• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Büyütme Estetiği Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

Peki böyle bir durumda deride tekrardan dikleştirme yapılsa durum düzelmez mi? Burada (resimlerde) protezi de meme dokusunu da deri taşıdığı için belli bir süre sonra sarkma olmaz mı?(fotoğraftakiler benim sorunuma çok benziyor bu arada)
Bu biraz teknik bir konu olduğu için yorum yapamam açıkçası. Buna doktorların da yaklaşımı farklı zaten. Kimi dikleştirir yine kas altına koyar kimi subfasyal yöntem yapar.. yaklaşım farkı.

Şu videoda da aynı duruma sahip bir hasta var mesela..

Bende oldu kapsül zaten en baştan beri hep sorunlu oldu ameliyat sonrası hep ağrılı sorunlu olduğu için özel bir ayda fark etmedim sadece Dr bekledi tam sonuç için 1 yıl ve kapsülü almak için bir yıl dedi. Diğer memede tık yoktu hep sorunsuzdu ama kapsül oluşan memede hep baştan beri bir sorun vardı sıcak gergin ağrılı meme ucu daha tomurcuk olmuyordu mesela
Hangi marka protez kullandınız ve kaç ccl

295 cc konuldu bendeki kapsül oluşumunu ben proteze bağlamadım çünkü kapsül sonradan oluşan birseydir zamanla vücudun verdiği reaksiyon bende kapsül oluşan memede zaten en baştan beri hep sorun vardı neyse yine değişti kapsül çıkarıldı protezin markası motiva ama yine aynı markayı kullandık çünkü dediğim gibi ben markadan yana eminim diğer meme gayet güzel oldu hiçte sorun çıkmadı

Kızlar ben de ameliyat olalı 8 ay olacak sol göğsümde yumuşama ve daha doğal görünüm oldu sap göğsüm daha dik ve daha sert. Sizce kapsül olmuş olabilir mi? Kapsül oluşanlar kaçınca ayda fark ettiniz??
Merhaba, memenin tam şeklini alması 1,5 seneyi buluyor. Benim doktorum iki memeyi iki ayrı yapı gibi düşünün birinin iyileşmesi daha erken diğerininki geç olabilir demişti. Benim de sol meme hızlı bir şekilde iyileşirken sağ mememin iyileşmesi 1,5 seneyi buldu ve şimdi hiç bir sorun yaşamıyorum. Şu an yaşadığınız kapsül değil sadece iyileşme süreci içiniz rahat olsun.

Merhaba, memenin tam şeklini alması 1,5 seneyi buluyor. Benim doktorum iki memeyi iki ayrı yapı gibi düşünün birinin iyileşmesi daha erken diğerininki geç olabilir demişti. Benim de sol meme hızlı bir şekilde iyileşirken sağ mememin iyileşmesi 1,5 seneyi buldu ve şimdi hiç bir sorun yaşamıyorum. Şu an yaşadığınız kapsül değil sadece iyileşme süreci içiniz rahat olsun.
Çok teşekkür ederim canım bilgi için şu formda kapsül muhabbetine pişman olmuştum resmen peki yumuşama durumu nasıl protez olduğu çok belli oluyor mu? Sırt üstü yatıncs o taş gibi gerginlik geçiyor mu

Merhabalar Ankara'da Dr. Selçuk Yüce, Dr. Onurkan İdacı ve Dr. Ferruh Bingül ile görüştüm .Ben dr. Selçuk Yüce'nin tavır davranış ve yaklaşımına bilgisine hayran kaldım adam gata kökenli iyi bilgisi var belli diğerleri bu kadar anlatmadı ama instagramda da sanki diğer iki doktor bu ameliyatı çok yapıyor gibi görünüyor. Gerçi instagrama inanmamak lazım ama bu üç doktora meme protezi yaptıran var mı bu hafta artık karar vereceğim . yaza hazır olmam lazım :) Fiyatlar aynı gibi bu arada çok bir fark yok.

