Meme Biyopsi sonrası

Fatmahiraa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2024
18
2
1
36
Merhabalar yazın Ağrı ile birlikte bir kitle geldi elime. Çok yorucu takipler sonucu biyopsi yapıldı britis 3 kategorisi fibrokistik meme yapısı vs vs hem solda hem sagda kitle var şimdi aynı kitleden tekrar biyopsi istiyor dr biyopsiden sonra göğüsü sıkınca kahve köpüğü renginde akıntı oluyor sıkınca akıntı daha önce de vardı ama süttü üç çocuğumdada vardi varmı başına gelen

Merhabalar yazın Ağrı ile birlikte bir kitle geldi elime. Çok yorucu takipler sonucu biyopsi yapıldı britis 3 kategorisi fibrokistik meme yapısı vs vs hem solda hem sagda kitle var şimdi aynı kitleden tekrar biyopsi istiyor dr biyopsiden sonra göğüsü sıkınca kahve köpüğü renginde akıntı oluyor sıkınca akıntı daha önce de vardı ama süttü üç çocuğumdada vardi varmı başına gelen
Merhaba neden aynı kitleden ikinci kez biyopsi istediler .

Bitopsi alınca sadece bi parça alınıyor ve o inceleniyor. Birkaç yerden parça alınca sonuç farklı çıkabilir.
Benim tanıdığım tiroid nodülünden biyopsi yaptırmıştı temiz çıktı sonra ameliyat oldu. Tüm kitleyi patolojiye gönderdiler küçük bi bölgede kanser hücresi çıktı içinden alınmasa yayılabilirdi.

O yüzden tekrar istemiş olabilir emin olmak için

Merhaba benim bugün ultrasonum vardı sonucu 21 nisanda gösterecegim ancak aklıma takılan bişey var daha önce ki ultrasonlarımda ""MEME PARANKİMLERİ FİBROKİSTİK EKO PATERNİNDEDİR"" YAZIYORDU
bugün girdiğim ultrasonda ""MEME PARAKİMLERİ HETEROJEN FİBROGLANDÜLER EKO PATERNİNDEDİR. ""
ikisinin arasındaki fark nedir heterojen dedigine baktığımda yogun meme dokusu gibi birşey okudum ama anlayamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

Merhaba benim bugün ultrasonum vardı sonucu 21 nisanda gösterecegim ancak aklıma takılan bişey var daha önce ki ultrasonlarımda ""MEME PARANKİMLERİ FİBROKİSTİK EKO PATERNİNDEDİR"" YAZIYORDU
bugün girdiğim ultrasonda ""MEME PARAKİMLERİ HETEROJEN FİBROGLANDÜLER EKO PATERNİNDEDİR. ""
ikisinin arasındaki fark nedir heterojen dedigine baktığımda yogun meme dokusu gibi birşey okudum ama anlayamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
Raporunuzun hepsini yazar mısınız?

Raporunuzun hepsini yazar mısınız?
Her iki taraf cilt cilt altı meme başı ve areolalar normal olarak değerlendirilmiştir.
Meme parankimleri heterojen fibroglandüler eko paternindedir.
Sağ meme saat 8*9 hizasında areolaya 1 cm mesafede 9×3.5 mm boyutunda lobüle konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Sağ meme saat 2*3 hizasında 30×15 mm ebatlı içerisinde kistik dejeneratif alanlar bulunan lobüle konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Sağ meme saat 10 hizasında meme başına 5 cm mesafede 10×4 mm boyutlarında düzgün sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Her iki memede 5 mm küçük bir kaç adet kist izlendi.
Büyüğü sol meme saat 11*12 hizasında meme başına 3 cm mesafede 9*5.5 mm boyutlarında olmak üzere her iki memede bir kaç adet FKD alanı izlendi.
Her iki aksillada patolojik boyut ve lenf nodu izlenmemiştir. BIRADS 3

Back
X