Meme Büyütme Estetiği Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

Merhaba Kızlar,
Forumu aylardan beri dışarıdan izliyorum, ancak bugün üye olup yazmaya karar verdim. Ben de uzun yıllar boyunca (18 yaşımdan beri yani yaklaşık 10 yıldır) meme büyütme ameliyatı hayaliyle yaşadım. 3 hafta önce istediğime kavuştum. Burada paylaşılan ameliyat öncesi ve sonrası bilgileri o kadar yardımcı oldu ki, paylaşım yapan herkese çok teşekkür ederim.
Benim göğüslerim simetrikti ve meme dokum çok azdı. Boyum 160 cm kilom ise 45. Yani minicik bi kızım :) Doktorum 290 cc, damla, high profile kullandı. Göğüs kafesimin yapısı gereği biraz ayrık olacağını baştan söyledi. Ameliyattan sonra ilk günler çok ayrık geliyordu ama şimdi biraz daha birleşiyor sanki. Görünümü inanılmaz doğal oldu, kimse silikon demez. Ta ki elleyene kadar. Oldukça sertler şu anda :KK43: Tecrübeli arkadaşlara soruyorum: Yumuşayacaklar mı biraz? Youtube'da masaj videolarına bakıyorum, ameliyattan sonra 1 hafta diyor mesela, o kadar yumuşak ki memeleri. Benimki kas altı olduğu için mi bu kadar sert? Masaj yapmaya da çekiniyorum, doktorum başla demesine rağmen. Ne önerirsiniz? Birbirine birazz daha yaklaşsın ve yumuşasın istiyorum. Yardım kızlar!
Bir diğer sorunum da sol göğüs ucumu hissetmemem. Aranızda böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Doktorum zamanla geçeceğini söyledi.
Son olarak söyleyeceklerim, evet benim için zor bir ameliyat oldu. Daha doğrusu sonrası zor oldu. İlk 4 gün lanet okudum, niye oldum diye. Sonra geçti, iyi ki yaptırmışım demeye başladım. Hala yataktan kalkmama, doğrulmama annem yardım ediyor, yolda hızlı hızlı yürüyemiyorum mesela. Spor falan hayatta yapamam. Ama ben ismim gibi nazlı bi kızım, ondan da olabilir :) Yaptıracak arkadaşların her türlü sorusuna cevap verebilirim. Tecrübeli arkadaşlardan da masaj ve his kaybı ile ilgili cevaplarını bekliyorum.
Herkesin kendiyle barışık ve aynaya baktığında mutluluk duyacağı günlere bir an önce kavuşmasını diliyorum!
Sevgiler,
Geçmiş olsun canım ;) damla protezde en sert jel kullanılıyor.Şeklini daha iyi koruması amacı ile sanırım.. Yuvarlak protezde çeşit çeşit derecelerine göre yumuşaklık seviyeleri var.. Kas altı olması yumuşama süresini biraz daha geciktirir tabi. Doktorun masaj yapmaya başla dediyse önerdiği biçimde yapmaya başla canım. Herkese masaj önerilmiyor yada farklı zamanlarda öneriliyor. Masaj yaptıkça göğsün yumuşar sonra hemen sertleşir. Bu süreç zamanla masaj yaptıkça uzar,yumuşama süresi uzar endişe etme ;)
His kaybına gelince bu zamanla düzelecek bir durum.Biraz doktor dikkatine bağlı bir durumda olabilir. Yani uzun süre his kaybı yaşayan,uyuşukluk süreci olan kişilerde var. Ben meme ucu kesisi olmama rağmen his kaybı yaşamadım. Aksine daha fazla his durumu oldu. Altı ay bir sene de çok şeyler değişir,aceleci olma ;)

Arkadaşlar ben ameliyat olduğumdan beri kalbim çok hızlı çarpıyor, rahatsız ediyor beni sürekli, aranızda böyle bişey olan oldu mu?
Evet,bende ara sıra çarpıntı şeklinde şikayetlerim olmuştu. Biraz narkozun etkiside var.Bol bol su iç,narkozu anestezi,narkotik ilaçları vücuttan atmaya çalış canım. Protez baskı yapar,Buda çarpıştıysa neden olur.Endişe etme ama doktoruna gidince bu şikayetini söyle canım ;) Geçmiş olsun..