Merhabalar Ankara'da Dr. Selçuk Yüce, Dr. Onurkan İdacı ve Dr. Ferruh Bingül ile görüştüm .Ben dr. Selçuk Yüce'nin tavır davranış ve yaklaşımına bilgisine hayran kaldım adam gata kökenli iyi bilgisi var belli diğerleri bu kadar anlatmadı ama instagramda da sanki diğer iki doktor bu ameliyatı çok yapıyor gibi görünüyor. Gerçi instagrama inanmamak lazım ama bu üç doktora meme protezi yaptıran var mı bu hafta artık karar vereceğim . yaza hazır olmam lazım :) Fiyatlar aynı gibi bu arada çok bir fark yok.
Merhaba. Ben geçtiğimiz pazartesi Onurkan İdacı’ya ameliyat oldum. Bu konuda görüştüğüm ilk doktor kendisiydi ve ilk görüşmede ameliyat günü aldım. Konuşmalarıyla tavırlarıyla o güveni verdi bana. Ameliyat sürecinin henüz çok başındayım ama şimdilik her şey yolunda.

Merhaba. Ben geçtiğimiz pazartesi Onurkan İdacı’ya ameliyat oldum. Bu konuda görüştüğüm ilk doktor kendisiydi ve ilk görüşmede ameliyat günü aldım. Konuşmalarıyla tavırlarıyla o güveni verdi bana. Ameliyat sürecinin henüz çok başındayım ama şimdilik her şey yolunda.
Size çok geçmiş olsun:) Açıkçası bu üçlü arasında en son o olacak tercihim gibi. çünkü ameliyatı yapıp bir daha yüzüne bakmıyormuş hastaların diye duydum. sorun çıkınca özellikle geçmiş olsun diyorlar. bir de klinikte avukat olayı beni soğuttu web sitesine de koymuş bir insan neden avukatı klinikte tutar demek sürekli bir dava olayı var . Neyse ben selçuk yüce ve ferruh bingül e odaklanayım. onurkan idacı içime sinmedi.

son kararımı verince yazarım artık meme protezi önemli bir konu kesinlikle :)

Çok teşekkür ederim canım bilgi için şu formda kapsül muhabbetine pişman olmuştum resmen peki yumuşama durumu nasıl protez olduğu çok belli oluyor mu? Sırt üstü yatıncs o taş gibi gerginlik geçiyor mu
Merhaba, şimdi gördüm mesajını. Estetiksiz meme yumuşaklığı olmuyor. Yatınca evet yana yayılıyor ama normal meme gibi bekleme hiç bir zaman. Şu anda yatınca içeriye taş koymuşlar gibi olan his geçiyor. Dıştan diri bir meme görünümü var ama füze gibi yapmacık bir görüntüsü kesinlikle yok. Ama tavsiyem kesinlikle masajı ihmal etme. Bir de eğer yapabiliyorsan yüz üstü yat, benim doktorum en iyi masaj yüzüstü yatmaktır demişti. Silikonların zamanla yerleştikçe çok seveceksin ;)

Kızlar bu memelerin tam şekli alması ne zaman oluyor ? Meme dikleştirme + 325 cc implant ameliyatı oldum. 1 ay geçti ancak üst kısımlar hâlâ şiş duruyor. Kavanoz gibi…:( Hiç doğal değil.
Ne zaman düzeliyor ? Şekli bu değildir değil mi b

Meme başını referans alırsak üst kısmı çok daha büyük duruyor. Dikdörtgen bir görüntüsü var. Protez kas cebine yerleştikçe düzelecektir değil mi ?
Yoksa 1 ayda double bubble olmaz değil mi ? :(
Kas altı 325 cc konuldu

Merhaba arkadaşlar benim haftaya meme dikleştirme+protez ameliyatım var boyum 175 kilom 59 göğüs altı ölçüm 80 göğüs üstü 90 cm doktorum göğüs çapı vs ölçümlerimi yaptı 400 cc protezin tam bana göre olduğunu söyledi detaylı anlattı. O an tamam dedim ama şuanda büyük olacak diye çok endişeleniyorum. Sizin yorumunuz nedir?
Merhaba dikleştirme sonrası sarkma oldu mu tekrar memnun musunuz

