Meme Biyopsi sonrası

Fatmahiraa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2024
18
2
1
36
Merhabalar yazın Ağrı ile birlikte bir kitle geldi elime. Çok yorucu takipler sonucu biyopsi yapıldı britis 3 kategorisi fibrokistik meme yapısı vs vs hem solda hem sagda kitle var şimdi aynı kitleden tekrar biyopsi istiyor dr biyopsiden sonra göğüsü sıkınca kahve köpüğü renginde akıntı oluyor sıkınca akıntı daha önce de vardı ama süttü üç çocuğumdada vardi varmı başına gelen

Merhabalar yazın Ağrı ile birlikte bir kitle geldi elime. Çok yorucu takipler sonucu biyopsi yapıldı britis 3 kategorisi fibrokistik meme yapısı vs vs hem solda hem sagda kitle var şimdi aynı kitleden tekrar biyopsi istiyor dr biyopsiden sonra göğüsü sıkınca kahve köpüğü renginde akıntı oluyor sıkınca akıntı daha önce de vardı ama süttü üç çocuğumdada vardi varmı başına gelen
Merhaba neden aynı kitleden ikinci kez biyopsi istediler .

Bitopsi alınca sadece bi parça alınıyor ve o inceleniyor. Birkaç yerden parça alınca sonuç farklı çıkabilir.
Benim tanıdığım tiroid nodülünden biyopsi yaptırmıştı temiz çıktı sonra ameliyat oldu. Tüm kitleyi patolojiye gönderdiler küçük bi bölgede kanser hücresi çıktı içinden alınmasa yayılabilirdi.

O yüzden tekrar istemiş olabilir emin olmak için

Merhaba benim bugün ultrasonum vardı sonucu 21 nisanda gösterecegim ancak aklıma takılan bişey var daha önce ki ultrasonlarımda ""MEME PARANKİMLERİ FİBROKİSTİK EKO PATERNİNDEDİR"" YAZIYORDU
bugün girdiğim ultrasonda ""MEME PARAKİMLERİ HETEROJEN FİBROGLANDÜLER EKO PATERNİNDEDİR. ""
ikisinin arasındaki fark nedir heterojen dedigine baktığımda yogun meme dokusu gibi birşey okudum ama anlayamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

Merhaba benim bugün ultrasonum vardı sonucu 21 nisanda gösterecegim ancak aklıma takılan bişey var daha önce ki ultrasonlarımda ""MEME PARANKİMLERİ FİBROKİSTİK EKO PATERNİNDEDİR"" YAZIYORDU
bugün girdiğim ultrasonda ""MEME PARAKİMLERİ HETEROJEN FİBROGLANDÜLER EKO PATERNİNDEDİR. ""
ikisinin arasındaki fark nedir heterojen dedigine baktığımda yogun meme dokusu gibi birşey okudum ama anlayamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
Raporunuzun hepsini yazar mısınız?

Her iki taraf cilt cilt altı meme başı ve areolalar normal olarak değerlendirilmiştir.
Meme parankimleri heterojen fibroglandüler eko paternindedir.
Sağ meme saat 8*9 hizasında areolaya 1 cm mesafede 9×3.5 mm boyutunda lobüle konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Sağ meme saat 2*3 hizasında 30×15 mm ebatlı içerisinde kistik dejeneratif alanlar bulunan lobüle konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Sağ meme saat 10 hizasında meme başına 5 cm mesafede 10×4 mm boyutlarında düzgün sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Her iki memede 5 mm küçük bir kaç adet kist izlendi.
Büyüğü sol meme saat 11*12 hizasında meme başına 3 cm mesafede 9*5.5 mm boyutlarında olmak üzere her iki memede bir kaç adet FKD alanı izlendi.
Her iki aksillada patolojik boyut ve lenf nodu izlenmemiştir. BIRADS 3

Merhabalar 11 gün önce meme de bulunan 3 kitleden meme biyopsisi oldum kitle de büyüme , memede şişlik var . Pazartesi günü doktora gidicem ama korkuyorum böyle bir problem yaşayan var mı ya da normal mi? Ultrason sonucum briads 4 . Sonuç briads 4 olup temiz çıkan var mı

Benim sonuçlarıma da bakabilir misiniz?

