Meme büyütme ameliyatı öncesi yapılması gerekenler..sigara,alkol kullanımı !!!

1. Meme Büyütme operasyonları, genel anestezi altında, plastik cerrahi doktorları tarafından ameliyathane koşullarında gerçekleştirilen estetik ameliyatlardır.
  2. Operasyon sırasında süt emzirme kanallarına dokunulmadığı için, doğum yaptığınızda süt emzirmede problem yaşamazsınız.
  3. İmplantın göğüslerinize nereden yerleştirilirse yerleştirilsin, yerleştirildiği kısımda bir kesi olacaktır. Bu kesi sonrası skar izi adlandırılan iz olacaktır. İziniz bir yılın sonunda belli belirsiz bir iz olacaktır.
  4. Ailenizde kanser tedavisi görmüş kişiler varsa bu bilgiyi doktorunuzla paylaşmayı unutmayınız.
  5. Kullandığınız ilaçlar varsa, daha önce herhangi bir ameliyat olduysanız bu bilgi cerrahınız için önemlidir.
  6. Doktorunuz koltukaltından yerleştirme tekniğine karar verdiyse koltukaltınızı tüylerden arındırmış olmalısınız.
  7. Ameliyat öncesi mamografi ve ultrason gibi tetkiklerinizi son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz.
    a. Bu tetkiklerin sonuçlarına göre plastik cerrahi doktorunuz, bir genel cerrahi doktorunakonsültasyon muayenesi olmanızı isteyebilir.
    b. Tetkik sonuçlarınızda ameliyat tarihini değiştirmeniz gereken tıbbı gerekçeler olabilir.
    c. Tavsiyemiz göğüs ameliyatına karar verdiyseniz, muayene olacağınız doktorlardan önce tetkiklerinizi yaptırmanız. Muayenenizde cerrahınızdan bu sonuçları değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece ameliyat tarihinizi belirlemeden önce tetkik sonuçlarından dolayı olabilecek yönlendirmeler için erken davranılmış olursunuz
  8. Ameliyatınızdan önce ameliyatın yapılacağı hastanede anestezi doktorunun kontrolü ve kan tahlilleriniz gerçekleştirilecektir. Bu süreci son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz. Bazen anestezi doktorlarının sizlerden isteyeceği ek tahliller olabiliyor.
    a. Anestezi kontrolünden sonra bir soğuk algınlığı durumunuz olursa bunu mutlaka cerrahınız ve anestezi doktorunuz ile paylaşınız. Sizin için önemsiz gelen doktorlarınız için önemli olabilir.
  9. Ameliyat şartları gereği, ameliyatınız öncesinde belli bir süre aç kalmanız gerekecektir. Anestezi ve kan tahlilleri kontrolünüzde size bu süre, ameliyat saatinize göre söylenecektir. Bazen ameliyat öncesinde yemek yiyip doktorlara söylenmeyen durumlar yaşanabilmektedir. Doktorlarınızdan saklamamanızı tavsiye ederiz. Güzelleşmek için yapılan bir ameliyat sizi mutsuz etmemesi açından da önemlidir. Unutulmalıdır ki, estetik ameliyat da olsa genel anestezi ameliyatlarının kuralları değişmemektedir.
  10. Ameliyat süresi 1-1.5 saattir.
  11. Yakın bir tarihte bir tatil planınız varsa bunu doktorunuzla paylaşınız. Ameliyattan sonra ne kadar süre sonra kollarınızı zorlamamanız gerektiğini size söyleyecektir. Ameliyattan sonra 3-4 gün kadar kollarınızı zorlamamanız gerekecektir.
  12. İstirahat döneminiz 3-4 gündür. Operasyon sonrasında 4.cü gün işe giden kişiler bulunmaktadır. Ama 1 hafta iş yerinden izin alıp istirahat etmek isteyen kişilerde olmaktadır. Tıbbı açıdan 4 günden sonra işe başlamanızda sakınca yoktur.
  13. Yeni doğum yaptıysanız, emzirme döneminiz tamamlandıktan sonra 9 ay sonra ameliyat olmanız uygundur.
