Meme Dikleştirme Ameliyatı Bilgi Paylaşım

BIDIBIDICIKIZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
12
0
Uzun zamandır mesajlarınızı, sizleri takip ediyorum ve birçok konuda yardımcı oldunuz bana. Teşekkürler:) Sonunda üye olup aranıza karışma fırsatım oldu:) Yardım istediğim konu meme dikleştirme. Evliliği 2013 yılına planladığım için meme dikleştirmeyi bu yaz yaptırmak istiyordum. Fakat planlar değişti ve ekim ayının başında evleniyorum. Doktoruma da karar verdim ama temmuz ayının 10'u gibi ameliyat olsam 3 ay içinde tamamen iyi olur muyum? İzler ne kadar düzelir? Cinsellikte problem yaratır mı 3 ay önce ameliyat olmuş olmak? (Sonuçta yeni evli olacağım.) Birde balayında havuza, denize girmeyi ne kadar etkiler? Bunları tabiki doktoruma da soracağım ama bu tecrübeyi yaşayan arkadaşların tecrübeleri de benim için çok önemli.

Merhaba canım,

ben 5.5 ay önce dikleştirme ameliyatı oldum, ters t kesildi...ameliyatım cok rahat geçti, önemli ağrı, sızı, akıntı, dikiş açılması vs. olmadı......ama ilk 1.5 ay küçük sancılar ve bıçak saplanması ağrılar oldu .... Dikiş izlerinin iyileşmesi tene bağlı.. kimi insanda cabuk iyileşiyor, kimi insanda biraz daha geç iyileşebiliyor.. standart bir cevap vermek mümkün değil.. daha önce ameliyat olduysan doktor oradaki ameliyat izine bakıp fikir verebilir...ben olmadığım için bir fikir de yoktu tabi... ama benim cildimde izler çabuk geçmediği halde, meme başı ve yukarıdan aşağıya inen dikişim 3. ayda iyileşmişti, renkleri açılmıştı ama meme altında kalan kesi daha zor iyileşiyor, kırmızı duruyorlar, renkleri daha ağır acılıyor....(bu ters t yönteminde oluyor) lolipop kesi olacaksa, 3. ayda dikişlerin bayağı iyileşmiş olması lazım. Ama standart 6 ay diyor doktorlar.... bu da kesin değil bence....Güneş ışınları izlere iyi değil, cok sıcak saatlerde güneşte bulunmamak lazım, yüksek faktörlü koruyucu kullanmak lazımmış. Yüzmek serbest :) gerçi doktorların fikirleri aynı olmuyor ama 45 gün 1.5 ay da sex önermiyorlar...
Benim tecrübelerim bunlar, şimdide geçmiş olsun , sevgiler

bende daha önce hiç ameliyat olmadım şükür ama buna ihtiyacım var. nişandan hemen sonra doktora gidecem tekrar bakalım. Umarım senin gibi bende çok kolay geçti derim :) teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…