alışveriş yapıyordum 🤭😄
Destek Almamın tek sebebi diren olmasıydı ilk gün 😇 onlar sarkıyordu çünkü🤭
Ama gerçekten çok Şükür çok kolay atlattım
Aynen dediğiniz gibi herkes farklı geçiriyor. Hem burun hem göğüsü sırf korkuyorum diye ikisi bir arada oldum ama oldu da bitti çok şükür 🥰❤️
Maşallah sizede bende diren olmadığı için onun etkisini bilemiyorum bende burun ameliyatı düşünüyorum ama ona nedense cesaret edemiyorum 🙄

Maşallah sizede bende diren olmadığı için onun etkisini bilemiyorum bende burun ameliyatı düşünüyorum ama ona nedense cesaret edemiyorum 🙄
Tek bir şey söyleyeyim :) burun ameliyatında zerre ağrı sancı sızı yok😂 tek mevzu doğru doktoru bulmak, tampon çıkana dek nefes alırken boğazın kuruması, burun ameliyatından sonraki düzelmeyi beklerkenki psikolojik süreç..

ne acı, ne ağrı , ne sızı çekmedim. En rahat ameliyat :) göğüs ameliyatından sonra kalkmak, yatmak, kollara dikkat etmek gerekiyor ya, burundan sonra öyle bir dert de yok. 😂
En ufacık korkun olmasın 😇

Hiç beklemeyin derim ben ❤️
Aslında görüntü olarak bi sıkıntım yok. Hatta burun ameliyatı olmayı düşünüyorum dediğimde saçmalama diye tepki alıyorum😁sadece nefes almada zorlanıyorum kemikte yamulma varmış galiba o yüzden bi göğüs kadar takıntı ama aklımın bi kenarında hep bu düşünce var😁

Aslında görüntü olarak bi sıkıntım yok. Hatta burun ameliyatı olmayı düşünüyorum dediğimde saçmalama diye tepki alıyorum😁sadece nefes almada zorlanıyorum kemikte yamulma varmış galiba o yüzden bi göğüs kadar takıntı ama aklımın bi kenarında hep bu düşünce var😁
Ben de yaptırmadan önce hiç bir sorun yok. Saçmalama. Burnun gayet güzel diyorlardı😂 yaptırdıktan sonra oha bu kadar değişeceğini hiç tahmin etmezdik diyorlar 😇 burun ameliyatı sonrası nefes konusu pek kesin değil yalnız. Kimisi yaptırıyor eskiden alırken sonradan alamıyor , kimisi yaptırıyor hiç etkilemiyor , kimisi de oh be nefes almak ne güzel diyor. Nefes konusu sık karşılaşılan problemlerden biri burun ameliyatlarında

Merhabalar
21 Ocak 2021 tarihinde Bilateral Mastektomi ameliyatı oldum
Ameliyat öncesi doktor arayışı içerisinde olup defalarca birçok doktora göründüm devlet hastaneleri dahil hayal kırıklığına uğrayıp çok büyük korku ve kaygı yaşadım.
Beklemem riskli olmasına rağmen yaşadığım korku ameliyatımın önüne geçti.Yakınlarımın baskısı ile ameliyat olmak kaçınılmaz oldu.Hayatımdaki en büyük sanş ne deseler Doktorum diyebilirim.Bir insan mesleğinin sıfatını ancak bu kadar taşıyabilir.Yaklaşık 4 ay geçti sanki ben o zor günleri hiç yaşamamış gibiyim. Sağlık konusunda her ne durumda olursa olsun doktorumuzu seçerken hastaya güven veren , anlayan , maddiyattan önce sağlığımızı ön planda tutan , güler yüzlü, naif , hastasını takip eden doktorları seçmeliyiz.
Profesyonel ekibiyle beni sağlığıma kavuşturan ve yukarıda ifade ettiğim herşeyi bana hissettiren Sayın Hocam size sonsuz teşekkürler

İYİ Kİ VARSINIZ..

HAYATHND

Son düzenleyen: Moderatör:
Back