  14. Göğüslerinizi büyütmek istediğiniz ölçüyü sutyen ölçülerine göre belirlemeyiniz. Plastik cerrahınızın bahsettiği ölçü sutyen ölçüsü ile aynı değildir. Ayrıntılı muayenenizde bilgilendirileceksiniz.
  15. Operasyondan sonra 6.cı ve 12.aylar arasında hissizlik normaldir. Hislerinizin normal haline dönmesi için bu sürenin doldurulması gerekmektedir.
  16. Doğru bir planlama yapılarak(size uygun yerleştirme yöntemi, doğru protez şekli, vücudunuza uygun ölçü) gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında memelerde görüntü normaldir. Normal şartlarda size uygun takılan silikonların fark edilmesi zordur.
  17. Protezleri istediğiniz zaman çıkarılabilir. Çıkarıldığında meme eski haline döner.
  18. Ameliyathaneden odanıza geldiğinizde memelerinizde sporcu sutyeni olacaktır. ne kadar süre kullanacağınızı taburcu edilirken veya kontrollerinizde söylenecektir.
  19. Protezin-silikonun yerleştirildiği kesi yerlerinde flaster bantlar olacaktır.
  20. Ameliyathaneden, hastane odanıza geldiğinizde refakatçinizin olması iyi olacaktır.
  21. Ameliyatınızdan birkaç saat sonra anestezi ve plastik cerrahı doktorunuzun onayı ile taburcu edilebilirsiniz. Evde 2 gün yanınızda duracak bir refakatçi bulundurmanız iyi olur. Bu ameliyat dolaşmanızı engellemez. Hareketlerinizi engellemez. Ama ev işlerinde kollarınızı zorlamamak, kollarınızı zorlamamanız açısından bir refakatçi iyi olacaktır.
  22. Hasta odanızda, ameliyatınızla ilgili doktorunuzun anlattığı ve internette okuduğunuz bilgilerin yazılı olarak anlatıldığı Hasta Onam Formu okuyacaksınız. Bu formu imzalamanız gerekmektedir.
  23. İlk gün bir takım ağrılarınız olabilir. Ağrılarınızın olmaması için ağrı kesici verilecektir. Ağrı kesicilerinizi, belirtilen saat aralığında içmeniz önemlidir. İlaç içmeyi unutmamanız gerekmektedir.
  24. Hasta odanıza geldiğinizde direnleriniz olabilir. İçeride kan birikimini önlemek amacıyla diren takılacaktır. Kontrollerinizde cerrahınız çıkaracaktır.
  25. 2-3 hafta göğüs bölgenizde hassaslık olabilir. Darbelere karşı kendinizi korumanız gerekmektedir.
  26. Ameliyat sonrasında yatış pozisyonunuz konusunda doktorunuz sizi bilgilendirecektir.
  27. Evinizde mutfak dolaplarına uzanmak için kendinizi zorlamamanız gerekmektedir. Boyunuzun yetmediği yerlere tabure ile çıkınız. Zorlamayınız.
  28. İlk 1 hafta ütü yapıp kendinizi zorlamayınız.
  29. Ameliyattan belli bir süre sonra memelerinizde implant etrafında kapsül oluşumu olabilir. Bu risk birçok hastada görülmemiştir. Kapsül oluşumu ne hastanın ne de doktorun hatası olmamaktadır. Kapsül oluşumu dışarıdan fark edilebilir. Neden oluştuğu ile ilgili kesin bir tanı yoktur. İstenmeyen bir durumdur. Yeni jel silikonlar ve deneyimli plastik cerrahlar sayesinde kapsül problemi yaşanmamaktadır.
  30. Ameliyattan sonrasında morluklar, şişlikler ve hissizlik olabilir. Bunlar normaldir.
  31. Kesiyerlerine atılan dikişte kullanılan iplikler eriyebilme özelliğine sahiptir.
  32. Operasyondan 3-4 gün sonra banyo yapabilirsiniz.
  33. Ağır spor aktivitelerini 6-8 hafta sonra yapabilirsiniz. İlk iki haftadan sonra uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.
  34. İlk iki hafta göğüsler normalden fazla büyük olacaktır.
  35. Kontrollerinizi aksatmayınız. Doktorunuzun belirlediği tarihlerde kontrollerini yaptırmalısınız.