Merhaba, sütyen konusunda sıkıntı yaşamıyorum ben. Sizde gayet güzel bir ölçüye gelmişsiniz zaten 350 cc ile. Mutlulukla, keyifle tadını çıkarın 🥰
Merhabalar meme dikleştirme sonrası tekrar sarkma yaşadınız mı ben de yaptıracağım fakat uzun vadeli sonucu kimseden alamıyorum silikonlu olacak benimki önerimiz var mıdır

Dikleştirmeli protez yaptıran biriyle konuşmam lazım eski olan kimseyi bulamıyorum:KK43:(((
Canım, dikleştirme ile birlikte protez de takılırsa ciddi sarkma olmaz. Tabi doktorunun güzel bir planlama yapması lazım. Yeteri kadar derinin alınması önemli, yeterli büyüklükte protezin doğru teknikle gögüs e koyulması da önemli 👍

Merhaba, epey bir süredir Kadınlar Kulübü'nü takip ediyorum çeşitli konularda fikir almak için ama bu benim yazdığım ilk mesaj. Ben de kendi tecrübemi paylaşmak istedim. 5 Kasım Salı günü Prof. Doktor Fuat Yüksel'e protezli meme dikleştirme ameliyatı oldum. Ben göğüslerimin anlaşılır derecede büyümesini istemiyordum; dikleştirme/toparlanma asıl amacımdı. Ameliyat esnasında doktorum 300 CC'de karar kılmış (Mentor marka ve kas altı). Normalde 300 CC'nin çok büyük olduğunu düşünürdüm fakat dikleştirme işlemi göğsü küçültüyormuş ve 300 CC kendi göğüslerime yakın bir büyüklük için uygun olarak değerlendirilmiş doktorum tarafından. Kendime geldiğimde doktorum odamı ziyaret etti ve söyledi bunu ve ben göğüslerimi henüz göremediğimden çok endişelendim çok büyük oldular diye. Lolipop şeklinde bir kesi yapıldı ve dikey olan kesiler 1 cm kadar göğsümün altına yani mideme doğru iniyor. Herkeste bu kadar aşağıya iniyor mu bu kesiler bilemiyorum çünkü incelediğim tüm fotoğraflarda izler hemen göğsün altında bitiyor gibi görmüştüm ben. Daha önce de aldığım için narkozun etkisinin bende çok ağır olacağını biliyordum ve buna hazırlıklıydım. Aşırı derecede mide bulantısı ve kusma beklediğim için 36 saat boyunca hiçbir şey yemediğim gibi bir yudum su dahi içmedim ve buna rağmen ameliyat günü ve gecesi defalarca safra kustum. Bunların dışında benim ameliyat sürecim çok rahattı. Ameliyattan çıkıp odama getirildiğim ilk 10-15 dakikalık (ilk ağrı kesici iğne yapılana kadar ki 10 dakika) süre hariç neredeyse hiç acı/ağrı yaşamadım. O 10-15 dakikayı da ben hatırlamıyorum zaten arkadaşlarım söylediler "çok acıyo" diye inledin diye. Bana diren takılmamıştı. Dikişlerin üzerinde gazlı bez vardı ve medikal sutyen giydirilmişti. Geceyi kusma molaları dışında gayet rahat, uyuyarak geçirdim ama bunda sanırım gece boyunca yapılan narkotik ağrı kesici iğnelerin etkisi büyük. Bu arada Medicana Kadıköy'de oldu ameliyatım ve gerçekten beni çok rahat ettirdiler. Sabah tuvalet için ilk kez yataktan kalktım ve bir süre önce kendisi de bu ameliyatı olmuş olan refakatçi arkadaşım kendi kendime kalkabildiğimi görünce şok oldu. Beni çok korkutmuşlardı pijamanı bile kendin indirip çekemiyorsun diye ama ben hiç bu sorunları yaşamadım. İlk defa aynada baktım göğüslerime. Zaten sutyen de olduğu için dikişler gizliydi ve gayet normal görünüyorlardı göğüslerim. Kesinlikle çok büyük değillerdi, havada durmuyorlardı burada pek çok kişinin bahsettiği gibi veya görünür bir şişlik de yoktu. Sadece gergin ve çok sertlerdi. 10:30 gibi doktorum pansumana geldi ve sonrasında hastaneden çıktım.
