• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Büyütme Estetiği Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

kızlar selam ben 9 gün önce ameliyatımı oldum ağrım sancım pek yok ama gerginlik çok fazla göğüslerim taştan da taş.
şimdi sormak istediğim bir iki şey var bilenlerin yardımcı olmasını rica ederiiim
1. sanki sol göğsüm sanki değil öyle daha doğrusu daha büyük duruyor çok çok abartılı bir fark değil ama ben aynada farkediyorum bu ödemle mi alakalı herkeste olan bi durummu acaba yaşayan varmı? perş dr kontrolüm var yine gidince sorucam bakalım inş bir sıkıntı değildir. geçicidir şişlikle alakalıdır. çünkü hem bu kadar çekip hem bu kadar para vererek iki eşit olmayan göğüslere sahip olmak istemem....
2. de ara ara çok kaşıntı oluyor göğüslerimde gerildiği yada protezler oturduğu içinmi acaba böyle kaşıntı yaşayan var mı? kaşıyamıyorumda çok sert çatlasın istemem..

konuyla ilgili sıkıntı yaşayan bilen birileri varsa cevaplarınızı bekliyoruum
sevgilerr

kızlar selam ben 9 gün önce ameliyatımı oldum ağrım sancım pek yok ama gerginlik çok fazla göğüslerim taştan da taş.
şimdi sormak istediğim bir iki şey var bilenlerin yardımcı olmasını rica ederiiim
1. sanki sol göğsüm sanki değil öyle daha doğrusu daha büyük duruyor çok çok abartılı bir fark değil ama ben aynada farkediyorum bu ödemle mi alakalı herkeste olan bi durummu acaba yaşayan varmı? perş dr kontrolüm var yine gidince sorucam bakalım inş bir sıkıntı değildir. geçicidir şişlikle alakalıdır. çünkü hem bu kadar çekip hem bu kadar para vererek iki eşit olmayan göğüslere sahip olmak istemem....
2. de ara ara çok kaşıntı oluyor göğüslerimde gerildiği yada protezler oturduğu içinmi acaba böyle kaşıntı yaşayan var mı? kaşıyamıyorumda çok sert çatlasın istemem..

sevgilerr

Geçmiş olsun.
Benim de göğüsümün birisi büyük birisi daha küçüktü. O ödemlerden kaynaklanıyor olabilir. Sonuçta daha 9 gün olmuş.
Ödemelerim yavaş yavaş geçtikçe göğüslerimde aynı boyuta geldi. Bence korkman için bir neden yok.
Kaşıntıya gelince, benim 50 gün oldu ve inanılmaz bir kaşıntım var. Bu konuda eski ve tecrübeli bir arkadaşımıza bende sordum. Yaraların iyileşmesine bağlı kaşıntı olabileceğini yazdı. Ki bence de haklı.
Sorunsuz bir süreç geçirmeni dilerim.

Arkadaşlar, konuyu bir süredir araştırıyorum. Hangi keside ne tip operasyon yapılabileceğinden tutun, hangi operasyonun bana ne kazandırıp, ne kaybettireceğini vs. pek çok şeyi araştırdım. Tatile çıkarken bile bölgeyi araştıran, satın aldığım şeylerin içeriğini tek tek okuyan biri olduğumdan, kendi vücuduma yaptıracağım şeyin tüm ayrıntılarını, çok iyi öğrenmek isterim.

Önce Dr. Eser Aydoğdu'a gittim. Göğüslerime baktığında gördüğü tek sorun oldu, o da göğüs kafesimle ilgili (ameliyatı engelleyecek bir bozukluk değil). Giydirdiği bir sutyenin içine 250 cc protez yerleştirip, nasıl diye sordu. Yapıma yakışacak protez boyutu konusunda doktora güvenmek isterim ama koydukları, gözüme çok büyük geldi. Ben göğüs kafesi dar ve kemikli, minyon bir bayanım (boy: 1.68 kg: 51). Açıkçası, çok büyük göğüsün, kadını basit gösterdiğini düşünürüm. Emzirdiğim için göğüslerimin içi boşaldı, zaten eskiden de küçüktüler ama dikliği kaybolunca kötü bir görünüm aldı. Tek istediğim, "silikonum" diye bağırmayan, doğal görünümlü göğüslere sahip olmak.