Ck gcmş olsun sninle ayni kadri paylasyruz.bnde amelytmi olali 15 gun oldu we okadar mtluymki anlatamam .hrşydn once o daynlmz sirt agrlarndan krtldum:)) we gruntu shane yuz bdenden seksne dustu bnmde:) resmlrni grmek istrm mumkunse bde bn ndn resm yuklyemyrm blyosan anltrsan swnrm cnm

tavsiyeler için emeginize saglık

arzum çok faydalı olmuş, eline sağlık
Rica ederim...Forumda sık sık sorulan soruları bir konu başlığı altında toparlamaya çalıştım..Umarım faydalı olabiliyorumdur

Ekenmesini istediğiniz şeyler olursa,eksik gördüğünüz şeyleri lütfen sizlerde konuya ekleyin..
Beğeniler içinde alttaki yıldıza tık lütfen

begmm sana yonledirdi beni:)paylasimlarin icin cok tesekur ederm kendi adima.bende bu ay sonu gibi olmak istyorum ama doktor karar veremedm.eger soylemek istemsen bana ozel msj atarmsn kime oldun ve nekadara mal oldu bu ameliyat

ben de yakında karın germe, meme küçültme, dikleştirme ameliyatı olacağım. bu başlık altında arzumm77 nin yazdıkları tek kelimeyle muhteşem. kendisine teşekkür ediyorum.ancak bizim ameliyatlar öncesi hazırlıklarımız konusunda ayrıca belirtilmesi gerekenler var mıdır? bu konularda başlıklar varsa bile ben bulamadım, sitede henüz çok yeni olduğum için belki de...her türlü bilgi paylaşımına ihtiyacım var hanımlar, yardımlarınızı bekliyorum.

Canım,hazırlıklar derken neyi kastettin anlayamadım?:44:

Canım,hazırlıklar derken neyi kastettin anlayamadım?:44:

afedersin tabii çok geniş anlamlı bir soru olmuş benimki... ameliyat öncesi yapılması ve yapılmaması gerekenleri çok güzel anlatmışsın, onlarla ilgili kafamda tek bir soru işareti bile kalmadı. Fakat benimki daha farklı ve detaylı bir ameliyat olacağı için hastaneye ayrıca götürmem gereken şeyler var mı? ya da ne bileyim esktra yapmam veya yapmamam gereken şeyler var mı emin olmak istiyorum...( çok mu evhamlımyım neyim?) :26:

Hastaneye giderken yanımıza alacagımız şeyleride ilk sayfada yazmaya çalıştım canım..Bir göz at ilk sayfaya

Herşey sizin için Öpüyorum bende,beğenileriniz için alttaki yıldıza bir tık yaparsanız sevinirim

cnm yaa begene tıklıorum ama olmuor Bu arzum77 Mesajı yeniden değerlendirebilmeniz için başka Kullanıcıların Mesajlarınıda değerlendirmeniz gerekmektedir. bu yazi ckıor

cnm yaa begene tıklıorum ama olmuor Bu arzum77 Mesajı yeniden değerlendirebilmeniz için başka Kullanıcıların Mesajlarınıda değerlendirmeniz gerekmektedir. bu yazi ckıor
Evet,bazen bendede o çıkıyor.Başka arkadaşların yorumlarını beğeniyorum yada beğenmiyorum,ondan sonra oluyor ama :)) Neden böyle bir şart koyulmuşsa anlamadım bende :))

cok güzel bılgıler vermıssınız

slm bende dusunuyorum aslinda ama emin deeilmm

cok güzel bılgıler vermıssınız
Ne mutlu bana o zaman
slm bende dusunuyorum aslinda ama emin deeilmm
Daha doğru zaman gelmemiş demekki ..Yada doğru olan doktoru bulamamışsınız..Yada daha hiçbir doktor ile görüşmemişsiniz,hiçbir fikriniz yok ve ondan emin değilsiniz :) Herşeyin doru olan bir zamanı oluyor,Allahında izni olunca tüm kapılar açılıyor tabi..Hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…