Canım olabildiğince 15-20 gün filan dik yat arkada iki yastık koy. Normal sırt ustu yattıgında kasların daha kasılır kalkmakta zorlanırsın.Bi de yan yatma
İlk aydan itibaren inmeye başlıyor.Ödemler bi gitsin ondan sonra yani.
Geçmiş olsun güle güle kullan :)
zeynepcimm yaa çok teşekkür ederim açıklayıcı cevabın için. Hadi ya, senin acı eşiğin baya azmış galiba :/ benim öyle değil ama dediğin gibi yatarsam ayağa kalktığımda acıdan 1 dkika filan yerimden oynayamıyorum ve aynı şekilde yatmak için uazandığımda da aynı şey oluyor. Şuan yüksek ve sırtımı iyice dik olarak dayadığım bir sandalyeye oturuyorum. Anca öyle rahat ettim ve kendimi, ağrılarımı dinlememek için buraya ya da tv izleyerek geçiriyorum saatlerimi. :) doktorum şuanda bana herhangi bir egzersiz vermedi açıkçası sadece nasıl davrancağımı söylediler. Onun dışında egzersiz vermediler. Pazartesi kontrolüm var bütün sorularımı o güne saklıyorum. Ohh ne güzel sen 4 ayını doldurmuşsun. Darısı hızlıca benim başıma. Uyuma poziyonunda ben de sırt üstü yatıyorum fakat açıkçası fazla yatay bir şekilde olamıyorum öyle olunca çok ağrım oluyor çünkü.. Yani anlayavağın sırtımın arkasına en az 4-5 yastık dayatıp öyle uyumaya çalışıyorum :)) haklısın acıma göre şekil değiştirip en rahat olduğum şekile geçiyorum. Sabaha göre şuan daha iyiyim. Zaten ağrılar özellikle akşamları azıyor özellikle uyutmamak için galiba
Tekrar çokk çook teşekkür ederim.
Ben de yattığım yatağın altına yastık koyup yükseltmiştim 😊 uzuun süre öyle yattım. İlk zamanlar sırt üstü yatmaktan sırtım nasır tutacak zannederdim çok ağrırdı sırtım ama bi zaman sonra alıştım hatta iki ay sonra ilk yan yatma çalışmalarımda rahatsız olup sırt üstü uyuyordum 😀 zaman çok çabuk geçiyor sen de farkedeceksin bunu. Gelişmeleri merakla bekliyorum 😊
Canım yaa, aynen benimde sırtım kulunç içinde resmen. Zaman gerçektende hızlı geçiyor. Yarın kontrolüm için doktorumun yanına gideceğim.. Bakalım ama bugün düne nazaran çok daha iyiyim, hatta giyinip süslenip ortaköy tarafına geçip waffle'mı yedim.Yürüyüşlerimi abartmıyorum şimdilik ama ağrılarımın yavaş yavaş azaldığını hissediyorum, yaptığım hareketlerimi bir kaç yeni bir şey daha ekleyebildiğimi görünce zaten havalara uçuyorum
canım geçmiş olsun amelıyatın nasıldı?nasıl geçtı 24 hazıranda bende olucam:) heycan dorukta gerı saymaya başlıyorum vallahii sen tecrubelısın artık neler onerırsın?
Merhaba Arzumy, ameliyatım tam olark 45 dkka süürdü ve, belki önceki mesajlarımı okuduysan görmüşsündür ameliyata girmeden önce 3.5 saat gibi bir bekleme durumum oldu o yüzden açıkçası doktor gelsede bitse artık bu şey modundaydım fakat ne zaman ameliyat için sedyeyi getirdiler kalbimin atışını bırak beni yanımdaki hemşire bile hissediyordu. yani heyecan yapman çok normal ama zaten verdikleri sakinleştirici ve narkoz ile hiç bir şey anlamadan çıkıyorsun. Asıl her şey ondan sonra zaten başlıyor. kendini hazırlaman en önemlisi.. sakin ol ve ağrın olsa bile sadece 4 gün çekeceğini ve sonunda ise cicişlerinle mükemmel günler geçireceğini düşün. Ameliyatta sonra bol bol su iç ve olabildiğince gezip dolaşmaya bak.. onun dışında kendini oyalamak için bir şeyler bul, nete gir, formları oku kısacası ağrıları unutmak için uğraşlar bul :) her zaman bnmle iletişime geçebilirsin. şimdiden geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim. Evet hiç yan yatmayıp sürekli sırt üstü yatmaya özen gösteriyorum. Baya zor oluyor ama mecbur.. psikolojik mi bilemiyorum ama yavaş yavaş sanki inmeye başlıyor, ya da şişlikler indiği için farklılığı görebiliyorum..