Ertesi gün Dr. Cem Payaslı'yı ziyaret ettim. Göğüslerime baktığında, gördüğü pek çok sorun oldu. Anlayabilmem için, tek tek bana ölçerek gösterdi. İçlerinden sadece 2'sini söylemem gerekirse; ilki, göğüslerimden birinin, diğerinden 1 cm aşağıda olması. İkincisi; bir göğsümün, göğüs arasından diğerine göre, 2 cm uzakta olmasıydı. Eğer bunları dikkate almayan bir doktorla ameliyata girmiş olsaydım, yukarıda kalan göğsüm, silikonu daha da yukarı çekecek ve meme başını aşağı itecekti ve uzakta kalan göğsümün mesafesi daha çok açılacaktı. Hatta kendisine böyle bir ameliyatla gelen hastanın göğüs fotoğraflarını da gösterdi. Gerçekten kötü. Müdahaleyle bozulmuş bir şeyi yine müdahaleyle düzeltmenin zor olduğunu biliyorum ama Cem Bey, çok düzgün hale getirmiş. Pek çok fotoğraf gördüm. Erkek gibi, hiç meme dokusu olmayan göğüsler, sarkmış, emzirmiş göğüsler, asimetrik göğüsler. Hepsinin son hali idealdi.

Bana büyük silikon takmanın, vücuduma haksızlık olacağını söyledi. Aynı şekilde düşünmemiz beni mutlu etti. Ben sağlıklı, spor bir görüntü istiyorum. Göğüs büyütmenin sadece silikonu takıp, dikişi kapatmaktan ibaret olmadığını, doğru tespitler yapılmazsa, eski halimizi özletecek sorunlar yaşayabileceğimizi, düşünmemiz gereken son şeyin, takılacak protezin ebadı olduğunu çok net gördüm. Zaten Cem Bey, sutyenin içine silikon yerleştirip, "nasıl oldu?" diye sormuyor. Oraya yerleştireceği protezin, göğsün içinde çok daha küçük görüneceğini anlatıyor. Elbette aklında ortalama bir ebat beliriyor ama zaten, ameliyat esnasında denenenlerden, ideal olan protezin, "beni tak!" diye bağıracağını söylüyor. Son hastası olduğumdan 1,5 saatini bana ayırabildi. Çok ilgilendi ve bilgi açlığıma kayıtsız kalmadı. Vücut ve kaburga yapıma göre, dual plan yapacağını ve bunu yaparken kullanacağı, benim yapıma özel olan yöntemi anlattı. Olabilecek ihtimallerin en kötüsünden başlıyor anlatmaya. Sizi umuda boğmuyor, işi pazarlamıyor. Sonra sonra görüyorsunuz göğüs altı kesisiyle protez taktırıp da esmer tenli olduğu halde gerçekten zor görünen izlere sahip bayanları. Asistanı da çok ilgili bir bayan. Erkeklerin yazdığı yazılar okumuştum. Silikonlu göğsün soğuk olduğuna ve ele geldiğine dair. Asistanının protezini, göğüs altından bile dokununca hissetmedim ve soğukluktan eser yoktu. Cem Bey yine kötü ihtimalden başlayıp, hissedilir demişti ama sonra, her göğüs dokusunda farklı sonuçlar alınabileceğini açıkladı. Şimdiye dek, hiçbir hastam soğukluk nedeniyle bir şikayette bulunmadı dedi.

Nihayetinde tarihi belirledik. Cem Bey de, asistanı da çok ilgili ve yardımcı olmayı seven kişiler. Tüm muayeneler, hastane ve ameliyat masrafları, ameliyat öncesi göğüs filmi ve kan ölçümü gibi kontrollerin vs. vs. dahil olduğu, paket fiyat veriyorlar ve gerçekten içtenlikle yardımcı oluyorlar.

Göğüs büyütmek, sadece protez taktırmaktan ibaret olmamalı ve göğsü güzel göstermeli diye düşünüyorum.