Geçmiş olsun canım :KK66: damla protezde en sert jel kullanılıyor.Şeklini daha iyi koruması amacı ile sanırım.. Yuvarlak protezde çeşit çeşit derecelerine göre yumuşaklık seviyeleri var.. Kas altı olması yumuşama süresini biraz daha geciktirir tabi. Doktorun masaj yapmaya başla dediyse önerdiği biçimde yapmaya başla canım. Herkese masaj önerilmiyor yada farklı zamanlarda öneriliyor. Masaj yaptıkça göğsün yumuşar sonra hemen sertleşir. Bu süreç zamanla masaj yaptıkça uzar,yumuşama süresi uzar endişe etme :KK66:
His kaybına gelince bu zamanla düzelecek bir durum.Biraz doktor dikkatine bağlı bir durumda olabilir. Yani uzun süre his kaybı yaşayan,uyuşukluk süreci olan kişilerde var. Ben meme ucu kesisi olmama rağmen his kaybı yaşamadım. Aksine daha fazla his durumu oldu. Altı ay bir sene de çok şeyler değişir,aceleci olma :KK66:

Çok teşekkür ederim cevabın için :) Umarım his kaybı kısa sürede geçer. Sağ ucum inanılmaz hassaslaştı tersi olarak.

Evet,bende ara sıra çarpıntı şeklinde şikayetlerim olmuştu. Biraz narkozun etkiside var.Bol bol su iç,narkozu anestezi,narkotik ilaçları vücuttan atmaya çalış canım. Protez baskı yapar,Buda çarpıştıysa neden olur.Endişe etme ama doktoruna gidince bu şikayetini söyle canım :KK66: Geçmiş olsun..
Canım gittim görüştüm, baskıdan bu şekilde hissediyor olabilirmiştim, zamanla alışacağımı söylediler..

Merhaba Kızlar,
Forumu aylardan beri dışarıdan izliyorum, ancak bugün üye olup yazmaya karar verdim. Ben de uzun yıllar boyunca (18 yaşımdan beri yani yaklaşık 10 yıldır) meme büyütme ameliyatı hayaliyle yaşadım. 3 hafta önce istediğime kavuştum. Burada paylaşılan ameliyat öncesi ve sonrası bilgileri o kadar yardımcı oldu ki, paylaşım yapan herkese çok teşekkür ederim.
Benim göğüslerim simetrikti ve meme dokum çok azdı. Boyum 160 cm kilom ise 45. Yani minicik bi kızım :) Doktorum 290 cc, damla, high profile kullandı. Göğüs kafesimin yapısı gereği biraz ayrık olacağını baştan söyledi. Ameliyattan sonra ilk günler çok ayrık geliyordu ama şimdi biraz daha birleşiyor sanki. Görünümü inanılmaz doğal oldu, kimse silikon demez. Ta ki elleyene kadar. Oldukça sertler şu anda :KK43: Tecrübeli arkadaşlara soruyorum: Yumuşayacaklar mı biraz? Youtube'da masaj videolarına bakıyorum, ameliyattan sonra 1 hafta diyor mesela, o kadar yumuşak ki memeleri. Benimki kas altı olduğu için mi bu kadar sert? Masaj yapmaya da çekiniyorum, doktorum başla demesine rağmen. Ne önerirsiniz? Birbirine birazz daha yaklaşsın ve yumuşasın istiyorum. Yardım kızlar!
Bir diğer sorunum da sol göğüs ucumu hissetmemem. Aranızda böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Doktorum zamanla geçeceğini söyledi.
Son olarak söyleyeceklerim, evet benim için zor bir ameliyat oldu. Daha doğrusu sonrası zor oldu. İlk 4 gün lanet okudum, niye oldum diye. Sonra geçti, iyi ki yaptırmışım demeye başladım. Hala yataktan kalkmama, doğrulmama annem yardım ediyor, yolda hızlı hızlı yürüyemiyorum mesela. Spor falan hayatta yapamam. Ama ben ismim gibi nazlı bi kızım, ondan da olabilir :) Yaptıracak arkadaşların her türlü sorusuna cevap verebilirim. Tecrübeli arkadaşlardan da masaj ve his kaybı ile ilgili cevaplarını bekliyorum.
Herkesin kendiyle barışık ve aynaya baktığında mutluluk duyacağı günlere bir an önce kavuşmasını diliyorum!
Sevgiler,
Merhaba, benim 4.gunum ameliyat olalı, sizi izledim. Benim çok yeni olduğu için şu aralar zor geçiyor, dediğiniz gibi hızlı hızlı yürüyemiyorum, çabuk yoruluyorum, hele merdiven çıkmak felaket.Derin nefes alamıyorum zamanla geçecek diyorlar, fotograf yüklerseniz görmek isterim:) birde doktorunuzu merak ettim?