canım ya ben şu cc durumlarında kafam o kadar karıştı kı artık bıraktım doktora ya ne sorsam ne dese adam zaten ben bayıldıktan sonra ne bılıcem dogal dursun demekten baska solıcegım yok doktora zaten ...ben sağ göğsum soldakıne gore kuçuk mu desen doktor az bıraz yukarda dedı amelıyat sırasında kesılen yeri soldakı meme hızasında kesmemız gerkek dedı..şimdi ıcınde koycagı sılıkondada acaba oynama yapar mı kı yaCanım yaa, aynen benimde sırtım kulunç içinde resmen. Zaman gerçektende hızlı geçiyor. Yarın kontrolüm için doktorumun yanına gideceğim.. Bakalım ama bugün düne nazaran çok daha iyiyim, hatta giyinip süslenip ortaköy tarafına geçip waffle'mı yedim.Yürüyüşlerimi abartmıyorum şimdilik ama ağrılarımın yavaş yavaş azaldığını hissediyorum, yaptığım hareketlerimi bir kaç yeni bir şey daha ekleyebildiğimi görünce zaten havalara uçuyorum
Merhaba Arzumy, ameliyatım tam olark 45 dkka süürdü ve, belki önceki mesajlarımı okuduysan görmüşsündür ameliyata girmeden önce 3.5 saat gibi bir bekleme durumum oldu o yüzden açıkçası doktor gelsede bitse artık bu şey modundaydım fakat ne zaman ameliyat için sedyeyi getirdiler kalbimin atışını bırak beni yanımdaki hemşire bile hissediyordu. yani heyecan yapman çok normal ama zaten verdikleri sakinleştirici ve narkoz ile hiç bir şey anlamadan çıkıyorsun. Asıl her şey ondan sonra zaten başlıyor. kendini hazırlaman en önemlisi.. sakin ol ve ağrın olsa bile sadece 4 gün çekeceğini ve sonunda ise cicişlerinle mükemmel günler geçireceğini düşün. Ameliyatta sonra bol bol su iç ve olabildiğince gezip dolaşmaya bak.. onun dışında kendini oyalamak için bir şeyler bul, nete gir, formları oku kısacası ağrıları unutmak için uğraşlar bul :) her zaman bnmle iletişime geçebilirsin. şimdiden geçmiş olsun.hanı bırıne 300cc dgerıne 325cc mı koyar!!! ha bırde agrı sızı ne kadar suruyor?kaç gun? senın kıler kaçtı kaç cc oldular? ne kadar zaman da yerleşir acaba ben hala sunu dusunuyorum hanı oldu bıttı dıyelım gectı ustunden 2-3 hafta dışarı cıktgımda acayıp hıssederım yaa :) bırılerı bana bakıyor sanarım hep DD
Çok teşekkür ederim. Evet hiç yan yatmayıp sürekli sırt üstü yatmaya özen gösteriyorum. Baya zor oluyor ama mecbur.. psikolojik mi bilemiyorum ama yavaş yavaş sanki inmeye başlıyor, ya da şişlikler indiği için farklılığı görebiliyorum..
canım ya ben şu cc durumlarında kafam o kadar karıştı kı artık bıraktım doktora ya ne sorsam ne dese adam zaten ben bayıldıktan sonra ne bılıcem dogal dursun demekten baska solıcegım yok doktora zaten ...ben sağ göğsum soldakıne gore kuçuk mu desen doktor az bıraz yukarda dedı amelıyat sırasında kesılen yeri soldakı meme hızasında kesmemız gerkek dedı..şimdi ıcınde koycagı sılıkondada acaba oynama yapar mı kı yahanı bırıne 300cc dgerıne 325cc mı koyar!!! ha bırde agrı sızı ne kadar suruyor?kaç gun? senın kıler kaçtı kaç cc oldular? ne kadar zaman da yerleşir acaba ben hala sunu dusunuyorum hanı oldu bıttı dıyelım gectı ustunden 2-3 hafta dışarı cıktgımda acayıp hıssederım yaa :) bırılerı bana bakıyor sanarım hep DD
bu arada sen kime yaptırıyorsun? Ben hangi doktorla görüştüysem cc bakımından bana farklı farklı şeyler dediler. Birisi 300-325cc olur dedi, diğeri bütün ölçülerimi yaptıktan sonra sana nasıl 300 dediler senin derinin altına anca 225 cc girer nasıl öyle dediler dedi, hasan bey ise bütün vücüt ölçülerimi (omuzlarımı, kalçamı belimi) baz alarak 375 e kadar çıkar demişti ki öylede oldu. Benim de sağ göğsüm sola nazaran küçüktü. Bu yüzden sağ375-sol350cc takıldı, eger sendede simetri bozukluğu varsa sanada farklı olarak koyar...bugün tam tamına 4. Günüm ve kolları ilk güne nazaran kaldırabiliyorum ve ağrım sadece yataktan kalkarken oluyor. Hee ağrı kesici haplarımıda kestim antibiyotiğe devam ediyorum sadece.. Eğer doktoruna güveniyorsan kesinlikle ona bırak o en doğal olanı sana yapacaktıır. Sadece göz kararı olarak ne büuüklüklükte olmasıno istediğini söyle. Benim korkum çok büyük olmasıydı fakat 375 konulmasına rağmen şuan bana bazen küçük gibi geliyor ama 1 aya kadar hiç bir şey belli olöaz dediler...açıkçası şimdilik ne kadar zamanda yerleşeceğimi ben de bilemiyorum çünkü baktığımda her geçen gün protezlerin aşağıya doğru indiğini farkediyorum. Zamanlada tam yerine oturacak herhald