Tekrar merhaba,
Ameliyat oldum. Çok güzel geçti. 2 hafta oldu, her şey yolunda. Bazı arkadaşların bahsettiği korkunç acıların hiçbirini yaşamadım. Dual plan (proezin bir kısmı kas altına gelecek şekilde) yapıldı. Direnler, hastaneden çıkarken çıkartıldı. İlk başlarda yürürken acımaması için yavaş hareket ettim. Oturup kalkarken kollarıma yüklenmemeye çalıştım. Kol hareketlerime dikkat ettim. Zorlanınca anlık acılar oluyor, geçiyor sonra. İlk hafta, ödemlerden ötürü göğüslerim çok büyüktü. Bu sebeplerden, ameliyatının anlaşılmasını istemeyen arkadaşların, 1 hafta işe gitmemelerini tavsiye ederim. Şimdi dışarıdan bakan kimse durumun farkına varmıyor. Çok doğal oldu, tam istediğim gibi. Zor bir ameliyattı, çünkü sadece protez takılmadı, göğüslerim arası mesafe daraltıldı ve göğüs uçlarımın yerleri değiştirildi. Şimdi çok estetik görünüyorlar. His kaybım azalıyor. Eşim bu ameliyata karşı olsa da, bana engel olmadı. Şimdi o da, bu halimin aslında çok daha iyi olduğunu söylüyor. Ayrıca, dışarıdan anlaşılmaması, doğal görünmesi en çok onu mutlu etti (ameliyata girmeden önce hep dolgulu sutyen kullanıyordum, fark anlaşılmadı).

sevgilerr

Merhaba, bende de aynı belirtiler vardı ama geçiyor yavaş yavaş. Benim de 2 hafta oldu. Gerginlik hayli azaldı. Emzirdiğim dönem göğüslerim çok büyüdüğünden, çatlaklarım vardı zaten. Dilersen, seninkiler henüz oluşmadan doktoruna danışarak, çatlak kremi kullanmayı deneyebilirsin. Geçmiş olsun.

Arkadaşlar merhaba, ben yeni üye oldum. 28 yaşında ve bekarım. Yaklaşık beş yıldır filan meme büyütme ameliyatı olmak istiyor ama cesaret edemiyordum. Dolgulu çamaşır kullanmaktan illet geldi. Çok kafaya takıyorum küçük göğüslerimi. Terapiye bile gittim kendimi bu şekilde kabul edip sevebileyim diye ama yok... En son bu yaz bikinilerin içinde ne kadar mutsuz olduğumu fark edince kesin karar verdim. Push-up ve dolgulu sütyenlere her defasında bir sürü para ödemektense bari ameliyata bir sefer ödeyip kurtulayım dedim :) Hala çok korkuyorum. Özellikle burada bazı arkadaşların ameliyat sonrası çok fazla sıkıntı çekmiş olması "acaba değer mi?" diye düşündürüyor. Cesarete ihtiyacım var :( Bir de bu ameliyatı annemden başka kimseye söylememeyi düşünüyorum. Bu yüzden sorum şu: İşe ve normal hayata en çabuk dönebileceğim şekil hangi tür ve nerden yapılan silikon ameliyatları için söz konusu? Silikon sonrası bebek emzirirken sorun yaşayan oldu mu? Hastanede illa yatmak gerekiyor mu? İstanbul Anadolu yakası için uygun doktor-hastane önerisi olan var mı? Teşekkürlerim ve sevgilerimle.

Merhaba,
Bugün foruma yazdıklarım, tüm sorularını yanıtlıyor sanırım. Bir göz at istersen.

sevgilerr

Benimde sol gogsum daha sisti daha sonra esitlendi.kasinti normal bir durum.senin izlerin ne durumda.benimde koltukaltimdan oldu oyuzden merak ettim.foto yuklemeyi dusnuomusn