Eve gidince yine kendi kendime yatağıma uzanabildim, biraz dinlendikten sonra yine kendim kalktım ve midem nihayet normale döndüğü için yemek yiyebildim. Kollarını yemek yemek için bile kaldıramadığını söyleyenler olmuştu. Gün boyu ağrı ya da acı çekmedim. Gece 2 yastıkla hafif oturur pozisyonda deliksiz bir şekilde uyudum. Sadece ertesi sabah kalkarken biraz zorlandım ve kalkmak için sırtımdan desteklenmeye ihtiyaç duydum. Doktorum o günden başlayarak 3 hafta boyunca her gün veya gün aşırı duş alıp önce Batikon sonra Bepanthen muadili bir krem sürmemi ve gazlı bezle kapattıktan sonra medikal sutyeni geri takmamı söylemişti. Böylece ilk defa aynada göğüslerime sutyensiz bakma fırsatı buldum. Dikişlerin ürkütücülüğünü bir tarafa bırakırsak büyüklük ve şekil olarak tam istediğim gibilerdi.
Ertesi gün saçlarımı da kendim yıkayarak duş aldım ve doktora kontrole gittim. Herşey yolunda dedi ve bir sonraki kontrolüm için 3 hafta sonra gelmemi söyledi. Yukarıda bahsettiğim gibi 3 hafta boyunca pansumana devam et ve hastanede takılan medikal sutyen veya muadili bir sutyeni 24 saat tak dedi. Araba kullanabileceğimi söyledi ki Cumartesi'den beri kullanıyorum.
Bugün 10. günüm, Pazartesi işe başladım ve ameliyat olduğum kimse tarafından hiç bir şekilde anlaşılmadı (ne görsel olarak ne de hareketlerimden). Sadece geceleri sırt üstü yattığımda göğüslerimin üst kısımlarında çok spor yaptıktan sonrakine benzer bir ağrı oluyor kramp gibi ve 2-3 saatte bir uyandırıyor beni bu ağrı. Oturur oturmaz veya ayağa kalkar kalkmaz ağrı geçiyor. Yatar pozisyonda protezlerin etrafındaki iyileşmeye çalışan kas dokusuna baskı yaptığı için olduğunu düşünüyorum bu ağrının. Tabii rahat uyuyamadığım için omuz, sırt ve bel ağrıları da var biraz ama dayanılmaz değil. Sadece sabahları aşırı spor yapmış ya da dayak yemiş gibi genel bir yorgunluk oluyor vücudumda. Sabırsızlıkla dikişlerimin iyileşmesini ve şu günlük pansuman rutininden kurtulmayı bekliyorum. Medikal sutyeni dün yıkadığım için bugün çok sıkı sporcu modeli toparlayıcı bir sutyen giydim. Medikal sutyenle göğüslerimin arası daha ayrık duruyordu, bugün giydiğim sutyen yanlardan daha iyi toparladığı için bugünkü dekoltem daha hoşuma gitti aslında. Doktorum masaja gerek yok ve 3 hafta sonundaki kontrolden sonra duruma göre yara izi kremine başlarız uygun olursa dedi.
Biraz uzun yazdım ama merak edenlere yardımcı olur belki diye düşündüm. Belki kesin bir şey söylemek için henüz çok erken ama bugün itibariyle doktorumdan, hastaneden ve göğüslerimden çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ediyorum :) Şimdilik tek endişem izler, onlarla ilgili değerlendirmeyi de 3., 6. ve 12. aylarda yapabilirim sanırım.
Merhaba dikleştirme ameliyatı sonrası memnun musunuz tekrar sarkma oldu mu

Çok özür dilerim cep büyütmek ne demek ? Ve doktorunuz kim ? Aynı doktora ikinci operasyon oldun ben üç sene önce ğöğüs dikleştirme ameliyatı oldum sonuç hüsran oyüzden araştırıyorum iyi bi doktor
Merhaba meme dikleştirme ile ilgili özelden bana detayları atar mısınız neler yaşadığınızı hangi doktor ben de olacağım önerilerinizi bekliyorum

Back