bu arada sen kime yaptırıyorsun? Ben hangi doktorla görüştüysem cc bakımından bana farklı farklı şeyler dediler. Birisi 300-325cc olur dedi, diğeri bütün ölçülerimi yaptıktan sonra sana nasıl 300 dediler senin derinin altına anca 225 cc girer nasıl öyle dediler dedi, hasan bey ise bütün vücüt ölçülerimi (omuzlarımı, kalçamı belimi) baz alarak 375 e kadar çıkar demişti ki öylede oldu. Benim de sağ göğsüm sola nazaran küçüktü. Bu yüzden sağ375-sol350cc takıldı, eger sendede simetri bozukluğu varsa sanada farklı olarak koyar...bugün tam tamına 4. Günüm ve kolları ilk güne nazaran kaldırabiliyorum ve ağrım sadece yataktan kalkarken oluyor. Hee ağrı kesici haplarımıda kestim antibiyotiğe devam ediyorum sadece.. Eğer doktoruna güveniyorsan kesinlikle ona bırak o en doğal olanı sana yapacaktıır. Sadece göz kararı olarak ne büuüklüklükte olmasıno istediğini söyle. Benim korkum çok büyük olmasıydı fakat 375 konulmasına rağmen şuan bana bazen küçük gibi geliyor ama 1 aya kadar hiç bir şey belli olöaz dediler...açıkçası şimdilik ne kadar zamanda yerleşeceğimi ben de bilemiyorum çünkü baktığımda her geçen gün protezlerin aşağıya doğru indiğini farkediyorum. Zamanlada tam yerine oturacak herhald
canım bende 3 doktor gezdim..bırı 250cc ancak dedı..bırı 250 cc veya 275 cc dedı...bu amelıyat olacagımda 275 cc 300cc olabılır dedı..ben cem payaslıdan yaptırtıcam..doktor içten ve bılır kısı geldı bırde fıyat konusunda yardımcı oldular..benım arkadaşım da cuma gunu olucak amelıyat artık onu ıncelerım ben 24 une kadar :) onun bır arkadası cem beye amelıyat olmustuda kızın goguslerı cok guzel duruyoru begendık bızde yaptıralım dedık bakalım hayırlısı ıle:) dikiş falan nasıl oluyor 1 hafta sonra kontrole mı gıtceksın?benım kıde ole olur belkı cuma gunu sorucam bende bakalım ne dıcek:)
canım bende 3 doktor gezdim..bırı 250cc ancak dedı..bırı 250 cc veya 275 cc dedı...bu amelıyat olacagımda 275 cc 300cc olabılır dedı..ben cem payaslıdan yaptırtıcam..doktor içten ve bılır kısı geldı bırde fıyat konusunda yardımcı oldular..benım arkadaşım da cuma gunu olucak amelıyat artık onu ıncelerım ben 24 une kadar :) onun bır arkadası cem beye amelıyat olmustuda kızın goguslerı cok guzel duruyoru begendık bızde yaptıralım dedık bakalım hayırlısı ıle:) dikiş falan nasıl oluyor 1 hafta sonra kontrole mı gıtceksın?benım kıde ole olur belkı cuma gunu sorucam bende bakalım ne dıcek:)
Hmm cem payaslıya ben de araştırmıştım ama bir türlü yüz yüze konuşamadım kendisiyle sonra zaten diğer doktorlar derken HJasan Fındık'a yaptırdım :) ben dün kontrole gittim. dikişlerime pansuman yapıldı.. valla dikişlerimi ben yattığım için göremedim fakat perşembe günü yine pansumana gideceğim. O zaman kesin olarak foto çektireceğim :))) hadi bakalım senin içinde arkadaşının içinde hayırlısı olur inş.ayrıca önünde başka bir örnek olmasıda süper olmuş. en azından yakınen onun neler yaşadığını da görmüş olursun. ve kendini iyice hazırlarsın.
Hmm cem payaslıya ben de araştırmıştım ama bir türlü yüz yüze konuşamadım kendisiyle sonra zaten diğer doktorlar derken HJasan Fındık'a yaptırdım :) ben dün kontrole gittim. dikişlerime pansuman yapıldı.. valla dikişlerimi ben yattığım için göremedim fakat perşembe günü yine pansumana gideceğim. O zaman kesin olarak foto çektireceğim :))) hadi bakalım senin içinde arkadaşının içinde hayırlısı olur inş.ayrıca önünde başka bir örnek olmasıda süper olmuş. en azından yakınen onun neler yaşadığını da görmüş olursun. ve kendini iyice hazırlarsın.
aynen canım yaa onu ıncelıycem artık resım cekınce haber et bakalım nasıl duruyorlar yenı cicşlerin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?