Tekrar merhaba,
Ameliyat oldum. Çok güzel geçti. 2 hafta oldu, her şey yolunda. Bazı arkadaşların bahsettiği korkunç acıların hiçbirini yaşamadım. Dual plan (proezin bir kısmı kas altına gelecek şekilde) yapıldı. Direnler, hastaneden çıkarken çıkartıldı. İlk başlarda yürürken acımaması için yavaş hareket ettim. Oturup kalkarken kollarıma yüklenmemeye çalıştım. Kol hareketlerime dikkat ettim. Zorlanınca anlık acılar oluyor, geçiyor sonra. İlk hafta, ödemlerden ötürü göğüslerim çok büyüktü. Bu sebeplerden, ameliyatının anlaşılmasını istemeyen arkadaşların, 1 hafta işe gitmemelerini tavsiye ederim. Şimdi dışarıdan bakan kimse durumun farkına varmıyor. Çok doğal oldu, tam istediğim gibi. Zor bir ameliyattı, çünkü sadece protez takılmadı, göğüslerim arası mesafe daraltıldı ve göğüs uçlarımın yerleri değiştirildi. Şimdi çok estetik görünüyorlar. His kaybım azalıyor. Eşim bu ameliyata karşı olsa da, bana engel olmadı. Şimdi o da, bu halimin aslında çok daha iyi olduğunu söylüyor. Ayrıca, dışarıdan anlaşılmaması, doğal görünmesi en çok onu mutlu etti (ameliyata girmeden önce hep dolgulu sutyen kullanıyordum, fark anlaşılmadı).
Gecmis olsun.protezi hissediyormusun peki

Gecmis olsun.protezi hissediyormusun peki

Teşekkür ederim. Meme bitişinde, aşağıda hissediyorum ama rahatsız edici olmuyor. Memenin en ince yeriymiş orası ve doktor, ameliyat öncesi, hissedilmenin meme derisinin kalınlığına bağlı olduğunu söylemişti. Asistanındakini hiç hissetmemiştim mesela. Ameliyat bitiminde, nasıl geçtiğini anlatırken, meme derimin çok ince olduğunu söyleyince, hissedeceğimi tahmin ettim ve rahatsız edici olmasından korktum. Doktor, hissedenlerin eşlerinden şimdiye dek hiç şikayet edenini görmediğini söylemişti. Benim eşim de onlardan biri oldu şimdi :)

Benimde sol gogsum daha sisti daha sonra esitlendi.kasinti normal bir durum.senin izlerin ne durumda.benimde koltukaltimdan oldu oyuzden merak ettim.foto yuklemeyi dusnuomusn

dikişler oldukça belli tabi bide şuan kemer gibi bişey takıyorum göğüs üstünden o tam koltukaltıma geliyor acıtıyor pamuk koyuyorum ama kayıyor acısı ve görüntüsü net yani. foto koymam öncesi sonrası şekli yaptımı dr sormadım bile eğer öyle bişey yapıp verirse ozaman paylaşırım

dikişler oldukça belli tabi bide şuan kemer gibi bişey takıyorum göğüs üstünden o tam koltukaltıma geliyor acıtıyor pamuk koyuyorum ama kayıyor acısı ve görüntüsü net yani. foto koymam öncesi sonrası şekli yaptımı dr sormadım bile eğer öyle bişey yapıp verirse ozaman paylaşırım

bende taktım o banttan yaklaşık birbucuk ay ::) arkadaş olarak eklıyorum senı,ben izlerın fotosunu koydum bak bakalım bunlar kadar ıgrenc mı :(

Teşekkür ederim. Meme bitişinde, aşağıda hissediyorum ama rahatsız edici olmuyor. Memenin en ince yeriymiş orası ve doktor, ameliyat öncesi, hissedilmenin meme derisinin kalınlığına bağlı olduğunu söylemişti. Asistanındakini hiç hissetmemiştim mesela. Ameliyat bitiminde, nasıl geçtiğini anlatırken, meme derimin çok ince olduğunu söyleyince, hissedeceğimi tahmin ettim ve rahatsız edici olmasından korktum. Doktor, hissedenlerin eşlerinden şimdiye dek hiç şikayet edenini görmediğini söylemişti. Benim eşim de onlardan biri oldu şimdi :)

bende altta hissediyorum ama sadece bir tarafta :) bi 6 ay gecsın yag enjeksıyonu düşünüyorum geçmezse.