Her iki taraf cilt cilt altı meme başı ve areolalar normal olarak değerlendirilmiştir.
Meme parankimleri heterojen fibroglandüler eko paternindedir.
Sağ meme saat 8*9 hizasında areolaya 1 cm mesafede 9×3.5 mm boyutunda lobüle konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Sağ meme saat 2*3 hizasında 30×15 mm ebatlı içerisinde kistik dejeneratif alanlar bulunan lobüle konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Sağ meme saat 10 hizasında meme başına 5 cm mesafede 10×4 mm boyutlarında düzgün sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Her iki memede 5 mm küçük bir kaç adet kist izlendi.
Büyüğü sol meme saat 11*12 hizasında meme başına 3 cm mesafede 9*5.5 mm boyutlarında olmak üzere her iki memede bir kaç adet FKD alanı izlendi.
Her iki aksillada patolojik boyut ve lenf nodu izlenmemiştir. BIRADS 3
Takip edilecek bir durum. Ama endişe edilecek birşey yok. Ben de brads 3 te idim, 6 ayda bir takip edildim ve şimdi 2 ye düştü. Fibroglandüler yapı olması da bir sorun değil. Kötü bir şey değil yani

Benim sonuçlarıma da bakabilir misiniz?
Sizin raporlarınıza da baktım.6 ay öncesinde saat 11-12 de olan kistler nasıl 5-7 ye yerleşmiş?2024 te 2 usg çekilmişsiniz. 2025 de 1 tane. 2024 te çekildikleriniz birbirini tutuyor ama 2025 i çeken radyolog biraz kafamı karıştırdı. Eğer kötü bir durum olsaydı; bu zamana kadar lenflere yayılırdı. Oysaki lenfleriniz temiz. Biyopsi sonucunuzda kötü bir durum çıkmayacağını düşünüyorum. İnşallah böyle olur. Zaten ayırımı yapabilmek için biyopsi almışlar. Sonuç ne zaman çıkacak?

Arkadaşlar merhaba bugün usg çekimim vardı normalde boynumda lenf bezlerim var fakat sayısı artınca ve koltuk altımda elime gelen kaygan birşey vardı koltuk altım da farkedince genel cerraha gittim ailede de öykü bulunduğu için hem meme hem boyun usg yapıldı memeden hiç beklemiyordum fakat memede hipoekoik solid lezyon çıktı 3 adet ve birtane basit kist yazdı sağ da sorun yok solda çıktı koltuk altımda ele gelen için bu kagıda yazılıcak bi lenf değil dedi benim 1 aydır ciddi sırt ve sol memeden başlayıp koltuk altından koluma vuran ağrım var bugün genel cerraha sonucu gösterdiğim de önemli birşey yok rutin takiplere geliceksiniz dedi ama ya kötüyse dedim uzun süredir sırt kol ve göğüs ağrımda var dedim sebebi bu değil dilerseniz fiziğe randevu alın dedi boyun içinde herkes de var dedi ama benim asıl takıldığım tek memede çıkan hipoekoik solid lezyon fa ? Diye belirtirmiş usg çekende kötü değil dedi ama ben yinede çok huzursuzum bu şekilde sonucu olanlar varmı ?

Sizin raporlarınıza da baktım.6 ay öncesinde saat 11-12 de olan kistler nasıl 5-7 ye yerleşmiş?2024 te 2 usg çekilmişsiniz. 2025 de 1 tane. 2024 te çekildikleriniz birbirini tutuyor ama 2025 i çeken radyolog biraz kafamı karıştırdı. Eğer kötü bir durum olsaydı; bu zamana kadar lenflere yayılırdı. Oysaki lenfleriniz temiz. Biyopsi sonucunuzda kötü bir durum çıkmayacağını düşünüyorum. İnşallah böyle olur. Zaten ayırımı yapabilmek için biyopsi almışlar. Sonuç ne zaman çıkacak?
Teşekkür ederim 🫶🏻.Benim 2024 usg yok 2025 Şubat ayında 2 farklı hastane de usg çekildi birde biyopsi yapan girişimsel radyoloji de detaylı usg yapıldı . 2 defa da ilaçlı mr cekildi. Sonuçlar 2 ay içinde çıkarmış şuan 41 gün oldu .

Sonucum az önce çıktı

Eklentiler

• Screenshot_2025-04-16-15-12-31-25_439a3fec0400f8974d35eed09a31f914.webp
    Screenshot_2025-04-16-15-12-31-25_439a3fec0400f8974d35eed09a31f914.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2025-04-16-15-12-26-71_439a3fec0400f8974d35eed09a31f914.webp
    Screenshot_2025-04-16-15-12-26-71_439a3fec0400f8974d35eed09a31f914.webp
    36 KB · Görüntüleme: 17
Back
X