Merhaba, benim 4.gunum ameliyat olalı, sizi izledim. Benim çok yeni olduğu için şu aralar zor geçiyor, dediğiniz gibi hızlı hızlı yürüyemiyorum, çabuk yoruluyorum, hele merdiven çıkmak felaket.Derin nefes alamıyorum zamanla geçecek diyorlar, fotograf yüklerseniz görmek isterim:) birde doktorunuzu merak ettim?

Fotograf yüklemeyi düşünmüyorum, ama sizin için belli bir süreliğine tutup silebilirim. Doktorum Sühan Ayhan. Mükemmel biri. Onunla görüşmeden önce bir kaç doktorla daha görüştüm. En çok Sühan Bey güven verdi. Sizin doktorunuz kimdi? Ben de zor nefes alıyordum ilk başta. Çok baskı yapıyordu, ama şimdi gayet rahatım. Sadece gerilmeler oluyor. Bence siz benden iyisiniz. Ben ilk 4 gün klavye bile kullanamazdım buraya yazmak için :)

Fotograf yüklemeyi düşünmüyorum, ama sizin için belli bir süreliğine tutup silebilirim. Doktorum Sühan Ayhan. Mükemmel biri. Onunla görüşmeden önce bir kaç doktorla daha görüştüm. En çok Sühan Bey güven verdi. Sizin doktorunuz kimdi? Ben de zor nefes alıyordum ilk başta. Çok baskı yapıyordu, ama şimdi gayet rahatım. Sadece gerilmeler oluyor. Bence siz benden iyisiniz. Ben ilk 4 gün klavye bile kullanamazdım buraya yazmak için :)
Yok ben iyiyim aslında birkaç şey haricinde, baskı, göğüsteki iki taş oturmuş hissi, kalbimde çarpıntı ve derin nefes alıp vermede güçlük var. Tabi bide sırt üstü yatmaktan sırt agrılarıyla başım belada :(

Yok ben iyiyim aslında birkaç şey haricinde, baskı, göğüsteki iki taş oturmuş hissi, kalbimde çarpıntı ve derin nefes alıp vermede güçlük var. Tabi bide sırt üstü yatmaktan sırt agrılarıyla başım belada :KK43:
Biraz sabret canim, bir hafta 10 günlük olunca göreceksin, sıkıntılar nerdeyse yok olacak. Benim.birde o kemer vardi, nefesi ufak ufak soluk alarak idare ediyordum. Arada bi kemeri açıp ve sütyeni açıp "ooohhh bee dünya varmış" diyip nefes alip kapatiyordum. Arada bir iki dakika açmani tavsiye ederim, nefes alip geri kapatirsin. Ben damla olmasina rağmen 10 günlükken ağrisada yan yatmaya başlamiştim, sirtüstü yatamayanlardanim. Rahat rahat uyuyordum, sabah biraz sancili kalkiyordum ama uykuya değiyordu.

Biraz sabret canim, bir hafta 10 günlük olunca göreceksin, sıkıntılar nerdeyse yok olacak. Benim.birde o kemer vardi, nefesi ufak ufak soluk alarak idare ediyordum. Arada bi kemeri açıp ve sütyeni açıp "ooohhh bee dünya varmış" diyip nefes alip kapatiyordum. Arada bir iki dakika açmani tavsiye ederim, nefes alip geri kapatirsin. Ben damla olmasina rağmen 10 günlükken ağrisada yan yatmaya başlamiştim, sirtüstü yatamayanlardanim. Rahat rahat uyuyordum, sabah biraz sancili kalkiyordum ama uykuya değiyordu.
Canım benim şuan ki hallerimi görünce sanki hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum. Ama herkes aynı şeyi söylüyor, geçecek sizler gibi iyi olucam bende inş, yan yatmaya 15 günden sonra başlarım bende belki, tabi bi doktoruma da soracağım:)

Kizlar merhaba. Bi suredir giremiyordum foruma ozlemisim valla :)) cok yogundum sakinlestim biraz olsun. Tam gaz buradayim.
BU arada yeni ameliyat olanlara gecmis olsun diyorum. Benim 1 bucuk ay kadar oldu ve hic agrim kalmadi. Darisi basiniza. Biraz sabir...

Cok moralim bozuk bugun tam 1 hafta oldu ama ozellikle bugun agrilarim rahatsZlik hissi artti. Gogsumun yani sirta dogru cok agriyo orda belli noktalar ama ve koluma vurdu gogsumde surekli bi batma karincalanma gibi bisiler oluyor sutyeni cikarsam rahatliyorum ama bu seferde gerginlikten hareket edemiyorum rahat degilim yahu memeli olmak ne zormus yaa

Cok moralim bozuk bugun tam 1 hafta oldu ama ozellikle bugun agrilarim rahatsZlik hissi artti. Gogsumun yani sirta dogru cok agriyo orda belli noktalar ama ve koluma vurdu gogsumde surekli bi batma karincalanma gibi bisiler oluyor sutyeni cikarsam rahatliyorum ama bu seferde gerginlikten hareket edemiyorum rahat degilim yahu memeli olmak ne zormus yaa
Canım geçicekk biraz sabır, moralini yüksek tut, çok iyi olucazz ben inanıyorum.