Teşekkürler :) geçmiş olsun size de, darısı başıma :)
selam.. seni çok iyi anlıyorum benimde psikolojim çok bozuluyodu eşim istemediği halde onu ikna edebilmek için kaç ay harcadım bilemezsin o istemeye istemeye kabullanmek zorunda kaldı benim bu takıntıma:)) sonuç olarak ben mutluyum oda alışacaktır:) sadece annem ve eşim biliyor.. ameliyatım c.tesi idi salı günü bayram ziyaretine kayınvalidemlere gittik gömlek ve şal taktım dolgusuz penye sütyen giydiğimden görüşte hiç belli olmuyo sarılmak zorunda kaldık tabi bi çok insanla ama göğüsler taş gibi olduğundan muhtemelen destekli sert bir sütyen taktığımı düşünmüşlerdir diye düşünüyorum anormal geldiyse onlara.. kimse bişey demedi ama :))) koltukaltından ameliyat olduğumdan kollarımı kaldırmakta zorluk çekmeme rağmen 15 aylık kızımla üstesinden geldim.. bugün işe başladım ve göğüslerimdeki gerginlik dışında ağrım yok denilecek kadar az. yatarken kalkarken hala zorlanoyorum o ayrı. silikon bebek emzirmeye asla engel değilmiş ama hamilelikte belirli bir kilo alınması gerekiyor dedi dr. ben c.tesi sabah olmama rağmen 1 gece hastanede yattım iyide oldu ağrı kesici vs verdiklerinden rahattımmm. 300 cc takıldı bana.. umarım herşey gönlünce olur.

bende taktım o banttan yaklaşık birbucuk ay ::) arkadaş olarak eklıyorum senı,ben izlerın fotosunu koydum bak bakalım bunlar kadar ıgrenc mı :(

sana bişey diyiimi dikişlerin bana baya bi silik geldi 50 günde çok çok iyi toparlamış benim hala çok fazla belirgin 11 gün ile 50 gün arasında inanılmaz değişmiş doğallaşmış az bi zamanda o dikişlerden eser kalmayacak bence umut oldun bana ohh bee:)) demekki 1-2 ay sonra bende öyle olabilicem :16:

selam bayanlar.. ben hala ameliyat olamadım sözüm ona şeker bayramından sonraydı ameliyatı bırakın doktora bile gidemedim.. işler yoğun yıllık iznimi kullanamıycam sanırım sormak istediğim ameliyat olan hanımlar hemen işe başlasam olurmu illa yatmakmı lazım bikaç gün?? işim oturarak sadece günde max yarım saat araç kullanıyorum.. sizce dayanabilir miyim yada yatmamak protezlerimi etkiliyor bilginiz var mı.. 1 yaşında kızım var evde olsam daha bile yorulurum diye düşünüyorum kucak isteyecek falan naapsam bilemedim yoksa seneye kalacak ve ben biran önce bu işi halletmek istiyorum

Selam,
Benim de çocuğum ufak. Senin gibi, onun ilgi isteyeceği süreyi düşünmek zorundaydım. Ancak senin durumun, kızın daha minik olduğu için biraz farklı. Ben bayram öncesine denk getirdim. 1 gece ayrı kaldık. Sonra kucak istediğinde koltukta oturarak, dizlerime çıkmasına müsaade ettim ve öyle sarıldık hep. Geri kalan işlerin tamamında eşim yardımcı oldu. Fakat, bu durum, yaratıcı olmana yardımcı olabilir. Örneğin mama sandalyesinin önüne 2 farklı boyda tabure koyup, basamak olarak kullanmasını istedim. Elinden tutarak destek verdim. Böyle yenilikler hoşuna gidiyor zaten, oyun gibi geliyor ona. Öz güveni de artıyor:)

Selam,
Benim de çocuğum ufak. Senin gibi, onun ilgi isteyeceği süreyi düşünmek zorundaydım. Ancak senin durumun, kızın daha minik olduğu için biraz farklı. Ben bayram öncesine denk getirdim. 1 gece ayrı kaldık. Sonra kucak istediğinde koltukta oturarak, dizlerime çıkmasına müsaade ettim ve öyle sarıldık hep. Geri kalan işlerin tamamında eşim yardımcı oldu. Fakat, bu durum, yaratıcı olmana yardımcı olabilir. Örneğin mama sandalyesinin önüne 2 farklı boyda tabure koyup, basamak olarak kullanmasını istedim. Elinden tutarak destek verdim. Böyle yenilikler hoşuna gidiyor zaten, oyun gibi geliyor ona. Öz güveni de artıyor:)

valla bende 2 tane canavar var nasıl zapdederim bilmiyorum. bana da en mantıklısı işe gelip çalışmakmış gibi geliyo. dayanıp ağrık kesicilere hayata devam.

valla bende 2 tane canavar var nasıl zapdederim bilmiyorum. bana da en mantıklısı işe gelip çalışmakmış gibi geliyo. dayanıp ağrık kesicilere hayata devam.

Haklısın, zor biraz. Ancak, ilk hafta kol hareketlerin çok kısıtlı olabilir. Başkalarının durumu bilmesini istemiyorsan, eklemlerinle ilgili bir bahane uydurabilirsin belki. Yürüyüşün de yavaşlayacak ve hafif öne doğru duracaksın. Her şey bir yana, ilk hafta ödemler, göğüs bölgeni fazlasıyla geniş gösterebilir. Bilgin olsun. Muhtemelen doktorun, en az 3 gün dinlenmeni isteyecektir. Şimdiden bol şans.

Selam,

valla öyle böyle hallettim eşim verdi kucağıma kaldırmak zorunda kaldığımda kollarımı açmadan aldım hep falan derken 2 hafta oldu neredeyse şimdi herşey normal amliyat değil ameliyat sonrası hep düşündürüyodu beni çok şükür atlattık bide şu şişlikler inip bandajdan kurtulsam daha iyi olacak:))

valla öyle böyle hallettim eşim verdi kucağıma kaldırmak zorunda kaldığımda kollarımı açmadan aldım hep falan derken 2 hafta oldu neredeyse şimdi herşey normal amliyat değil ameliyat sonrası hep düşündürüyodu beni çok şükür atlattık bide şu şişlikler inip bandajdan kurtulsam daha iyi olacak:))

Hayırlı olsun, çok sevindim:) Aktardan kiraz sapı ve mısır püskülü almamı önermişti doktor ödem için. Ayrı ayrı demleyip içiyorum, iyi geliyor sanırım:) Ben de 1 ay dolsun, yüz üstü yatayım diye sabırsızlanıyorum. Geçmiş olsun :)

Arkadaslar ben bundan 4 ay önce Estetik cerrah Ercan Demıray a meme estetiği ameliyatı oldum. İnanın sonuc muhteşem! Bu kadarını ben bile beklemiyordum. Gogslerım doğumdan sonra 105 numaraya çıktı ve cok sarktı aynı zamanda sırtıma da acayip nir ağırlık vermeye başlamıştı. Zor oldu ve uzun araştırmalar sonucu bir arkadaşımın tavsıyesı uzerıne (kendısı Ercan demıray a göbek germe ameliyatı oldu ve sonuc inanılmaz o sarkık karın gıttı dümdüz bir karına sahıp.) meme estetıgı ıcın Ercan Bey in kapısını çaldım. Kendısı cok ılgılendı ve benı amelıyatlarının arasına sıkıştırdı. İlk günlerde fazla olmamakla bırlıkte ağrım oldu. Dıkıs ızlerım ılk basta belırgındı yenı yenı ıyıce silinmeye başladı ağrılarım ağrı kesıcıyle dinecek sekıldeydı. Su an goguslerım 80 bedene düştü! Ve dik göğüslere sahıbım asla yapay bır görüntüsü yok tamamen orijinal yanı kızlar hahahahahahah:) size tavsıyem böyle bır ameliyat olacaksanız kesınlıkle Ercan Beyle görüşün kendısı basta cok sert görünse de aslında cok cana yakın ve çoook yakışıklı hahahahahaha :))) sorunuz olursa her zaman cevaplarım kızlar foto da atabılırım ısteyene :49:

Back