• Beğen
Reactions: srm
Canim kiyamam ya.Inan aynilarini yasadim.Hatta uc gundur karincalanma hissi,garip bi uyusma hissi,sirtima dagilan kas agrilarim var ve 12.gunum.Her gun bi degisim,yeni bi agri,yeni bi his oluyo.Hepsî gecicek biraz daha sabir canim.

• Beğen
Reactions: srm

Yarin bile daha farkli hissedeceksin canim. Agri kesici al bosuna aci cekme. Ben tam 2 hafta kullandim.

Kizlar merhaba. Bi suredir giremiyordum foruma ozlemisim valla :)) cok yogundum sakinlestim biraz olsun. Tam gaz buradayim.
BU arada yeni ameliyat olanlara gecmis olsun diyorum. Benim 1 bucuk ay kadar oldu ve hic agrim kalmadi. Darisi basiniza. Biraz sabir...
Yokluğunu farketmedim sanma sorcaktım Nerelerdesin diye :KK60:

arkadaşlar gecmıs olsun ıkınıze de hersey güzel olur ınsallah.kas altı mı oldunuz acaba kals altından cok korktuğum ıcın soruyorum

Canım geçicekk biraz sabır, moralini yüksek tut, çok iyi olucazz ben inanıyorum.

Canim kiyamam ya.Inan aynilarini yasadim.Hatta uc gundur karincalanma hissi,garip bi uyusma hissi,sirtima dagilan kas agrilarim var ve 12.gunum.Her gun bi degisim,yeni bi agri,yeni bi his oluyo.Hepsî gecicek biraz daha sabir canim.

Yarin bile daha farkli hissedeceksin canim. Agri kesici al bosuna aci cekme. Ben tam 2 hafta kullandim.

Cok saolun kizlar hep okudum bunlari sadece ben yasamiyorum ama basina gelince ayri oluyormus ama neyseki paylasabiliyorum ve ii hissediyorum sayenizde teşekkürler

Valla bende ameliyat olmaya gidip olamadım yaa mutluluk2015 mutluluk2015 :KK70: şimdi sana şöyle böyle oluyor diye yardımcı olacaktım.. Neyse vardır bir hayır.. Şu nişan beni maddi anlamda çok sarsacak yemekli falan olacak , sen beni yakından biliyorsun ki tek başımayım şu koca dünyada.. Nişandan sonra maddi durumu toparlar toparlamaz hemen olucam ameliyatı.. :KK43:
Canım yeni okudum Msj ı... Şu nişanı bi atlat, bi kavuş sevdiceğine.... Meme işi sonra ;) sen Yaptırmasan bile, muhteşemsin ;) oradaki kemik neymiş neyin nesiymiş bi o anlaşılsın.

Benim dr la ortak arkadaşımız vardı ve erkek arkadaşımla gittik görüşmeye, dr bukadar detaycı olunca erkek arkadaşım yani nişanlnacağım kişi de ona çok güvendi.. Başkasına yaptırmanı istemiyorum çünkü başka biri seni çoktan ameliyat yapmıştı bile dedi ki haklı bu konuda başka biri olsa farklı protez kullanarak çoktan yapmıştı bile ameliyatımı şuan sana anlatıyor olacaktım süreci.. İnşallah senin dr da bukadar idealisttir .. Tüm ameliyat olacak kişilere sorunsuz süreçler diliyorum çünkü gerçekten de çok zor. Başka dr ları da çağırdı şaşırdı göğüs kafesimdeki çıkıntıya ve iki dr bastırarak elledi ya orası iki gün ağrıdı yüzüstü yatamadım.. Dr dedi protez buraya baskı yapacak diye. Bir de protez koysaydı ağrıdan duramazdım inan.. Umarım herkes istediği görüntüye sorunsuz ulaşır.. Bana en çok eve döndüğümde ameliyat içn hazırladığım eşyaları giyemeden valizden çıkarmam koydu.. Allah kimseye yaşatmasın cnm o duyguyu..
Canım niye sıkıyorsun canını, bak kızıcam şimdi... Allah uçak kazası vermesin ;) bi ondan dönüş yok:KK16: Allah dert vermesin başka... Varsın geç olsun ameliyatın ... Dr unu çok taktir ettiğimi belirtmeden geçemeyeceğim ;)

Back